2 aylık evlilik, trafik kazası, yuruyememek:(

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.549
2.977
333
Buraya 2 ay önce konu açmıştım sorunlu bir nisanlilik geçirdiğim için. Neyse evlendim evlenmeden önce yaşadığımız sorunları atlattik ve tartismasiz evliligimizi yürütmeye calisiyorduk. Ancak cinsel sorunlarımız vardı bunun için de cinsel terapiste gidecektik eşimle. Öyle veya böyle hayat akıp gidiyordu. Derken geçen gün araba kullanırken kaza yaptım. Hizliydim. Virajı alamayip ağaca carptim. Araba pert sayılır. Yaptırmaya kalksak 10,000 civarında bir meblağ tutacak. Neyse araba önemli değil de ayağımda kırık çıktı. Talus kemiği catlamis. Alciya alindi. 45 gün alcida kalacakmis . Yani 45 eve mahkumum demektir bu. Koltuk degnekleri ile yürüyorum evde. Pek bi iş yapamıyorum zaten de doktor yasakladı. Bütün yük esimde artık . Gerçi ailem de yardım eder sagolsun. Derdim ise eskisi gibi yuruyememekten korkuyorum. Aksar miyim, yoksa yavaş mi yururum. Yeni evliyim eşime mahçup hissediyorum bazen. Ağlıyorum ara sıra. Lütfen ayağında kırık olup duzelenler yazsın moral verin nolursunuz.

Geçmiş olsun. Valla ben kaval kemiğimi 3 yerinden kırdım. 8-9 ay alçıda kaldı.
İlk yürüdüğüm an çok zordu ama babam cok destek olmuştu. Suan hiçbir sıkıntım yok. Sizin 45 gun kalacakmis herhangi bir sıkıntı olmaz .
Ayrica neden mahcup hissediyorsunuz bile isteye olmadi ya hastalikta sağlıkta diye imza attınız. Boyle düşünüp moralinizi bozmayın..
Protein ağırlıklı beslenin..gecmis olsun tekrardan.

Eşine karşı mahçup hissetmenin nedeni ne. Her olayda ezilip büzülmeyelim. Sen eşin iyi günde kötü günde dediniz. Yapmak zorunda eşinin başına gelseydi sende yapmak zorunda idin. Böyle mahçup ezik triplerine sokarsanız kendinizi adam havalara girer bi lütufmuş gibi hareketler yapar.
Geçmiş olsun tez zamanda iyileşin

Teşekkür ederim Allah razı olsun. 8-9 ay nasıl geçti? Dışarıya cikabildiniz mi?

Eşine karşı mahçup hissetmenin nedeni ne. Her olayda ezilip büzülmeyelim. Sen eşin iyi günde kötü günde dediniz. Yapmak zorunda eşinin başına gelseydi sende yapmak zorunda idin. Böyle mahçup ezik triplerine sokarsanız kendinizi adam havalara girer bi lütufmuş gibi hareketler yapar.
Geçmiş olsun tez zamanda iyileşin

Ezik gibi durmamaya çalışıyorum ama araba kullanırken hep eleştirirdi beğenmezdi kullanişimi. Onu haklı çıkardım bir nevi.

Teşekkür ederim Allah razı olsun. 8-9 ay nasıl geçti? Dışarıya cikabildiniz mi?
Evet okula gidiyordum babam sırtında arabaya taşırdı ordan okula götürürdü. Koltuk değneği ile yürüyordum ama bir kez dikkatim dağılıp düşünce doktor yasakladı. Evdeydim ..

Ezik gibi durmamaya çalışıyorum ama araba kullanırken hep eleştirirdi beğenmezdi kullanişimi. Onu haklı çıkardım bir nevi.
Böyle diyorsa daha dik durmalısınız. Herkesin başına gelebilir. Muhtemelen artık araba kullanmayacaksın da demiştir

Evet okula gidiyordum babam sırtında arabaya taşırdı ordan okula götürürdü. Koltuk değneği ile yürüyordum ama bir kez dikkatim dağılıp düşünce doktor yasakladı. Evdeydim ..

Alci ciktiktan ne zaman sonra normal bir şekilde yürümeye başladınız?

Alci ciktiktan ne zaman sonra normal bir şekilde yürümeye başladınız?
Bakın benimki cok farklıydı cok uzun sure alcida kaldi. Sizin 45 gun ve alçı çıktığında hiçbir sıkıntı olmaz.en gec 1 hafta icinde kosarsiniz bile. Size bağlı bu. Olmuyor diye birakmamak lazim..israrla yürüyüp kaslari açacaksınız..
Bir sorun olmaz merak etmeyin.

Buraya 2 ay önce konu açmıştım sorunlu bir nisanlilik geçirdiğim için. Neyse evlendim evlenmeden önce yaşadığımız sorunları atlattik ve tartismasiz evliligimizi yürütmeye calisiyorduk. Ancak cinsel sorunlarımız vardı bunun için de cinsel terapiste gidecektik eşimle. Öyle veya böyle hayat akıp gidiyordu. Derken geçen gün araba kullanırken kaza yaptım. Hizliydim. Virajı alamayip ağaca carptim. Araba pert sayılır. Yaptırmaya kalksak 10,000 civarında bir meblağ tutacak. Neyse araba önemli değil de ayağımda kırık çıktı. Talus kemiği catlamis. Alciya alindi. 45 gün alcida kalacakmis . Yani 45 eve mahkumum demektir bu. Koltuk degnekleri ile yürüyorum evde. Pek bi iş yapamıyorum zaten de doktor yasakladı. Bütün yük esimde artık . Gerçi ailem de yardım eder sagolsun. Derdim ise eskisi gibi yuruyememekten korkuyorum. Aksar miyim, yoksa yavaş mi yururum. Yeni evliyim eşime mahçup hissediyorum bazen. Ağlıyorum ara sıra. Lütfen ayağında kırık olup duzelenler yazsın moral verin nolursunuz.

Ben de ciddi bir şey var sandım yahu. Yürürsün yürürsün merak etme. 22 sene önce falan teyzem ayak bileğini kırdı, parçaladı resmen hatta. Pilatin taktılar. O alçı çıkınca ilk etapta yürümeye korktuğunu söylemişti. Ama şimdi maşallahı var. Teee o zamanın imkanlarıyla bir de düşün yani.
Bir de yapma iş falan eşine kalsın, hazır yeni de evliymişsin. Buradan kaptırıp gidebilirsen ilerde rahat edersin. :)

Benim bir tanıdığımın iki bacağı da diz üstünden tamamen kırıldı yani bütün kemikleri paramparça oldu , alt kemiklerin derinin altına düştü o derece ki o bile iyileşti, siz neden iyileşmeyesiniz? Şükredin ki Allah sizi beterinden korumuş.
Kemik suyu için bol bol. O tanıdığım öyle yapmıştı iyileşti 1 senede maşallah.

Annrmin ayağı aynı yerden iki kez kırılmıştı korkma eski haline döner yürüyüşün zamanla..

Ben üniversite okurken buzda kayıp bacağımı kırmıştım. Üstelik son finalime gidiyordum. Bende de huydur, düşene de kendim düştüğümde de çok gülerim :KK23: şans ya rektör falan durdu yanımda ne oldu diye. Bacağım da yanımda tuhaf bi şekilde duruyor düşün. Hiç hocam dedim en sevdiğim bacağımı kırdım da :KK70::KK70:

Kasıktan parmak ucuma kadar alçıya alındı bacağım ama kendi kendimi mutlu ettim. Oda arkadaşlarım bana Mennan derdi :KK70:

Yani diyeceğim o ki sakın üzülme. Bak bacak diyorum benim komple bacak gitti. :cool: yürüdüm de hafif tempoda koştum da. Sadece verilen egzersizleri yap, moralini yüksek tut ve alçının çıkacağı günü bekle...

Mennan tavsiyesi :KK70:

Tüm yük dediğiniz ne ki, 45 gün alt tarafı. Bu dönemde yardımcı alırsınız temizliğe. Yemeği de yapıversin ne olacak, ya da aileleriniz yollasın yapıp. Çamaşır, bulaşık vs. abartılacak şeyler değil ki ne bileyim böyle bir durumda olsam eşime yük kaldı diye üzüleceğime şu durumdayken elim ayağım olacak birine sahibim, yalnız değilim diye sevinirdim.

Kırık ayak tabi düzelir. Eşimin sol bacağı tamamen kırıktı. Kasıktan bileğe kadar alçıda kaldı neredeyse bir sene. Okuluna da gitti, sınavlarına da girdi. Üstelik aynı kazada geçirdiği beyin kanaması yüzünden ameliyata da girdi, komada da kaldı. Allah bir daha yaşatmasın ama durumunuz iyiymiş yine, daha kötü olabilirdi. Ağlayacak bir şey yok, 45 gün az bir süre.

Oncelikle gecmis olsun ve uzulmeyin lutfen cok fazla. Bende bir kac aylik evliyken esim ayak bilegini kirmisti. Platin takildi ameliyat oldu. 40 gun evde yatti sonra koltuk degnekleri ile isinin basina gecti. Bir de esimim bilegi travma yasadi motorun altinda kalmisti. Dikis bile tutmamisti koca bir delik vardi. Ben nasil iyilesecek diye dusunurken iyilesti bile. ZamaN en iyi care ilac. Bir sene gecti hala aksiyor hafif cunku kirik bilekteydi.. bol bol ilik kemik suyu icin... bildigimiz kemik suyu degil ama kasaplarda satilir hayvanin kemiklerindeki ilikler olur buyuk buyuk silikon gibidir boyle. Onun corbasini yaptirin hergun icin. Birde ev yogurdu tuketin bol bol. Allah sifasini versin insallah... uzmeyin kendinizi gececek bitecek ama zamanla..

Iki yil evvel benim de ayak bilegim kirildi. 60 gun alçıda kaldi. Alci ilk açılınca ağrıdan çok acı çekmiştim. Yaklaşık bir ay kadar aksadim. Sonra sonra duzeldi. Simdi hiçbir problem yok.

Back
X