Öncelikle Allah bağışlasın. Benim size önerim hem vücudunuzun gereken depoları toparlaması hem de çocuğunuzun biraz daha büyümesi için tavsiye edilen zaman olan 3 yıl kadar beklemeniz. Anne baba eğitimi dersi aldığımda hoca bu şekilde tavsiye etmişti. Hakkınızda hayırlısı olsun, tabi ki sizin ve eşinizin kararı ve Allah'ın takdirine bağlı her şey. Ama ikinci bebeği isterken şunu da hatırlatmak isterim, ilk çocukta sonuçta tecrübe olmuyor, ama artık tecrübeli bir annesiniz ve başınıza neler geleceğini, neler yaşayacağınızı biliyorsunuz. İnsan bilmediğinden korkar. Bence ilk çocuğunuz 3 yaşına gelinceye kadar bekleyip bir kardeş düşünebilirsiniz.
Haklisiniz.tecrubesizlik birseyleri bilmemek korkutuyor insanlari cok dogru.iyiki bu konuyu acmisim buraya.dusuncelerim daha netlesti.2 yasini bitirmesinde fayda var oglumun.ondan sonra dusunebilirim. cok tesekkur ederim
ailemden uzaktayim tek başimayim.eşim çok yardımcı oluyor.kızım büyümeye başladı.tuvaletini de öğrendi.çok şükür güzel bir konuşması var.derdini anlatabiliyor.birlikte güzel vakit geçiriyoruz.oğlum doğduğunda uçumuz güzel vakit geçireceğimize inanıyorum.etrafımda arası fazla yaş olan kardeşlerin anlaşamadiğini birlikte oynayamadiklarini gördükçe doğru yaptığımı düşünüyorum.evet yorucu birkaç yıl beni bekliyor bu bir gerçek.Allah sagliklica kucaginiza almayi nasip etsin.uzun omurler versin.sizde benim gibi yanlizmisiniz yoksa aileniz yakininizdami.ewet yas ilerledikce insan istemiyor yakinimdada var ornekleri istesede olmuyor.ama 2 cocuk buyuk sorumluluk diye dusunuyorum.
ailemden uzaktayim tek başimayim.eşim çok yardımcı oluyor.kızım büyümeye başladı.tuvaletini de öğrendi.çok şükür güzel bir konuşması var.derdini anlatabiliyor.birlikte güzel vakit geçiriyoruz.oğlum doğduğunda uçumuz güzel vakit geçireceğimize inanıyorum.etrafımda arası fazla yaş olan kardeşlerin anlaşamadiğini birlikte oynayamadiklarini gördükçe doğru yaptığımı düşünüyorum.evet yorucu birkaç yıl beni bekliyor bu bir gerçek.
Merhaba arkadaslar.uzatmadan hemen konuya girmek istiyorum.26 yasimdayim.3 yillik ewliyim.17 aylik bir oglum var allah bagislarsa.hamileligimi cok rahat gecirdim.mide bulantisi bas donmesi as ermesi vs gibi sorunlarim hic olmadi.gebeligimin 5. Ayindan sonra hizla kilo almaya basladim ve doguma kadar 31 kilo aldim.101 kiloyla dogum yaptim.sezeryan oldum.ailemden uzaktayim ayni zamanda esimin ailesindende oyle.ailem calistigi icin esimin aileside ciftci oldugu icin yanimda cok kalamadilar.25 gunluk bebekle hicbir tecrubem yokken yanliz kaldim ve allah kimseye yasatmasin ciddi derecede zor bir lohusalik gecirdim tam 60 gun surdu.hala hatirladikca korkuyorum.intihari dusunecek kadar bosanmayi dusunecek kadar kotuydu.bebegimi bile emziremedim okadar sutum varken.ama sonunda gecti ogluma alistim sorumluluklarima alistim esimle duzeldim.suan hamilelik oncesi kilomdayim fizigim sukur cok duzgun.ama simdide 2. Cocuk derdim var.eger yapmazsam oglum yapayanliz kalacak.esimde tek cocuk onun tarafindan da kimse olmayacak.benimde 1 erkek kardesim var ama yurt disinda.akraba zaten yok gibi bisey.yani bize bisey olsa yanliz kalacak. Vicdanim onu yanliz birakmaya el vermiyor ama bi yandanda 2. Cocugun sorumlulugundan cooook korkuyorum.ayni seyleri yasamak beni korkutuyor.bunlari dusundukce hic istemiyorum.ne yapmaliyim lutfen yardim edin.yasim ilerleyince cocuk istemeyecegimide iyi biliyorum.kafam cok karisik.allah en dogrusunu yaptirsin diye dua ediyorum sadece.
Merhaba arkadaslar.uzatmadan hemen konuya girmek istiyorum.26 yasimdayim.3 yillik ewliyim.17 aylik bir oglum var allah bagislarsa.hamileligimi cok rahat gecirdim.mide bulantisi bas donmesi as ermesi vs gibi sorunlarim hic olmadi.gebeligimin 5. Ayindan sonra hizla kilo almaya basladim ve doguma kadar 31 kilo aldim.101 kiloyla dogum yaptim.sezeryan oldum.ailemden uzaktayim ayni zamanda esimin ailesindende oyle.ailem calistigi icin esimin aileside ciftci oldugu icin yanimda cok kalamadilar.25 gunluk bebekle hicbir tecrubem yokken yanliz kaldim ve allah kimseye yasatmasin ciddi derecede zor bir lohusalik gecirdim tam 60 gun surdu.hala hatirladikca korkuyorum.intihari dusunecek kadar bosanmayi dusunecek kadar kotuydu.bebegimi bile emziremedim okadar sutum varken.ama sonunda gecti ogluma alistim sorumluluklarima alistim esimle duzeldim.suan hamilelik oncesi kilomdayim fizigim sukur cok duzgun.ama simdide 2. Cocuk derdim var.eger yapmazsam oglum yapayanliz kalacak.esimde tek cocuk onun tarafindan da kimse olmayacak.benimde 1 erkek kardesim var ama yurt disinda.akraba zaten yok gibi bisey.yani bize bisey olsa yanliz kalacak. Vicdanim onu yanliz birakmaya el vermiyor ama bi yandanda 2. Cocugun sorumlulugundan cooook korkuyorum.ayni seyleri yasamak beni korkutuyor.bunlari dusundukce hic istemiyorum.ne yapmaliyim lutfen yardim edin.yasim ilerleyince cocuk istemeyecegimide iyi biliyorum.kafam cok karisik.allah en dogrusunu yaptirsin diye dua ediyorum sadece.
Canim aynı beni anlatmış sin benimde kimsem yok annem vefat etti yıllar önce doguma yalnız gittim yalnız baktım her gece ağladım her sabah ağladım çok çektim gazı kazası etmemesi uykusuzluk desen hala bitkinin uyku yok 18aylik oglum bazen çok pişman oldum yaptığına ama kendime kızıp melegim in yüzüne baktıkça sukrettim yalnızlık zor bakmak sorumluluk çok zor hem çok güzel hemde çok zor benimde gönlümde geçiyo suan için değil tabiki çünkü çocuğum da bende hazır değiliz daha çok kucukler belki bu kadar zorluk cekmem is olsaydık hemen düşünebiliriz ama davul sesi uzaktan güzelmiş hakikaten cocuk doğurmak kolay hamilelik kolay ama olduktan sonra hhakkıyla bakmak çok zor kendi adıma söylüyorum ben kuzumu eksik bırakırım ustesinden gelemem yapmış olsam haksızlık ederim yavrum nasibimizde ne zaman vardır bilinmez ama rabbim hayirli olani hayırlı zamanda nasip etsin sende dusun bak o dönemleri birde küçük kuzun la yasiycaksin oda sevgi ilgi bekliycek kiskanclik ikisinde verimli olabilecek misin kaldirabilecekmisin bende çok istiyorum yaşları az olsun oynasin lar hem kardes hem arkadaş olsunlar ama güveniyorum kendime
Bence mutlaka ikinci cocugu yapin, ben tek cocugum babam ameliyat gecirdi ben parcalandim ortada, ben ameliyat gecirdim annem bakiyor esim olmasina ragmen, es ne kadar kalici ki bosansam ailem olmasa yanlizim su hayatta
Çocuğunuz neden yalnız kalsın? Toplumsal varlıklarız, insani ilişkilerimiz var, arkadaş kavramı var.
Hem zaten ilk çocuğa kardeş olsun diye çocuk yapılmaz, çocuk doğurmak, yetiştirmek o kadar kolay bir şey değil. Benim 4 aylık bir bebeğim var ve ikinci çocuğu şimdiden çıkardım aklımdan. Ben maddi manevi tek çocuğa yetebilirim. O kendisi büyüdüğünde kendi seçsin kardeşini. Neden benim doğurduğum çocuğa abilik yapmakla mecbur bırakayım onu? İleride anlaşabilecekleri, düşman olmayacakları ne malum?
Ben de zor bir lohusalık geçirdim, hayata küstüm, intihar bile geçti aklımdan yeni yeni toparlanıyorum. O zaman da dedim: ikinci çocuk mu aman aman, hala da diyorum.
Biraz bekle iyice toparlan, şimdilik unut ikinci çocuğu. Kendini de düşün biraz. Kafanı toparlayınca düşünürsün ikinci çocuğu.
Bende sizin dusunuyordum daha dune kadar allah korusun 2. Cocuk asla diyordum cok skintilar cektim lohusaligimda.simdi iste sanki psikolojik baski var uzerimde.ama tabi buraya konu acinca netlestim.hazir olmadigim surece asla diyorum
Çocuğunuz neden yalnız kalsın? Toplumsal varlıklarız, insani ilişkilerimiz var, arkadaş kavramı var.
Hem zaten ilk çocuğa kardeş olsun diye çocuk yapılmaz, çocuk doğurmak, yetiştirmek o kadar kolay bir şey değil. Benim 4 aylık bir bebeğim var ve ikinci çocuğu şimdiden çıkardım aklımdan. Ben maddi manevi tek çocuğa yetebilirim. O kendisi büyüdüğünde kendi seçsin kardeşini. Neden benim doğurduğum çocuğa abilik yapmakla mecbur bırakayım onu? İleride anlaşabilecekleri, düşman olmayacakları ne malum?
Ben de zor bir lohusalık geçirdim, hayata küstüm, intihar bile geçti aklımdan yeni yeni toparlanıyorum. O zaman da dedim: ikinci çocuk mu aman aman, hala da diyorum.
Biraz bekle iyice toparlan, şimdilik unut ikinci çocuğu. Kendini de düşün biraz. Kafanı toparlayınca düşünürsün ikinci çocuğu.
Ewet benimde tek problemim kendime guvenememem.bide cok sinirli alingan bi yapim var.hamilelikte 2 katina cikiyor bu durumlar.ogluma yansitmaktanda korkuyorum.ve biraz ozgur bir ruhum var sanirim sorumluluk arttikca korkumda artiyor.zamani gelince allahim o duyguyu yasatsin icimde insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?