2 aylık bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz?

Gerçekten geçmeyecek gibi geliyor. Akşamları aynı saatte yıkıyoruz gaz sancısını hafifletiyor en azından ağlama süresi kısalıyor. Uyku icin gündüz mü yıkasam daha iyi olur? annem ve kayınvalidem kalıyorlardı dönüşümlü olarak ama artık yalnız kalmak istediğim icin gönderdim onları. haftada birer gün gündüzleri gelip ev işlerimi yapıyorlar artık. Ama yalnız olduğum günler uyuturken cok zorlanıyorum..
Onlari geri çağır. Ya da sen kal onlarda . Tek basina kucakta gez gez ağlıyordum artık bebeğe sabrim kalmiyordu.
Kahramanlik yapmaya gerek yok. Eskiden genis aile seklinde herkes birbirine yrdimci olurmuş. Tek basina cocuk büyütme olayini hic bir doktor annenin ruh sagligi icin önermiyor. Destek al. Yardim iste.
Bugunlerde yardim etmeyip ne zaman edecekler. Kimse 1 gun boyunca sen tek baktin diye madalya takmayacak sana. Olan sana olacak.
Yasadim aynisini biliyorum. Acayip kötü.
İyi seyler düşün. Saglikli şükür gececk emin ol. Bebeğin de uyumak ister mışıl mışıl. Büyük adama gaz sislik zor. Küçük Bebak ne yapsin. Annesii.
Aglamaktan zarar görmez. Ama cok sallarsan hirpalarsan basi boynu zedelenir. Aglasin kucağında birsey olmaz. Ama sarsacak sekilde salllama sakın.
Yaşadım o yüzden böyle yazdim. Simdi 2.5 yasinda. Cok minnos kuzum cok akilli sakin masallah uyumlu elhamdülillah d

Aynı durumdayım 46 günlük kızım uyutuyorum yatırıyorum hemen uyanıyor tuvalete gitmeye fırsatım yok belim o kadar çok ağrıyor ki devamlı emmek istiyor, uyumadigi için aç mı acaba diyorlar çare arıyorum bende
Kilo alimi nasil. Saglik ocaginda tartip takip ediyorlar. Doyup doymadigini öyle anlarsin benimki de cok doyuyormus ona ağlıyormuş hazimsizlik cekiyormus.kuzum benim .
Evde tartin varsa sen bile anlarsin kilo alip verdigini.kucağında ayni kiyafetle tartil

Bebeğin kakasi acik sari altin renginde olacak.
Yesilimsi olursa bir sıkıntı var demektir. Ac kalıyor olabilir.
İdrari sarimsi olacak.

Bir baska arkadas daha yazmis. Sling ya da ergonomik kanguru deneyin, en azindan daha rahat tasirsiniz ve elleriniz serbest kalinca pek cok isinizi halledebilirsiniz. Ilk 3 ay zordur gercekten, sonra rahatlarsiniz yavas yavas.

Kilo alimi nasil. Saglik ocaginda tartip takip ediyorlar. Doyup doymadigini öyle anlarsin benimki de cok doyuyormus ona ağlıyormuş hazimsizlik cekiyormus.kuzum benim .
Evde tartin varsa sen bile anlarsin kilo alip verdigini.kucağında ayni kiyafetle tartil
Sağlık ocağına götürdüm 2 haftada 300 g almış dediler mama verme dediler bana az geldi ayda 600 g yapar

Canim o gazli oldugu icin karni surekli sanci halinde. Teselliyi sizin sicakliginizda buluyor. Sabırlı olun. Zamanla duzelir. Yarim kundak yapin kollarini sarin. Yatinca sagina soluna yastik koyun. Kendini kucakta hissetsin.
Eve cingene besigi kurmak da iyi fikir gazli bebekler onu da seviyor.
Birde sling tavsiye ederim. Eskiden bebegi sarip sirtlarinda tasima mantığı.Ellerin bosta kalıyor. O kucakta uyuyor hissi ile duruyor. Sen isini yapabilirsin. Hava almaya cikabilrsin. Bebekle kapiyi acip kapatmak bile zor. Ama sling cok iyi geldi bana. Ana kucagi gibi. Ama daha ergonomik guvenilir.
Neco baby diye bir marka var. Sitesinde çeşitleri var
Benim ki de aynisiydi. Dediklerimi yaptim. Kucakta uyuyunca.sagima soluma esim yastik doldururdu. Kolumun altina boynuma. Bende öyle uyurdum bebek uyanana kadar.
O tutarken de ayni yastik koyardim zamanla ağırlaşiyor.
4 aylikken bitti cok sukur. Ama cpk zor asiri kolik gazli hazimsizlik ceken bir bebekti. Neler neler yasadik.
Fönmakinesi calistirir koyardim. Sonra telefondan acardik.
Teşekkür ederim. Yarım kundak yapıyorum geceleri. Yine de uyanıyor iste..
4 aylıkken bitti demişsin ya o bitiş süreci nasıldı, 4 aylıkken ve sonrasında nasıl oluyordu mesela koyduğun gibi uyuyor muydu, ağlamıyor muydu ya da?

Benim durum da aynıydı herkes 40ı çıkınca iyileşti ben 5 ayda zor iyileştim. Geceyi gündüzü ayırt ederse düzeliyor canım bunun tek yöntemi gündüz çok uyutmamak. Şimdi senin durumun şöyledir gece uykusuz gündüz o uyuyunca sende uyuyorsundur bir türlü düzelmez bu durum. 1 günlük gündüzü ona ayırıp uyumayıp uyutmayacaksın. Akşam da lambayı gün ışığı zannediyorlar. Loş bir ışık olsun geceleri uyku zamanını anlaması için de ninni belirleyin bir tane ve hep onu söyleyin. Ancak bu şekilde olur uykusu. 1 seneye kadar zor düzeliyor.
Denedim, gündüz uyutmadım akşam hemencecik uyuyuverdi ama dediğim gibi yerine yatırınca uyanıyor başa sarıyoruz :( ....

Teşekkür ederim. Yarım kundak yapıyorum geceleri. Yine de uyanıyor iste..
4 aylıkken bitti demişsin ya o bitiş süreci nasıldı, 4 aylıkken ve sonrasında nasıl oluyordu mesela koyduğun gibi uyuyor muydu, ağlamıyor muydu ya da?
4 aydan sonra memede uyuyordu iyice dalinca parmagimla memeyi agzindan cikariyordum. Besigine koyuyordum 1 saat filan kesintisiz uyuyordu. Ya da biberon emerken uyuyordu
Bazen de tok iken ayakta geziyorduk yine öyle uyuyordu
Canim zor bebek bizimkiler, bazi anneler bizim gibi inan ben hala sıkıntı çekiyorum 2.5 yasinda.
Bazilarinin bebegi sakin oluyor. Uykuyu seviyor. Ama ben bulamadim ondan 😂
Saglikli hasta degil diye sukrediyorum sadece resmen duruşum kamburlastim çocuklu hayatta

4 aydan sonra memede uyuyordu iyice dalinca parmagimla memeyi agzindan cikariyordum. Besigine koyuyordum 1 saat filan kesintisiz uyuyordu. Ya da biberon emerken uyuyordu
Bazen de tok iken ayakta geziyorduk yine öyle uyuyordu
Canim zor bebek bizimkiler, bazi anneler bizim gibi inan ben hala sıkıntı çekiyorum 2.5 yasinda.
Bazilarinin bebegi sakin oluyor. Uykuyu seviyor. Ama ben bulamadim ondan 😂
Saglikli hasta degil diye sukrediyorum sadece resmen duruşum kamburlastim çocuklu hayatta
Zaten zorluğu o ya, bi yerden sonra taşımak çok zor oluyor sürekli kucak kucak kucak... bana kızıyorlar böyle diyorum diye ama akşamları kucakta gezdirmekten yoruluyorum halsiz düşüyorum hüngür hüngür ağladığım oluyor, kendimi iyi hissetsem gocunmam yavrumu taşımaktan.. anne iyi olacak ki bebeğine iyi bakabilsin , benim mantık böyle yani..

Aynı durum bizdede var ben baktim ki kucakta uyuyack hemen bı hamak beşik aldım kucakta sallmktansa orda hafif sallayıp iyice uykusu gelince ninni söyleyip uyutuyorm en azndan bende uzanıp dinlenebiliyorum şuan 87 günlük 4. Ayı doldurmasını bekliyorum belli bir düzen için sabaha kadar sürekli emen bı bebeğim var sk emdiği için SK uyanıyor tabi uyku hakketire 6. Aydan sonrada uyku eğitimi vericem inşallah tabi 🙏

Aynı durum bizdede var ben baktim ki kucakta uyuyack hemen bı hamak beşik aldım kucakta sallmktansa orda hafif sallayıp iyice uykusu gelince ninni söyleyip uyutuyorm en azndan bende uzanıp dinlenebiliyorum şuan 87 günlük 4. Ayı doldurmasını bekliyorum belli bir düzen için sabaha kadar sürekli emen bı bebeğim var sk emdiği için SK uyanıyor tabi uyku hakketire 6. Aydan sonrada uyku eğitimi vericem inşallah tabi 🙏
Uyku eğitimi ben de düşünüyorum umarım düzene girer zamanla..
Geceleri hamak beşikte mi yatıyor yoksa uyuyunca kendi yatağına alıyor musun?

Uyku eğitimi ben de düşünüyorum umarım düzene girer zamanla..
Geceleri hamak beşikte mi yatıyor yoksa uyuyunca kendi yatağına alıyor musun?
Yok Allah'tan gece uyuyunca beşiğinde uyuyor alisti ona zaten gündüz çok sknti uykumz bizim hiç uymuyor bazen nerdeyse.

Hamak beşik nerden aldınız memnun musunuz
Bebeğiniz kaç günlük ?

İşte hangisi onu sormuştum
Çok çeşit var çünkü
Bliss Plüton bebek hamağı çiçek sepetinden aldk annemde ondan var bende eve trenyoldan aldm yazinda ilk o çıkıyor zaten trendyoldaki de svava portatif beşik. İkiside güzel tercihinize göre alın siz. Svava olan içinde sünger yok sizin ek yapmanz gerek 2 3 ay iş görür ama sonrasında zaten çok kullanlmaz.

Bliss Plüton bebek hamağı çiçek sepetinden aldk annemde ondan var bende eve trenyoldan aldm yazinda ilk o çıkıyor zaten trendyoldaki de svava portatif beşik. İkiside güzel tercihinize göre alın siz. Svava olan içinde sünger yok sizin ek yapmanz gerek 2 3 ay iş görür ama sonrasında zaten çok kullanlmaz.
Teşekkür ederim bakmıştım bu modellere ama uykuda döner diye korktum

Back
X