2. Bir sans vermeye deger mi

Işte en büyük korkularimdan bir tanesi bu. Örnek veriyorum sabahları çay icecegim diye haftalık 50 lira aldı benden bir hafta aç gezip o 50 lirayi yine yatırabilir.
Bu sefer ben cayimdan sigaramdan fedakarlik ettim senin rizkindan kismadim diyecek.
Tüm maaşı veriyorum kartlar onda. Kafasında kuruyor ben oynamıyorum diyecek. Neyi nasıl ispat edecek insan.
Offfff offffff
Şöyle kıyas yapın.
Eşiniz bu zamana kadar sizi dikkate alıp herhangi bir olumsuz huyunu düzeltti mi? Size değişeceğim diye söz verdiği konularda değişti mi?

Bu arada esimin cozum onerisi cocuklar icin ona son bir sans vermem. Maaş kartlarini kredi kartlarini hepsini bana verecekmiş. Evin gecimi bende olacakmış. Ona şunu git al diye para verecekmisim. Bunu o teklif etti bana. Eğer tekrar yaparsa bu sefer bosanmaya bile ses cikarmyacakmis.gerekirse telefonunu bile degistirecekmis eski tuşlu telefondan alacakmış.mis mis mis.
Onun soyledikleri açıkçası beni zerre kadar etkilemedi çünkü daha önce cocugun üstüne kuranin üstüne yemin edip tekrar oynadığı için beni oyalaniyormus gibi geliyor
Ama bu önerisini denemelisiniz. Sonra keşke deneseydim diye pişmanlık duymamak adına ben olsam denerdim. Denemezseniz kendisi de ayrılığın suçunu size atar .
Olmadı sonra ki aşamada o kağıt imzalatma olayını devreye sokabilirsiniz.en son aşamada boşanma.

Çocuk doğunca benden alır gibi bir düşünceyle fevri karar vermeyin. Küçük çocukların velayeti zaten annede olur.

Şöyle kıyas yapın.
Eşiniz bu zamana kadar sizi dikkate alıp herhangi bir olumsuz huyunu düzeltti mi? Size değişeceğim diye söz verdiği konularda değişti mi?
Bu konu hariç hemen hemen hayatimizda sorun yaratan başka şeylerde düzelme oldu. Ama düzelme öyle oturarak konuşarak medeni insanlar gibi olmadı. Genelde bir musibetin sonunda oldu.
Bazı konularda evet çok yol katettik. Ama niyeyse bu konu da bir arpa boyu yol alamadık alamıyoruz. Nasıl birşey bu böyle anlamış değilim. Yapıştı üstümüzden gitmiyor

Bu konu hariç hemen hemen hayatimizda sorun yaratan başka şeylerde düzelme oldu. Ama düzelme öyle oturarak konuşarak medeni insanlar gibi olmadı. Genelde bir musibetin sonunda oldu.
Bazı konularda evet çok yol katettik. Ama niyeyse bu konu da bir arpa boyu yol alamadık alamıyoruz. Nasıl birşey bu böyle anlamış değilim. Yapıştı üstümüzden gitmiyor
O zaman konuşmak yerine musibetin gelmesini mi bekleyeceksiniz?
Haciz, boş buzdolabı, kira ödeyemeyip sokağa atılmak gibi.

Bazıları kocam çocuğu oyalamadı diye boşar. Bazıları bir musibet olsa da kocam düzelse diye senelerce idare eder.

Çok enteresanız kadınlar olarak.

Siz yine arkadaşları dinleyin, içiniz rahat edene kadar. Maaşına el koyun, sadece 10 tl harçlık verin. Oynarsa da harçlığıyla oynar. Çocuk büyüyünce işe girersiniz, yuvarlanıp gidersiniz.

Canım sen kararını vermişsin neden daha soruyorsun. Kocan sana sunulabilecek en uygun öneriyi sunmuş yok sen kocana güvenmiyorsan iddaadan değil kocana güvenmediğin için ayrıl. Hiç öyle toz pembe hayallerde kurma ne doğru düzgün bir tazminat alırsın ne de nafaka. Asgari ücretliden alacağın 600 700 lira aylık para sonra forumdaki boşan boşancılar arasında para toplayıp sana verir. Öyle maaşa el koymak felan rüyanda görürsün. İki çocuğunla ana evine döner bir de iş bulamazsan halince yaşar gidersin. Çocuklarında büyüyünce eksikliğini duyduğu babasına koşa koşa gider. Keşke deyip durursun. Bir tek kocan mı oynuyor bu iddaayı, evine haciz mi getirdi? Maaş kartımıda al demiş daha ne istiyorsun? Amcam oynardı at yarışı artık oynamıyor diyorum. Boşanma çocuk oyuncağı değil yarın çocukların neden bizi babasız bıraktın dedi mi ne diyeceksin. Değer mi. Bir abartılmışki Maşllah hacizler felan. Yinede sen bilirsin hayat senin hayatın. Yaşanacaklarıda sen yaşayacaksın.

Canım sen kararını vermişsin neden daha soruyorsun. Kocan sana sunulabilecek en uygun öneriyi sunmuş yok sen kocana güvenmiyorsan iddaadan değil kocana güvenmediğin için ayrıl. Hiç öyle toz pembe hayallerde kurma ne doğru düzgün bir tazminat alırsın ne de nafaka. Asgari ücretliden alacağın 600 700 lira aylık para sonra forumdaki boşan boşancılar arasında para toplayıp sana verir. Öyle maaşa el koymak felan rüyanda görürsün. İki çocuğunla ana evine döner bir de iş bulamazsan halince yaşar gidersin. Çocuklarında büyüyünce eksikliğini duyduğu babasına koşa koşa gider. Keşke deyip durursun. Bir tek kocan mı oynuyor bu iddaayı, evine haciz mi getirdi? Maaş kartımıda al demiş daha ne istiyorsun? Amcam oynardı at yarışı artık oynamıyor diyorum. Boşanma çocuk oyuncağı değil yarın çocukların neden bizi babasız bıraktın dedi mi ne diyeceksin. Değer mi. Bir abartılmışki Maşllah hacizler felan. Yinede sen bilirsin hayat senin hayatın. Yaşanacaklarıda sen yaşayacaksın.
Biraz önce bir arkadaşımla konuştum bu konuyu. Noter huzurunda sözleşme imzalat tekrar olduğunda yapılacak şeyleri maddele imzalat dedi. Ancak o şekilde gözü korkar dedi.

Back
X