Sıkıntını çok iyi anlıyorum aynı dertlerden bende muzdariptim denemediğim şey kalmamıştı nerdeyse oğlum şu an 4 buçuk yaşında ama hala zaman zaman yaşıyoruz bu sıkıntıyı.Aslına bakarsan 2. dr söylediği doğru sadece anne sütü alıyorsa çok ta endişe etmemelisin ayrıca fitil alışkanlık yapıyor ve zaten kaka yapmayan bebeğin bağırsakları tembelleşiyor onun yerine karnına zeytinyağıyla düzenli olarak masaj yapıp bacaklarını karnına doğru hafif hafif bastırırsan hem bağırsaklarının çalışmasına yardımcı olur hemde gaz şikayetlerinden kurtulursun, fitil yerine anüsünü zeytinyağıyla uyarmanı tavsiye edicem, ayrıca rezene çayını deneyebilirsin bebeğe az az ver sende kullan sütünün artmasına yardımcı olur.Allah yardımcın olsun o günler canlandıda gözümde oğlumla birlikte oturup bende ağlardım :) sen onun annesisin ona en iyi ne geliyor senden daha iyi kimse bilemez masajı ihmal etme kolay gelsin arkadaşım...
evet canım 1 hafta bekledikten sonra nihayet mutlu sona ulaşmıştık.Ablamın kızıda böyle bir sorun yaşamıştı onun doktoru ise 10 güne kadar normal demiştide hatta bize biraz garip gelmişti.Biz anneler biraz tedirgin oluyoruz işte böyle ufacık şeylerden ama endişelenme,eğer sürekli fitile başvurusan o zamanda bağırsak tembelliği oluyor bebeklerde bırak küçük bıdık biraz savaşsın bakalım annesi
senin doktoru merak ettim vallahi.Doğru demiş tabi bende çocuk gelişimi okudum şimdi de hala anaokulu öğretmenliği okuyorum 3.sınıfım az buçuk bilgim vardır bu konularda.Çok fazla uğraşmadıktan sonra bir sakıncası yok neticede altını temizlerken ya da emerken bi şekilde uğraşılmış oluyor.Bebişinide kokla benim yerime ohh şimdi süt kokar oo
İlgin için teşekkür ederim arkadaşım.
rezene çayı veriyorum, hatta bayağadır veriyorum. Normalde tohum veriyordum ama dün milupa rezene çayı aldım onu vermeye başladım. sadece akşamları veriyorum 1 haftadır. Hımm bu arada milupa rezene çayında rakıda olan koku var, çok garip geldi bana.
Masajını ihmal etmiyorum ama nafileCanım sürekli kucağımda durmak ve sürekli emmek istiyor, rahatsız olduğunda hep böyle yapıyor, ayy kıyamam... anne olmak müthiş bir duygu, bebişim rahatsız olduğunda bende çok hüzünlü oluyorum.
çook teşekkür ederim. Hepimizin bebekleri sağlıkla büyüsün inşallah
Peki 1 hafta bekleme sonrasında yapmışmıydı kakasını canım?
Bende sabahtan zeytinyağı ile kasıklarına masaj yaptım, poposuna sürdüm azıcıkta ağzına verdim. Spor yaptırdım ama hala bişey yok tabi
Gazı da acayip pis kokuyor, kakasını yapamadığında hep böyle oluyor.
çünkü çayın içinde anason da var o yüzden rakı gibi kokuyor.Rezene denediysen birde ev yoğurdunun suyundan az az ver oda bağırsaklarını calıştırıyor birde dr muz fitil yerine emzirip masaj yaptıktan sonra zeytinyağına batırdığım dereceyle (şu eski derecelerden elektironik değil hani cam olanlardan) poposunun deliğini uyarmamı önermişti ve gerçekten işe yarıyordu bide bunu dene bakalım.Seni korkutmak istemem ama ben bu sıkıntıyı oğlum 15 aylık olana kadar çektim feci halde gaz problemi vardı geceleri çığlık çığlığa uyanırdı bi gün bi baktım kalkmıyor yani senin anlıcan kendiliğinden bir gün geçiyor umarım senin bebeğin bir an evvel bu sıkıntıdan kurtulur.Bırak bebeğin ilk olmanın nazını sonuna kadar kullansın bakalım sende anne olmanın acemiliğini sonuna kadar yaşa başka türlü nasıl tecrübeli olucaz ikincisinde bana inan ne bu kadar tahammüllü nede bebeğin bu kadar nazlı oluyor herşey yoluna giriveriyor sanki ne kadarda kolaymış meğer diyoruz.Eminim şu an o uyurken nefesini bile dinliyorsundur.....
2. ayindan 6. aya kadar bizde yasadik kaka sorunsalini
doktorumuz buna sorun olarak gormuyordu
ben kendi kendimi yiyip bitiriyordum israr ediyordum bi fitil bari verin diye ama hic birsey vermiyordu ve sadece emzir diyordu
oglusum 5. veya en gec 8. gun mutlaka yapiyordu
bazen saf zeytinyagi iciriyordum bi caykasigi karnina masaj yapiyordum
oyle oyle buyudu
simdi 14aylik simdiki problemleri o kadar daha zor ve farkli ki en rahat donem bebeklik donemiymis diyorum
2. Doktor haklı hatta 10 gün bile yapmaya bilir normaldir. Ve anne sütü alan bebek kabız olmaz sadece anne sütü alıyor ise. Anne sutu nun büyük bölümü sudur zaten bunu idrar ile atıyor. Geri kalan da bebeğinize lazım. Lağman yapmayın asla. Masaj yapın gazını çıkarın yeter. Allah akıl fikir versin o doktorlara. Millet bunları dinleye dinleye minicik çocuklara lağman yapıyor zeytinyağı bilmem ne ile uyarıyor.Arkadaşlar tecrübelerinizden faydalanarak yardımlarınızı bekliyorum.
2 aylık bebişim var. 1 haftalıkken başlayan şiddetli gaz sancıları çektik, şimdilerde biraz hafifledi ama şimdi de kaka yapmıyor
Bebeğim normalde günde 3-4 kere kakasını yapar ama 2 hafta öne 6 gün kakasını yapmamıştı ve doktora götürmüştüm, Dr. lağman yaptı ve
çok rahatladı bebişim. Tekrar ederse diye kullanmak için fitil verdi, şimdi de 4 günden beri kakasını yapmıyor. Dün kalça usg için dr gittiğimizde sordum (bu başka bir dr) "sadece anne sütü alan bebekler asla kabız olmazlar 1 hafta yapmaması çok normaldır ve asla bişey vermeyin, fitil alan da sakın vermeyin" dedi.
Eh şimdi bunların ikisi de dr. benim kafam karıştı. Ne yapmalıyım???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?