benim de kardeşimle aramda 2 yaş var,
anamdan doğdum doğalı ablayım sanki!
çocuk olduğumu hiç hatırlamıyorum.
bir çocuk en az 5 yaşına gelmeden 2.çocuğu doğurmanın ilk çocuğa çok büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum.
şahsi fikrim bir kaç yıl daha beklemenizdir.
canım 2,5 yaşında ikiz çocuk annesiyim..üstelik ikisi de erkek.bilirsiniz erkekler çok daha hareketli ve yaramaz olurlar :)
şu ana kadar çıldırma noktasına da geldim,hiç uyumadığım geceler de oldu,saçımı taramadan evden çıktığım zamanlar da..hatta işe gitsem de biraz otursam dediğim günler de yaşadım..ama onların o sevgisi yok mu,bi gülüşleri dünyaya değer..
velhasılkelam ölmedim,yaşıyorum..yıkılmadım,ayaktayım :)
eğer maddi manevi gücün varsa kızını kardeşsiz bırakma,eğer şimdi hazır hissetmiyorsan biraz daha bekleyebilirsin.ama bence 2.çocuğu düşünmelisin.Allah yardım ediyor inan.
Çocuklarımın arasında 3 yaşa yakın var.
Yani oğlum 2 yaşındayken hamile kaldım,çocuklarıma her anlamda yetebildiğimi düşünüyorum.Şimdiki aklım olsa kızım 2 yaşındayken 1 çocuk daha doğururdum.Hepberaber arkadaş gibi büyürlerdi.
Şimdi hamile kalsam hem yaşımdan dolayı zorlanacağımı düşünüyorum,hemde doğacak çocuğuma.
Benim küçük kardeşimle aramda 8 yaş var,diğeriyle 2 yaş.
Küçük kardeşim hep tek başına büyüdü,hiç çocukluğunu yaşamadı gibi geliyor bana.
senin diğer topiğininde sessiz takipçisiyim canım.Ben 37 yaşındayım ve diyabetliyim bunun getirmiş olduğu bisürü yük var ve ben ikinci çocuk düşünüyorum.Üstelik ben de gurbetteyim kimsem yok komşularımdan başka..Dünyaya getirdiğin senin canından kopan bir parça sadece biri iki yıl önce olmuş diye onu ilgisiz mi bırakacaksın?Hiç sanmıyorum .Senin yaşında olsam ben ikiz den bile korkmam.Sağlığın yerindeyse yaşında genç ee daha ne olsun.Doğur büyütürsün paşalar gibi..Hem kızınında arkadaşı olur birlikte oynarlar arkadaş gibi olurlar ne güzel .Valla özendim sana.Şimdiki aklım olsaydı beş sene önce düşünürdüm.
Bence yeni bir yere taşınınca 2. çocuğunu düşün çünkü diyorsunki "kaynanam çok yaşlı ben ilgileniyorum",ama çok istiyorsan da yap 2. çocuğunu:)
Hiç evlenmemiş biriyim ama fikrimi soracak olursan, sağlığın yerindeyken doğur. İleride ne olacağı belli olmuyor. Günümüz şartları zaten çok sıkıntılı, doğurganlık çabuk bitebiliyor.
Annem en küçük kardeşimi 38 yaşında doğurmuş ama benim 35 de yumurtlamamda %60 azalma var, zor bir ihtimal anne olmam ve bu hiç beklediğim bir şey değildi. Henüz şartların müsaitken doğur derim. Yaşın çok genç, bir arada büyürler, biraz zorlar belki bakması ama üstesinden gelebilirsin diye düşünüyorum. Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?