2. Çocuk....

bence boyle dusunme kac sene cocugun olmamıs bebek hasretının ne oldugunu bılenlerdensın tatlım... rabbım yuzunuze gulmus ve evlat nasıp etmıs ve sımdı ıkıcısıne hamılesın bu cok guzel bırsey... senın yerınde olmak ısteyen ne kadar aıle vardır emınım... hıc olumsuz dusunme bak kızın 11 aylık olmus bu doguncaya kadar kızın bayaa buyumus olacak ve yasları bırbırıne yakın... kardes kadar guzelı tatlısı yok bu dunyada... allahım sızlere ve cocuklarınıza uzun omurler versın ;)

nasılsa olacak ikinci çocuk tek fark sen bir kerede zefil olacaksın hepsi bu.ben ikinci çoğun arasına 8 yıl koydum çoook pişman oldum eşim bile isyan etti madem kreşe taşıcaktım ikisini bir taşıyaydım tek seferde kurtulaydım dedi.şimdi sil baştan aynı şeyler oluyo demişliği var.büyüdüler şükür ama benim nacizhane tavsiyem bir büyüyen çocuklar birbirine arkadaşta oluyor anne rahat ediyor sonradan.9 yaşındaki kızımla monopoly kızma birader satranç vb oynuyorum.halbuki abisiyle akın olslardı beraber oynarlardı.

ben de hep bunları düşündüğüm için peş peşe olsun istedim. Çocuk olunca her şeyi ona göre ayarlıyorsun gidilecek yerler yenecek yemek tatil vs vs. Araı açsam her şey sil baştan olacak dedim . Böyle de zorluğu var tabıkı biri 5 biri 3 yaşında. İkisi de kreşe gidiyor. Biri hasta olunca diğeri de hasta oluyor. Evde işim hiç bitmiyor her gün çamaır yıkanıyor vs vs. Ama ben hiç tek çocuk düşünmedim zaten kardeş olacaktı. Olmuşken peş peşe olsun ben çok yaşlanmadan enrjim tüknmeden kçüklükleri geçsin dedim

yok artık 2. çocukla mı dalga geçtiler. ben 3. söylediğimde oldu bu tepkiler ama kime ne yani. durumum var çok şükür eşimde de destek oluyor ki bence en önemli kısmı bu. adama babalık yakıştı 3. ile taçlandırdım ben de onu:KK46::nazar::spor::spor:

Benimkine de yakisti sukur :) Adamin babaligi kocaligini 4 e katladi. Allah bozmasin...

nasılsa olacak ikinci çocuk tek fark sen bir kerede zefil olacaksın hepsi bu.ben ikinci çoğun arasına 8 yıl koydum çoook pişman oldum eşim bile isyan etti madem kreşe taşıcaktım ikisini bir taşıyaydım tek seferde kurtulaydım dedi.şimdi sil baştan aynı şeyler oluyo demişliği var.büyüdüler şükür ama benim nacizhane tavsiyem bir büyüyen çocuklar birbirine arkadaşta oluyor anne rahat ediyor sonradan.9 yaşındaki kızımla monopoly kızma birader satranç vb oynuyorum.halbuki abisiyle akın olslardı beraber oynarlardı.

Siz de iyi yonden bakin. Bilmiyorum ama buyuk ihtimal ilk cocugunuz yardimci oluyodur bir nebze de olsa kardesini oyalamakta filan.

ben de hep bunları düşündüğüm için peş peşe olsun istedim. Çocuk olunca her şeyi ona göre ayarlıyorsun gidilecek yerler yenecek yemek tatil vs vs. Araı açsam her şey sil baştan olacak dedim . Böyle de zorluğu var tabıkı biri 5 biri 3 yaşında. İkisi de kreşe gidiyor. Biri hasta olunca diğeri de hasta oluyor. Evde işim hiç bitmiyor her gün çamaır yıkanıyor vs vs. Ama ben hiç tek çocuk düşünmedim zaten kardeş olacaktı. Olmuşken peş peşe olsun ben çok yaşlanmadan enrjim tüknmeden kçüklükleri geçsin dedim
üçüncümü geliyor şimdi canım maşallah.bende çok isterdim eşimde ışık yok olsa ister ama yardım etmez oyüzden istemiyorum.şimdi kardeşime diyorum yap kurtul diye dinlemiyor illa yaşayıp öğrenecek.

Allah sağliklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Herşeyin başı sağlik canim sen sigara içerken hem sen hem karnındaki bebek hemde yanindaki çocuk etkileniyor. Ayrica dışarda içiyorum çocuk etkilenmesin diye dersende üstüne sineni bile yetiyor emin ol ki.
Herşeyde vardır bi hayır. Ama ilk çocuğun kadar karnindakide seni yavrun. Hele bi onu hareketlerini hisset zaten alışırsin. Hemde birlikte büyürler işte ne güzel kardeşten çok arkadaş olurlar birbirlerine. Tamam belki sen biraz zorlanırsın ama Allah sabrınıda , sevgisinide verir. Ama onlar biraz büyüyünce iyiki yapmışım dersin.
Boş yere kendini üzme keyfini çıkar. Bir daha gelmez bu zamanlar.:anneadayı::anne:

Merhaba hanımlar...

11 aylık bir kızım var. Uzun seneler sonra biz tam umudu kesmişken süpriz oldu. Binlerce kez şükür.
Derdim şuan 2,5 aylık hamileyim. Tek çocuk düşünüyordum. Veya çok ileride belki bir kardeş daha. Ama bu da süpriz oldu. Ama buna hiç sevinemedim. Tekrar hamile kalmamla beraber maddi sorunlar başladı. Yardımcı tutucak durumum yok. Özellikle lohusalığı çok zor geçirdim. Tahmin edersinizki kayinvalide ve diğer aile bireyleri... Şuan kayınvalidemle aram düzeldi. Çok yardımı dokunuyo. Kişisel olarak hiç anlaşamasakta çocuk konusunda artık problem yaşamıyoruz. Aldırmayı bile çok düşündüm ama yapamadım. Eşim ve ailesi bu çocuğu çok istiyo. Kayınvalidem destek olucağını rahat olmam gerektigini söyleyip duruyo. Ama ben rahatlayamıyorum.
İlk hamileliğimde gün gün gelismeleri takip ediyodum, sigarayi cayi kahveyi herseyi birakmistim. Cok hevesliydim.
Ama şimdi 2. Yi kabullenemiyorum bir turlu. Ne sigarayi birakabildim, cay kahve girla gidio. Vitaminlerimi bile daha yeni almaya basladim. Henuz 1 kere kontrole gittim. Nasil olucak? Nasil yapicam diye kendimi yiyip duruyorum. Vucudum daha toparlanmadi bile. Ikisi birden uyku problemleri, yeme problemleri, hastaliklar, kendime ve hayatima hic vakit ayiramicak olmam, tekrar dogum ve lohusalik problemleri, maddi sıkıntılar, dusun dusun isin icinden cikamiyorum.
Aranizda 1,5 yil arayla cocuk sahibi olanlar varsa bana fikir verebilir mi? Nasil oldu. 2. Dogum. 2.lohusalik. 2.cocuk. tum dertler gercekten ikiye mi katlaniyo? Nasil yaptiniz? Nasil basettiniz?
ilkinin yorgulugu var üzerinde ama düşün ikiz gibi olur buyur giderler. allah vermiş üzülme ve kendine çeki duzen ver.

sirf belirttigin icin duusncemi paylasmak isterim,
hem emzirdiginden basedip hem cayi kahveyi sigarayi kesmedigini mi soyluyorsun acaba?
bu sadece ikinci degil hali hazirlda emzirdigin bebegin icinde uygun bisey degil bence.
cok isteyerek elde ettigin cocouk icinde ustun bir fedakarlik goremedim sanki.
Yok canim. Yanlis anlamissin. Ilkinde direk sigara kahve cay hepsini biraktim. Emzirirkende tum bunlara dikkat ettim. Ama sutum erken kesildi malesef ve ben kendimi bi anda saldim. Sigaraya geribasladim. Caya kahveye hasret cilginca icmeye basladim. Ama suan 10 haftalik ve sigrayi 1 paketten yarima dusurebildim. Ve 1 fincan cay ve 1 fincan neskfe iciyorum. Ama sagolun yazilariniz elestirileriniz ve desteginiz beni ciddi anlamda kendime getirdi ve pazartesi hepsini birakmayi dusunurken sanirim yarindan itibaren tekrar yeni sayfa acicam birakicam hepsini... ilk birakmam zor olmamisti bundada zor olmaz umarim...

Destekçiniz var yanında, Allah tan daha ne istiyorsun ki
Öyle kötü şeyler yazmışsın ki düşünmüşsün ki felaket tellalı gibi
Sanki çocuktan bebekten değilde korkunç birşeyden bahseder gibi
Biraz silkelen toparlan, Allah ın gücüne gider.
Şükret bir kere daha cennet kokusu girecek evine , bi anda evladından olursun bu kötü düşüncelerinle Allah korusun

Bu bana bile biraz fikir oldu diyebilirim.
Bu yorum için teşekkür edeceğim...
daha benim için erken 2. bir çocuk için, fakat işi bıraktığım gün bunu düşüneceğim..

Destekçiniz var yanında, Allah tan daha ne istiyorsun ki
Öyle kötü şeyler yazmışsın ki düşünmüşsün ki felaket tellalı gibi
Sanki çocuktan bebekten değilde korkunç birşeyden bahseder gibi
Biraz silkelen toparlan, Allah ın gücüne gider.
Şükret bir kere daha cennet kokusu girecek evine , bi anda evladından olursun bu kötü düşüncelerinle Allah korusun
Ahhh caniim hic sorma... ilk ogrendigimde verdigim tepki cok kotuydu. Dunyam basima yikildi. Sonra sonra inancim agir basti. Isyanima tobe ettim. Sakinlestim. Simdiyse yeni yeni alisiyorum duruma
Tabiki rabbim tum evlatlarimizi korusun... bugun haberlerde izledigim 5iz haberini de gordukten sonra biraz daha rahatladim. Sadece etrafimda bunu tecrube eden insan yok... sizden biraz moral ve destek bulmak icin birazda silkenip kendime gelmeme vesile olsun diye yazdim. Allah hepimizin evlatlarini korusun bagislasin insallah...

benimkilerin arası 20 ay.kolay olmuyor ama zaten şu anda uykusuzluk vs alıştığın için çok zor olmuyor.büyüyünce tadndan yenmiyorlar ikiz gibi oluyorlar. ben hiç pişman olmadım şu anda biri 6 diğeri 4.5 yaşında ve arkadaşlar.bence sen de kendini üzme bak kv de sana yardımcıymış.herşey çok güzl olacak.

Merhaba hanımlar...

11 aylık bir kızım var. Uzun seneler sonra biz tam umudu kesmişken süpriz oldu. Binlerce kez şükür.
Derdim şuan 2,5 aylık hamileyim. Tek çocuk düşünüyordum. Veya çok ileride belki bir kardeş daha. Ama bu da süpriz oldu. Ama buna hiç sevinemedim. Tekrar hamile kalmamla beraber maddi sorunlar başladı. Yardımcı tutucak durumum yok. Özellikle lohusalığı çok zor geçirdim. Tahmin edersinizki kayinvalide ve diğer aile bireyleri... Şuan kayınvalidemle aram düzeldi. Çok yardımı dokunuyo. Kişisel olarak hiç anlaşamasakta çocuk konusunda artık problem yaşamıyoruz. Aldırmayı bile çok düşündüm ama yapamadım. Eşim ve ailesi bu çocuğu çok istiyo. Kayınvalidem destek olucağını rahat olmam gerektigini söyleyip duruyo. Ama ben rahatlayamıyorum.
İlk hamileliğimde gün gün gelismeleri takip ediyodum, sigarayi cayi kahveyi herseyi birakmistim. Cok hevesliydim.
Ama şimdi 2. Yi kabullenemiyorum bir turlu. Ne sigarayi birakabildim, cay kahve girla gidio. Vitaminlerimi bile daha yeni almaya basladim. Henuz 1 kere kontrole gittim. Nasil olucak? Nasil yapicam diye kendimi yiyip duruyorum. Vucudum daha toparlanmadi bile. Ikisi birden uyku problemleri, yeme problemleri, hastaliklar, kendime ve hayatima hic vakit ayiramicak olmam, tekrar dogum ve lohusalik problemleri, maddi sıkıntılar, dusun dusun isin icinden cikamiyorum.
Aranizda 1,5 yil arayla cocuk sahibi olanlar varsa bana fikir verebilir mi? Nasil oldu. 2. Dogum. 2.lohusalik. 2.cocuk. tum dertler gercekten ikiye mi katlaniyo? Nasil yaptiniz? Nasil basettiniz?

Her sey ayni olmuyor dert etme simdiden bu kadar. Benim ogullarimin arasi 2 yaş. Ilk dogumum da kolaydi ama ikincisi daha kolay oldu. Lohusalik desen bir cok sikintiya asina oldugun icin daha kolay atlatiliyor (mesela mastit olacak gibi hissediyorsun ilkinden tecrubeli oldugun icin hemen memeni sagiyorsun geciyor falan). Eger ki sana canla basla yardim edecek birisi varsa hiiic dert etme. Ikisi bir arada cikacak ve sonra guzel guzel arkadaslik edecekler birbirlerine emin ol.

2. De lohusalik da dogum da daha rahat geçiyor cok doğru. Ne yaparsan ne.olacak vs unutmadinjn için hic.sorun olmuyor

Hazır olmamanızı anlıyorum ama birinci evlat da ikinci değil mi?
Hadi çayı kahveyi bir nebze anlarım ben de tamamen bırakmadım sadece azalttım doktorlar bile az içebilirsin diyor ama sigara nedir Allah aşkına? Yapmayın o minicik bedene bu kötülüğü. Daha yeni kalbi atmaya başlamış senden kat kat hızlı atıyor hatta.
Evet sizi çok zor günler bekliyor orası kesin. Arkadaşım ilki 7 aylıkken ikinciye hamile kaldı. Kaç kere ağladığını bilmiyorum ama şimdi küçüğü 2 yaşında oldu bile. Bir yandan çok zor diğer yandan 2 çocuğu bir arada büyütüp çıkmak çok güzel.

Yok canim. Yanlis anlamissin. Ilkinde direk sigara kahve cay hepsini biraktim. Emzirirkende tum bunlara dikkat ettim. Ama sutum erken kesildi malesef ve ben kendimi bi anda saldim. Sigaraya geribasladim. Caya kahveye hasret cilginca icmeye basladim. Ama suan 10 haftalik ve sigrayi 1 paketten yarima dusurebildim. Ve 1 fincan cay ve 1 fincan neskfe iciyorum. Ama sagolun yazilariniz elestirileriniz ve desteginiz beni ciddi anlamda kendime getirdi ve pazartesi hepsini birakmayi dusunurken sanirim yarindan itibaren tekrar yeni sayfa acicam birakicam hepsini... ilk birakmam zor olmamisti bundada zor olmaz umarim...

sevindim senin ve bebeklerinin adina cnm :)
ins kolaylikla buyutursun bebeklerini.

Iki çocuğumun arası 16 ay. Vücut uykusuzluğa ve yorgunluğa alışık olduğu için ilkindeki kadar zorlamıyor. Gerçekten ikisi birlikte büyüyorlar. Şimdi biri 3,5 yaşında biri 5 olacak. Birbirlerine arkadaş oldular.

Asla kolay olmayacak ama hepsi geçecek.

Ikinciye hamile kalınca oturup zırıl zırıl ağladım. Sonra evlat sahibi olmak için yanıp tutuşan onca insan geldi aklıma ve tövbe ettim. Yine de kabullenmek kolay olmadı ama Doğunca iyi ki doğurmuşum diyeceksin. Iyi ki olmuş benim melek kızım. Yoksa kim bana çiçek kokulu annem diyip sarılır öperdi.

Merhaba hanımlar...

Benımle kardeşim arasında 11 ay var.işiniz çok zor yardımcı lazım size.ama buyunce çok hoş olacak arkadaş gibi olacak. bu arada 3 çocuk çok fzla

Back
X