2 aylık bebeğimin doğuştan pipisi kapalı

nrbl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2013
567
7
68
Sakarya
2 aylık bebeğimin doğuştan pipisi kapalı cerrah banyo yaptırırken geri ittir zamanla açılır dedi ama...... iğne deliği kadar açık.. o şekilde açılacağını hiç zannetmiyorum... sünnet ettirmek istiyorum ama çok küçük diye korkuyorum ..başına gelen varmı bana deneyimlerinizi paylasırsanız çok memnun olurum....

Birkaç yıldır yeni doğan bebekleri sünnet etme yaygınlaştı. Artık büyümelerini beklemiyor çoğu aile. Korkmayın bence.

Birkaç yıldır yeni doğan bebekleri sünnet etme yaygınlaştı. Artık büyümelerini beklemiyor çoğu aile. Korkmayın bence.

bende beklemek istemiyorum çok fazla büyüyünce daha zor oluyor korkuydu falan ...uğraşmak istemiyorum ama .. daha 2 aylık birkaç ay daha beklesem iyi olur sanırım...

Tam zamanı kestirin sürünmeye başlayınca geç kalırsınız. En fazla bir ayınız var 3 aydan sonra kıpır kıpır oluyo durmaz canı yanar hem hava sıcak altını baglamazsanıç çabuk iyileşir.

Biz sünnetimizi iki ayını doldurur doldurmaz yaptırdık. İlk iki gün zor geçti, yazık yavrum çok ağladı, pipisinde bitiklik olduğundan biraz da soymak zorunda kalmış doktor, bakamadım bile içim acıdı. Her alt açmamızda iki hafta kadar krem sürdük. Ama sonra iyileşti. Daha dün banyosunu yaptırırken iyi ki sünnetini erkenden yaptırmışız dedik. Çocuk anlayamadan acısı geçti gitti. Bence beklemeden yaptırmakta fayda var.

peki nasıl oldu sünneti lokal anestezimi genel anestezimi korkuyorum

Benim oglumda da vardı, bebek yagi surup deriyi geriye itmeyi onermisti dr..
Ama degisen bisey olmadı..sünnet ettirdik.. rahat ta oldu..
Korkulacak durum degil yani
Hatta bu oglumdada 4 aylık olmadan sünnetini yaptırmayı planlıyorum
.küçükken yapılınca rahat olduğu kanısındayım

merhaba,
bizde herhangi bir sorun olmamasina ragmen oglumuzu 1,5aylikken sunnet ettirdik..zaten doktorlarda artik yenidogan sunnetini tavsiye ediyor..inanilmaz rahat gecti lokal anestezi ile oldu 15dk surdu operasyon hemen evimize geldik sadece ilk cisini yaparken biraz acidi agladi ondan sonrasi cok rahatti hem onun.hemde bizim icin benim tavsiyem hic zaman kaybetmeden bence herkez yaptirmali ..

maşallah ne güzel bende öyle karar verdim siz nerede yaptırdınız ... hangi şehirde .. hastanedemi ... sonrsında ilaç falan kullandınızmı son olarakta kaç günde iyileşti ....cevabınız içinde teşekkür edrim ...

Biz izmir'de yaşıyoruz özel egepol hastanesinde yaptırdık...sünnetten sonra doktor merhem verdi bolca kullanın dedi itiraf ediyim onu sürmesi çok zor acıtacağım diye ödünüz kopuyor...:18: ilk gün her 6 saatte yarım fitil kullanmamızı söyledi o çok uyku yapıyor ogun nerdeyse tüm gün uyudu ..zaten ilk gün acısı tamamen geçti birde sizinde aklınızda bulunsun doktor acı olmucak bez bağlayailirsiiz demesine rağmen biz kendi çapımızda yöntemler geliştirdik plastik bardakların kağıt olanlardından altkısmını kesip bezin altına koyduk ki tekrar çişini yaparken temas etmesin ve bez hareket ettiğinde acıtmasın diye birde 2 numara daha büyük bez bağladım böyle böyle tam anlamıyla dikişlerin düşmesiyle 4günde geçti ...

çok sağolun çok yardımcı oldu yazınız tekrar teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…