musmutluluk , ben 4 ay önce evlendim .aynı senin durumdaydım ,2 sehir arasında 9 saat mesafe vardı. bak ben söyle yaptım : kendi memleketimde bir salon tuttuk.orda dügünümüz oldu. ama nikah olmadı.dügünden hemen sonra yine salonda kına yakıldı ,kına kıyafetlerimi giydim. biraz oynandı.sonra yakın misafirlerimiz ve gelen erkek tarafına kız tarafının evinde yani evimizde yemek verildi.sonrada aksama yola cıktılar.bir hafta sonrada esimin memleketinde yani su an oturdugum sehirde,güzel sık bir yerde yemekli eglenceli dügünümüz oldu, nikahta salonda oldu.benim memleketimden gelen misafirlerin bazıları bi gün önceden bazıları o gün geldi .hepsini daha önceden ayarladıkları bir otele yerlestirdiler. 2 gün orda kaldılar.otel masraflarını erkek tarafı karsıladı.esimin memleketindeki tüm dügün masraflarınıda erkek tarafı karsıladı.ama benim memleketimde ki salon parası ve daha sonraki yemekleri felan babam karsıladı .sadece biz onların kalmalarını karsılamadık.onlar kendileri gelmeden otellerini ayarlamışlar.bu sekilde yani hem dügünüm hem kınam oldu.sende müstakbel esinin ailesinden bu beklentiye girme.cünkü olmaz, adet buymus.:44: