Ay inşallah bende ilk önce hipp mamayla başladım ama normalde her gün kakasını yapardı mamayı içirince 2 gün boyunca yapmadı yapmaktada çok zorlanınca mamayı kestim bende anne sütüyle ilerleyiyoruz şuanAy kuzum benim ya kıyamam ona gayet iyi bence kilosu benim bebeğim de 36+1de doğdu 2840gram bi ara 2600e düştü 2 aylıkken sizin bebeğiniz kadardı daha düşük bile olabilir ben de çok üzülürdüm mama meme şeklinde gidiyoruz hipp2 numara kullanıyoruz şu an 7 aylık olmak üzere 8kilo hiç endişe etmeyin toparlayacaktır
Biz 6 aya kadar aptamil conformil kullandık gazlı ve kabız bebekler için özel mama şimdi yeni geçtik hipp 2 yeAy inşallah bende ilk önce hipp mamayla başladım ama normalde her gün kakasını yapardı mamayı içirince 2 gün boyunca yapmadı yapmaktada çok zorlanınca mamayı kestim bende anne sütüyle ilerleyiyoruz şuan.
Evet sanırım doktorumda en az 3 kg doğan bir bebek olsa kilo alımı iyi derdim ama düşük doğum ağırlıklı olduğu için agresif büyüme istiyorum dedi en son ki kontrolümüzde bakalım inşallah yaşıtlarımızı yakalarız. Sma comfort önermişti doktorumuz ama onu bulamadık yoplatıldığı için mama konusu gerçekten şans işi çok fazla mama denedik ve değiştirdik bu süreçte şuan sma kullansam düzeni bozulur mu acaba? şuan maşallah iştahı biraz açılıyor gibi. Zeytinyağınıda bir çay kaşığı ekliyordum mamasına doktor önerisiyle. Sma sizin bebeğinize kilo aldırdı mı peki.Bebişin kilo alımı çok güzel ayda bir kilo almış neredeyse ama bazı doktorlar erken ve az kiloda doğan bebeklerde kilo alımının daha fazla olmasını bekliyor sıkıntı yapma başka doktora da git için rahatlasın. İkinci ayda iki doktora gittim 3 gün arayla 800 gr alan bebeğime devletteki doktor az almış daha fazla almalıydı dedi. Özeldeki doktorda maşallah çok iyi kilosu bacaklar falan tombul olmuş dedi
Mama konusunda bende çok denedim gaz yapmaması için sma comfort kullanabilirsin ama çok doyurucu değil, sma optipro daha doyurucu ( optiproyu kullanıyorum) gaz içinde sab simplex tavsiye ederim.
Kaka yapamadığında mamasına bir iki damla zeytinyağı koyabilirsin rahatlatır(doktorumuz söylemişti)
Yaşıtlarını yakalaması lazım falan değil. Kendi çizgisinde ilerlemesi lazım. Gayet güzel kilo almış. Zamanla da alacak. Çocuğu zorlamayın benceÖncelikle hepinize teşekkür ederim yanıtlarınız için içimi çok çok rahatlattınız.Benim bildiğim kadarıylada bu şekilde kilo alması normal sınırlar içerisinde ama doktorun dediği senin bebeğin 3 kilo civarı doğsaydı bu artışı normal karşılardım ama küçük doğduğu için bebeğin yaşıtlarını yakalaması lazım. Bu sefer beslenmeyi arttırmam gerekiyor ama mamayı verince ağzından atıyor onu zorlamak istemiyorum bu seferde ona bakamıyormuş gibi hissediyorum fakat benim bebeğim zaten çok çok küçüktü ilk doğduğunda prematüre kıyafetleri bile bol gelirken şuan 0-3 ay kıyafetlerini biraz bolda olsa giyebiliyor. Dediğiniz gibi başka bir doktor görüşü almamda fayda var.
Evet şuan beslenme için asla zorlamıyorum zaten az az sık sık beslenmeye geçtik onun içinde daha iyi olanın bu olduğunu fark ettimYaşıtlarını yakalaması lazım falan değil. Kendi çizgisinde ilerlemesi lazım. Gayet güzel kilo almış. Zamanla da alacak. Çocuğu zorlamayın bence
Aslında illa ki çok kilo alacak diye birşey yok bugün 3 ay kontrolü vardı bebeğimin 700 gr kadar almış 1 kilo alabilirdi ama bünyesi böyle demekki dedi doktorumuz çok takılma kiloya sağlıklı olsun da minik oluversin sütün iyi gidiyorsa çok mamaya da alıştırma benim sütüm azdı mamaya alışınca bıraktı. En iyi mama bize sma oldu.Evet sanırım doktorumda en az 3 kg doğan bir bebek olsa kilo alımı iyi derdim ama düşük doğum ağırlıklı olduğu için agresif büyüme istiyorum dedi en son ki kontrolümüzde bakalım inşallah yaşıtlarımızı yakalarız. Sma comfort önermişti doktorumuz ama onu bulamadık yoplatıldığı için mama konusu gerçekten şans işi çok fazla mama denedik ve değiştirdik bu süreçte şuan sma kullansam düzeni bozulur mu acaba? şuan maşallah iştahı biraz açılıyor gibi. Zeytinyağınıda bir çay kaşığı ekliyordum mamasına doktor önerisiyle. Sma sizin bebeğinize kilo aldırdı mı peki.
Evet bende bunu kabullendim her bebeğin kendi gelişimini takip etmesi önemli olan bebekle inatlaşmamak gerekiyor şuan düzenimizi oturttuk bir şekilde inşallah önemli olan sağlıklı olması tabiiki böbreklerimizde genişleme sorunu var onada şuan yapabileceğimiz hiçbir şey yok maalesef. Sütüm şuan için yetiyor ilerisi için nasıl olur bilemem ama mama vermeye karşı değilim zaten sma’yı bulamadım onuda denemek istiyorum. İnşallah severek içerAslında illa ki çok kilo alacak diye birşey yok bugün 3 ay kontrolü vardı bebeğimin 700 gr kadar almış 1 kilo alabilirdi ama bünyesi böyle demekki dedi doktorumuz çok takılma kiloya sağlıklı olsun da minik oluversin sütün iyi gidiyorsa çok mamaya da alıştırma benim sütüm azdı mamaya alışınca bıraktı. En iyi mama bize sma oldu.
İlk ay ölçümde Bizimde böbrekde değerleri olması gerekenden düşüktü bugün tekrar girdik ultrasona çok şükür iyi çıktı sizinde en kısa sürede düzelir inşallahEvet bende bunu kabullendim her bebeğin kendi gelişimini takip etmesi önemli olan bebekle inatlaşmamak gerekiyor şuan düzenimizi oturttuk bir şekilde inşallah önemli olan sağlıklı olması tabiiki böbreklerimizde genişleme sorunu var onada şuan yapabileceğimiz hiçbir şey yok maalesef. Sütüm şuan için yetiyor ilerisi için nasıl olur bilemem ama mama vermeye karşı değilim zaten sma’yı bulamadım onuda denemek istiyorum. İnşallah severek içer
Çok geçmiş olsun sizede amin inşallah darısı bizim başımızaİlk ay ölçümde Bizimde böbrekde değerleri olması gerekenden düşüktü bugün tekrar girdik ultrasona çok şükür iyi çıktı sizinde en kısa sürede düzelir inşallahsma biraz zor bulunuyor olmadı internetten bakın Trendyol da falan belki vardır