Bebek Beslenmesi 2 aylık bebeğime doktor ek gıda önerdi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulnevar

Guru
Kayıtlı Üye
6 Mart 2011
177
60
318
Ankara
Selam arkadaslar , bugun doktor kontrolumuz vardı.Bebeğimiz 2 aylık daha önce forumda paylaşmıstım bir öğünde yaklasık 120 cc süt içiyor bu yuzden sütüm kafi gelmediği için aptamil mama vermek zorunda kalmıstık gunde 3-4 sefer ki 10 sefer yiyor bugun doktor madem mamaya basladınız ek gıdaya gecin dedi baslangıc olarakda elma suyu ve yogurt önerdi aranızda bu kadar erken ek gıdaya gecen varmı tecrubelerinizi paylasırsanız sevinirim Doktorun amacı ek gıdalarla cocugu tok tutmak ve mama vermeyi engellemek miş görüşlerinizi bekliyorum :(

bebeğin daha çok küçük bence çok erken.başka bir doktora danışsanız?
yoğurt falan gaz yapıyor normalde.ayına uygun mama kullan en iyisi, doktora hayret ettim:26:

4 aydan önce ek gıda onaylanmıyo canım bebeğin sindirim sistemi hazır olmadığı için. istersen başka bi doktora daha danış.

Selam arkadaslar , bugun doktor kontrolumuz vardı.Bebeğimiz 2 aylık daha önce forumda paylaşmıstım bir öğünde yaklasık 120 cc süt içiyor bu yuzden sütüm kafi gelmediği için aptamil mama vermek zorunda kalmıstık gunde 3-4 sefer ki 10 sefer yiyor bugun doktor madem mamaya basladınız ek gıdaya gecin dedi baslangıc olarakda elma suyu ve yogurt önerdi aranızda bu kadar erken ek gıdaya gecen varmı tecrubelerinizi paylasırsanız sevinirim Doktorun amacı ek gıdalarla cocugu tok tutmak ve mama vermeyi engellemek miş görüşlerinizi bekliyorum :(

bebeğinin kilo ve boyu nedir canım?

ilk defa duyuyorum böyle bişey.
genelde doktorlar 4 aydan önce ek gıda önermiyor.

çok erken ek gıda için 4 aydan önce önermiyolar hatta bazı doktorlar 6. aydan önce vermeyin diyorlar.. benimde sütüm yetmiyodu aptamil kullandım şimdi 4 aylık daha yeni başladım ek gıdaya ki çok az veriyorum sadece tattırmak için

Daha kırkı yeni çıkmış bir bebek nasıl yemek yiyecek bana garip geldi.ben olsam 2ay daha ayına uygun mamalar verip 4aylık olduğunda ek gıdaya geçerim

Canım 3890 , 51 cm dogdu şimdi 58 cm 5800
çocuğunuzun bıyu ve kilosu neredeyse 4 ay boy-kilosuna ulaşmı:nazar:ş,
doktorunuz bu boy ve kiloda ve bahsettiğiniz gıda alımında bir bebek için bunu önermiştir,
açıkçası önce okuduğumda daha neler dedim ama şimdi mantıksız gelmedi bana,
yine de tabi ki uygulayıp uygulamak size kalmış..

evet kilosu ayına göre fazla
mama ile daha fazla kilo alacağını düşünüp ek gıdaya başla demiş.
emin olmak için başka bir doktora daha git istersen.

maşşallah benim kızım 2560 grm 47 cm doğdu

1. ayda 3240 grm 50 cm

2. ayda ( ASLINDA BUGUN ) ama yrn gidicem aşı öyle ayarlandı

geçen hft sağlık ocağına gittim 4400 GRM 52 cm dedi

senin bebiş süper vallahi...

ama ek gıda hakkaten erken gibi geldi banada

Sağolun arkadaşlar en iyisi başka bir doktora daha danışmak dediğiniz gibi , ama suna anlam veremiorum cok kilo alması sindirim sisteminin 4.ayda gecmesi gereken besinleri sindirebilicek duruma gelmesi anlamına gelmiyor ki haksızmıyım ? Buna anlam veremedik şimdilik başlamıcaz cuma günü başka bir doktora daha götürücem ona göre karar vericem bu arada milupa aptamil kullanıyorum ve 30 cc ye bir ölçü yazıor üzerinde ama ben 40 a bir veriyorum cunki cok şişiriyor mama kesinlikle :(

Ve bizim bebek neredeyse gündüz hiç uyumuyor en fazla 2 saat gece uyuyor o yuzdende gunduz sürekli aklına mama gelior biraz uyusa belki yemesi de düzene giricek :( obeziteden filan korkar oldum vallahi

Benimde sutum az oldugu icin mama ve anne sutu karisik verdim ama bana doktorum 4.aydan sonra ek gidaya gecirdi.3.ay kontrolumuzde doktorumuza sorduk ek gida verelimmi diye hayir bebegin sindirim sisteminin gelismesi lazim dedi daha erken dedi

çok şaşırdım. bu ek gıda olayını "başlasak mı, hadi başlayak madem" anlayışıyla değerlendirenleri aklım almıyor.hele ki bu bir doktorsa. 2 aylık çocukta enzimlerin yeterli gelişkinlikte olmaktan çoookk uzk olduğunu, besinleri işleyemeyeceğini, anne sütü dışındaki gıdaların böbrek solit yükünün çook haha fazla olduğunu, böbreklerin bunlardaki toksinlei temizleyemediğini, kana karıştığını bir doktor nasıl düşenemez. 5 aydan küçüklerde süt yetersizse, takviye şart ise böbrek yükü en az olan gıda formül mamadır. onun da makbulü organik içerikli olan. tamamen orhanik olmas da en az dezavantajı olanlar bunlar. mesela hipp. 2 aylığa ek gıda..dehşete düşüyorum bazen..

Arkadaşım bence 4 aydan önce bebeğine anne sütü ve devam sütü dışında birşey verme.bebeğin kilosu ayına göre gayet iyiii.benim oğlum 1.5 aylıkken 6.500 kilo.kızımda 1.5 aylıkken neredeyse 7 kilo idi.benimkilerin bebeklik kiloları emeklemeye başlayınca yavaşlıyor.kızım 2.5 yaşında ben daha inek sütü vermedim aptamil devam sütü veriyorum.tamam bebeğin kilolu olabilir ama bağırsakları ek gıdaya hazır değil bence......

bence başka bir doktora götür. çok erken. en erken ek gıda 4,5 aylıkken verilir. sadece devam sütü verilir. bebekte gaz, kabızlık, alerji ortaya çıkabilir. anne sütüne devam et.

bu nasıl doktorluk böyle insanlar tıp fakültesinde onca sene ne okumuş merak ediyorum 2 aylık bebeğe nasıl ek gıda önerir siz daha aklı başında bir doktora danışın bence sağlıkla büyütün bebeğinizi:nazar:

Back
X