• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 2 aylık kızım memeyi reddetmeye başladı:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cemilesinan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2013
74
15
98
Arkadaşlar 2 aylık bir kızım var daha bir iki hafta öncesine kadar gündüz her saat,en geç 2 saatte bir emziriyordum.Ama artık emmek istemiyor,gülerken oynarken bile ben emzirmeye niyetlensem,memeyi reddediyor,bekliyorum iyice acıkmasını 3 saat oluyor deniyorum ağlıyor,4 saat oluyor ağlıyor,istemiyor bir türlü.Resmen savaşıyor memeyle ve benimle.Artık meme ağzında hoplaya zıplaya zar zor emzirebiliyorum.Psikolojim bozulmaya başladı.Sütüm azalacak diye korkuyorum.Bu durumu yaşayan ve çözüm bulanınız var mı yardım edin lütfen:(

acıkma belirtileri göstermiyor mu? benim kızım da 45 günlük. onun da 3-4 saate uzattığı oluyor beslenmeyi. doktor normal dedi. hatta sık sık emzirme reflü olur falan bile dedi. :S

acıkma belirtileri gösteriyor.Meme ağzınla hoplayıp zıplıyorum sonra emmeye başlıyor.Normal bi emme yok:( Eşim kendisi emene kadar emzirme dedi ,ağlıyorsa verme,alıştı bu şekilde emmeye filan dedi.bekledim ben de 4 saat boyunca yok memeyi görünce ağlıyor.Bn de hopladım zıpladım yine öyle emdi.Olur mu böyle şey,böyle naz yapar gibi emmeden önce oyun ister mi yahu.Önceden böyle değildi.Ne oldu bilmiyorum:(

benim oğlumda 2 ayına kadar çok güzel emiyordu hatta memede duruyordu sürekli 2 aylıkken memeyi reddetmeye başladı sonra burun tıkanklığı falan oldu 2 hafta sonra doktora götürdüğümde boğazında kızarıklık olduğunu söyledi doktorum ama ben bu 2 hafta içinde emsin diye o kadar zorladımki 6 ayına kadar uğraşmak zorunda kaldım fazla vakit kaybetmeden bir dokotruna danış muayenesini yaptır belki ondada aynı durum olmuştur.

benim oğlumda 2 ayına kadar çok güzel emiyordu hatta memede duruyordu sürekli 2 aylıkken memeyi reddetmeye başladı sonra burun tıkanklığı falan oldu 2 hafta sonra doktora götürdüğümde boğazında kızarıklık olduğunu söyledi doktorum ama ben bu 2 hafta içinde emsin diye o kadar zorladımki 6 ayına kadar uğraşmak zorunda kaldım fazla vakit kaybetmeden bir dokotruna danış muayenesini yaptır belki ondada aynı durum olmuştur.

burnunu sürekli çekiyoruz.Bir derdi var belli ama ne işte bu akşam doktora gidicez.İnşallah bırakmaz memeyi.En başında yara oldum ağlaya ağlaya bile emzirdim katlandım,bırakmasını hiç istemiyorum:(

İnanırmısnz bilmiorum ama belki nazar olmuştur bebeğiniz o nedenle emmiyo olabilir.bol bol dua okuyun umarım işe yarar.

Benim de üç buçuk aylık kızım iki haftadır o da normal emmiyor, ayakta geziyoruz çoğu zaman. Acaba memeyi mi bırakmak istiyor. Bu ay az alacak sanırım evdeki basküllr tartıyorum 300 gr falan almış görünüyor. Bi çözümünü bulan lütfen yazsın. Doktorumuz uzakta biraz her zaman götüremiyoruz.

Benim de basima geldi 2 aylikken memeyi istemiyordu birdenbire nasil üzülmustum.arti ayakta emzirmeye baslamistim sonra bi yerde okudum belki yediginiz biseyin kokusu bebeginizi tiksindiriyordur diye yediklerime dikkat ettim 4 gun donra tekrar duzene girdi.

canlarım benim bebeğim 6 aylık. 3 aydan itibaren aynen böyle memeyi reddetmeye başlamıştı vazgeçmedim hiç. hep verdim ama nasıl ayakta gezerek emdik hep ama emdi şimdi memeyi kendi isteyerek alıyor gezmemize de pek gerek kalmıyor. vazgeçmeyin derim ben çünkü artık sizden farklı bir birey olduğunu fark ediyor etrafa ilgisi artıyor memeye bağımlı kalmak istemiyor hep bu yüzden bu istememe davranışları..

kızımı doktora götürdüm hiçbir rahatsızlığı olmadığını,bebeklerin 2. ve 3. aylarda bir çeşit sendroma girdiğini söyledi bir iki haftaya geçer dedi.O zaman geçti ama hala aynı.Ayakta gezerek emziriyorum ve de uykuda.Bir arkadaşım da yaşamış bunu 6 aylıkken düzelmiş.Off ya niye böyle yapıyorlar.Nazar mı var diye bol bol dua da okuyoruz eşim de ben de ama düzelmedi.Sabrediyorum sonuna kadar emzirmeye devam edicem Allah izin verirse.

aynı sorunu bende yaşıyorum kızlar.Bebeğim 3.aynına kadar gayet güzel emiyodu.Ama sonra ne oldu anlamadım emmek istememeye başladı.bebeğim şu an 5 aylık ama bu zamana kadar ben çok yoruldum sürekli uğraşmaktan .kucağıma yatıp emmek istemiyor uyanıkken çoğunlukla reddediyor.uyurken bir sıkıntı yok.Neden böyle oldu anlamadım.ek gıda da istemiyor.ne yapacağımı bende anlamadım.dışarıya çıktığımızda sorun malum her gittiğim yerde nerde yatıp emziricem.aç bırakmayı denedim 6 saate kadar kaldı sayılır yinre aynı birkere alıyor sonra bırakıyor.üzgünüm yani

:41:
aynı sorunu bende yaşıyorum kızlar.Bebeğim 3.aynına kadar gayet güzel emiyodu.Ama sonra ne oldu anlamadım emmek istememeye başladı.bebeğim şu an 5 aylık ama bu zamana kadar ben çok yoruldum sürekli uğraşmaktan .kucağıma yatıp emmek istemiyor uyanıkken çoğunlukla reddediyor.uyurken bir sıkıntı yok.Neden böyle oldu anlamadım.ek gıda da istemiyor.ne yapacağımı bende anlamadım.dışarıya çıktığımızda sorun malum her gittiğim yerde nerde yatıp emziricem.aç bırakmayı denedim 6 saate kadar kaldı sayılır yinre aynı birkere alıyor sonra bırakıyor.üzgünüm yani

:41:

canım ben şimdi başka bir doktora gittim.O da emzirme aralıklarımı uzatmamı önerdi.2 saatte bebeğin midesi boşalmıyor zaten dedi.3,4 saat bekleyip emzirmemi önerdi.1 saatte,2saatte o istemeden emzirdiğim için bebek tiksinmiş olabilir dedi.Şimdi 2 hafta böyle deneyeceğim düzelmezse tekrar gideceğim.idar kültürü yapılacak,o da olmazsa ultrasonla böbreklerinde fln birşey olabilir dedi,böyle şeyler kız bebeklerde özellikle aşırı iştahsızlık yapabilir dedi.Ben de 7 saat bekledim acıkmasını acıkmadı güle oynaya oyun oynadı bizimle..

arkadaşlar 2 aylık bir kızım var daha bir iki hafta öncesine kadar gündüz her saat,en geç 2 saatte bir emziriyordum.ama artık emmek istemiyor,gülerken oynarken bile ben emzirmeye niyetlensem,memeyi reddediyor,bekliyorum iyice acıkmasını 3 saat oluyor deniyorum ağlıyor,4 saat oluyor ağlıyor,istemiyor bir türlü.resmen savaşıyor memeyle ve benimle.artık meme ağzında hoplaya zıplaya zar zor emzirebiliyorum.psikolojim bozulmaya başladı.sütüm azalacak diye korkuyorum.bu durumu yaşayan ve çözüm bulanınız var mı yardım edin lütfen:(
bazı çocuklar böle maalesef
hiç kendini yiyip bitirme
aynısı bendede oldu agladım kaç gün emmiyor diye
pompayla sıktım koydum biberona yok
yapmadığım kalmadı
ama deymedi
bıraktı 6 ay zar zor emdi
akışına bırak
emmesse çok ii mamalar var
kendini yıpratma

süt varken ek gıda vermek de bana göre saçma geliyor.anne olarak istenmemekte üzüyor tabi insanı.bakalım ne olacak bu şekilde nereye kadar gidecek.sağlık sorunu olsa çocukta belli olurmu idrar kültürünü falan doktormu dedi yapalım diye.benim bebeğim gayet rahat bır sıkıntısı yok gibide canım.

ama hiçbirşey anne sütü olamazki:(
Canım doktor dedi.Şimdi bekliyoruz düzelecek mi diye.Canım benim bebişte sağlıklı görünüyor ama ne olur ne olmaz.Birçok kişi de olmuş genelde 6. 7. aylarda düzelmiş

evet arkadaşlar kızım şu an 5. ayını bitirmek üzere ve aylar boyu birşekilde onu emzirerek beslemeyi başardım.2 haftadır da hiç sıkıntı çekmiyorum sürekli emmek istiyor.Beni görünce heyecanlanıyor memeyi hemen vermezsem ağlıyor.Belki faydası olur,aynı sıkıntıyı çeken biri vardır,o yüzden nasıl çözdüğümü anlatmak istiyorum.Bir de maaşallah derseniz sevirim aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.Evet 2. ayı biterken kızım memeyi reddetmeye başladı.Bense 3. ayımızda onu ayakta gezerek,hoplayarak,yada önce emzik verip ardından çaktırmadan hemen memeyi vererek kandıra kandıra emzirdim.2 saatte bir emiziriyordum.Sonra 4. ayımıza başladık derken,o da ne hanımefendi artık kanmıyor.Eşimin ısrarıyla aç bırakktım.Yasemin kendisi memeyi alana kadar hiç zorlamadım bekledim 5 saat olunca kendisi emdi.Daha sonra 3 saatte bir kendi isteğiyle emmeye başladı.derken 4. ay böyle geçti ve 5. ayımıza başladık ki yasemin hiçbirşekilde memeyi almıyor.Sadece gece ve bir de öğle saatinde ben okuldan gelince(sanırım beni özlediği için) emiyor.İnanın 8 saat boyunca bile bekledim almadı.hem de 3 kez 8 saat aç kaldı.Ben yine çare ararken aklıma berşey geldi.Belki de dedim emince süt hemen gelsin istiyor.Hani şu bi sızı hissediyoruz ya işte o zaman süt çok gelmeye başlıyor.Belki de dedim beklemek istemiyor.Ben de aldım göğüs pompamı sütü kendim getirdim ve o şekilde memeyi verdim ağzına.Baktım ağzına süt gelince hemen yapıştı memeye.Sonra bir hafta kadar bu şekilde emzirdim.Neredeyse her saat başı emmek istedi böyle olunca.Sonra sabahları-okuldan gelince ve geceleri pompayı işe karıştırmadan vermeye başladım memeyi.Bırakmadı seve seve emdi.Birkaç gün bu şekilde devam ettim.Ve işte bir iki haftadır.Hiç pompayla göğüslerimi uyamıyorum.Direk veriyorum memeyi emiyor.Hem de çok seviyor artık.1 haftadır ek gıdaya geçtim mesela.Yarım kase muhallebi yediriyorum hemen ardından emmek istiyor.Sebze çorbası yiyor hemen ardından emmek istiyor.Her öğün sonr sı ve öğün araları emiyor.Sürekli emziriyorum Rabbime bin şükür.Eskiden saate bakıp dururdum artık kendisi istiyor saate bakmıyorum..Ben böyle çözdüm sıkıntımı deneyin belki sizde de işe yarar..İnşallah

Back
X