2.çocuk diyorum,,nasıldır ne yapsam bilmiyorum???

ASCasc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2011
44
1
36
İçel Mersin
Arkadaşlar oğlum 3,5 yaşında benim 2.bir çocuğa hiç mi hiç niyetim yoktu. Çok yoğun çalışıyorum ve oğluma 6 aydır annem bakıyor. Kendi işimi yapıyorum biraz daha rahat sayılırım aslında ama ne biliyim korkularım var. Ama oğlumun bir kardeşe ihtiyacı var. Benm ve eşimin yokluğunda onun kanından canından biri daha olmalı ve buda olsa olsa kardeşi olabilir. Ya nolur bana bişiyler söyleyin eşim istiyor ondan yana sorun yok ama ben çok ama çok kararsızım. Hazır hissetmiyorum ama beklersemde hiçbir zaman hissetmeyeceğime eminim. Ve oğlumun birinci sınıf dönemdinde elimde bir bebekle ona uzak kalmak istemiyorum.Tecrübeli anneler daha iyi bilirler birinci sınıfın ne telaşlı olduğunu. Haziran gibi hamile kalsam oğlum okula başladığında 2. 3yaşında olucak ve en azından kendini kurtarmış olucak diye düşünüyorum. Ama cesaretim yokk.. Ne yapmalıyım???:44:

Her çocuğun bir kardeşi olmak zorunda değil bence.Mesela ben tek çocuk düşünüyrum.Bence kendinizi hazır hissetmiyorsanız.İkinci çocuk için doğru bir zaman değildir.Birde şuan çocuğunuza anneniz bakıyor iki tane olursa ikisinede bakabilecekmi?

Sizinde Kardeşiniz Varsa Daha İyi Anlarsınız..
Kardeş Çook Başka..
Candır, Herşeydir..
Mutlaka Bir Kardeşe İhtiyacı Var..
Yaşınız Geçmeden Yapın..

2. cocuk bence cok ciddi düşünülüp karar verilmesi gereken bir şey eger maddi olarak cok cok iyi durumda değilse insan.. bir tanıdıgımız 2. cocuguna hamıle araları 2 yas olacak ve tam zamanlı yardımcı tutacaklar, hem buyuk cocukla ilgilenecek bebek dogunca hemde evın ıslerını yapacak.. sımdı bu cok güzel bır olanak. insan strese girmez ev ısı ne olacak buyuk cocuk ne olacak vsvs gıbı konular en azından bebek 2 aylık olana kadar annenın kafasını mesgul etmez.. benım su an oyle bır durumum yok olsa ısterdım ama cocukla, evle herseyle kendım ılgılenıyuorum ustunede bir bebek bana fazla gelır..

canım bende senın gıbıydım bende calısıyorum ve benım oglum daha kucuk o yuzden goze alamıyorudm eısm cok ıstıyordu ve bıraktım kendımı olacagına hamıel kaldım su an zorluk yasıyorum ve cocuk doguncada devam edıcek bı sure bılıyorum ama ılerde cok ıyı olacak ınsallah ılerde goze almak daha zor canım ben bunu dusundum yasta onemlı tabı ben 31 yasındayım sen

Bakacak kişi varsa neden olmasın

Düşünceleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar ben gerçekten hazır olana dek beklemeliyim galiba.. Çünkü dün eşimle konuştuk daha ortada bişiy yokken, işimi neredeyse bıraktırmaya kadar abarttı olayı. Ve ilk hamileliğimde de en çok sorun yaşadığım konu eşimin kısıtlamalarıydı Bana çok fazla geliyor bu denli kapanmak hayata. Üstelik babamla eşim arasında çok ciddi bir çekişme vardı ki hala var eşim sürekli baba bunu yapmasın, böyle sevmesin vs vs vs.... Çok ama çok yoruldum böyle konulardan şimdi sil baştan bu ikilemin ortasına düşmek düşüncesi bile beni korkutuyor.Asıl sebepte bu galiba. Arada kalıyorum ve bir taraf mecburen üzülüyor. İkisinede kıyamıyorum birsi babam birisi eşim.( benm durumum vahim anlayacağınız üzrre,

kendimi okudum sende :))
benimde 3 yaşında bir kızım var
tek fark benim eşim istemiyor ve ben çalışmıyorum
ben kardeşi olsun istiyorum tek çocuk büyüyyenlerde vardır elbet kalabalık ailede tek çocuk büyütmek zor olmaz yiğenler kuzenler varsa pek mühim değil
ama kalabalık olmayan bir ailede tek çocuk çok yanlız kalıyor ve ilerisi içinde bu böyle
benim eşim tek çocuk olarak büyümüş şu anda babasının 2. karısından 13 yaşlarında bir kız kardeşi var ama uzaklar senede bir kere belki daha uzun zaman sonra görüyorlar birbirlerini
tabiki kan bağı var ama kardeş gibi büyümemişler sonuçta benim bir erkek kardeşim var aramızda 2 yaş var ne kavgalar ederdik :))
ama kardeşiz sonuçta kızımın bir kardeşi olsun çok istiyorum
inan o düşünceler endişeler hiç bitmiyor
sürekli yeni birşeyler çıkıyor zaman geçiyor çocuklar büyüyor
ileride keşke bir tane daha olsaydı demek istemiyorum
benim eşimlede annem arasında sürekli bir çekişme var
hatta kızımın doğumunda baya zorlandım annem bizd ekalırken herşeye karışıyor eşiminde buna tahammülü yok
ama 2. çocukta daha tecrübeli olucağım için hiç korkmuyorum onun kalbi bunun kalbi düşünmek isteöiyorum
kibarca düşüncelerimi söylerim herkese
bilmiyorum eşimi ikna etsem yapıcam da :)) hayırlısı

Bence hemen yap.niyetine girdiysen arada fazla yas farki olmasin.bende yas farki istemedim ama bir türlü olmadi ikinci.Yas ilerleyincede zorlasiyor.oyasaki ben arada yas farki olmasin arkadas gibi olsun istemistim.cok üzgünüm su an.bence istiyorsan hemen yap.ona can veren allah her syini düsünüyor.buna inan.

bencede eğer ikinci çocuk niyeti oluştuysa vakit kaybetmemek lazım derim...çocuklarımıza kardeş lazım mesela oğlumun en iyi arkadaşları hep büyük kişiler ben babası dedesi anneanne babaane ve sataşıp mızmızlık yaptıkları da biziz....eşim diyor ki bazen ikiz olsaydı ne yapardık birincisiyle başa zor çıkıyoruz ben de diyorum ki en azından onunla oynar onunla kavga ederdi daha 3 yaşını bitirmek üzere ve biz kardeş fikrini düşünmeye başladık okula başlamadan ikinciyle birbirlerine alışması en güzeli okula başlayınca evdeki aklında kalıyormuş hep eğer imkan varsa yapmak lazım......

Süper Dadı diye bir program var,genelde izlemeye çalışıyorum.Bence o ailelerdeki en büyük sorun ikiz gibi büyürler nasihatleriyle yapılan ikinci üçüncü çocuklar.Ben kardeşlerin arası olmalı diye düşünüyorum tabi bunları da kendi yaşadıklarımdan,hastalarımdan ve çevremden gördüklerime bakarak söylüyorum.Yaşın yakın olmasının en büyük avantajı ikisinin eş değer büyümesi, ama buda birçok sorunları da beraberinde getiriyor.Anne ikinci bebeğin kokusunu özlemeden tekrar hamile kalıyor,bezden kesilmeden tekrar bezleme başlıyor,diğeri kucak isterken alamıyor,aşırı kıskançlık oluyor.Tüm bunları yazdım diye arası erken olanlar lütfen üzülmesin ve tepki göstermesinler,ne yazık ki bunlar gerçekler,burda bi arkadaş halbuki hiçte üstüne alınmaması gereken bir kişi (Spirale rağmen hamile kalanlardan) bu düşüncelerime çok kızmıştı.Hiç uzağa gitmiyorum şuan alt kattaki komşum bu saatte hala deli gibi bağırışıyorlar üç çocuğu var,araları ,1.5-2 yaş,anne yorulmuş belli.Sizin 3 yaş gibi güzel bi aranız oluşmuş,doğuncaya kadar 4 olacak ideal diye düşünüyorum.Asıl karar vermesi gereken sizsiniz tabiki.Aile yaşantınız,işiniz,beklentileriniz,maddi durumunuz,ikinci bebeği özleyip özlemediğiniz,gelecek planlarınız,eşinizin size desteği,büyük çocuğunuzun ruhsal ve bedensel gelişimini dikkate alarak karar verirseniz daha huzurlu olacağınız kanısındayım.

Çok çok teşekkürler galiba biraz cesur olmalı ve sorunlara kulağımı tıkamalıyım. Annelik fedakarlık deriz sanırım buda dahil. Hamile kalmam için 1ay gibi bir zaman ihtiyacım var Sonrasını ilk buradan paylaşacağım arkadaşlar Acaba kızmı olar erkekmi:) İçime kız doğuyor ama sağlıklı olsun gerisi önemli diil. Ayrıca bir oğlum var yine erkek olsa üzülmem sanırım:) Allah olmayanlarada versin dilerim.. Mersinden sevgiler herkese:)

iki kızım var araları tam iki sene 10 ay
zorlukları çok fazla ama onalrın birlikte oynadığını veya birbirine sarıldığını görünce herşeyi unutuyor insan
eğer niyetin varsa hemen yap çocuğun ilkokula gelipte anne bana kardeş dediğinde yapmak zorunda kalırsın sonra ve 7 sene rahata alıştıktan sonra çok çok daha zorlanırsın
ama yok ben kaldıramam diyorsan da eşini bir şekilde ikna et

3 yasina kadar bebeklere kendiniz bakmaniz onemli. Dogdugunda sonucta ona kardesi degil siz bakicaksiniz. İsiniz bi yandan, cocugunuzun okula baslamasi bir yandan daha cok yorulucaksiniz. Hazir hissettiginizde yapin lutgen. Bu olayin suclusu icten ice bebeginiz olmasin ilerde sizin icin. Bir anligina bile acaba demediginiz bir zamanda olsun. Bunu sizinle ayni seyleri yasayarak yaziyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…