2.cocuk

katakulli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2016
63
34
88
38
...............................................................................................

Son düzenleme:
Kızmayın, kırılmayın, üzülmeyin ama daha bir çocuğunuza gereken sağlıklı yaşam koşullarını sağlayamıyorken ikinciyi de aynı yaşama mecbur bırakmaya gerek var mı? Üstelik ilaçlarınızı bırakırsanız ne olacağı belli değilken.

bu sartlar altinda 2.cocuga bakabilecekmisiniz?
hastaliginizin nuksetme ihtimalini drunuzla gorusun ama diyelimki nuksetti 2 cocukla daha zor olmayacakmi

Kusura bakmayin ama sirf kendi egosu icin cocuk doguranlara cok kiziyorum. Evim musait degil cocuk odam bile yok demissiniz 1.cocugun sartlari yeterli degilken 2.cocuk neden? En onemlisi de kendi sagliginiz iyi degilken o cocuklara yazik degil mi?

sartlariniz birinci cocugunuz icin bile uygun degil,
yazmissiniz farkindasiniz zaten,
neden ikinciyi istediginizi anlamadim.

• Beğen
Reactions: 000
Güneş görmeyen, çocuk odası olmayan bir eve 2. çocuğu getirmek mantıklı mı? Ayrıca ilaçları bırakınca geri çekilme etkisi şiddetli olabilir. Önce evi değiştirin, sonra tedaviniz bitsin öyle düşünün.

30 gecmis bir yaş degil bence 2 yıl daha beklenebilir, 2 yıl sonra sartlariniz duzelebilir üstelik su an kendi sagliginiz ve cocugunuzla daha iyi ilgilenmek için kullanmaniz gereken ilaçlar var. Benim birçok arkadaşım 35-36 yaşında 2. Çocuğunu yapti. Benim fikrim çok çocuktan ziyade olana en iyi sartlari saglamaktir. 30 um iki aya bitecek ve ilk hamileligim. Eğer tek olsaydi yıllarca 2. Yı düşünmezdim ama ikizler. O yüzden doğumdan sonra hep korunmayi dusunuyorum Allah sağ salim nasip ederse.

Uzun zamandir benim kafami kurcalayan bir sorun var.Kendim isin icin cikamadim tarafsiz birilerine danismak istedim.
5 yildir evliyim 3.5 yasinda bir oglum var.onceki konumdanda bilinir basindan beri istemedigim bir evde oturuyorum evim gunes gormez 5.kat asannsor yok fareler dolasir apartmanda isinmaz evim ve cocuk odam yok .Oglum suan oyurma odasinda yatiyor.ve en onemlisi esimin akrabalarinin bulundugu bir apartmanda yasiyorum.tedavi gordum antidepresan kullaniyorum 1.5 senedir ilaclarimi ictikten sonra toparlandim esimlede esimin ailesiyle de hicbir problemim yok cok iyi anlasiyoruz.
Benim asil derdim su; suan 30 yasindayim ve 2.bir cocuk dusunuyorum esim de cok istiyor ben de cok istiyorum.Ama tekrar eski yasadiklarimi yasarmiyim esimle eski kavgalarimi edermiyim bilemiyorum.Eski halime donmekten cok korkuyorum.Eger hamile kalicaksam ilzclarimi birakmak zorunda kalicam.Hep hayalim yeni bir ev alinca yeni bir bebek diye dusunuyordum ama isler istedigimiz gibi ilerlemedi 2 seneye kadar da ev alabilicez gibi gozukmuyor.Ne yapmam gerekiyor benim.

bencede 2 sene bekleyin hem maddi şartları duzeltirsiniz hem siz iyice toparlanin şimdi bebeği görmeye bahane gelip giderler

Buna siz ve esiniz karar verebilirsiniz ancak.
Fakat anlattiginiz sartlarda (cocuk odasi yok, cocuk oturma odasinda yatiyor, fareler var, gunes gormeyen kucuk bir ev, rahatsizliginiz nuksedebilir vs) 2nci cocuga hic de uygun bir durumda degilsiniz su an.

Uzun zamandir benim kafami kurcalayan bir sorun var.Kendim isin icin cikamadim tarafsiz birilerine danismak istedim.
5 yildir evliyim 3.5 yasinda bir oglum var.onceki konumdanda bilinir basindan beri istemedigim bir evde oturuyorum evim gunes gormez 5.kat asannsor yok fareler dolasir apartmanda isinmaz evim ve cocuk odam yok .Oglum suan oyurma odasinda yatiyor.ve en onemlisi esimin akrabalarinin bulundugu bir apartmanda yasiyorum.tedavi gordum antidepresan kullaniyorum 1.5 senedir ilaclarimi ictikten sonra toparlandim esimlede esimin ailesiyle de hicbir problemim yok cok iyi anlasiyoruz.
Benim asil derdim su; suan 30 yasindayim ve 2.bir cocuk dusunuyorum esim de cok istiyor ben de cok istiyorum.Ama tekrar eski yasadiklarimi yasarmiyim esimle eski kavgalarimi edermiyim bilemiyorum.Eski halime donmekten cok korkuyorum.Eger hamile kalicaksam ilzclarimi birakmak zorunda kalicam.Hep hayalim yeni bir ev alinca yeni bir bebek diye dusunuyordum ama isler istedigimiz gibi ilerlemedi 2 seneye kadar da ev alabilicez gibi gozukmuyor.Ne yapmam gerekiyor benim.

Öncelikle geçmiş olsun, umarım daha da iyi olursunuz.:dua:
Bence hem maddi hem manevi olarak istediğiniz düzeyde değilsiniz. Yeni eve çıkınca 2.çocuk istiyordum diye siz söylemişsiniz.
Duygusal olarak çocuk istiyorsunuz fakat bence sizin şartlarınızda bu yeterli değil.:KK43:
Bir kere yaşınız çok genç, bir süre daha beklenebilir ama beklemek istemiyorsanız da faresiz, güneş gören, odaları ısınan bir evde olmanız lazım.
O çocuk dünyaya sizin sorumluluğunuzda geliyor. Büyüdüğünde misal; böyle koşullara neden beni getirdin daha evde ısınamıyoruz bile, oturduğumuz apartmanda fare var burada oturmak istemiyorum keşke burada doğmasaydım derse ne cevap vereceksiniz?
Ben olsam şartlarımı olgunlaştırmaya çalışırdım. Baktım şartlar değişmiyorsa da tek çocukta kalıp onu iyi yetiştirmeye çalışırdım.

Benim evim var ,arabam var , maaşım var.
2.çocuga cesaret edemiyorum ,
Onun için en iyi koşulları sağlayıp sonra 2.yi yaparım diyorum.

Demekki bende bir problem var.
Bu cesaret nerden acaba?
Doğurmak problem değil,tabiki çocugunuza kardeş yapmak en doğal hakkınız ama sırf çocuk olsun die kasmak nedir anlayamadım.
Neyse hayırlısı..

Back
X