2. Bir sans vermeye deger mi

Dert bende derman sende

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2018
2.203
5.080
158
Guncelleme: 7. Sayfada

Çok yakında konu açmıştim. Eşimin bizi zora sokacak şekilde iddia oynadigini. Biraz önce internet bankaciligini açmasını istedim. Ve 450 liraya kadar iddia oynanmış. Hepsinin ekran görüntüsünü alıp telefonuma attım. Atmasam bile hesapların incelenmesini istesem yine de çıkar herhalde .
Bana girgirina oynadığı 3 liralık 5 liralık birşey oldugunu soyluyordu fakat gördüklerim ve anlattiklarindan sonra öyle olmadigini anladım.
Kendisine çocuklar için son bir şans vermemi istedigini bundan sonra ne dersem onu yapacagini vs bir sürü şey söyledi.
Bende biraz hava almak istedigimi söyledim. Kendisi evde ben dışardayım.
36 haftalık hamileyim. Ve 2. Sınıfa giden kızım var. Ailem çok uzak ve sahip çıkan aile değil. Yani cocuklari alıp gitsem sokaga atmazlar ama eşime de sağlam bir konuşma yapmazlar. Yani kendi kendime mücadele ederim Her şey için.
Resmen beynim durdu. Ne yapmam gerektigini bilmiyorum. Bu arada 9 senelik evliyim ve evlendigimiz günden beri bu sorun var ve her defasında yapmayacagini söylüyor bu son diyor. Buna rağmen ben hala neyi dusunuyorum onu da bilmiyorum. Sizle paylaşmak istedim.
Iliklerime kadar tüm hucrelerime kadar çok üzgünüm çok kırgınım.
Güncelleme: 7. Sayfada

Son düzenleme:
Benim eşimde oynar kafa dağıtmak için olduğunu söyler bazen kazanır bazen kaybeder evin maddi durumunu etkilemediği için sorun etmem zaten her erkek bunu oynar hale geldi artık biz şakalaşır eğleniriz hatta size yok deyip oraya yatırıyosa sorun edin öyle bi durum yoksa kendinizi üzmeyin. Benim eşim kahveye gitmez arkadaşlarıyla gezmeye eğlenmeye çıkmaz işi yoğun olduğu için tek eğlencesi o o yüzden ben kızmıyorum

Benim eşimde oynar kafa dağıtmak için olduğunu söyler bazen kazanır bazen kaybeder evin maddi durumunu etkilemediği için sorun etmem zaten her erkek bunu oynar hale geldi artık biz şakalaşır eğleniriz hatta size yok deyip oraya yatırıyosa sorun edin öyle bi durum yoksa kendinizi üzmeyin. Benim eşim kahveye gitmez arkadaşlarıyla gezmeye eğlenmeye çıkmaz işi yoğun olduğu için tek eğlencesi o o yüzden ben kızmıyorum
Işte bizde durum öyle değil. Kahve sigara ve iddia var. Ve asgari ücret alıyor. Bundan 2 ay önce asgari ücretin 1600 tl olduğu zamanda 400 tl iddia parası bir aylık mutfak masrafimizdi.

Çok yakında konu açmıştim. Eşimin bizi zora sokacak şekilde iddia oynadigini. Biraz önce internet bankaciligini açmasını istedim. Ve 450 liraya kadar iddia oynanmış. Hepsinin ekran görüntüsünü alıp telefonuma attım. Atmasam bile hesapların incelenmesini istesem yine de çıkar herhalde .
Bana girgirina oynadığı 3 liralık 5 liralık birşey oldugunu soyluyordu fakat gördüklerim ve anlattiklarindan sonra öyle olmadigini anladım.
Kendisine çocuklar için son bir şans vermemi istedigini bundan sonra ne dersem onu yapacagini vs bir sürü şey söyledi.
36 haftalık hamileyim. Ve 2. Sınıfa giden kızım var. Ailem çok uzak ve sahip çıkan aile değil. Yani cocuklari alıp gitsem sokaga atmazlar ama eşime de sağlam bir konuşma yapmazlar. Yani kendi kendime mücadele ederim Her şey için.
Resmen beynim durdu. Ne yapmam gerektigini bilmiyorum. Bu arada 9 senelik evliyim ve evlendigimiz günden beri bu sorun var ve her defasında yapmayacagini söylüyor bu son diyor. Buna rağmen ben hala neyi dusunuyorum onu da bilmiyorum. Sizle paylaşmak istedim.
9 yılda değişmeyen durumun değişeceğini hiç sanmıyorum, önceki konunuzu da okumuştum aslında derhal son verilmesi gereken bir evliliğiniz var ama hem hamilesiniz hem de ailenizin arkanızda durmayacağını söylemiştiniz o nedenle hemen son verin diyemiyorum. Öncelikle bebeğinizi sağlıkla dünyaya getirin, eşinizin ailesi ile de konuşun size destek olmak zorundalar ve sizin tarafınızda şartlar olgunlaştığı zaman bu evliliğe son verin. Biliyorum bunu söylemek bize kolay, ama sonu yok durumunuzun. Bebeğiniz var, işe girin diyemiyorum, aileniz destek olmuyor, evliliğe devam edin ama ipleri elinize net olarak alın ve ufak ufak kendinize birikim yapın başka yapacak birşey yok. Bu evliliğe de ölene dek sürer gözüyle bakmayın bir yerde kopar, Allah yardımcınız olsun.

Işte bizde durum öyle değil. Kahve sigara ve iddia var. Ve asgari ücret alıyor. Bundan 2 ay önce asgari ücretin 1600 tl olduğu zamanda 400 tl iddia parası bir aylık mutfak masrafimizdi.
Oww O zaman çok kötü bu şartlarda o paralar günah hamilesiniz şuan boşanma düşünmeyin ama bunu ona belli etmeyin idda bağımlılığı için terapistler var onlara gidin beraber bu huyunu yenmekten başka çaresi yok

9 yılda değişmeyen durumun değişeceğini hiç sanmıyorum, önceki konunuzu da okumuştum aslında derhal son verilmesi gereken bir evliliğiniz var ama hem hamilesiniz hem de ailenizin arkanızda durmayacağını söylemiştiniz o nedenle hemen son verin diyemiyorum. Öncelikle bebeğinizi sağlıkla dünyaya getirin, eşinizin ailesi ile de konuşun size destek olmak zorundalar ve sizin tarafınızda şartlar olgunlaştığı zaman bu evliliğe son verin. Biliyorum bunu söylemek bize kolay, ama sonu yok durumunuzun. Bebeğiniz var, işe girin diyemiyorum, aileniz destek olmuyor, evliliğe devam edin ama ipleri elinize net olarak alın ve ufak ufak kendinize birikim yapın başka yapacak birşey yok. Bu evliliğe de ölene dek sürer gözüyle bakmayın bir yerde kopar, Allah yardımcınız olsun.
Dışardan bir gözün bakış açısına çok ihtiyacım var. Çünkü daha net görülüyor bazı şeyler.
Mesela ben burada konunun daha basın da kesin söyledir dediğim şey ya konunun içinde yada yorumlarda çıkıyor.
O yüzden biliyorum ki dıştan bir göz daha iyi.

Dışardan bir gözün bakış açısına çok ihtiyacım var. Çünkü daha net görülüyor bazı şeyler.
Mesela ben burada konunun daha basın da kesin söyledir dediğim şey ya konunun içinde yada yorumlarda çıkıyor.
O yüzden biliyorum ki dıştan bir göz daha iyi.
Haklısınız her zaman tarafsız gözle değerlendirilmek daha isabetli oluyor. Şu an yapacağınız şey, eşinize şans vermek değil de mecburi olarak evliliğe devam etmek ve ilk fırsatta da bitirmek olacak. Şans verdiğinizi düşünürse asla değişmez, çocuklarınız için o evde kalmak ve tüm idareyi elinize almak zorundasınız

Eşinizi seviyor iseniz son bir şans verip tüm maaşını elinden alıp asgari düzeyde bir harçlık verebilirsiniz.rabbim sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin yavrunuzu.
Inanın beynim durdu. Çünkü güven bitti. Güven bitince sevginin olup olmamasi çok da önemli değil.
Sadece beni düşündüren çocuklar. Onlara ne olacak nasıl olacak.

elinden maaşının tamamını alın, kartlarını iptal ettirin ve düzenli olarak bütün bankaları kontrol edin hesabı olup olmadığını.eve geliş gidiş saatlerine kadar kontrol edin.kısacası 3 yaşında çocuk muamelesi yapın.

elinden maaşının tamamını alın, kartlarını iptal ettirin ve düzenli olarak bütün bankaları kontrol edin hesabı olup olmadığını.eve geliş gidiş saatlerine kadar kontrol edin.kısacası 3 yaşında çocuk muamelesi yapın.

bu çözüm değil ki.
yazık değil mi kadına, hem evi çekip çevirsin, hem çocuklara baksın, hem kocaya gardiyanlık yapsın.
sürekli paranoyak gibi hesap kontrol etsin.
ki oynayacak olan borç alıp oynuyor, sonuç o para yine ödeniyor..
aralarında sevgi-saygıyı koruyacak bir yol olduğunu pek sanmıyorum.

Canım hamilesin, 9 yıllık evlisin bir çocuğun daha var. 2. şansı ancak hesapları sen tutacaksan ver bence. Yani senin bilgin olmadan harcama yapmayacağı şekilde. Bu şekilde bir süre geçerse belki bırakabilir de. Çünkü bu bir bağımlılık. Bırakması çok zor. Destek de alabilir.

kartlari alsaniz da saga sola borc takar sanırım 50 100 200 ne tutturursa elden borclanir. sonradan duyabilirsiniz var mı böyle huylari. benim enistemin hiç bitmezdi mesela borcu surekli birilerine elden ufak ufak borclanip dag yapardi. bunu da goz önüne alin parasini elinden alirken

tek cocuk olsa düzen kurmak kolay olurdu sizin için. ilk çocuğunuz belli yasa gelmis çünkü. ama hamilesiniz doğumun eli kulaginda.

evden yapabileceğiniz is varsa yapin o paraya da asla dokunmayin. bı gün cekip gitmeniz gerekirse utakta olsa bi ihtiyac karsilar.

bebeğiniz doğup biraz büyüyene kadar idare etmek durumundasiniz maalesef. Allah yardim etsin. çok üzüldüm

3 liralık şey 400 liraya kadar çıktıysa artık bu gerçekten hastalık. 9 senedir 5liralikken bile bırakmadığı şeyi 400 liraya çıktıktan sonra birakacagina inanmayın kesinlikle yalan söylüyor ve oyaliyor. Tedavi alması lazım artık bu iş bütün maaşını yatırmaya kadar gider bu gidişle. Peki bu yatırdığı paralar evde ne tür eksiklere sebep oluyor? Sağlık ihtiyacinizdan bahsetmistiniz onun dışında nelere zarar veriyor?
Bence ailesine söyleyin paylaşın bu durumu. Saçma sapan bir noktaya gidiyor çünkü.

bu çözüm değil ki.
yazık değil mi kadına, hem evi çekip çevirsin, hem çocuklara baksın, hem kocaya gardiyanlık yapsın.
sürekli paranoyak gibi hesap kontrol etsin.
ki oynayacak olan borç alıp oynuyor, sonuç o para yine ödeniyor..
aralarında sevgi-saygıyı koruyacak bir yol olduğunu pek sanmıyorum.

Haklisiniz ama ne gidecek yeri ne isi varmis ve hamile...

Aileniz arkanızdaysa katlanmayın.
5-10 tl ile başlayan kumar parası yarı kira parasına kadar çıkmış.
Ve en kötüsü sizin her ihtiyacınızda para yok dediğinde kıyıda köşede sakladığı kumar parası olacak mutlaka.

Eğer gidecek yeriniz yoksa bebek sağlıkla doğup büyüyene kadar sabredeceksiniz mecburen.
İnşallah iş şiddete ve hacizlere kadar gitmez.

Bu arada o paraları muhtemelen tüyo veren aracı kişilere veriyor. Yani dolandırılıyor. O tüyocular 1-2 sağlam tüyo verip az para kazandırıp kendilerine bağlıyorlar, sonra kaz gibi yoluyorlar.

Haklisiniz ama ne gidecek yeri ne isi varmis ve hamile...

kendini yormasın gardiyanlıkla.
hesap kontrol etmekle, parayı tutmakla uğraşmasın.

bu adam bu eve eşek gibi bakacak.
ister kumar oynayıp, köpk muamelesi görerek bakar,
ister insan olmayı kabul eder, çoluğunun çocuğunun rızkını zevkine harcamadan bakar, karısı da eğer isterse, bu yaptıklarından sonra iki çift laf eder, insan yerine koyar.

zaten bu pişmanlıkla bir kaç ay dokunmaz. hazır pişmanken belki kahveye gitmemesi şartı koşulabilir...

Back
X