2 ayrı şehirde düğün yapanlar yapacak olanlar bana bir fikir verebilir misiniz?

2 Düğün yapan tandıklarım var.Kendi memleketinizde yapılan düğün ve kına masrafı kız tarafına aittir,erkek tarafı ise kendi memleketindeki düğünün masraflarını karşılar.Siz kendi memleketinizde ayrı ayrı düğün ve kına yapmayın,ikisini bir yapın kınada gelinlik giyen bir sürü gelinler var.

musmutluluk , ben 4 ay önce evlendim .aynı senin durumdaydım ,2 sehir arasında 9 saat mesafe vardı. bak ben söyle yaptım : kendi memleketimde bir salon tuttuk.orda dügünümüz oldu. ama nikah olmadı.dügünden hemen sonra yine salonda kına yakıldı ,kına kıyafetlerimi giydim. biraz oynandı.sonra yakın misafirlerimiz ve gelen erkek tarafına kız tarafının evinde yani evimizde yemek verildi.sonrada aksama yola cıktılar.bir hafta sonrada esimin memleketinde yani su an oturdugum sehirde,güzel sık bir yerde yemekli eglenceli dügünümüz oldu, nikahta salonda oldu.benim memleketimden gelen misafirlerin bazıları bi gün önceden bazıları o gün geldi .hepsini daha önceden ayarladıkları bir otele yerlestirdiler. 2 gün orda kaldılar.otel masraflarını erkek tarafı karsıladı.esimin memleketindeki tüm dügün masraflarınıda erkek tarafı karsıladı.ama benim memleketimde ki salon parası ve daha sonraki yemekleri felan babam karsıladı .sadece biz onların kalmalarını karsılamadık.onlar kendileri gelmeden otellerini ayarlamışlar.bu sekilde yani hem dügünüm hem kınam oldu.sende müstakbel esinin ailesinden bu beklentiye girme.cünkü olmaz, adet buymus.:44:

bizdede uzaklık sorundu

nişanım benim memleketimde evimde oldu seneye yazında düğünüm olucak kısmetse kınam burda olucak salonda hem gelinlik giyicem takı töreninden sonrada kınaığımı giyicem kına yakılıcak tabiki biz ödücez bunda
düğünde nişanlımın memleketinde olucak zaten kimse yanaşmazki 2 düğünü yapmyaerkek tarafı ikisinide karşılamaz yani ben hiç rastlamadım karşılayana:27:

Şimdiden hayırlı olsun, mutluluklar diliyorum.. Bende seninle aynı durumda evlendim maddi imkanlardan dolayı yakın akrabalar arasında yüzük takıldı nişan olmadı.. Ve eşimin evlenecek 3 kardeşi daha var.. Bu durumu bildiğimiz için biz ev eşyalarımızı kendimiz kredi çekerek aldık ama düğünü eşimin ailesi yaptı.. Benim memleketimde hem kına gecesi hem salon, eşimin memleketinde de sadece salon tutuldu..

cevabın ıcın sagol canım :) kayınbabam ben ıstıyorum desem sesını cıkartmaz ama adam bırsuru sey yapıyo evımızı alcak bıze 0 borc kalcak. Nısanlım da dıyokı sızın memlekettekı dugunu baban yapsın ordakı dugun takısı babanın olsun bılemedım kı babama desem nasıl tepkı verır acaba

Çok şanslısın ki nişanlınız ve babası güzel imkanlar sunuyor size. Baksana düğünde takılan takılar bile babanda kalsın demiş.

Ya sizin memlekette çok güzel bir kına gecesi yaparak durumu idare edeceksin, yada babandan talep edeceksin, başka şansın yok gibi.

Back
X