2 aylık bebeğin uyku sorunu

pembesu33

bayan pozitif :)
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2014
2.635
2.289
83
Selam kizlar, benim iki aylik bebegim var. Uykusunu duzene sokmak istyorum yani her saat uyaniyo emmek icin dalip ta uyymuyo. Gaz sancisi vardi hizli sallanan kucuk bi besik var ona alisti onsuz uyumuyo. Iki aksamdir sallamadannuyutmaya calistim ama uyumadi ve strese girdi susmadan bayyaaa agladi uyuyamadigi icin sonuc yine sallanarak uyuttum. Bunu nasil cozucem. Ve tam karnini doyurmuyo cnku sutum var artii iki saatte vir emmesi gerekirken hala her saat emmeknistyo gecede boylr en fazla gece 2 saat uyuyor napmaliyim normalmi bunlar. Arkdasim gece sutun azaliyodur biraz yatarken mama ver uzun uyur diyor. Ama ben uyumak icin bebegime mama veremem acaba dogrumu soyluyor tecrubeli anneler yardim edermisiniz

Mama fln verme,mama yiyen çocuk uzun uyurmuş yalan.. Emzir bol bol.. Zamanla düzene girer stres yapma daha çok küçük. Sallanmadan uyumuyor benimkide hala,ama çocuğu strese sokmanın alemi yok. Aklı erince yatacak elbet.

Benimki de oyleydi ve bu sekilde kilo alamadi. Surekli uykusu bolundugu icin streslendi, streslendikce emmek istemedi. Bilfiil yarim saat uyuyamazdi. Doktor mecburen mamayla destekleyin dedi. O zamandan beri hem kilo alimi guzel hem de guzel uyuyup mutlu uyaniyor. Mesela suan 2. ayi biteli 1 hafta oldu gozunu acar acmaz gulumsemeye basliyor. Aglatmadan hemen altini alip emziriyorum. Biraz oyun oynayinca yine uyutuyorum. Doktorunuz ne derse onu yapin bence.

Daha cok kucuk, sabirli olun, her firsatta emzirin ve mama vermeyin derim
Sonuctab2 aylik bebekten bekledigimiz sey kesintisiz uyumasi degil ki

Canım sen bu mamacılara bakma. Kendileri rahat etsin diye bebeğe eziyet ediyorlar. Sütün azalması filan olmaz geceleri. Aksine oksitosin hormonu artar sut üretimi de hızlanır. Bebeğinin uyanması normal. Anne sütü çabuk sindirilir. Oysa mama kazık gibi bebeğin midesini şişirir. Bebeğin şekeri yükselir ve çocuk uyanamaz. Uyanması çok normal. Hiç kalkmadan günlerce emzireceksin. Ev işini filan bırak. Saatlerce emzir. Çevire çevire. Bir de tek memeyi tam boşaltamıyorsa ikinci emzirmede yine onu ver. Ön sütü fazla alıyor olabilir. Yağlı süt sonda çıkar. Onu içirmen gerek. Bebeğin daha çok küçük ve mamaya değil anne sütüne senin sıcaklığına ihtiyacı var. 4 aylık olunca gaz derdi bitiyor daha rahat edersin. Benimki 8 aylık cokur cokur emiyor. Bir de emzik ve biberon verme sakın. Verenler başta rahat ettiler şimdi hiçbiri emmiyor. Sadece emzir gak meme guk meme başka bir ilacı yok bu işin.

doktora danisin

Uyku olayına gelince de henüz dünyaya alışamadı bebeğin. Uyku eğitimi 4 aylıktan sonra başlıyor. 4 aya kadar bebeğin nasıl istiyorsa öyle uyut canım. Hepsi geçecek rahat ol

2 saate 1 emzirme maksimum sure. Bebeğin ne zaman isterse o zaman emzir. Bu dünyada tanıdığı tek şey anne sütü ve annesi. Saatlere aldırma. Kuçucuk bebeği terbiye etmeye çalışanlar çok olur etrafta dinleme canım. Ben de yeni geçtim o yollardan yazmadan edemedinim

Canim kendini karanlik bir odada gibi dusun ne hissedersin? Hiçbirşey bilmiyor gormuyor duymuyorsun gibi. Bebeginde suan oyle. Dunyaya alismaya calisiyor. Her bebek farklidir. Benim cevremde hic uyumayanida var misil misil uyuyanda var.

Bebegim meme reddi olan bir bebekti zar zor 6.aya kadar emzirdim sonra formul mamayida birakti. Yani mama alir guzel uyur diye birsey yok.

Senin icin en kolay olacak olan bebegini bu sekilde kabullenmek, zamanla duzeni oturur. Oglum 15 aylik hala kac kere uyanir gece. Huyu boyle cunku.

Kizlar cok sagolun hepinize tesekkur ettim. Benimde mama vermek icime sinmiyo du iyiki yazmisim size. Ozman bebegim nasil isterse oyle olsun 4 aydan sonra uyku egitimibe basliyim. Suan sadece sallanmaktan vazgecirmeliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…