2.bebek nedeni?

bende tek çocuk diyenlerdenim ve bir kızım var.. herkes tepki gösteriyor tek çocuk fikrime fakat herkesin bir sebebi vardır bu kararı almada; maddi, manevi bir çok nedeni olabilir. o yüzden en doğru kararı verecek olan bizleriz, o çocuğun sorumluluğu bize ait çünkü, başkalarından etkilenmemek lazım böyle özel konularda :19:

evet sorumluluğu bize ait,
kayınvalidem hep bi tane daha bi tane daha diyordu bana,
şimdi bebeğimi ona bıraktım çalışıyorum, dedim bi tane daha yapıcam :37: yooookkk yokkk diyor ben daha bakamam:)))

eee dedim ben bakarken iyi diyodun ama bi tane daha olacak diye :21:

ben de sen gibi dusunuyordum. 3 yasında bi kızım var. calısan bi anneyim ve bebegime bakacak da kimse yok..kızımı kolay buyutmedim, zor bi bebekti simdi de pek kolay olmayan bi cocuk. dusundugumde iyi ki kendi kardeslerim var diyosam neden kızımı bu duygudan mahrum bırakayım dedim ve simdi 2. yi bekliyorum..tabii bunun icin hem maddi hem de psikolojik olarak kendini hazır hissetmek de onemli

neyse benim cok yakın bi arkadasım var. tek cocuk. anne baba gec sahip olmuslar dolayısıyla yasları biraz geckindi. uzun bi sure once annesi vefat etti. arkadasım depresyona girdi, atlatamadı. yaslı bi babayla kaldı ve kız intihar etti (9. kattan atlamıstı) bunalımlı bi doneminde. suan kendisi de evli ve 1 cocugu var. bana dedigi eger bi kardesim olsaydı hayat benim icin cok daha kolay olurdu..acımı paylasacagım biri..kendisinin 1 cocugu var kucuk henuz ama arayı acmadan 2. yi yapmak istiyo.

bana da sürekli söylenen sözlerden biri.bence bakacak önce manevi sonra maddi gücü kendinizde buluyorsanız yani istiyorsanız eğer olmalı tabi ama yok ben şimdi 2 çocukla uğraşamam 9 ay bekle sonra hergece uyan biriyle baş edemezken 2 çocukla hiç uğraşamam diyenlerdenseniz düşünmeyin kardeş mutlaka olmalı diye bir düşünce yok bence.

Ailenize yeni neşe olması, bereket getirmesi için yapılır. Öyle ikinci olsun diyede hazır değilseniz yapılmaz. 3 yaş fark olsun arada abi-ablasıyla anlaşabilir.

Bizde 3 kardeşiz,en küçükleri benim. Ablam ve abim var.. Babam vefat ettiğinde resmen birbirimizden koptuk beni tek başıma bıraktı ablamda abimde.. Kendi halimdeydim,okuldan eve evden okula. Yıllar geçti ablam ve abim evlendi. 22 kasımda da ben evleniyorum ama bana hiç bir destekte bulunmadılar. Anneme tek başıma bakıyorum. Kardeş demek can demek ama durum böyle olunca inan bazen, keşke tek çocuk olsaymışım diyorum..

Tabi siz bakabileceğinize inanıyorsanız 2.bebeği neden düşünmeyesiniz. Birbirlerine ileride destek olurlar,bir şey olduğunda birbirlerini korurlar.. Karar sizin tabi ki acele karar vermeyin :)

Ben tek çocuğum ama anne tarafım kalabalık olduğu için hiç yalnızlık çekmedim ama düşünüyorum da sonuçta benim kardeşim yok çocuğum da tek çocuk olursa onun benim gibi geniş akrabaları da olmayacak o benden daha yalnız kalacak gibi bu yüzden 2. çocuğu düşünürüm büyük ihtimal ilerde ama daha fazlasını düşünmüyorum şimdilik. Bu arada ne zaman fal baktırsam hep 3 çocuk çıkıyor o da fazla geliyor ya. :52:

Benim de 1 çocuğum var ,
eşimin ve benim sağlık sebeplerinden 2.yi yapamıyoruz.
Keşke kardeşi olsaydı diye düşünüyorum ama yapıcak birşey yok.(((

ben 1.yi 8 yılda yapabıldım 2.yi kaç yılda yaparım allah bılır bana kalsa 3 e kadar yolu var bayramda seyranda kocaman kalabalık bir aile ne güzel olur:22::22::22:

Ben de hep tek çocuk diyenlerdendim.

Çünkü oglumu çok zor büyüttük,
çok zorladı bizi,
uyku sorunu, hastalıkları, ameliyatları vs derken epey yıprandık.

Eşim bile istemiyordu artık düşünün :)

4 yaşına geldiğinde, tam 2. olsa mı olmasa mı derken,
eşim beni ikna etmeye çalışırken kazara kızıma hamile kaldım.

İyi ki de kalmışım :) Bir kaç ay sonra 2 yaşına girecek.
Abisiyle arasında 5 yaş var.
Abisinin tam tersi maşallah diyeyim bizi hiç zorlamadı.
Eşimle dedik ki bilseydik böyle olacagını daha önce yapardık 2. yi :)

Şimdi eşim 3. yü istiyor , ama bu defa kararım kesin olmazzzzzzzzz :ssz: :1:

evettt, bende evlenmeden 2 3 yapıyodum güya :37:
ama 1 taneyle yıldım :1:

aynı şeyleri ben de düşünüyorum. bi kızım var (çok şükür) 20 aylık.
çok zor geldik bu günlere, aslında akıllı bir kızım var (maşallah) ama bazı zamanlar olur olmaz ağlıyor gibi geliyor çileden çıkıyorum.ağlayan çocuğu sevmezdim, benim olursa değişir miyim derdim ama hala sevmiyorum..

ama bütün bu zorluklara rağman allah kısmet ederse (hayırlısıyla), bir zayıflayıp 54 kg olayım ondan sonra düşünücem ikinciyi. (allah da verir inş.)

biz 4 kardeşiz şükür, 2 ye 2. iyi ki öyleyiz....

Kardes gibisi varmiya...benimde 2 oglum var ilk oglum varken uzulurdum evime kim gelse arkalarindan aglardi...hep bir arkadas isterdi yanliz basina onu oynarken gordugulde uzulurdum sucluluk duygusu hisseder gibi...simdi kardesi var artik sikildim demiyor kimsenin arkasindan aglamiyor yanliz basina oynamiyor kardes eksikligi yasamiyor..evi nekadar beraber dagitsalarda o anki mutluluklari herseye degiyor...

Kesinlikle evli olsam en az 2 çocuk yapardım, fazlasını da isterim ama imkanlar ne yazık ki eskisi gibi değil artık.
Annemle babama iyi ki kardeşim olmuş diye hep dua ediyorum, iyi ki yapmışsınız, bunu bana doğurdun di mi derim anneme :)
Saçının teline dünyaları yakacağım kardeşim var.
Hayatta ölüm diye bir gerçek var, Allah sıralı ölüm versin derler ya, annemi babamı kaybetsem (Allahım gecinden versin)
Kardeşim var ya ötesi var mı?
Ki şu an bile ebeveynlerimin yeri ayrı ama kardeşim bambaşka. Öyle güzel duygu yok başka.
Bence imkan varsa maddi manevi tek kalmamalı çocuklar.

Tek olup kardeşi olmayanlarla ilgili olumsuz bişey demek değil niyetim elbette.

bu maddi duruma ve sizin sorumluluk anlayışınıza bağlı bir şey. Sırf 1. çocuk yalnız kalmasın diye yapacaksanız hiç yapmayın :ssz:

Ben de hep tek çocuk diyenlerdendim.

Çünkü oglumu çok zor büyüttük,
çok zorladı bizi,
uyku sorunu, hastalıkları, ameliyatları vs derken epey yıprandık.

Eşim bile istemiyordu artık düşünün :)

4 yaşına geldiğinde, tam 2. olsa mı olmasa mı derken,
eşim beni ikna etmeye çalışırken kazara kızıma hamile kaldım.

İyi ki de kalmışım :) Bir kaç ay sonra 2 yaşına girecek.
Abisiyle arasında 5 yaş var.
Abisinin tam tersi maşallah diyeyim bizi hiç zorlamadı.
Eşimle dedik ki bilseydik böyle olacagını daha önce yapardık 2. yi :)

Şimdi eşim 3. yü istiyor , ama bu defa kararım kesin olmazzzzzzzzz :ssz: :1:

maşallah, evet kimiside öyle diyor hani ilki yaramazsa 2.sakin olabilir ama ihtimal işte, bana rastlamaz o :2:
birde çalışmaya başladım 2. olursa iş hayatı biter benim için gibi geliyor,
yani eşim tek çocukla zor ikna oldu çalışmama 2 olursa, çalışma senin bakmanı istiyorum diyecektir.
ve ben 2 çocuğa tahammül edebileceğimi hiç sanmıyorum....

bakabileceğiniz kadar çocuk yapın .bence illa kardeşi olsun diye değil .eğer imkanınız varsa bende bakarım diyorsanız ikinciyi düşünün tabi .bende düşünüyorum ama iki tane yeterli bana .bu doğsunda hayırlısıyla ikinciye bakıcaz

Kesinlikle evli olsam en az 2 çocuk yapardım, fazlasını da isterim ama imkanlar ne yazık ki eskisi gibi değil artık.
Annemle babama iyi ki kardeşim olmuş diye hep dua ediyorum, iyi ki yapmışsınız, bunu bana doğurdun di mi derim anneme :)
Saçının teline dünyaları yakacağım kardeşim var.
Hayatta ölüm diye bir gerçek var, Allah sıralı ölüm versin derler ya, annemi babamı kaybetsem (Allahım gecinden versin)
Kardeşim var ya ötesi var mı?
Ki şu an bile ebeveynlerimin yeri ayrı ama kardeşim bambaşka. Öyle güzel duygu yok başka.
Bence imkan varsa maddi manevi tek kalmamalı çocuklar.

Tek olup kardeşi olmayanlarla ilgili olumsuz bişey demek değil niyetim elbette.

maddi pek imkan var sayılmaz, yetecek kadar var evet ama ilerde eğitim durumlarını düşünürsek, tek babasının çalışmasıyla olacak gibi değil,

o yüzden, bende şuan çalışmaya devam etmek istiyorum (2.olursa çalışamayacağım) , belki bebeğim 10 yaşlarına felan gelirse, bende artık istersem ve o zamana kadar da çalıştığım düşünülürse birikimin olursa olabilir...

bakabileceğiniz kadar çocuk yapın .bence illa kardeşi olsun diye değil .eğer imkanınız varsa bende bakarım diyorsanız ikinciyi düşünün tabi .bende düşünüyorum ama iki tane yeterli bana .bu doğsunda hayırlısıyla ikinciye bakıcaz

teşekkür ederim, inş sağlıkla alırsan kucağına, ve sorunsuz bi bebek olur inş arkadaşım...

Back
X