• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 aylık bebek mama başlangıcı

zeynepxsnk

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Merhabalar 2 aylık bir bebeğim var. Doğum kilosu 2800g idi hastaneden çıkarken 2500 g a düştü. 1.ay kontrolünde 3350 g oldu. 1.ay kontrolünden 3 hafta sonra tekrar kontrole gittik 3800 g olmuş. Dr beslenmesi yetersiz, hiç iki aylık çocuk gibi değil vs diyerek mama başlamamızı söyledi. Tecrübeli yada konu hakkında bilgi sahibi olanlar fikirlerini paylaşabilir mi mama gerekli mi? Ayrıca mamaya başladıktan bir hafta sonra çocuğum alerji ve ishal oldu hala vücudu kızarıyor ve kabarıyor.

Son düzenleme:
Mamayı değiştirebilirsiniz yani kilo alımı yavaşsa mama kötü bir şey değil ki hem anne sütü hem mama ile kilo alımı hızlanır

Ya da sağım yapıp dolu dolu bebeğe verebilirsiniz emmesi nasıl emmeyi sıklaştıranilirsiniz

Sağım yapıyor musunuz? Yeterli süt çıkıyor mu?
Sütünüzü biberon veya eda ile vermeyi denediniz mi beslenme sonraları.
Emzirme danışmanından destek alabilirsiniz

Evet biraz kilo alımı düşük olmus. Bu demek değil ki sizin sütünüz az . Daha sık emzirin Geceleri emzirmeyi aksatmayin emzirme sonrası sağım yapin. Akşamları 1 kere Süper sağımla destekleyin 1. Tur 20dk 2. Tur 10dk 3. Tur 10 dk sağımla destekleyin bunu günde 1 defa yapın. Bol su için 4 litre hiç aksatmayin . Bu süre içinde mamayı kaşık biberon şırınga yada eds yontemiyle verebilirsiniz. Eğer emzirirken silikon uç kullanıyorsanız sütun az gelmesine neden olabilir bunu da yavaş yavaş biraktirdim.

Merhabalar 2 aylık bir bebeğim var. Doğum kilosu 2800g idi hastaneden çıkarken 2500 g a düştü. 1.ay kontrolünde 3350 g oldu. 1.ay kontrolünden 3 hafta sonra tekrar kontrole gittik 3800 g olmuş. Dr beslenmesi yetersiz, hiç iki aylık çocuk gibi değil vs diyerek mama başlamamızı söyledi. Bunu söyleyen dr özel bi hastanede çalışıyor. Tecrübeli yada konu hakkında bilgi sahibi olanlar fikirlerini paylaşabilir mi mama gerekli mi? Ayrıca mamaya başladıktan bir hafta sonra çocuğum alerji ve ishal oldu hala vücudu kızarıyor ve kabarıyor.
2 ayda 1300 gram az. Ayda 650 gram yani. Sınır min 500 gram. Ama ilk aylarda bebekler genelde 900-1000 gram arası almalı ayda. Mama başlayabilirsiniz mama kötü bir şey değil. Ben hem emzirip hem mama veriyodum emmeyi kesti sadece mamayla devam ettik. Kilosu yerinde gayette sağlıklı. Emziricem diye bebeğinizi sağlığından etmeyin. Alerji testi yaptırabilirsiniz. Hangi mamayı kullanıyor bilmiyorum ama değiştirin. Tavsiyem aptamil veya Hipp. Golden goat ta çok tavsiye ediliyor ama keçi sütü olduğu için onada alerjik reaksiyon gösterebilir. Ben aptamil kullanıyorum doğumundan beri şuan 4.5 aylık 4. Ayında tartındığımızda hastaneden taburcu olduğumuz kilosunu ikiye katlamıştı.

benim kızım bir ay 500 gr bir ay 1 kilo alırdı.
ani bebeğin gelişimi farklı olabilir. isterseniz mamayı değiştirin. başka deneyin. saat kurarak emzirmeyi deneyin. emzirdikçe süt üretimi artar. besin takviyesi alıyorsanız onlara bakın. vudünüzü destekleyin. ve bolca moral kazanıp stres yapmayın :)

Mamayı değiştirebilirsiniz yani kilo alımı yavaşsa mama kötü bir şey değil ki hem anne sütü hem mama ile kilo alımı hızlanır
Mama vermekle ilgili bir problemim yok bebeğim sağlıklı olsun yeter ama 3 gündür sürekli acildeyiz gereksiz yere mama başlandıysa çok üzülürüm o yüzden fikirlerinizi merak ettim

benim kızım bir ay 500 gr bir ay 1 kilo alırdı.
ani bebeğin gelişimi farklı olabilir. isterseniz mamayı değiştirin. başka deneyin. saat kurarak emzirmeyi deneyin. emzirdikçe süt üretimi artar. besin takviyesi alıyorsanız onlara bakın. vudünüzü destekleyin. ve bolca moral kazanıp stres yapmayın :)
Teşekkür ederim

2 ayda 1300 gram az. Ayda 650 gram yani. Sınır min 500 gram. Ama ilk aylarda bebekler genelde 900-1000 gram arası almalı ayda. Mama başlayabilirsiniz mama kötü bir şey değil. Ben hem emzirip hem mama veriyodum emmeyi kesti sadece mamayla devam ettik. Kilosu yerinde gayette sağlıklı. Emziricem diye bebeğinizi sağlığından etmeyin. Alerji testi yaptırabilirsiniz. Hangi mamayı kullanıyor bilmiyorum ama değiştirin. Tavsiyem aptamil veya Hipp. Golden goat ta çok tavsiye ediliyor ama keçi sütü olduğu için onada alerjik reaksiyon gösterebilir. Ben aptamil kullanıyorum doğumundan beri şuan 4.5 aylık 4. Ayında tartındığımızda hastaneden taburcu olduğumuz kilosunu ikiye katlamıştı
Gerekliyse tabii ki mama vereceğim. Mama vermekle ilgili bir sıkıntım yok mamadan sonra tüm düzenimiz bozuldu alerji ishal kıyamıyorum belki mamadan da değil bilemiyorum ama gereksiz yere başlayıp başlamadığımı merak ettim. Şu an Aptamil hipoalerjenik mama kullanıyorum ama belirtiler azalmadı

Evet biraz kilo alımı düşük olmus. Bu demek değil ki sizin sütünüz az . Daha sık emzirin Geceleri emzirmeyi aksatmayin emzirme sonrası sağım yapin. Akşamları 1 kere Süper sağımla destekleyin 1. Tur 20dk 2. Tur 10dk 3. Tur 10 dk sağımla destekleyin bunu günde 1 defa yapın. Bol su için 4 litre hiç aksatmayin . Bu süre içinde mamayı kaşık biberon şırınga yada eds yontemiyle verebilirsiniz. Eğer emzirirken silikon uç kullanıyorsanız sütun az gelmesine neden olabilir bunu da yavaş yavaş biraktirdim.
Mamadan sonra sütümün azaldığını hissediyorum eskisi gibi dolmuyor göğüslerim. Sağmaya başladım umarım artar…

Sağım yapıyor musunuz? Yeterli süt çıkıyor mu?
Sütünüzü biberon veya eda ile vermeyi denediniz mi beslenme sonraları.
Emzirme danışmanından destek alabilirsiniz
Şu an iki memeden 40cc civarı çıkıyor mamadan önce tek memeden 60cc ye yakın çıkıyordu

Gerekliyse tabii ki mama vereceğim. Mama vermekle ilgili bir sıkıntım yok mamadan sonra tüm düzenimiz bozuldu alerji ishal kıyamıyorum belki mamadan da değil bilemiyorum ama gereksiz yere başlayıp başlamadığımı merak ettim. Şu an Aptamil hipoalerjenik mama kullanıyorum ama belirtiler azalmadı
Bence mamadan değil zaten hipoalerjenik kullanıyorsunuz. Mutlaka bi alerji testi yaptırın neye olduğunu anlarsınız Bu arada bir ihtimal sütünüzden verdiğiniz için sizin yediğinizle de alakalı olabilir yediğiniz içtiğiniz bir şeye alerjisi olabilir. Ben mesela yumurta ne zaman yesem bebeğimde bitmek bilmeyen bir gaz olurdu sütümü kısmen verdiğim halde

Ben de dogdugundan beri hem anne sutu hem mama veriyorum. 2600 dogdu 7 kg civari su an 4 aylik.
Bebeginizin kilo alimi bir tik yavas olmus evet doktorun da dedigi gibi mama ile destekleyin bir sure mama kotu birsey degil. Toparlayinca birakirsiniz doktora danisarak.
Evet mama bebegi uzun sure tok tuttugu icin emme istegini azaltiyor ve sagim yapmazsaniz sut azaliyor. Benim azaldi mesela ama iyi kotu cikiyor bir seyler bebegim emmediginde surekli sagiyorum.
Mama olarak hipp organik combioticten cok memnunuz.

Mamadan önce sürekli memedeydi belki de sütüm yaramıyordur
Merhaba
Süt yaramıyor diye bir şey yok her annenin sütü bebeğine yarar alerji olmadığı sürece. Emzirme sıklığınızı arttırın mutlaka. Bebeğiniz emen bi bebekse sağıma gerek yok bol bol emzirin. Aylık 600 gr kilo alımı beklenir sizinki sınıra çok yakın. Gece emmeleri nasıl kaç saatte bir

Oncelikle Doktor yarariniza konusur tabi ki nerede calistigi ne alaka. İlk hastaneden ciktigimizda emzirmeyi beceremedim ve kilo kaybetmesin sarilik olmasin diye hem sagdim hem emzirdim hem mama verdim kizima. 2 aydan sonra sadece sagip emzirdim ve oyle devam ettik. Her sey bi süreç bebeginiz icin o an neyse iyi olan onunla devam edeceksiniz. Alerjik reaksiyonu az olan bi mama kullanin . Ben kizima sma ve aptamil kullanmistim ilk iki ay ikisini de sevmisti. Suan doktora sorarak ilerleyin mamalarda da haberlerden sonra cok dikkatli olarak ilerleyin

İnek sütü alerjimiz kesinleşti. Emzirirken stü ve süt ürünlerini önce ben sindirdiğim için etkisi çok olmamış ama mamaya geçince kendi sindirdiği için belirtiler başlamış

Merhaba
Süt yaramıyor diye bir şey yok her annenin sütü bebeğine yarar alerji olmadığı sürece. Emzirme sıklığınızı arttırın mutlaka. Bebeğiniz emen bi bebekse sağıma gerek yok bol bol emzirin. Aylık 600 gr kilo alımı beklenir sizinki sınıra çok yakın. Gece emmeleri nasıl kaç saatte bir
Geceleri 3-4 saate yakın uyuyor ben rüya beslenmesi yapıyorum. Alerjimiz varmış…

Bence mamadan değil zaten hipoalerjenik kullanıyorsunuz. Mutlaka bi alerji testi yaptırın neye olduğunu anlarsınız Bu arada bir ihtimal sütünüzden verdiğiniz için sizin yediğinizle de alakalı olabilir yediğiniz içtiğiniz bir şeye alerjisi olabilir. Ben mesela yumurta ne zaman yesem bebeğimde bitmek bilmeyen bir gaz olurdu sütümü kısmen verdiğim halde
İnek sütü alerjimiz kesinleşti. Emzirirken stü ve süt ürünlerini önce ben sindirdiğim için etkisi çok olmamış ama mamaya geçince kendi sindirdiği için belirtiler başlamış

Back
X