• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Çocuk ?

Çok incesin teşekkür ederim 😘 2.çocuk şart diye ağzıma bir kürekle vurmadığın kalmıştı 😂 bence de kesinlikle akıl kârı bir iş değil 2. Çocuk. Yapmaya niyetlenenlerin cesaretine hayran kalıyorum.
Ben bencilliğe katlanamıyorum.
Her şart olgun, aile istiyor, yaşı genç vs.
Ama rahatım bozulacak, e yani şimdi rahatın için hiç doğurmasaydına çıkıyor kapı.
Kilomu verdim, ne bileyim hayata başladım vs.
Eee, kardeş önemli bir olgu.
Olur olmaz orası ayrı ama her şart olgunsa, aile genişletebilme imkanı var ise ‘keyif’ için bunu tercih etmemek bana delilik olarak geliyor.
Ha desin ki ‘yarınımız belli değil, dünya kaos içinde, ne oluruz kestiremem’ o başka bir şey.
Hayat gailesi veriyoruz, sağlığım eskisi gibi değil, ruhen kaldıramam, maddi olarak düşüşe geçerim hepsine okeyim cidden ama hanımefendinin kahve alışveriş seanları bölünecek diye 2.çocuk yapmamasına söverim, sövüyorum da.

Aralarında 20 ay olan 2çocuğa sahibim biri aralık sonu 2 yaşına giricek biri daha 2aylık çok zor evet ama bir şekilde hallediliyor.. kızım tüp bebek oğlum şükür süpriz😊 ilk hamile kaldığımı öğrendiğimde zamanı değildi demiştim ama şükretmiştim sonrasında..
şimdi kızım oğlumu öptüğünde ve sevdiiğinde dünyalar benim oluyor..
Not: bazen ikisi aynı anda ağlamaya başlayınca bende ağlamamk için kendimi zor tutuyorum 😀😀

Ama rahatım bozulacak, e yani şimdi rahatın için hiç doğurmasaydına çıkıyor kapı.
Olur olmaz orası ayrı ama her şart olgunsa, aile genişletebilme imkanı var ise ‘keyif’ için bunu tercih etmemek bana delilik olarak geliyor.
Ha desin ki ‘yarınımız belli değil, dünya kaos içinde, ne oluruz kestiremem’ o başka bir şey.
Hayat gailesi veriyoruz, sağlığım eskisi gibi değil, ruhen kaldıramam, maddi olarak düşüşe geçerim hepsine okeyim cidden ama hanımefendinin kahve alışveriş seanları bölünecek diye 2.çocuk yapmamasına söverim, sövüyorum da.
LÜtfen bu konuda yazabildiğin kadar yaz haz alıyorum okudukça 🤣

Ay niye dalmışım araya acaba ajsjsjs😂
Duvar gene iyi ya, bir süre arabaya binince ev gibi ayakkabılarını çıkarırlardı, sonra onların altını yalarlardı yol boyu.
Ay ne günlerdi, ben bile düşününce geçmişi kendime çok acıyor çok ağlıyorum, insan değilmişim be😂

Bence yapmalısın ikinciyi, ben her zaman kardeşten yanayımdır eğer ki çok büyük aile problemleri ya da dara düşülecek maddi sıkıntı yok ise.
Ama mervenin nasıl bir süreç geçirdiğini bilmiyorum, ayrıca aileden de uzak kalıp destek göremeyecek, sendromları gelmemiş falan.
Tabi benim bebe o zaman küçük konuşuyorum bol keseden 🤣
Maddi olarak hazırız ama manevi olarak malesef. Oğlum oyun terapisine gidiyor ve 1. Sınıfta. Doğduğundan beri ilgi bekleyen bir çocuk. 3. Sınıfa kadar kardeş yapmayın bunu kaybedersiniz dedi birden fazla psikolog.

Neyse bu konuda biz seninle 8 saat falan tartışmış ve orta noktada buluşamamıştık yanılmıyorsam, yine oraya dönmeyelim 😂 alışveriş kahve olayına indirgeyemem ama ruh halinin kaldıramayacağını düşündüğü için çocuk yapmayan kadınlara gayet saygı duyuyorum. Peş peşe çocuk yapıp hayattan soğumak ve etrafını soğutmak yerine tek çocuk okey 👍

Maddi olarak hazırız ama manevi olarak malesef. Oğlum oyun terapisine gidiyor ve 1. Sınıfta. Doğduğundan beri ilgi bekleyen bir çocuk. 3. Sınıfa kadar kardeş yapmayın bunu kaybedersiniz dedi birden fazla psikolog.
3 müü ben bu sene diye hatırlıyorum sadece

Tekrar başladık terapiye. Resmen tek çocuk olacağım diye diretiyor dana 🥺
Farklı görüş olmaması da şaşırtıcı. Aslında dünya onun etrafında dönüyo sanmaya devam edecek 2 yıl daha ben böyle de düşünebilirim ama uzman değilim tabi. Tam da bu konudan da biraz istiyorum aslında. Şimdi hükümdar o. Bir an önce paylaşsın hayatı kardeşiyle isterim. Gık demeden ne istiyosa oluyo. Bi durmayı öğrenir biraz. Yoksa bu gık demeden olmalar bitmiyo biliyorum. Netice de on yaşa kadar ben de tek çocuktum.

LÜtfen bu konuda yazabildiğin kadar yaz haz alıyorum okudukça 🤣
Ahahaha ne yazayım bilinçli mi yaptım ben😂
Lakin 1. olduktan sonra mutlaka bile isteye kardeş yapardım.
Annem tek çocuk ve bize öğüdü hatta yeminidir diyelim.Hayatında hiçbir acısında zor gününde sarılacak omuz bulamaması, ana baba gidince köksüz bir ağaç gibi kalakalması falan filan.
Bu sebeple belki kardeşten yanayımdır hakkıyla bakabilecek herkese.
Bu devrin çocukları zor yahu.
Geçen hafta duyduğum birkaç şey üzerine okulu bastım desem yeri ki konu benim çocuklarımı teğet geçiyor, başka çocuklarla alakalı idi.
Eğer ki her anne babada zaten sendeki bilinç olsa ‘çocuktur yapar’ ı bir aşsak, sorunlar düzelecek.
Sen evde binbir uğraşla büyütüyorsun, dünya ayrı vuruyor.
Neyse bu konuda biz seninle 8 saat falan tartışmış ve orta noktada buluşamamıştık yanılmıyorsam, yine oraya dönmeyelim 😂 alışveriş kahve olayına indirgeyemem ama ruh halinin kaldıramayacağını düşündüğü için çocuk yapmayan kadınlara gayet saygı duyuyorum. Peş peşe çocuk yapıp hayattan soğumak ve etrafını soğutmak yerine tek çocuk okey 👍
Aslında aynı şey, ruhen hazır olmamak ya da istememek çok normal bir şey. Hakkını veremeyecek çünkü. Şuan ben bebek görünce deliriyorum çok özledim o halleri ama yapmam, yapamam.
Önce psikolojik sonra da fizyolojik olarak bir bebek bakımı daha kaldıramam.
Bahsettiğim ‘keyif’ cidden keyif ha.
Doğumlar sonrası milyon tane anne estetiği olup bozmak istemeyenler, gerçekten gezmesi tozmasından geri kalmayı düşünenler.
Yoksa kariyere ara verilmiş başlanmış, ikinci çocuk eksi 5 sene demek, bu bile çok geçerli ve haklı bir sebep.

Siz büyükleri bu halden hoşnutsuznuz diye yapıyor olabilir mi? Bebeklere karşı nasıl?
2 kere agucuk gugucuk yapıp işine bakar, pek öyle arası yoktur. Kesinlikle kendine ortak istemiyor 😂 hatta fikrimiz değişir ve kardeş yaparız diye bir miktar da tedirgin oluyor gibi.

Ben senin yerinde olsam yapardım mervosum, aradaki yaş farkı kaç olursa olsun hep bir zorluk olacak mutlaka ama rahata ermeden 2. Yapıp sonra toptan rahata ermek daha mantıklı geliyor bana

Kendisi kardes fikrine nasıl bakıyor Calci? Benim kız lafı ağzına tıkıyor kardeş yapsınlar diyenlerin. Asla istemiyor anasının yavrusu 😂
İstiyor. Bebeklere yaklaşımı da çok iyi.böyle koruyup kolluyor. Sağladığı da çözüm buluyor kendince. Ben abiyim diyor

Tekrar başladık terapiye. Resmen tek çocuk olacağım diye diretiyor dana 🥺
Şöyle ki; nasıl çocuk istiyor diye kardeş yapılmaz ise burada da istemiyor baskısı sebebiyle rafa kalkacak değil. Arası 12 13 yaş olan kardeşler biliyorum, yakınımda var. Oğlumun sınıf arkadaşının abisi üniversite sınavına hazırlanıyor.
Belki birkaç seneye sen ve eşin istemeyeceksiniz, o da olabilir.
Zaman ne getirir bilinmez.

Farklı görüş olmaması da şaşırtıcı. Aslında dünya onun etrafında dönüyo sanmaya devam edecek 2 yıl daha ben böyle de düşünebilirim ama uzman değilim tabi. Tam da bu konudan da biraz istiyorum aslında. Şimdi hükümdar o. Bir an önce paylaşsın hayatı kardeşiyle isterim. Gık demeden ne istiyosa oluyo. Bi durmayı öğrenir biraz. Yoksa bu gık demeden olmalar bitmiyo biliyorum. Netice de on yaşa kadar ben de tek çocuktum.
Bizimki baya paylaşımcı bir de her dediği olmuyor yapmıyoruz ama özel durumundan dolayı özel ilgi gerekiyor. Eğer üzerinde durmazsam ilaca kadar gider sonu

Back
X