2.cocuk sorunsalı

Baloglusunannesiii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
1.180
789
123
34
merhaba kızlar benım 17 aylık bır oğlum var . Elhamdulillah diş sorunu dışında bır sorunu yok ama mahvetti bizi acıkcası. Bulunduğum yerde hıc çocuk yok ve yavrum yalnız büyüyor . Aileler bizden uzaktalar yanı herşeyi ıle ben ilgileniyorum. Acaba ikinci çocuk düşünsem oğlumla beraber hamileliği rahat gecirip üstelik doğacak bebeğe de bakabılırmıyım?? :) deneyimli anneler bi el atın :) doğumu Ankara'da annemlerin yanında yapıp ilk iki ay orda kalmayı düşünüyorum :)) sımdıden plan yapıyorum ama korkuyorum suan oğlum 17 aylık 18 20.ayda düşünüyorum o zamana 29 aylık olmuş olur zaten :))

merhaba kızlar benım 17 aylık bır oğlum var . Elhamdulillah diş sorunu dışında bır sorunu yok ama mahvetti bizi acıkcası. Bulunduğum yerde hıc çocuk yok ve yavrum yalnız büyüyor . Aileler bizden uzaktalar yanı herşeyi ıle ben ilgileniyorum. Acaba ikinci çocuk düşünsem oğlumla beraber hamileliği rahat gecirip üstelik doğacak bebeğe de bakabılırmıyım?? :) deneyimli anneler bi el atın :) doğumu Ankara'da annemlerin yanında yapıp ilk iki ay orda kalmayı düşünüyorum :)) sımdıden plan yapıyorum ama korkuyorum suan oğlum 17 aylık 18 20.ayda düşünüyorum o zamana 29 aylık olmuş olur zaten :))
ikiside kucuk buyutmek zor olur bence oglunuz 3 yasina gelsin ikinciyi oyle yapin derim benim fikrim

benimkilerin arasında 20 ay var , yapmayın etmeyin vallahi billahi canınıza yazık.tek eğlenceniz kk olup çıkar birgün.hiçbir sosyal yaşantım kalmadı , ne bir kafeymiş ne gün gezmesiymiş , ne arkadaş toplantılarıymış bitti.kitap bile okuyamıyorum gerçekten okuduğumu anlamıyorum kafam almıyor öyle yoruluyorum ki .2 çocukla kimsenin evine de gidemiyorsun aman kıracak dökecekler diye .birde çocuklarım için de üzüldüm. Henüz birine yetemezken 2. Oldu. İkisine de yetemedim. İlkini doya doya hiçbirşeyden mahrum kalmadan büyütüp sonra diğerini büyütmek isterdim bol bol vakit ayırır , park bahçe gezdirir,ilgimi sevgimi verirdim.şimdi mahrum bıraktığımı düşünüyorum çocuklarımı. Yorgunluğun da cabası.ilki en az 5 yaşında olup anasınıfına başlamalı bence.

Cocuk yalnız kalmasın diye 2. Çocuğu yapmak 2. Çocuğa haksızlık değil mi? Bu sebepten çocuk yapılır mi? Ne aceleniz var?

Deneyimli degil ama sizin gibi karar asamasindayim. Kiskancligin ne oldugunu anlamadan kardesi olsun ve birlikte buyusunler istiyorum acikcasi. Tek dusuncem ikisini de ihmal etmeden ilerleyebilir mi bu durum. Bence olur :)

Çocuk yalnız kalmasın diye başka çocuk mu yapılır? Onunla ilgilenmek, eğitimini planlamak gerekmez mi? Daha bir sürü şey vardır eminim. Düpedüz haksızlık yaparsınız ikisine de. Biraz büyüsün kreşe verirsiniz. Kocaman bir arkadaş çevresi olur. Ya da taşınırsınız daha uygun bir muhite. Bunlar bile insanın gözünde büyüyecek şeylerken bir insanı dünyaya getirmek bu kadar mı kolay?

niye 2,5 yaş değilde 29 ay böyle konuları okuyunca aklıma şu karikatür geliyor .
anne-ve-bebek-karikaturu-seref-efendiler.jpg

Kızım 6 yaşında oğlum 1. Çok pişmanım arayı bu kadar açtığıma ilk çocuk okula başladı öbürü ilgi bekler ilki dışarı ister öbürü hasta olur diye çıkamazsın büyük toplar küçük dağıtır aklın varsa arayı uzatma böyle daha zor herşey. Evet biraz zor olur ama ikisi bi anda büyür gider sonrası rahatlık

benim 28 ay olacak araları hamilelikte başldı çocuk bakmanın zorlugu doğunca daha da zor olacak. benim KK da gördüğüm annelerden problem yaşamayanların yada en az problem yaşayanların ideal aralığı 3/4/5 daha az ve fazlası zorluyor gerçekten . hem psikolojik hem fizyolojik hem de çocukun psikolojisi açısından...

Back
X