Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 2 bucuk ayda 6.800 gr ??

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
arkadaslar 2 bucuk aylik kizimi tarttim azsonce 6.800 kl cikti. Internetten ortalamalara bakinca baya bi fazla bebegi boyle olupta sonradan duzene giren varmi. Iki hafta olmadan 500 gr aliyo tirsmaya basladim dogrusu, bebek bu sonucta acikinca veriyorum diyete de sokulmazki.
cocuk kilo alır zayıflar boşver sen emzirmeye devam.

Bence gayet normal. Uzulmeyin. Benim çocuklarım da ilk aylar 2 2 aldılar sonra yavaşladı.

Anne sutuyle bu sekilde kilo.aldiysa bi problem yok.demekki sutunuz yariyor benim kizimda bu sekildeydi doktor once neyle besledigimi sormustu anne sutu dedigmde problem olmadigini soylemisti 3 kilo dogmustu ama hemen toparlamistj kendini oyleki kizima hic acik kiyafetelr sortlar bile giydiremedim o kadar kiloluyduki cocuga nazar degecek diye kollarini bacaklarini kapattirirdi goren buyukler ama yasina girdikten sonra zayifliyolar

Ben sorun olduğunu düşünmüyorum benim kızımda 3 aya dolduruyor 1 haftaya 6200 o da 3730 doğmuştu bence normal doktor bana sütün yaRamiş bol bol emzir dedi merak etme annesi

Buzlukta 6 ay, derin dondurucuda 2 yıl bekler süt. Sütün normalden az değilse iş yerinde sağmazsan, göğüslerin şişer ve ciddi ağrılar yaşarsın. Mutlaka sağmalısın.
Gunde 8 saatlik calismada bir kez sagma yeterli olurmu yoksa emzirme zamani gibi 2 saatte bir sisermi?

Gunde 3 kez mama yetiyomu yani? Benim kizim sadece gece uyurken dort bes bazen alti saat dayaniyo gun icinde cok sık emmek istiyo
Günde üç kez sağılan süt, annenin evde olmadığı dönemde kullanılır.evde iken emzirmeye devam edeceksiniz.
Sütünüzü sağmazsanız hem memeleriniz şişer,ağrır ve bi süre sonra sütünüz iyice azalır ve sonunda kesilir.

Genetik olarak anne ve baba uzun ve iri ise bebekler de öyle olabiliyor.

Kızım iri doğdu ve ayına göre kilosu ve boyu hep fazlaydı. Doktorumuzdan çok fırça yedik:) çocuk endokrinine götürdük bir sürü tahlil vs yaptırdık herşey yolunda çıktı.
2 hafta boyunca doktorumuza kızımın her yediğinin miktarını fotosunu attım da doktorumuzun fırçasından kurtulduk.
Kızım 2 Yaşında ama boy ve kilo olarak 3 yaş sınırında. Uzun boylu olduğu için kilolu görünmüyor. Eşim de ben de epey bir uzunuz sanırım genetik.

Anne sutuyle bu sekilde kilo.aldiysa bi problem yok.demekki sutunuz yariyor benim kizimda bu sekildeydi doktor once neyle besledigimi sormustu anne sutu dedigmde problem olmadigini soylemisti 3 kilo dogmustu ama hemen toparlamistj kendini oyleki kizima hic acik kiyafetelr sortlar bile giydiremedim o kadar kiloluyduki cocuga nazar degecek diye kollarini bacaklarini kapattirirdi goren buyukler ama yasina girdikten sonra zayifliyolar
insallah duzene girer bu aralar uc saatte bir emmeye alistiriyorum herzaman bekleyemiyo iki saat sonra acikiyo

Günde üç kez sağılan süt, annenin evde olmadığı dönemde kullanılır.evde iken emzirmeye devam edeceksiniz.
Sütünüzü sağmazsanız hem memeleriniz şişer,ağrır ve bi süre sonra sütünüz iyice azalır ve sonunda kesilir.

Genetik olarak anne ve baba uzun ve iri ise bebekler de öyle olabiliyor.

Kızım iri doğdu ve ayına göre kilosu ve boyu hep fazlaydı. Doktorumuzdan çok fırça yedik:) çocuk endokrinine götürdük bir sürü tahlil vs yaptırdık herşey yolunda çıktı.
2 hafta boyunca doktorumuza kızımın her yediğinin miktarını fotosunu attım da doktorumuzun fırçasından kurtulduk.
Kızım 2 Yaşında ama boy ve kilo olarak 3 yaş sınırında. Uzun boylu olduğu için kilolu görünmüyor. Eşim de ben de epey bir uzunuz sanırım genetik.
Boylarimiz cok uzun degil aslinda esim 1.78 ben 1.67 kilolarda asiri degil aslinda esim 87 ama hic gostermez kemigi iri 80 kl anca gosteriyo bende kucukken zayif sayilmazdim 14 15 yaslarimdayken buyukler beni 18 sanardi benden kaynaklaniyo olabilir

Gunde 8 saatlik calismada bir kez sagma yeterli olurmu yoksa emzirme zamani gibi 2 saatte bir sisermi?
Sen zaten anlarsın sağma vaktinin geldiğini. Hem uzu. Süre emzirmek istiyorsan düzenli sağ ki süt üretimi devam etsin. Yeni süt üretiminin başlaması için memenin tamamen boşalması gerekiyor.

Bence de bebeğinizin kilosu normal, kızım 50 cm ve 2.700 gr doğdu epey ufak bir bebekti, 1. ayını doldurduğunda hem kontrol hem de çok ağlıyor doymuyor galiba diye götürdüğümde 5 kilo olmuş, boyu da 55 cm dedi doktoru, inanamamıştım, 6-7 aylık olana kadar her ay normalin üstünde kilo aldı sonra yavaşladı çünkü aşırı hareketliydi.
Doktorunuz bir sorun görse söylerdi. İlk aylar bebekler hızlı kilo alır boyu hızlı uzar.

bebek zaten kilolu dogmus . dogum kilosunu neden sayıyorsunuz kı? 2.5 ayda 2900 almıs
yenıdoganlar ayda 1. ve 1,5 kilo alırlar. bence senın baya hosuna gıtmıs
gızlıden bı nıspet yapıyorsun kım ne derse desın.
ama normal bunu bil yani :=) benımkı de her ay 1. ve 1200 alırdı. ilk 5-6 ay boyle gıder, sonra yavaslar.

Gunde 3 kez mama yetiyomu yani? Benim kizim sadece gece uyurken dort bes bazen alti saat dayaniyo gun icinde cok sık emmek istiyo

3,5 aylıktı işe döndüğümde sabah emzirdim çıktım arada gün içinde 3 kez sağdığımı verdiler yetmezse dolaptan verdiler zaten 4-5 aylık olunca da yavaş yavaş yiyecek deniyor vs vs

2-3 saatte sağdım o da o sıklıkta emdi

bebek zaten kilolu dogmus . dogum kilosunu neden sayıyorsunuz kı? 2.5 ayda 2900 almıs
yenıdoganlar ayda 1. ve 1,5 kilo alırlar. bence senın baya hosuna gıtmıs
gızlıden bı nıspet yapıyorsun kım ne derse desın.
ama normal bunu bil yani :=) benımkı de her ay 1. ve 1200 alırdı. ilk 5-6 ay boyle gıder, sonra yavaslar.
Yok canim ciddi ciddi korktum ortalamalara bakinca ortalamayi geciyo yani obez olursa obeiginimi nispet yapicam saglikli olsun asiri kilo kimse icin iyi degil

3,5 aylıktı işe döndüğümde sabah emzirdim çıktım arada gün içinde 3 kez sağdığımı verdiler yetmezse dolaptan verdiler zaten 4-5 aylık olunca da yavaş yavaş yiyecek deniyor vs vs

2-3 saatte sağdım o da o sıklıkta emdi
Hem sagip hem emerse fazla sut Uretiliyo oda iyi degil demisti hemsire. Ben hepsini sagip saklayip versem hic emzirmeden zarari olurmu

Sen zaten anlarsın sağma vaktinin geldiğini. Hem uzu. Süre emzirmek istiyorsan düzenli sağ ki süt üretimi devam etsin. Yeni süt üretiminin başlaması için memenin tamamen boşalması gerekiyor.
Nezaman sertlesirse veya aci hissedersem sagicam yani

Hem sagip hem emerse fazla sut Uretiliyo oda iyi degil demisti hemsire. Ben hepsini sagip saklayip versem hic emzirmeden zarari olurmu

Nasıl yani

O kadar sağacak süt olmaz ki

Hem emecek hem sen evde yokken sağacaksın o da içecek

Arada da sabah kalkınca mesela bir meme sağıp birini içireceksin fazla olanı da buzluğa atacaksın

Ya da şimdi çok süt olduğunda birini emzirip birini sağacaksın

Bebek emmezse sağarak sütün devamlılığı olmaz ki ayrıca da annesi yanında iken neden biberon veresin

O sadece sen yokken

Sonuçta evde 2-3 saatte emziriyorsun işte de öyle sağacaksın işte

Sabah 7.30 8 aradı bitini emzirip birini sağdım

10-11 gibi ikisini sağdım

Öğlen 1-2 gibi ikisini birden sağıp 4-5 gibi bir dağa sağıp 7 de de eve gelip
Emzirdim

Hiç mama vermedim

Nasıl yani

O kadar sağacak süt olmaz ki

Hem emecek hem sen evde yokken sağacaksın o da içecek

Arada da sabah kalkınca mesela bir meme sağıp birini içireceksin fazla olanı da buzluğa atacaksın

Ya da şimdi çok süt olduğunda birini emzirip birini sağacaksın

Bebek emmezse sağarak sütün devamlılığı olmaz ki ayrıca da annesi yanında iken neden biberon veresin

O sadece sen yokken

Sonuçta evde 2-3 saatte emziriyorsun işte de öyle sağacaksın işte

Sabah 7.30 8 aradı bitini emzirip birini sağdım

10-11 gibi ikisini sağdım

Öğlen 1-2 gibi ikisini birden sağıp 4-5 gibi bir dağa sağıp 7 de de eve gelip
Emzirdim

Hiç mama vermedim
Ben cok uzun sureli emzirmeyi dusunmuyorum bi kki ay daha olsa yeter cok karisik geliyo bublar bana ama yapmak zorundayim tesekurler bilginiz icin

Ben cok uzun sureli emzirmeyi dusunmuyorum bi kki ay daha olsa yeter cok karisik geliyo bublar bana ama yapmak zorundayim tesekurler bilginiz icin

İyi de daha 2,5 aylık Bebek neden emzirmeyi düşünmüyorsun ki

Bebeğin gayet de sağlıkla büyüyor sütün var vs vs

Karışık olan ne

İş yerinde sıkıntı olur dersen de tuvalette sağar dökersin gerekirse akşam eve gidince emer

Odam tek kişilik olmadığı için sütümü patronun odasında sağdım çoğunlukla patron odada ise toplantı odasında onlar da dolu ise küçük arşivde

Yeri geldi odam Boşsa orda

İyi de daha 2,5 aylık Bebek neden emzirmeyi düşünmüyorsun ki

Bebeğin gayet de sağlıkla büyüyor sütün var vs vs

Karışık olan ne

İş yerinde sıkıntı olur dersen de tuvalette sağar dökersin gerekirse akşam eve gidince emer

Odam tek kişilik olmadığı için sütümü patronun odasında sağdım çoğunlukla patron odada ise toplantı odasında onlar da dolu ise küçük arşivde

Yeri geldi odam Boşsa orda
Bilmiyorum is yerinde sagmak istemiyodum hic evde kaldigim surece emziriyim diyodum. Peki hel sagar hem sabah ve aksam emzirirsem nezaman sonra kesilir sut kendiliginden

Back
X