2 aylık bebegim ve dusuncesizlik

Normal doguranlara da madalya vermiyorlar. Neden normal dogum diye inat edilir ki? Bebwgin sagligi icin en uygununu doktor bilirken kusmak nedir ya?

Valla resmen aynıyiz.Allah bize kolaylık versin
Ben de kaderdaş oluyorum o vakit sizler gibi. Bizim iş cok zor herifler analarına laf ederse saygısız olur maazallah o yüzden onlar ne derse susarlar bizlere car car öteler. Aynı sorunları yakın zamanda yasadım valla Allah böyle insanları bildigi gibi yapsın insallah ettiklerini çeksinler. Benim kv evde düdüklü patlatmış bana hamile halimde cam kapı sildirmişti. Ah diyorum kocam az adam olsaydı anasına ayarı verseydi. Oğlum temizlik yaptık diyor bir de. Oğlu da bilmiyor anası aksama kadar kıcını devirmiş TV izlemiş gelini çıldırtmış iş yapmaktan. Ben hergün beddua ediyorum valla

Kokmasin tuzlayalim,alni yumru olmasin tulbentle baglayalim.Gozunu ortelim.Daha neler neler ya..Batil inanc.Esim de tamam de yapma sonra diyor ama kadin takiliyor bir de .Replay tuşu basılı kalmıs gibi..Yapmiyorum zaten.Ev huzurumu korumaya calisiyorum.Sesimi cikarmak istemeyisim ondan ama bebek konusunda yapamiyorum..
bende sizin gibi düşündüm. sessiz kaldım gerektiğinde tabi ki çemkirdim. sonuçta bebeğin sağlığı daha önemli. benimki de öyleydi. 50 kere söylerdi. yapılana kadar durmazdı. bana laf geçiremeyince eşime dadanırdı. o da annem tecrübeli vardır bildiği mantığı ile hak verdi ama çok saçmaydı söyledikleri. hep makaleler çıkardım attım eşime. işin doğrusu bu gibisinden. ama onda bile kitapla çocuk mu büyürmüş, doktor ne bilirmiş 80 tane şey duydum. sonuçta benim dediklerim oldu hep ama ben çok yıprandım. eşimden bile soğudum. sen şanslısın ki eşin sana hak veriyor. o bile güzel bişey.

Normal doguranlara da madalya vermiyorlar. Neden normal dogum diye inat edilir ki? Bebwgin sagligi icin en uygununu doktor bilirken kusmak nedir ya?
En guzel gunumde zaten onu oyle gorunce gerildim.keske getirmseydik dedim.Biraz kiskancligi da vardir.Baskalarinin hastaligini bile kiskanir..O neki ben daha cok.hastayim diye.Acaba dikkatleri uzerine cekmek icin mi yapiyor diye bile dusundum.Boyle insanlar yuzunden insanin dusuncesi bile kotulesiyor..

bende sizin gibi düşündüm. sessiz kaldım gerektiğinde tabi ki çemkirdim. sonuçta bebeğin sağlığı daha önemli. benimki de öyleydi. 50 kere söylerdi. yapılana kadar durmazdı. bana laf geçiremeyince eşime dadanırdı. o da annem tecrübeli vardır bildiği mantığı ile hak verdi ama çok saçmaydı söyledikleri. hep makaleler çıkardım attım eşime. işin doğrusu bu gibisinden. ama onda bile kitapla çocuk mu büyürmüş, doktor ne bilirmiş 80 tane şey duydum. sonuçta benim dediklerim oldu hep ama ben çok yıprandım. eşimden bile soğudum. sen şanslısın ki eşin sana hak veriyor. o bile güzel bişey.
Canim esim de bana %100 hak veriyor degil.Yeteri kadar arkamda duramiyor.Annesini kiramiyor..Agzinin icine bakiyor.En sonunda esime patladim.Ya hadi o neyse de sen okumus insansin,gençsin.Onunla ayni sekilde dusunmen ne kadar tuhaf ya dedim.Hic mi kendini gelistirmedin dedim.Annesi tutalim cocugu damdan asagiya atalim iyi olur dese benimki tutar atar.Buna da adım.gibi eminim.Cocugumu korumaya calisirken ben de yiprandim..Esimin arkamda falan oldugu yok.Oyle.diyor ama annesinin dedigi bir seyi yapmayinca da icten ice bozuluyor.Kadin kendini yarım doktor olarak tanitiyor herkese.Bir kere ebe boyle dedi dedim.Ebe kim ki ebe benim bana sorun dedi:))Cahillik ,cehalet.Hep dua ettim Allah 'im kizimi aydin,cagdas,gorgulu insanlarla karsilatirsin diye hep.Cahile laf anlatmak cok zormus gercekten.

Ben de kaderdaş oluyorum o vakit sizler gibi. Bizim iş cok zor herifler analarına laf ederse saygısız olur maazallah o yüzden onlar ne derse susarlar bizlere car car öteler. Aynı sorunları yakın zamanda yasadım valla Allah böyle insanları bildigi gibi yapsın insallah ettiklerini çeksinler. Benim kv evde düdüklü patlatmış bana hamile halimde cam kapı sildirmişti. Ah diyorum kocam az adam olsaydı anasına ayarı verseydi. Oğlum temizlik yaptık diyor bir de. Oğlu da bilmiyor anası aksama kadar kıcını devirmiş TV izlemiş gelini çıldırtmış iş yapmaktan. Ben hergün beddua ediyorum valla
Ben de cok beddua ettim.Beddua derken Allah'a havale ettim.hepsini.Allah hepsini bildigi gibi yapsin..
Sen de neden sildin ki.Ben kalkamiyorum.Cok agrim var deseydin.Yatsaydin yerine.Ben kendime agir gelecek hicbir isi yapmadim.Bir kere cocugu banyo yaptirdik.Kuveti itsene biraz dedi.Itemem dikislerim.cok yeni daha dedim.Bir kerede posetler getirmis.Dolaba yerlestirilicek.Ben yerlestiremem,egilemem dedim.ona yaptirdim.Benimki beni sozel olarak.yipratabiliyor sadece.O da yeterince kafaya takmamayi beceremedigim icin
Yoksa istemedigim bir seyi bana yaptiramaz.Ancak laf sokar..

Ahh canm benim sanki şuan kaynanalari ortak paylaşıyoruz gibi aynılarını yapti hemde daha fazlasıyla hep o biliyordu çocuğu sallamaya alıştırmaya çalıştı langir lungur beşikte salliyordu insanca uyardım yok ben sakin kaldikca o bana laf soktu yeni doğurmuşum hevesleniyorum bebeği giydirdim pusetine koydum hayran hayran izliyorum pat diye puseti önümden aldı kendi önüne koydu bebek her ağladığında benden almaya çalıştı sanki ben bakamıyorum ama sorsan hep iyilikten
bir gün bebeğim epey hastalandı hastahanedeydik canım burnumda çocuk ağlamaktan helak oldu kucagimda sakinlestirmeye çalışıyorum geldi ver bana ver diye diklendi
iste o ozman gercektende bir cinnet pakladi vermiyorum yeter artik vermiyorum diye bağırdım gözlerimi patlattim
iki üçte bisey söyledim ondan sonra artık konuşamadı uzunca bir muddetde çocuğu benim kucağımdan degil oğlundan almaya başladı bu defterde kapandi
Yani anlayacağın bi cinnet herseyi çözüyor bazen
Canim benimkinin bebegi kucaklamak,bakmak,,ilgilenmek gibi bir derdi yok.Benim kayinvalidem hizmetçi ruhlu.Gelir evle ugrasir.Evi toplar,,temizler.Kendince kavanozlarimi falan doldurur,boşaltir.Bebek bakimi ilgi alani icinde degil.Bebegi tutmayi bile bilmiyor..Anca usumus,karni ac,,orasi burasi mi agriyor diye kafa utuler.Bir kere bile cocugun altini degistirdigini,ya da cocuga yararli.bir sey yaptigini gormedim.Eline ne zaman cocugu alsa ya da yaklassa cocuk aglar.Sevmeyi bile bilmiyor.Kayinpederim bile bir kere patladi kendisine.Elleme şu cocugu ya bir dur.Ne zaman dokunsan aglatiyorsun dedi.Bir de surekli cocugu uyandirma cabasi.Neden uyuyor ,,uyumasin gibi.Yani bu cocuk uyuyacak ne yapacakki anne diyorum.Cok uyuyor ama diyor.aya daha neler neler bem yazsam.Lohusaya nasil davranilmaz adli.bir roman cikar simdi burda:))

En guzel gunumde zaten onu oyle gorunce gerildim.keske getirmseydik dedim.Biraz kiskancligi da vardir.Baskalarinin hastaligini bile kiskanir..O neki ben daha cok.hastayim diye.Acaba dikkatleri uzerine cekmek icin mi yapiyor diye bile dusundum.Boyle insanlar yuzunden insanin dusuncesi bile kotulesiyor..
Sanirim.sevgi ve ilgi bekliyor. O ne ki ben daha hastayim dedigine gore ilgi acligi cekiyor muhtemelen. Degersiz hissediyor kendini muhtemelen.

Malesef düzgün konuşmak yaramayacak. Konu senin vr bebegin psikolojisi ise ayarı çekme zamanı gelmiş. Ben anneyim de onun aç mı tok mu oldugunu üşüyüp üşümediğini sadece ben anlarım de. Anneliğime karışma sen kendi cocuklarının karnı doyuyor mu saglıkları yerinde mi onunla ilgilen de. Ben olsam oyle derdim. Kusura bakmasın kimse. Bende hamileyim benimde denge sıfır bir kaynana var. Bilmiyorum konuşacak. Bişey oldugu zaman anayım ben ana ben bilirim diyordu. Şimdi de ben ona dicem sen karışma onun annesi benim 🤣☺️ yoksa konuşacaklar hep yani.

Canim esim de bana %100 hak veriyor degil.Yeteri kadar arkamda duramiyor.Annesini kiramiyor..Agzinin icine bakiyor.En sonunda esime patladim.Ya hadi o neyse de sen okumus insansin,gençsin.Onunla ayni sekilde dusunmen ne kadar tuhaf ya dedim.Hic mi kendini gelistirmedin dedim.Annesi tutalim cocugu damdan asagiya atalim iyi olur dese benimki tutar atar.Buna da adım.gibi eminim.Cocugumu korumaya calisirken ben de yiprandim..Esimin arkamda falan oldugu yok.Oyle.diyor ama annesinin dedigi bir seyi yapmayinca da icten ice bozuluyor.Kadin kendini yarım doktor olarak tanitiyor herkese.Bir kere ebe boyle dedi dedim.Ebe kim ki ebe benim bana sorun dedi:))Cahillik ,cehalet.Hep dua ettim Allah 'im kizimi aydin,cagdas,gorgulu insanlarla karsilatirsin diye hep.Cahile laf anlatmak cok zormus gercekten.
hahahah sanki yazdıklarınızı ben yazdım. aynı durumdayız birebir diyebilirim. benimki 11 aylık oldu hala uğraşıyorum. bende gözümü 2 yaşına diktim. çocuk kreşe gitsin herkes kendi kapısını kapatsın. evler böyle iç içe gibi oluyor ondan evlilikler bozuluyor. benim evliliğimde hiç pürüz b ile yoktu.ne zaman çocuk doğdu ailesi herşeyin içine girmeye başladı evlilik bozuldu. sizde de öyle midir bilmem ama benimki bir de çocuğu bahane edip ev içine de karışıyor. şu halı çok tiftik çıkarıyor çocuğun ağzına kaçar değiştir. şu koltuğu şurdan alalım şuraya koyalım çocuk rahat hareket etsin( ki koltuğun yeri çocuğa engel değil) evimdeki terliği çöpe atmış benden habersiz mesela. terlikten tiftik çıkıyormuş. tam cinnetlik kadın :KK47::KK47::KK47:

Sezaryanla doğum yapınca niye kusuyormuş?? O kadar saçma bir şey ki bu. Ona neymiş istediğiniz gibi doğum yaparsınız bebeğe zararı olmadığı sürece. Bu tarz insanlara he deyip geçmemek gerekiyor bence. Haddini bildireceksin. Başka türlü anlamaz.

Mesafe istemiyor.Benimle cok yakin olmak istiyor.Zaten yapı olarak annemle bile mıç mıç iliskisi olan biri degilim.Mesafem var.Belkide o zoruna gidiyor.Ondan sozleri bilmiyorum..Degisik bir kadin.iyi mi kotu mu adlandiramiyorum..
Benimki de aynı aslında iki taraf da haksız değil sadece.talepler farklı ama onun anlayışlı olması lazım . Seni sıktığını fark etmiyo. Zamanla anlayacak aynı şeyleri ben yaşadım. Şimdi belli bı mesafemz var beni de tanıdı artık alan bırakıyor

Benim ilk çocuğuma çok karışmıştı kayınvalide,karışmaması için hep dişimi göstermek zorunda kaldım. İlkine hem çok yardım eder hem de çok yorum yapardı. Bunda ne yardım kabul ediyorum ne çenesini dinliyorum. Size tavsiyem fazla ev işi yaptırmayın o zaman böyle herşey için konuşabileceğini düşünüyor. En iyi kayınvalide uzak kayınvalidedir.

Şimdi pek görüşmüyoruz,onun histerik hallerini de görmüyorum. Çat kapı da kabul etmiyorum,gayet huzurluyum.

Ben de cok beddua ettim.Beddua derken Allah'a havale ettim.hepsini.Allah hepsini bildigi gibi yapsin..
Sen de neden sildin ki.Ben kalkamiyorum.Cok agrim var deseydin.Yatsaydin yerine.Ben kendime agir gelecek hicbir isi yapmadim.Bir kere cocugu banyo yaptirdik.Kuveti itsene biraz dedi.Itemem dikislerim.cok yeni daha dedim.Bir kerede posetler getirmis.Dolaba yerlestirilicek.Ben yerlestiremem,egilemem dedim.ona yaptirdim.Benimki beni sozel olarak.yipratabiliyor sadece.O da yeterince kafaya takmamayi beceremedigim icin
Yoksa istemedigim bir seyi bana yaptiramaz.Ancak laf sokar..
Malesef benimki yapmazdı. Bende de suç vardı orası öyleyken yatamadım. Simdi diyorum ki bir daha aynı şeyleri yaşamam gelmesin kimse. Eşim cok anacı varsa yoksa annem derdi ben biraz sindim sanırım

Merhaba.Konuyu acma amacim biraz icimi dokmek ve ayni konuda tecrube yasamis kisilerden destek almak.Cunku buyuk bir psikolojik baskı altindayim. 2 ay once dogum yaptim.Doktorum.catimin dar oldugunu normal dogum yapamayacagimi soyledi.Ben beklemek istedim ve 40 hafta dolana kadar bekledim.Suyum geldi.8 saat sanci sonunda acilmam 1 cm di ve sezaryana alindim.Kayinvalidem sezaryana alinacagim diye sözde kusmaya basladi.Acile goturduler.Esimin surati beş karış.Ameliyat elbisesiyle esimi teselli ediyorum..Saglikli bor kiz cocugum oldu rabbime şukur.Esim ertesi gun el.gibi elini kolunu sallaya sallaya geldi.Bir kuru cicek ,bir guzel soz yok.40 i ciktiktan sonra soyledim haklisin telefi ederim dedi..Telafisi yok unutmayacagim hic dedim.Kayinvalidem disaridan bakildiginda bana cok yardimcidir.Evime geldi mi.hizmetci gibi evimi temizler,yerlerden kalkmaz,yemek yapar ama benim icin hicbir onemi yok.Psikolojil destegi sıfir.Surekli alttan alta beni suclama pesinde.Bebegimin yuzunde kabarciklar cikti egzama olmus.Senin sacin geliyor.Cocuk kusuyor emdikten sonra.Usutmusunuz.Sunuz derken oglunu kastedmiyor direkt beni kastediyor.Ustu ince.Cocuk bu eve gelince normal duzeninden sasiyor uykusu.uyuyayamayinca agliyor.Yuzunu ortmezseniz uyumaz.Yok tulbent baglayin.Yok kucaginizda ayakta iken emzik vermeyin.Ama kendi verir.Daha neler neler.Surekli benimle yaris halinde.Sne bilmezsin ben bilirim modunda ama bir bilgisini gormedim.cocugu dogru tutmayi bile bilmiyor.Cocuk bakimini emzirmekten,cocugu 5 kat ust uste giydirmekten ve uyutmaktan ibaret zannediyor.Beni gercekten geriyor.O geldigi gun bebegim bile huzursuz oluyor..Sözde beni cok seviyor.Yeminler ediyor.Kendi kizindan cok seviyormus ama gercekten cocuk degilim.Goruyorum.Son derece uyumlu,cogunlukla kalbi kirildikca susan biriyim ama bebegimi benden cok dusunuyormus gibi gostermeye calismasina deliriyorum ve esim de olsa cevap veriyorum.Artik yaptigi cocukca seylere dayanamiyorum.Nefret etmekten korkuyorum gercekten.Ozunde iyi birisi ama.cok cahil.Konusmaya kalksam frekanslar farkli her seyi yanlis anliyir.Kotuye cekiyor.Sen elma diyorsun o baklava diyor.Senin demek istediginden farkli yerlere cekiyor konuyu.Ne yapacagim sasirdim.Surekli bir kiyaslama.Bebegin gelisimi iyi ona sesini cikaramiyor.Bebegim 2 ayda 2.5 kilo aldi.Varsa yoksa elestiri.Kalbini kirmak istemiyorum.Ama yapi olarak kafaya takan yapidayim ve bu durum beni cok geriyor.Yazanlara simdiden tesekkur ederim.Lohusaligimi depresyona girmeden atlatmam bir mucize gercekten..

Canım belkide lohusalik döneminde senin bu yaşadiklarinin aynisini cogu bayan yasamistir.insanlari degistiremezsin kendini sinir etme dinleme görmezden gel. Ben dogum yaptigimda benimle ayni gun 9 10 bayan daha doğum yapmisti. Ben dogumhaneden geldim benim eşimde k.v dede ne cicek ne baska birsey almadilar. diger odalarin kapilarina süsler takilmisti.Aradan 2 3 saat gecince kat görevlisi elinde vilada kovasiyla lank diye odaya daldi sonrada kusura bakmayin kapıda süs cicek olmayinca odayi boş sandim dedi. O anı 6 yıldir hic unutmadim. Hadi esimin ilk bebegi akil edemedi k.v görümcedemi bilmiyorlardi sırf beni üzmek oglunamasraf yaptirmamak icin yaptilar. Ama kendi kızı dogum yaptiginda damada cicek aldirdi..eşim sonrasinda beni düsürdügü durumdan dolayi cok üzüldü. Bende üzülme ben bunu sana telafi ettiricem dedim. Hemen sonrasinda ev aldık. Evi üstüme yaptirdim. K.v ve görümceler ev görmeğe gelince. Kayinvalide oğluna hayirli olsun ev sahibi oldun diyince anne ogluna degil gelinine hayirli olsun de. Dogumda alınmayan çiçeğin karşılığı oglun evi üstüme yapti dedim. Kadın boğuluyordu çay bogazına kaçtı. Beter olsun.

Canım belkide lohusalik döneminde senin bu yaşadiklarinin aynisini cogu bayan yasamistir.insanlari degistiremezsin kendini sinir etme dinleme görmezden gel. Ben dogum yaptigimda benimle ayni gun 9 10 bayan daha doğum yapmisti. Ben dogumhaneden geldim benim eşimde k.v dede ne cicek ne baska birsey almadilar. diger odalarin kapilarina süsler takilmisti.Aradan 2 3 saat gecince kat görevlisi elinde vilada kovasiyla lank diye odaya daldi sonrada kusura bakmayin kapıda süs cicek olmayinca odayi boş sandim dedi. O anı 6 yıldir hic unutmadim. Hadi esimin ilk bebegi akil edemedi k.v görümcedemi bilmiyorlardi sırf beni üzmek oglunamasraf yaptirmamak icin yaptilar. Ama kendi kızı dogum yaptiginda damada cicek aldirdi..eşim sonrasinda beni düsürdügü durumdan dolayi cok üzüldü. Bende üzülme ben bunu sana telafi ettiricem dedim. Hemen sonrasinda ev aldık. Evi üstüme yaptirdim. K.v ve görümceler ev görmeğe gelince. Kayinvalide oğluna hayirli olsun ev sahibi oldun diyince anne ogluna degil gelinine hayirli olsun de. Dogumda alınmayan çiçeğin karşılığı oglun evi üstüme yapti dedim. Kadın boğuluyordu çay bogazına kaçtı. Beter olsun.
Inanin ben de onu dusundum biliyor musunuz?Kayinvalidem ve gorumcem her konuda esimi didiklerler,yonlendirirler.Sunu soyle yap,bunu boyle yap diye.Akil edemeyecek saf insanlar degil.ikisi de cin gibi.Islerine geldi onlarin da .Onlara da cok kizdim ve ikisine de lohusaligim bitene kadar hormonlarin da etkisi ile cok kotu davrandim.Ben dogum yaptim 1 gun sonra kayinvalidemin annesi vefat etti.Gorumcem kaza yapti.Hic uzulmedim.inanin.Beni insanliktan cikardilar cunku..Siz de cok iyi yapmissiniz ve cok iyi demissiniz.Okurken icim sogudu valla:))) Ailenizle uzun yillar huzurla,saglikla oturun evinizde insallah...

Benim ilk çocuğuma çok karışmıştı kayınvalide,karışmaması için hep dişimi göstermek zorunda kaldım. İlkine hem çok yardım eder hem de çok yorum yapardı. Bunda ne yardım kabul ediyorum ne çenesini dinliyorum. Size tavsiyem fazla ev işi yaptırmayın o zaman böyle herşey için konuşabileceğini düşünüyor. En iyi kayınvalide uzak kayınvalidedir.

Şimdi pek görüşmüyoruz,onun histerik hallerini de görmüyorum. Çat kapı da kabul etmiyorum,gayet huzurluyum.
Zaten onun icin yaptigini dusunuyorum.Gelip misafir gibi otursa agzini acamaz.Gerci onu yapanlar da var.Kendini acindirma yontemi.Surekli dilinde ben gorumcemi buyuttum de ,sunun cocuguna baktim da bana soyle yaptilar da aynisini bana da diyecek.biliyorum.Eylul de ise baslayacagim.Esim de cocuga annesinin bakmasini istiyor.Onun derdi de beni kadina minnet ettirmek.Artik hepsini cozdum.Izin vermiycem.Simdiden soylemeye basladim.Hasta bakamaz diye.Zaten yarim gun calisiyorum.Yuzune tul gecirip baska odaya gecen birine cocuk emanet edemem zaten..

Back
X