2. Balayı benimde hakkım!! Peki ya oğlum ne olacak?

Sevgili Estel ne alakası var acaba yalnız tatile çıkmayla bu söylediklerinizin.sengözlerimebaksanab

aslında açık olduğunu düşünüyorum ama biraz daha açayım sizin için..

geçenlerde bi akrabamızın evine gidecektik ve bebeğimin olması sorun gibi oldu annem bana bırakırsın dedi..
yani ev sahibi rahatsız olacak..

o zaman söylemiştim bunu bana verilen değer çocuğuma verilen değerdir diye..
eğer gidilmeye mani bi sorun varsa ve bu sözüm ona sorun bebeğimse otururum bebeğimle yerime..

onu bi yerlere bırakma gibi bi yola girmem..

benim çocuk büyütme anlayışımdan kaynaklanan bi durum anca beraber kanca beraber..

biz artık üç kişilik bi ekip olduk..

ortada çok önemli bi sorun yoksa ve durum keyfi ise yukardaki cümle beni açıkladı yaniyerimseniben

ne demiş ebru şallı önce ben sonra kocam en sonada çocuğum gelir.çok doğru bi söz.ayrıca dengelemek lazım herşey çocuğa göre yapılamaz yapılmamalıa.s

Sözlerini örnek verdiğiniz filozof mankenimizle aynı fikirde olmamaktan dolayı gurur duyuyorum.
Kocayı istediğim an bulurum, ama kanımla canımla beslediğim evladımı koca için ikinci plana atamam.
Aslında herkesin kendi tercihidir, kimi evladı olmadan bir şey yapamaz kimiside eşi olmadan. Her tarafa saygı duymak lazım. (Tabiki Ebru Şallı gibilerinin özlü sözlerini kastetmiyorum) Sonuçta konuyu açan arkadaşta kendi kararını kendisi verecektir. Bize fikirlerimiz soruldu bizde açıkladık.
Sloganım, ÇOCUĞUM OLMADAN ASLAAAAA....

Son düzenleme:
yoruma yorum yapmayalım lütfen.herkes fikrini söylemede özgürdür.kuzum un da dediği gibi arada nefes almak lazım.ayrıca benim özel hayatım sizi ilgilendirmez.ne düşündüğümde buraya herkes fikir sunar.kimse bunu örnek alamazsın şunu söyleyemezsin diyemez.polemik yaratmayalım.buyrunnnnnnnnn

yoruma yorum yapmayalım lütfen.herkes fikrini söylemede özgürdür.kuzum un da dediği gibi arada nefes almak lazım.ayrıca benim özel hayatım sizi ilgilendirmez.ne düşündüğümde buraya herkes fikir sunar.kimse bunu örnek alamazsın şunu söyleyemezsin diyemez.polemik yaratmayalım.buyrunnnnnnnnn

bence çok ama çok haklısın. fikrimizi söyleriz geçer gider.

arkadaşım bende aynen senin gibi büyüttüm kızımı,yarım saat kesintisiz uyku bile lükstü benim için...bu durumun evlilik içinde ,anne içinde yıpratıcı olduğunu biliyorum,çocuğu bırakacağın yer,güvenilirse(anne,teyze)gibi korkma git....bir nefese sizinde ihtiyacınız var ,nede olsa.

iyide arkadaşım senin bu yaptığın ne niye yorumlarımıza yorum yapıyosun..

biz konu sahibi arkadaşa kendi fikirlerimizi yazdık.. heralde buda bizim özgürlüğümüz..

özel hayatına kim karıştı ne oldu hiiç anlamadım..

niye bu kadar gocundun onu da anlamadım..

bende gıt dıyenlerdenım daha cok kucuk hıcbırşey anlamazkı goturecegın yerden...
evde ne uyguluyorsa gıdecegı yerdede onu uygulayacak...
yınede karar sızın tabı mesulıyet kabul etmıyorum.)

bencede gidebilirsin...annelerinde nefes almaya ihtiyacı vardır...sonuçta bebeğinlede tatil yapacakmışsın...arada evliliğimizide beslemek gerek..

Ben de çalışan bir anneyim,annem bakıyor bebişime .ışten arta kalan bütün zamanımı bebişle o uyuyunca da ev işi falan filan biliyosunuz.Eşimle başbaşa kalma adına arada bir sinema v.s için yine anneme bırakıyorum.Yaklaşık 3 saat olan o süreçte ,eşim de ben de kızımızı özlüyoruz.O yüzden ben onu bırakıp tatile gidebileceğimi sanmıyorum.Tabikki bu benim düşüncem,çalıştığım için zaten doyamadım kızıma :( Bazı arkadaşlarım bebeklerini bırakıp tatile çıktılar ,özlediler tabiki bebişlerini ama iyi de vakit geçirdiler.Kısacası karar sizin.Hiç kimse bir anne dahi olsa sizin hissettiklerinizi,sıkıntılarınızı ,eşinizle olan yaşantınızı bilemez.Sadece şunu merak ettim siz olmadan durabilecek mi?Benim bebeğim daha 8 aylık henüz bişeyden anlamıyor ama siznki 2.5 yaşında sanırım.

neden polemık yapıldıgını dusuncesıne kapıldınız anlayamadım
hıc kımse ıtıraz etmıyor zaten herkesın ozgur dusuncesını beyan etmesıne edemezde
her ne kadar sız ozgur dusuncenızı beyan edıyorsanız ben de en az sızın kadar ozgurce fıkrımı soyluyorum

kımsenın sızı orneklerınızle, ozel hayatınızla ya da dusuncelerınıle yargıladıgını dusunmedım acıkcası

Oğlum 2 yaşına girdiğinde Antalya'da eşimle 1 haftalık 7 yıldızlı bir otelde tatil yapma fırsatımız oldu..
Çok küçük olmasına rağmen onunla birlikte vakit geçirmek,ailece birlikte geçireceğimiz tek talimiz olduğu için çok ama çok mutlu bir şekilde geçirdim tatilimi.
Ablam Berkeyi bana bırak ben bakarım 1 hafta dese bile yok hayır kabul edemezdim..Sonuçta çalışan bir anneydim ve oğlum zaten bensiz bir bebeklik geçirdi ve bu onun en doğal hakkı idi..
Onunla birlikte çocuk havuzuna girmiş olsamda,çocuk oyun parkında oynamış olsamda,hep kucağımda kalıp ah ah şu havuza bir dalsam bir daha çıkmasam desemde......ki bunun gibi çok uhde vardır içimde!!!
Ama benim için muhteşem bir tatildi,halen eski resimleri bakar,çektiğimiz videoları seyreder ve halen halimize güleriz.İyikide yanımdaydı,iyikide birlikte tatildeydik.

Neden yoruma yorum yapılmasın ki, burası yorum yazma yeri değil mi yoksa ben mi yanlış anladım.
Sonra kimse sizin özel hayatınıza müdahale de etmedi. Sizin fikrinizi sunduğunuz gibi bizde fikrimizi sunduk. Polemik yarattığımızı da nereden çıkardınız.
Katılmadığımız görüşleri burada yazmak en doğal hakkımızdır.

yaaa biz türk annler böleeeyiz işte
elin gavurları bebelerini bırakıp yurtdışı tura çıkıyorlar,biz 1 hafta bırakamıyoruz
bu kadar bağımlı yetiştirmeyelim bu çocukları yawww
bırak anneannesine git tatil yap kuşum yaaa...

çocuklarımızı anne babaya çok bağımlı yetiştiriyoruz.sonra evlenince kopamıyorlar bizden.evlenincede sorun oluyor.sonra olan eşine oluyor.birtürlü yuvayı sahiplenemiyorlar.sorumluluk duygusu gelişmiyor.bilmem anlatabildimmi.

Malesef canım haklı değilsin. Benim oğlum 13 yaşında ve asla bana bağımlı değil, 1 günümü bile ayrı geçirmedim, her türlü kararını kendisi alır, kızım 6 yaşında giyeceği kıyafete bile karışamam kendi seçer. Geçen sene okula başlayacak diye 1 hafta izin almıştı, okulun ilk günü, "sen işe git, ben küçük değilim niye beni bekliyorsun" deyip beni okuldan kovmuştu. Yani kızımı topu topu okulda ilk ders zile çalana kadar beklemiştim. Benim ailemde beni hiç yalnız bırakmadı ama asla bağımlı olmadım.
Çocuğun anneye bağımlılığı her zaman birlikte olmaktan ziyade sizin çocuğunuza olan tavrınızla alakalıdır. Yemeğini kendi yiyemez deyip 3 yaşındaki çocuğa bile siz yemek yedirirseniz, şunu yapamaz deyip onun yapabileceklerini siz yaparsanız ve bunu da çocuğunuza hissettirirseniz çocuk kendi başına bir şey yapamayacağına inanır. Çocuğa özgüven yanından uzaklaşmakla değil anne babanın tavırlarıyla verilir.
Ama ben genede ısrarla bu ifadelerimin benim görüşüm olduğunu ve sadece beni bağlayacağını söylüyorum. Çocuğunu bırakıp tatile gidenleri de ne suçlarım nede yargılarım. Ama ben gidemem derim. Yani ben böyleyim ve halimden memnunum.

arkadaslar cocugumu bırakıp tatıle gıtsem mı dıye sorulan bır konuda yorumları nasıl oluyorda cocukların bagımlılıgı ve hatta bagımlılık sonucunda gelın veya damadın sıkıntı cekmesıne getırdınız anlayamadım

ısteyen cocugunu bırakır gıder ıstemeyen bırakmaz
ben cocugumu bırakmam dıyenlere cocugunuzu bagımlı yapmayın gelın sıkıntı ceker mantıgını ben kabul etmıyorum
calısan ve cocugunun her anına hasret kalan bır anne olarak tatılı esımle ve cocugumla basbasa kalacagım en kıymetlı vakıt olarak goruyor ve ıple cekıyorum
cocugumun bana bagımlı olmasını ve gelınımden cok benı sevmesının hesabını yapmıyorum

arkadaşlar, topic sahibi bu konularda zaten kararsız, pek de bi yorum yapmıyor gördüğümüz giibi, galiba temelli kafasını karıştırdık, aslına bakarsanız her iki görüş de kendi içinde doğru, loca ve onun gibi düşünenler olaya anne baba tarafından yaklaşıorlar, ben ve benim gibi düşünen arkadaşlar da bebek tarafından yaklaşıyorlar, ben de bebeğimi bırakıp tatile gitmezdim, onunla birşeyler paylaşmanın zevkini yaşamak yanlız tatile gitmekten daha güzel bana göre, bebeğim henüz yokken eşimle yanlız tatile gittiğimiz de oldu, açıkcası çok sıkıcıydı bana göre, otelimiz denize sıfırdı, odamız deniz görüyodu, herşey güzeldi, sabah kalk kahvaltıya in, müzik eşliğinde ve denizi seyrederek kahvaltını yap, daha sonra sonra plaja git güneşlen yüz vs, akşam olunca çık dışarıya gez, vs vs vs, yanlız yapılınca pek de eğlenceli olmuyo bence, şu anda tatile gtime imkanım yok, seneye işe başlayınca bende istiorum, yıprandım çünkü, ama tatil egiderken de çocuğumu yanımda götürcem, eminim onunla denize girmenin, onunla kahvaltı yapmanın tadı daha bi başka olacak, ama bu bana göre böyle güzel olacak, topic s ahibi arkadaş için belki de böyle olmayacak, bence en güzeli bi pedagoga sorarak bi karar alınmalı, şahsen bu durumda ben olsam pedagoga sorup çocuğumun psikolojisinde olumsuzluk yaşanıp yaşanmayacağını öğrenip ondan sonra bir karar vermeyi yeğlerdim

bence en güzeli bi pedagoga sorarak bi karar alınmalı, şahsen bu durumda ben olsam pedagoga sorup çocuğumun psikolojisinde olumsuzluk yaşanıp yaşanmayacağını öğrenip ondan sonra bir karar vermeyi yeğlerdim

canım uzmanlığım çocuk psikolojisi üzerine değil ancak psikoloji okurken bu kadarcığınıda öğretiyolar..

ben yukarda yazdım bilirkişi olarak uygun değil bi çocuğun annesinden bu kadar uzun kalması uygun değil diye ama benden uzman ebru şallı varmış...kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

canım uzmanlığım çocuk psikolojisi üzerine değil ancak psikoloji okurken bu kadarcığınıda öğretiyolar..

ben yukarda yazdım bilirkişi olarak uygun değil bi çocuğun annesinden bu kadar uzun kalması uygun değil diye ama benden uzman ebru şallı varmış...kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

ya işte burda ne söylense boş o yüzden bi pedagoga sormasını tavsiye ettim arkadaşa, yoksa benim düşüncem de seninle paralel gidiyo yani, ben de bi çocuğun anne babadan bu kadar uzak kalmaması gerektiğini düşünüyorum, ancak herkesin doğruları farklı ve herkes kendi dğrularınca kararlar verecek, bu arada psikologsun madem baa terapi yap ayol, ihtiyacım var bu ara kaydirigubbakcemile3

olay çok dram haline geldi ve çok abartıldı.arkadaş eğitimci ama şu anda çalışmıyor.çocuğu okula başlayana kadar çalışmayacakmış zaten.eee 1 hafta tatil şimdi çokmu .1 hafta dediğin nedir zaten çabucak geçer.kaldıki arkadaşın 15 gün tatil düşünüyo eşiyle sadece 1 haftasını başbaşa geriside hepberaber geçirecek.

Back
X