• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 aylık Suriyeli Yasmin bebek soğuktan donarak öldü!

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.872
40.692
698
bebek-suriyeli-yasmin.webp

2 aylık Suriyeli Yasmin bebek soğuktan donarak öldü!

Aralık 27, 2014 |
Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp merkez Yüreğir İlçesi’nin Koza Mahallesi’ndeki, boş arsada kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdüren 3 çocuklu Garip ve Şadiye Halef çiftinin 2 ay önce dünyaya gelen kızları Yasmin, gece soğukta üşütüp hasta oldu. Gece ateşi yükselen bebeklerini sabah hastaneye götürmek için kucağına alan anne Şadiye Halef, Yasmin’in nefes almadığını fark edince, sağlık ekiplerinden yardım istedi. Çadıra gelen 112 Acil Servis görevlileri minik kızın öldüğünü belirledi.

Kızının hastalıktan öldüğünü söyleyen baba Garip Halef, “Suriye’den ayrıldıktan sonra İstanbul’a gitmiştik. Ancak orada geçinemeyince 4 gün önce Adana’ya akrabalarımızın yanına geldik. Kızım biraz hastaydı. Bu gün hastaneye götürecektim, sabah kalktığımızda öldüğünü fark ettik. Diğerleri de aynı şekilde hasta ama param olmadığı doktora için götüremedim” dedi.

bebek-kimlik.webp

http://sozcu.com.tr/2014/gunun-icinden/2-aylik-suriyeli-yasmin-bebek-soguktan-donarak-oldu-692584/

:KK61::KK61::KK61::KK61:çok söyledik çok yazdık ama nafile..doğum kontrolü bilmiyorlar 8..10 çocuk bir ailde her sene doğum yapıyorlar..ne olacak bu insanların sonu..Davutoğlu İstanbulda büyük güvenlik sorunları olacak 2030 da dedi..rezilli..kendi doğudaki halkımız sefilken şu hale bak

çok acıdım bebeğe ya. canım benim :KK43:
onların hayata bakışı farklı oky..kız olursa 15..16 yaşında genç bir adama 2bin 3 bine 60 yaşındaki adama 10 bine verirler kızlarını sadece doğurmayı yapıyorlar biliyorlar demiyorum..ne yaptıklarını kendileride bilmiyor zaten..neden cehalet esat kakaladı halkı bize rabbim bildiği gibi yapsın vesile olanlara..

Of ya çok acı.. Allahım ailesine sabır versin..
Ama Fatih'e gitmekten artık tiksinir oldum ki Fatih benim mekanımdır diyebilirim, her yerdeler, peşini bırakmıyorlar, 1 veriyorsun 2 istiyorlar, gözleri cüzdanında, alıp kaçırsalar nasıl yakalayacaksın? Ayaklarında ayakkabı yok, betona oturuyorlar, bu durumda hasta olmamaları anormal geliyor bana.
Çocukları pis emellerine alet edenlerin Allah belasını versin....

bunu düşünen devlet büyükleri olmalı biz halkız elimizden bir şey gelmez maalesef..yaptırımı olan devlet..onlar görmüyolarmı acaba?

Savaştan kaçtılar burada daha beter durumdalar. Nereye dönsek perperişan çocuklar. İçim paralanıyor artık. Kucak açtık ne demek ya? İnsan gibi yaşamıyorlarki. Sınırdan al parka bahçeye sal olacak iş mi?

Bizimkiler kaloriferli evlerde her gün taze yemeklerini yerken onların çocuklarını öyle görmek beni mahvediyor. Adaletsiz dünya. Çaresizlik çok kötü.

Savaştan kaçtılar burada daha beter durumdalar. Nereye dönsek perperişan çocuklar. İçim paralanıyor artık. Kucak açtık ne demek ya? İnsan gibi yaşamıyorlarki. Sınırdan al parka bahçeye sal olacak iş mi?

Bizimkiler kaloriferli evlerde her gün taze yemeklerini yerken onların çocuklarını öyle görmek beni mahvediyor. Adaletsiz dünya. Çaresizlik çok kötü.
canım onları yönetenlerde yani suç esadın..ve bunları kabul edenlerin..savaştan kaçan gibi hırsızı arsızı,kaçakçısı dilencisi hepsi geldi..bizim halkımızın güvenliği bu kadar önemsizmiş demekki..bizde onlardan farklı sayılmayız..

Tv de haber seyredemiyorum, okuyamıyorum, ne zaman dışarı çıksam onlarcasını görüyorum.. Elimden hiç bir şey de gelmiyor, saydıra saydıra eve geliyorum.. Sadece bu bebek mi allah aşkına sokaklarda yaşıyorlar resmen.. kimsenin umurunda değil, kimsenin derdi değil bu insancıklar.. sokaklara kediler için mama koyuyorum da bu insanlar için ne yapabiliriz? günah ya, içim parçalanıyor ölmüş minicik bebekcik..

Daha kadınları 1915 lerde , her yıl çocuk doğurmak ,yemek yapmak
şeriatı desteklemek

AKP hükümeti için haber olmayacak. Ölüm bebeklerin fıtratında var veya kader denmesi olası.

Masum minik bir yavru :(
Çok üzüldüm Allah rahmet eylesin.
Açıkçası bugüne kadar Suriyelileri memleketimde hiç istemiyordum.
Yaklaşık 1 ay önce bir rüya gördüm ülkemiz teröristler tarafından işgal ediliyordu. Kalan her Türk öldürülüyordu kendimizi ailemde birlikte Bulgaristan sınırına zor atmıştık.
Öyle canım yanıyordu ki hiçbirşeyin artık eskisi gibi olmayacağını bilmek, artık Ülkemin olmadığını işgal edildiğini bilmek, başkalarının memleketinde sığınmacı gibi yaşamak nasıl bir duygu rüyamda en ayrıntısına kadar yaşadım.
Uyandığımda hüngür hüngür ağlamıştım.
Sanırım Rabbim bilerek bana bu rüyayı gösterdi. Rüyamda anneme sarılıp Suriyelileri şimdi çok iyi anlıyorum Annr insnın vatanından evinden ayrılması ne acıymış ane diyip ağlıyordum.
O günden beri gördüğüm her suriyeliye yardım ediyorum. Kim bilerek isteyerek evini toprağını terk eder ki? :(
Allah hepsinin yardımcısı olsun :(

Masum minik bir yavru :KK43:
Yaklaşık 1 ay önce bir rüya gördüm ülkemiz teröristler tarafından işgal ediliyordu. Kalan her Türk öldürülüyordu kendimizi ailemde birlikte Bulgaristan sınırına zor atmıştık.
Öyle canım yanıyordu ki hiçbirşeyin artık eskisi gibi olmayacağını bilmek, artık Ülkemin olmadığını işgal edildiğini bilmek, başkalarının memleketinde sığınmacı gibi yaşamak nasıl bir duygu rüyamda en ayrıntısına kadar yaşadım.
Sanırım Rabbim bilerek bana bu rüyayı gösterdi. Rüyamda anneme sarılıp Suriyelileri şimdi çok iyi anlıyorum Annr insnın vatanından evinden ayrılması ne acıymış ane diyip ağlıyordum.
O günden beri gördüğüm her suriyeliye yardım ediyorum. Kim bilerek isteyerek evini toprağını terk eder ki? :KK43:
Allah hepsinin yardımcısı olsun :KK43:
amin..

Masum minik bir yavru :KK43:
O günden beri gördüğüm her suriyeliye yardım ediyorum. Kim bilerek isteyerek evini toprağını terk eder ki? :KK43:
Allah hepsinin yardımcısı olsun :KK43:
T.C nin 1milyon 600 bin sığınmacıyı kaldırmadığını gördük özge..1000 kayıtlı Suriyeli antalyada 9 binde kayıtsız çadırlardalar..şimdi bu çadırları boşaltın diye devlet ihbarname gönderecekmiş..bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

masum meleğe çok üzüldüm:cry::cry::cry:

bu nasıl bir sorumsuzluktur böyle aç bilaç sokaklarda sürünüyorlar ve hala çoluk çocuk yapıyorlar

devlet buna da bir el atsın bunlara en büyük iyilik aile planlamasını öğretmek olur

Mülteci alırken ülkenin kapasitesini düşünmezsen böyle olur işte.Bu kucak açmak mı oluyor?

Mülteci alırken ülkenin kapasitesini düşünmezsen böyle olur işte.Bu kucak açmak mı oluyor?
vallahi bu yapılanları akıl almıyor..kelin ilacı olsa başına sürsün..doğuda iş güç yok diyerek son yıllarda büyük şehirlere çok göç oldu..onlar daha yeni yeni adapte oluyorlarken Suriyelileri kaldırmaz bu ülke açlıktanda hastalıktanda ölürler..organ mafyası da peşlerine düşer kızlar kötü yola düşüyormuş zaten düşmesede aileleri satıyor 3..5 bine..yazık günah bu kadınları kurbanlık koyun gibi satıyorlar..

masum meleğe çok üzüldüm:cry::cry::cry:

bu nasıl bir sorumsuzluktur böyle aç bilaç sokaklarda sürünüyorlar ve hala çoluk çocuk yapıyorlar

devlet buna da bir el atsın bunlara en büyük iyilik aile planlamasını öğretmek olur
400 bin Suriyeli çocuk doğmuş türkiyede henüz hiç bir şey öğretilmediği kesin..

Back
X