2 çocuk annesiyim sinirli biri oldum

Asyatibet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2017
11
2
36
45
3 yaşında kızım ve 1 yaşında oğlum var ve şükür sağlıklıları yerinde . Eşim uzakta olduğu için ailemle yaşıyorum .Kızımın kıskançlıkları ve öfke nöbetleri tavan yapıyor oğlum ise çok hareketli ve sürekli izlemem gerekiyor ikisini yanlız bırakamıyorum. Kızım tavırları dedesini ve annanesinide çok üzüyor ve önemli olan kızımın bu davranışları ve öfke nöbetleri artık bana yansıdı ve sürekli sinirli asabi biri oldum çevremdeki insanlara karşı sabrım kalmadı onlarına kırıyorum. Normalde sakin ve hiçkemseyi kırmamak için çabalayan çoçuklarımı rahat birakan sıkmayan biriydim sesimi bile yükseltmezdim oysa şimdi kendimi kontrol edemiyorum. Kısaca kendimden nefret ediyorum. Ne yapacağım bilemiyorum

Normal tek basina cocuk buyutmek zor.bana herkes yardimci yine bunaliyorum.ikisinin de yasi kucuk.ve cocuklar anlatamadigi icin davranislarina yansir.sendromlar var
Onu yasiyordur.mutlaka tek ses yok 3 kisinin uyarisina maruz kaliyordur.allah kolaylik versin.
Tek evde dursan duzen olur
Buyuklerle yasaman sana avantaj ..iyice sardirdiysan destek al.

Teşekkür ederim evet çok şanslıyım ama benim sinirlime maruz kalıyorlar maalesef çok üzülüyorum karşılarında o sakin kızları yol maalesef . Sen Nasıl başa çıkıyorsun

Yalniz kaldigin icin boyledir. Esinin yanina tasinma imkanin yok mu. En azindan aksamlari rahatlardin. Cocuklar da babadan uzak kalmazdi.
Sakin olmalisin .. Cocugum var birinci gorevim bu demelisin. Diger sylerin stresini yasama.olursa olur.kendi evinde olsan canin istemezse is yapmazsin yemek yapmazsin.
Ben de boyle bir donemden gectim. Nefes alamiyordum. Herseyi saldim. Yapscak bir seyim yoktu.
Canlari sagolsun de gec...

3 yaşında kızım ve 1 yaşında oğlum var ve şükür sağlıklıları yerinde . Eşim uzakta olduğu için ailemle yaşıyorum .Kızımın kıskançlıkları ve öfke nöbetleri tavan yapıyor oğlum ise çok hareketli ve sürekli izlemem gerekiyor ikisini yanlız bırakamıyorum. Kızım tavırları dedesini ve annanesinide çok üzüyor ve önemli olan kızımın bu davranışları ve öfke nöbetleri artık bana yansıdı ve sürekli sinirli asabi biri oldum çevremdeki insanlara karşı sabrım kalmadı onlarına kırıyorum. Normalde sakin ve hiçkemseyi kırmamak için çabalayan çoçuklarımı rahat birakan sıkmayan biriydim sesimi bile yükseltmezdim oysa şimdi kendimi kontrol edemiyorum. Kısaca kendimden nefret ediyorum. Ne yapacağım bilemiyorum
Allah yardimcin olsun canim ben tek cocukla senin gibi oldum 2 tane dusunemiyorum.Ben destek almayi bile duaunuyorum cunku ne yaparsam yapayim bu cocugun huyu degismiyor Millete cok ozeniyorum cocuklarini canta gibi yaninda gezdiriyorlar sadece bizde surekli hareket sinir harbi.En azindan yalniz olmadigini bilmek guzel:(

Yıl ve aylar geçti herşey daha kötüye gitmeye başladı daha çabuk sinirlenip daha çok kriz geçirmeye başladım sonuç doktora gittim ve istemesemde ilaca başaladım 2hafta oldu sanki iyi geldi yine sinirleniyorum ama tepkilerim daha sakin olmaya başladı

Son düzenleme:
Seneye muhtemelen benim de durumum sizinle ayni olacak bol bol konusun onlarla aglasa da diretse de kızınız once sebebini soyleyip sonra kararlı davranın bir suru cocuk gelisim kitabi okuyorum hepsinin ana temasi konusmak, yaptığını seyi sebebiyle aciklarsaniz inanin tepkileri de azalıyor ayrica bazi durumlarda inatlasmak yerine dikkatini baska yone cekerseniz huy edinmekten vazgecebilir bazen ne yaparsaniz yapin çığlık çığlıga atlayabiliyorlar o zaman da sakinlesmesini bekleyin aglamasi bitince sebebini açıklayın, maalesef cok sabir gerektiren bir is annelik Allah yardımcınız olsun

Birde beni düşünün 3 küçük bebek benim ailem yok eşinin ailesi erken yasta ölmüş tek başıma bakıyorum tuvalete bile gidemiyorum yada hasta olsam Dr gidemiyorum halinize şükreden ya benim gibi tek basiniza 4 yaş 2 yaş ve 5 aylık bebeğe baksaniz ne yapardınız

Seneye muhtemelen benim de durumum sizinle ayni olacak bol bol konusun onlarla aglasa da diretse de kızınız once sebebini soyleyip sonra kararlı davranın bir suru cocuk gelisim kitabi okuyorum hepsinin ana temasi konusmak, yaptığını seyi sebebiyle aciklarsaniz inanin tepkileri de azalıyor ayrica bazi durumlarda inatlasmak yerine dikkatini baska yone cekerseniz huy edinmekten vazgecebilir bazen ne yaparsaniz yapin çığlık çığlıga atlayabiliyorlar o zaman da sakinlesmesini bekleyin aglamasi bitince sebebini açıklayın, maalesef cok sabir gerektiren bir is annelik Allah yardımcınız olsun
Teşekkür ederim şu an deşikleriniz çok iyi geldi umarım siz bunları yaşamazsınız .
Yalniz kaldigin icin boyledir. Esinin yanina tasinma imkanin yok mu. En azindan aksamlari rahatlardin. Cocuklar da babadan uzak kalmazdi.
Sakin olmalisin .. Cocugum var birinci gorevim bu demelisin. Diger sylerin stresini yasama.olursa olur.kendi evinde olsan canin istemezse is yapmazsin yemek yapmazsin.
Ben de boyle bir donemden gectim. Nefes alamiyordum. Herseyi saldim. Yapscak bir seyim yoktu.
Canlari sagolsun de gec...
benim yaşadıklarımın benzerini yaşayanlarda cevap alınca biraz daha rahatlıyorum teşekkür ederim

Teşekkür ederim umarım benim yaşadıklarımı yaşamazsın ama yaşatsan benim gibi geç kalma uzmana danış maalesef bazen Kitaplar işe yaramıyor ama okudukça anlıyorumki ben onları yapıyorum umarım ilerde beni anlarlar

Back
X