2.çocuk kararsızlığım

ilkduyansenol

kaça bölünebilirim
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
5.285
4.041
173
günaydın herkese 34 yaşındayım ve ilkokul 1. sınıfa giden 1 oğlum var aylardır kafamı kurcalayan soru buradaki bu tür konu açan herkesin görüşlerini tek tek okudum,inanın çok kararsızım fikirlerinize ihtiyacım var.çalışıyorum ve oğlumu 1 yaşından bu zamana kadar neredeyse kreş büyüttü ,evim kira,doğum yapınca çalışıcakmısın diye soracaksınız evet mecburen çalışıcam çünkü oğlumun masrafı çok yarı özel bir okulda okuyor ve eşim evi geçindiriyor oğlumun bütün masrafları bana ait,eşime ve oğluma gelecek olursak eşim hiç dememiştir ben ikinciyi istiyorum diye ama sanki oda böyle istiyor gibi nasıl anlatıyım yani oğluma hamile kalmadan önce istemiyorum diye bildiğiniz kaçıyordu ve ve korunmak için de elinden geleni yapıyordu ama kaldım ,oğlum neden benim kardeşim yok diye hopluyor spirali geçen ay çıkarttırdım ne hikmetse eşimde korunmuyor istemese oğlumdaki gibi kaçardı,ailemde yanımda yok hamile kalırsam bu çocuğumda kreşte yada bakıcıda büyüyecek şuanda yumurtlama dönemindeyim ne yapıcamı bilemedim.birde benim hamileliğim erken doğumla sonuçlanıyor 2 bebeğimi kaybettim oğlumda erken doğdu çok şükür hayata tutundu kafam çok karışık.ya bu konuyu bu aydan itibaren tamamen kapatıp hiç çocuk düşünmiycem tek çocukta kalıcam,yada olucak hayatın akışına kendimi bırakıcam

Hani dogurmayi düşünüyorsan ikincisini daha fazla bekleme. yaşında çok geçmeden.cunku belli bi yaştan sonra bebek bakmak zor geliyor.

durumumu anlattım o yüzden sizede sorayım dedim çok sağolun ,tek çocukta olmaz değilmi

İkinci çocuğu, eşiniz ve siz de istiyorsanız; 'ben istiyormuşsunuz gibi bir izlenim aldım' çalışmalara başlayın. Yaşınız anne olmak için güzel bir yaş. Hem tecrübeli, hem de daha olgun.. Çocuğunuz da kardeş istiyormuş. Neden olmasın..

Bende aynı tereddütler içindeyim farklı sebeplerden de olsa. Düşüne düşüne yaptım ikinci Bebeğimi. Şimdi ikinci bebeğim 4 aylık. iki çocuk inanılmaz zor maddiyati da hayli zorluyorlar hele ki çok sorunlu bi gebelik geçirdim her gün karnımdan iğneler kanamalar vs vs. Ama bunlarin yani sira oğlum çok mutlu kardeşi oldu diye onunla oynamaya çalışıyor gulduruyor. Hele ki eve yeni bir bebek gelmesinin heyecanı bambaşka.unutuyor insan zamanla ilk çocuğunu nasıl büyüttügünü. Yeni bir bebekle yenilendik biz evimiz:) iyiki kardes yapmışım diyorum şimdi

Bende aynı tereddütler içindeyim farklı sebeplerden de olsa. Düşüne düşüne yaptım ikinci Bebeğimi. Şimdi ikinci bebeğim 4 aylık. iki çocuk inanılmaz zor maddiyati da hayli zorluyorlar hele ki çok sorunlu bi gebelik geçirdim her gün karnımdan iğneler kanamalar vs vs. Ama bunlarin yani sira oğlum çok mutlu kardeşi oldu diye onunla oynamaya çalışıyor gulduruyor. Hele ki eve yeni bir bebek gelmesinin heyecanı bambaşka.unutuyor insan zamanla ilk çocuğunu nasıl büyüttügünü. Yeni bir bebekle yenilendik biz evimiz:) iyiki kardes yapmışım diyorum şimdi
allah bağışlasın benim hamileliklerimde zor geçiyor sil baştan gibi birşey olacak

Bence bu sartlarda yapma..hem maddi hem manevi sende cocukta zorlanir cocugun sana en ihtiyaci olan donemde sen calisacaksin arti obur cocuk ilkokula baslamis benimde kizim bu sene basladi cok zor tum ilgiyi ona versen yine yetmez yaninda yakininda kimsende yok hic girme derim bu yola..ben girdim cok zorr tavsiye etmem kizim suan bire basladi oburude 1 yasinda odevi dersi okulu derken buyuk kizima cok ilgi cok zaman ayirmam gerek bi e bide kucugun durmamasi aglamasi hastaligi..yetismek cok zor arti bide sen calisacaksin..nasil yetiscen hep bi yani eksik kaliyor

Bence bu sartlarda yapma..hem maddi hem manevi sende cocukta zorlanir cocugun sana en ihtiyaci olan donemde sen calisacaksin arti obur cocuk ilkokula baslamis benimde kizim bu sene basladi cok zor tum ilgiyi ona versen yine yetmez yaninda yakininda kimsende yok hic girme derim bu yola..ben girdim cok zorr tavsiye etmem kizim suan bire basladi oburude 1 yasinda odevi dersi okulu derken buyuk kizima cok ilgi cok zaman ayirmam gerek bi e bide kucugun durmamasi aglamasi hastaligi..yetismek cok zor arti bide sen calisacaksin..nasil yetiscen hep bi yani eksik kaliyor

evet işte beni en çok düşündüren olayda buydu bakıcak kimsenin olmaması kadar kötü bişey yok ,tabiiki durumu yaşayan kişilerin fikirleri karar vermemde daha ağır basıyor ufff napcam ben ya

Bence tek çocuk gayet de güzel büyür örnek ben:) çocukken kardeşim olsun isterdim yok diye üzülürdüm şindi umrumda değil çünkü annem tüm ilgisini sevgisini enerjisini bana verdi bence mantığınıza güvenin bu konuda

Bence elimde istiyor " diye muallakta kalacağınıza alın karşınıza konuşun. Eksileri artıları değerlendirip karar verin. Taktir Allah'ın.

Bence elimde istiyor " diye muallakta kalacağınıza alın karşınıza konuşun. Eksileri artıları değerlendirip karar verin. Taktir Allah'ın.

bu ay takip ediyorum şuan bilmiyorum hamileysem yapacak birşey 29 ekim de hastalanmam gerekiyor bu ay korunmasızım ama değilsem hap kullanıcam ve defteri kapatıcam,

Bence tek çocuk gayet de güzel büyür örnek ben:) çocukken kardeşim olsun isterdim yok diye üzülürdüm şindi umrumda değil çünkü annem tüm ilgisini sevgisini enerjisini bana verdi bence mantığınıza güvenin bu konuda

hiç kardeşim yok diye üzülmedinizmi? aslında merak ettiğim bu ,çevremde de bir sürü örnek var kimi kardeşler var imrenerek bakıyorum kimisine bakıyorum destek olacağına köstek oluyorlar,kavga ediyorlar sürekli

Bence yapın Allah onu rızkıyla gönderir. İlerde pişman olabilirsiniz keşke bir çocuğum daha olsaydı diye.

Bence yapın Allah onu rızkıyla gönderir. İlerde pişman olabilirsiniz keşke bir çocuğum daha olsaydı diye.

zaten pişmanlık olurmu derim diye düşünmekteyim inşallah birde stres de oluyor acaba varmı yokmu diye sizde hamilsiniz allah kucaınıza sağlıklı almayı nasip etsin ilk mi?

Konuştunuz mu eşinizle ?
Oyle hemen karar vermeyin.

bu tür bir konu açılınca istemiyorum diyor,mesela geçen ay nabzını ölçeyim diye bu arada 2. ayım ria yı çıkarttıralı midem bulanıyor falan dedim hamilemiyim acaba dedim baktım hiç ses yok,sonra edt günü geldi akşam hastalandım dedim, hani hamileydin dedi,oğlumda korunmak için elinden geleni yapan birisiydi ,şimdi ben kızıyorum korun diye yok diyor anlamadımki

bu tür bir konu açılınca istemiyorum diyor,mesela geçen ay nabzını ölçeyim diye bu arada 2. ayım ria yı çıkarttıralı midem bulanıyor falan dedim hamilemiyim acaba dedim baktım hiç ses yok,sonra edt günü geldi akşam hastalandım dedim, hani hamileydin dedi,oğlumda korunmak için elinden geleni yapan birisiydi ,şimdi ben kızıyorum korun diye yok diyor anlamadımki

Anladım. İstiyor ama sanırım zamana bırakmış ve bu konuda konuşmak istemiyor.

Back
X