• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 çocuk arası yaş farkı çok olamalı mı yoksa olmamalımı fikirleriniz önemli

ilkduyansenol

kaça bölünebilirim
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
5.285
4.041
173
ben tek çocuk olmasından yanayım durumumuza göre fakat merak ettiğim 2 çocuk arasındaki yaş farkı çok olursa problem yaşarmıyım yoksa ikisi bir büyür olayı daha mı mantıklı deneyimliler bilgi verirmisiniz.

En az iki yas olmali bence kardesler arasinda.Tek cocuktan yana degilim ben imkan varsa ve saglik kosullari mumkun olursa cocuk kardeslik duygusunu tatmali.Paylasmayi ogrenmeli.

tatlım bız arAYI BIRAZ fazla actık ama ben ıyıkı acmısız dıyorum
kızım 6 yaşında oğum 2 aylık olucak
kardesıne karşı hıc kıskanclık yapmıyo hatta zaman zaman annecıgıne yardımcı olluyo cnm kızım
ve ınanılmaz bebek özlemışız
ara fazla acılınca özlemde cok buyuk oluyo
kızım zaten anaokuluna gısıyo akşam 7 ye yakın gelıyo o yokken oğluma o gelınce ıse kızıma ayırabılcek kalıtelı zamanım fazlasıyla oluyo ama ıkı cocuk bı arada evde olunca ıster ıstemez yetememezlık olabılır dıye duşunuyorum

kızım 4 yaşına giricek biz hala düşünmüyoruz 2. bir bebek
ileride ne olur bilemiyorum ama önceden fazla yaş farkı olmasın
birbiriyle anlaşsınlar derdim şimdi düşüncem biraz mecburi biraz istekli değişti
4-6 yaş normal buluyorum
ama 10-15 yaş nasıl olur bilmiyorum :26:

Bu durum sağlık, maddi durum, aile içi ilişkiler, çocuğa ayrılan kaliteli zaman, ilk çocuğun sağlık ve duygusal gelişim durum vs.. gibi pek çok faktöre bağlı olarak aileden aileye değişir. fakat tüm şartlar idealken ilk çocuk 3- 3,5 yaşındayken ikinci çocuğa hamile kalınması ve çocuklar arasında 4 yaş fark oluşturulmasıdır. 0-4 yaş arası çocuk önemli bir gelişim evresini başarıyla yaşar (tuvalet alışkanlığı kazanma, dil gelişimi, yürüme denge fonksiyonları, seksüel gelişim) ardından doğacak kardeşiyle birlikte paylaşma, tek olmama, dünyanın sadece kendi için dönmediğini kavrama aşamasına geçer ve böylelikle 0-6 yaş yani kişilik gelişimini sağlıkla tamamlar. Ondan sonrası zaten 0-6 yaşta temele ne koyduysanız karşılığını bulma evresidir Allah herkesin evladını sağlıklı uzun ömürler versindir :)

bekarken 6 yaş diyordum ama 13 aylık evliyim ve sorun olmadığı halde hala bebeğim olmadı..rabbim birinciyi nasip ederse ara vermeden 2. yide yaparım allahın izniyle..

Bu durum sağlık, maddi durum, aile içi ilişkiler, çocuğa ayrılan kaliteli zaman, ilk çocuğun sağlık ve duygusal gelişim durum vs.. gibi pek çok faktöre bağlı olarak aileden aileye değişir. fakat tüm şartlar idealken ilk çocuk 3- 3,5 yaşındayken ikinci çocuğa hamile kalınması ve çocuklar arasında 4 yaş fark oluşturulmasıdır. 0-4 yaş arası çocuk önemli bir gelişim evresini başarıyla yaşar (tuvalet alışkanlığı kazanma, dil gelişimi, yürüme denge fonksiyonları, seksüel gelişim) ardından doğacak kardeşiyle birlikte paylaşma, tek olmama, dünyanın sadece kendi için dönmediğini kavrama aşamasına geçer ve böylelikle 0-6 yaş yani kişilik gelişimini sağlıkla tamamlar. Ondan sonrası zaten 0-6 yaşta temele ne koyduysanız karşılığını bulma evresidir Allah herkesin evladını sağlıklı uzun ömürler versindir :)

ne kadar güzel anlatmıssınız tebrikler:46::16:

2 çocuklu arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşırmısınız.ben şuan düşünmüyorum hemde uzun bir süre ,ama bizimki en yakın zamanda 2.istiyorum diye arada bir laf sokuyor

Son düzenleme:
Slmm canimm ben 22yasindayim ve ikitane kizim var biri 3yasinda ötekide1yasinda tamam biraz zor oluyor ama birlikte büyüyorlarr

bence en ideali 3 veya 4 yas.

Bu sure zarfinda anne biraz kendini toparlamis olur. çocuklar arasinda pek yas farki olmadigi için beraber oynayabilir.
ve bu zamanda iki çocuk okutmak çok zor. arada dort yas olursa, kardesin biri universiteyi bitirince digeri baslar. aileyi fazla sikmaz.

tatlım bız arAYI BIRAZ fazla actık ama ben ıyıkı acmısız dıyorum
kızım 6 yaşında oğum 2 aylık olucak
kardesıne karşı hıc kıskanclık yapmıyo hatta zaman zaman annecıgıne yardımcı olluyo cnm kızım
ve ınanılmaz bebek özlemışız
ara fazla acılınca özlemde cok buyuk oluyo
kızım zaten anaokuluna gısıyo akşam 7 ye yakın gelıyo o yokken oğluma o gelınce ıse kızıma ayırabılcek kalıtelı zamanım fazlasıyla oluyo ama ıkı cocuk bı arada evde olunca ıster ıstemez yetememezlık olabılır dıye duşunuyorum

dürüst yorumunuz için teşekkür ediyorum.millete bakıyorum kendileri 7-8 yaş ara vermişler ama bana gelince "hemen bir tane yap sonra zor olur" diyorlar.bunu diyen de ikinciyi ilk kızına yüklemiş biri.kız annesi gibi ilgileniyor oynatıyor,gezdiriyor anası serbest serbest geziyor.başkasına gelince peşpeşe yapıp perişan olsunlar der gibi doğur hemen diyorlar.eve bir komşunun oğlu gelse gürültü kavga hırla gidiyor,kardeşi olsa birbirleri yerler ben sinir hastası olurum.kapı dışarı çıkmam,iki çocukla da beni kimse istemez tabiki kayınvalidem bile istemez eminim.eve hapsolurum.

neymiş kisini büyütürmüşüm de gezermişim sanki dünyayı fethedeceğim.şimdi de geziyorum tek çocukla her yere sığarsın ama ikiyle onu mu kontrol edeceksin bunu mu?insanın beyni yorulur ya.hem hadi ikisini de büyüttüm çıkardım sonra canım sıkılır benim ya ,çalışmıyorum da koca ömür ne yapacağım?hem hamileliği küçük çocuğu,o kokuyu özlerim de öyle yaparım yeni bir heyecan olur.

üstelik büyüdüklerinde yaş farkı olacağı için masrafları çakışmaz.aynı anda üni,aynı anda düğün külfetli olur.

ben peşpeşe iki çocuğun zerre avantajını göremiyorum.

İki çocuğumun arasında neredeyse 13 yaş fark var .ve hiç bir zaman neden bu kadar ara verdim diye hiç pişman olmadım .oğlum ilkokula başladığında kızım üniversiteye başladı .şimdi oğlum beşinci sınıf kızım üniversiteyi bitirdi güzel bir işe girdi kardeşine de oldukça yardımları oluyor.

Son düzenleme:
oğlum ve kızım arasında 2 yaş var...
şimdi kimseyi aramıyolar..
evde birbirleriyle oynuyolar, canım sıkıldı gibi cümleler kurmuyolar...
yaş aralıkları yakın olduğu için aynı oyunlardan zevk alabiliolar..
başlarda zorlandım ama büyüdükce birbirlerine bağlandıklarını beraber zaman geçirmeyi çok istediklerini gördükce mutlu oluyorum...

Benim ogullarim arasinda da iki yas var ve cok zorlaniyorum. Yemek yiyecek, oturacak vaktim yok. Biri 1,5 digeri 3,5 yasinda. Kucukler. Buyuyunce belki bu kadar yorulmam ama su anda onlari bir saniye yanliz birakamiyorum. Paylasmak istemiyorlar. Kucuk oglum abisinden gorerek bazi seyleri erken ogrendi, yaramazliklari, tartismayi, abisi ona vermedigi icin o da oyuncaklarini vermemeyi...vs. Kendileri de oturmuyor hic, televizyon zararli ama gunde 1 saat izlettireyim diyorum, ben de oturabileyim, 5 dakika bile oturamiyorlar. Beraber buyuyorlar, bu iyi bir sey tabi. Yani yillar gecse belki ikinciyi goze alamazdim, cunku gercekten yaramazliklari heryerde taninacak kadar meshur. Bir daha ugrasmak istemezdim. Ama 2 de az sanirim yaa. Ileride gorecegim az yas farki iyi mi, kotu mu. Biraz buyusunler bakalim. :14:

bende aynı konuyu açmıştım bi kaç ay evvel. ben ,oğlum 7 yaşına gelene kadar düşünmüyordum açıkçası ama belli bi süre sonra ona haksızlık ettiğimi düşündüm. evde sıkılıyor yavrucaklar bi kardeşlerinin olması onların en doğal hakları.oğlum şu an 4 yaşında bebeklere bayılıyor, daha öncede bi kardeş yapmadığım için pişmanım . bence yaş aralığı en fazla 3 olmalı

çok açmamaktan yanaydım ama kızım çok zor bi çocuk olduğu için ikinciyi ertelemek zorunda kaldım biraz. kızım 5 yaşındayken ikincim doğsun istiyorum bakalım, hayırlısı ;) yalnız tuvalet eğitimini vermeden ikincinin yapılması işleri zorlaştırır diye düşünüyorum. bir de kızım kreşe başladığında şunu anladım ki çocuğu okula göderdiğiniz sene yapmamak lazım. lazım anneden ayrılıp dışarda birilerine uyum sağlamakta zorluk çekebiliyoken bir de evde başka bir çocuğu anneyle düşünmek deliye döndürürdü onu herhalde

yorumları okudum şu an oğlum 5 yaşını bitirecek.bazen iki çocuklu arkadaşlarım var yaş aralığını az tuttular bize geldiklerinde 2.çocuğa 1 kez daha uzak bakıyorum.çünkü her ikisiyle ilgilenemiyor babada yardımcı olmuyorsa işin daha zor.kadın bunalmış sırf birbirleriyle oynar vakit geçirir diyede yapamıyosun işte sorumluluklarını geleceğini düşünmeyip yapan arkadaşım sağolsun beni okadar çok soğuttuki hala düşünmekteyyim.oğlum zaten kreşde büyüdü 2. çocuğumda aynı olacak ha kreşe verdiğim için pişman değilim ama ne biliyim çok kararsızım

Benim çocuklarımın arasında 2 yaş var.
İnanılmaz keyifli..
Çok yoruluyorum ama onlara baktıkça değdi diyorum kendime.
Kızım 6 yaşını yeni bitirdi. Oğlum da üçü bitirecek yakında.
Büyüdükçe birlikte daha çok zaman geçirmeye başladılar.
İkisi de okullu.
Akşam oldu mu birbirlerinden ayrılmıyorlar.
Kızım oğluma kitap okuyor.
Evcilik, doktorculuk, marketçilik aklınıza ne gelirse oyun icat edip oynuyorlar.
Faaliyetlerinde kızım oğluma yardım ediyor.
O da küçüklüğün şımarıklığıyla ablasına sırnayıor falan.
Planlı bir gebelik değildi oğlum ama iyi ki de olmuş.
Öyle görünüyor ki oğlum ve kızım kardeşliğin yanında iki sıkı dost olacaklar..

Konuyu gördüm yazmadan edemedim
Bende 2. Çocuğa bayabi ara verdim.
Şuan oğlum 13 kızım 3yaşında :)
Ve iyikide böyle olmuş diyorum. Her ikisiylede küçüklük döneminde rahat geçirdim.
Hiç istemiyordum zaten yaş araları az olsun.
Harika anlaşıyorlar iki kardeş abi nerde kızım orda yanından hiç ayrılmaz:) okuldan gelmesini sabırsızlıkla bekler. Kuzularım benim maşşallah. :nazar:

Back
X