Bebek Beslenmesi 2 aylik bebegimm :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tazeannee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2014
5
0
1
Merhaba arkadaslar 2 aylik bi kizm var gecen haftaya kadr hic mama kullanmadim hep emzrdim gecen hafta ben bi rahatszlk gcrdim ve kullandgim ilaclar yuzunden bebegmi emzremedim :( bi hafta boyunca mamayla besledim smdi ilaclarm btti emzrmeye dewam etmek istedim fakat sutum eskisi gbi gelniyo geliyo allha skur ama az .. kizmda biberondan cok glmesne alisti sanirsam emerken coook ciddi sekilde sinirleniyo hirslaniyo sreklo emmek istyo yalanci emzige alostrmistim suan onu bile emerken cook hirslaniyo kndni kaybedip aglamaya basliyo cok uzuluyrm bu duruma kndmi cok ktu hiisediyrm ne yapmaliyim nasil giderebilirim bu hirsni :((((

Maalesef bir kez mamaya basladimi doymaz sütle artık.benim kızıma hastahanede bir kez mama vermişlerdi sutum gelmedi diye.sonra eve gectigimde 1 ay emzirdim.mama vermedim tabii.ama dediğiniz gibi hep ağlıyor ve hirslaniyordu.anlamiyordum.ay sonunda doktora gittimizde kizimin açlıktan böyle yaptığını doymadigini ve kilo almadığını söylediğinde çok üzüldüm.mamaya devam etmemizi istemişti. Mama yedirdim üzerinede hep geldiği kadar emzirdim.2.5 yaşına kadar.

Son düzenleme:
Maalesef bir kez manaya basladimi doymaz sütle artık.benim kızıma hastahanede bir kez mama vermişlerdi sutum gelmedi diye.sonra eve gectigimde 1 ay emzirdim.mama vermedim tabii.ama dediğiniz gibi hep ağlıyor ve hirslaniyordu.anlamiyordum.ay sonunda doktora gittimizde kizimin açlıktan böyle yaptığını doymadigini ve kilo almadığını söylediğinde çok üzüldüm.mamaya devam etmemizi istemişti. Mama yedirdim üzerinede hep geldiği kadar emzirdim.2.5 yaşına kadar.

Bol bol pompayla çek sütünü göğüslerin boşalsın ki yeni süt üretimi başlasın. Çoğalır o zaman sütün inşallah.

Merhaba arkadaslar 2 aylik bi kizm var gecen haftaya kadr hic mama kullanmadim hep emzrdim gecen hafta ben bi rahatszlk gcrdim ve kullandgim ilaclar yuzunden bebegmi emzremedim :KK43: bi hafta boyunca mamayla besledim smdi ilaclarm btti emzrmeye dewam etmek istedim fakat sutum eskisi gbi gelniyo geliyo allha skur ama az .. kizmda biberondan cok glmesne alisti sanirsam emerken coook ciddi sekilde sinirleniyo hirslaniyo sreklo emmek istyo yalanci emzige alostrmistim suan onu bile emerken cook hirslaniyo kndni kaybedip aglamaya basliyo cok uzuluyrm bu duruma kndmi cok ktu hiisediyrm ne yapmaliyim nasil giderebilirim bu hirsni :KK43:(((

Süt az geldigi için hirslaniyor benim oglum da 3 aylik mama vermedigim halde sütüm az gelince ve ya ac kalinca öyle yapar mamayla iliski kurma yani.. sütünü artiracak seylere yonel ve israrla emzir bir aglar iki aglar mamaya nasil alistiysa tekrar da memeye alisir. Gerekirse sütünü sagip biberonla emzir ama annesutunun yerine mamanin gecmemesi icin diren. Benim buyuk oglum 9 aylikken emmeyi birakmaya meyletti ben de süt sagip israrla içirdim calistigimdan gunduz mama iviyordu aksam be gece emziriyordum bırakmıştı reddediyordu beni yine de mama vermedim israrla sütümu verdim tekrar göğsümu emmmeye başladı atlattik yani sen de atlatirsin üzülme çocuklar cabuk alisir yeterki sen tutarli ve istikrarli ol

Evet haklisnz galiba insllh oyle olur ve tekrar baslar emmeye lactamiln anne sut artici bi toz icecegi var onu kllndm bugun insllh etkli olur hepnze tsekkr ederm .

Sık sık emzir , emzirdikçe süt üretimi artar .

Aynı zamanda bol su ve yeşillik tüketmeye çalış . Rezene çayı , tahin , kayısı hoşafı (şeker eklemeye gerek yok) aklıma gelen süt artırıcı gıdalar .

Evet haklisnz galiba insllh oyle olur ve tekrar baslar emmeye lactamiln anne sut artici bi toz icecegi var onu kllndm bugun insllh etkli olur hepnze tsekkr ederm .

Netten sütlü brokoli corbasi tatifi bulmustum evdeki kimse begenmefi yemedi :p aslinda guzeldi tabi hepsi bana kaldi .ay bi süt yapti anlatamam tam azaldihi bir dönemde iyi oldu deneyebilirsin. Kuru sogan da yapar derler ve bence bol bol hosaf.. ne bulursan at icine uzum kayisi erik visne ne varsa evde .. hosaf iyi sut yapar

Bol bol dereotu, et suyu ile bulgur pilavi bunlar da süt yapıyor Allah kolaylik versin. . Tabi bol su gunde üç litre kadar birde uyku da süt yapar..

malt içecekler var piyasada alkolsüz. çok güzel süt yapıyorlar. rezene ısırgan otu veya salep içebilirsin. bir de iki kaşık pekmezi sulandırıp iç günde iki kere o da etkili. sütünü sağarsan sütün artar evet ama bu sütü biberonla bebeğine verirsen bebek memeye dönmez. kendimden biliyorum :) onlar için ne içtiği kadar nasıl içtiği önemli. biberon çok büyük kolaylık geliyor bebişlere. ister süt ister mama olsun içinde, karnı doyuyor sonuçta. bu yüzden sağdığın sütlerini şimdilik biberonla vermeni değil buzluğa atmanı tavsiye ederim.

Bol bol boza ic. Olabildiğince süt sağ sütün artar merak etme. Arz talep olayi vardir sütte. Sagdikca ve emdikce artar. Mamaya alisti doymaz diye birsey yok. Ilk hafta sütüm hic yoktu mama verdim ama sobra emmeye alisti ve sutle doydu. Moralini yüksek tut. Gecici bir durum bu

Merhaba arkadaslar 2 aylik bi kizm var gecen haftaya kadr hic mama kullanmadim hep emzrdim gecen hafta ben bi rahatszlk gcrdim ve kullandgim ilaclar yuzunden bebegmi emzremedim :( bi hafta boyunca mamayla besledim smdi ilaclarm btti emzrmeye dewam etmek istedim fakat sutum eskisi gbi gelniyo geliyo allha skur ama az .. kizmda biberondan cok glmesne alisti sanirsam emerken coook ciddi sekilde sinirleniyo hirslaniyo sreklo emmek istyo yalanci emzige alostrmistim suan onu bile emerken cook hirslaniyo kndni kaybedip aglamaya basliyo cok uzuluyrm bu duruma kndmi cok ktu hiisediyrm ne yapmaliyim nasil giderebilirim bu hirsni :((((
bu bir hafta icinde hic sutunu sagmadin mi? sagip sagip dokmen gerekirdi
o yuzden sutun azaldi canim bir de bebegin biberona alisti. oradan kolay akiyor cunku. sana tavsiyem makina alip surekli sagarak sutunu arttir ve meme ucuna yakin biberon al cok az akisli ve anne memesini animsatan iste o zaman seni emer. cunku biberonladan deli gibi akiyor. hem az akisli hem de gogus ucunun aynisi olan biberondan alirsan seni emmeye devam eder bendede oyle olmustu cunku cnm.

iş işten geçmiş ama benim bildiğim sütünün az gelmesinden ziyade keşke biberonla vermeseydin mamayı. biberondan bol ve kolay gelen mamaya alışınca emmekten uzaklaşıyor bebek.

bir de sütü en güzel artıran şeylerden birisi kesinlikle tahin helvası. hem kolay hem lezzetli ve kesinlikle işe yarıyor

Bende ayni sorunu yasadim sutum gitti tekrar getirdim ama ilk zamanlar gibi gogsum dolmadi genede hep emzirdim pekmezle suyu karistirip ictim helva yedim sut ictim ve bol su tabi.hepp emzirdim arada mama verdim bu surede sut birikti gogsumde oyle oyle simdi 5 aya giriyoruz ek gidada veriyorum ve cok sukur emziriyorum,bebeginiz alisacaktir pes etmeyin sakin.mamada icsin cunki sut tek basina doyurmaz artik.ayrica kafaya takmayin rahat olun firsat buldukca uyuyun psikolojiyle sut uretimi cok etkileniyor,bebeginiz gogsunuze yaklastikca emdikce sut uretimini hissedeceksiniz.bu arada et ve bulgur tuketmeye calisiin sutu cok artiriyor

Sutumu sagip dokmstum zaten ama pek erkisi olmadi cok sukur smdi emziriyrum arada bi mama da veeriyrm doymadi zaman dedginz gbi eskisi gbi gogsum dolmuyor ama cok skur emiyo emdkcede vogalck insllh

Sutumu sagip dokmstum zaten ama pek erkisi olmadi cok sukur smdi emziriyrum arada bi mama da veeriyrm doymadi zaman dedginz gbi eskisi gbi gogsum dolmuyor ama cok skur emiyo emdkcede vogalck insllh
sevindim. bol bol emzir canim

Galactago anne sütü arttırıcı damla kullanmanızı öneririm. Ben de ilk günden etkisini göstermişti.

Back
X