2. cucukla ilgili durumumun özel olduğunu duymuyorum.

efelianne

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2016
7
0
1
38
biliyorum ikinci çocukla ilgili çok konu açıldı hepsini de okudum.ancak durumumun özel olduğunu dusundugum için konu açmak istedim.
28 yaşındayım çok şükür bir bir tane oğlum var 3.5 yaşında inanılmaz hareketli,inatçı,anlayacağınız yoran bir cocuk.ben çalışıyorum ogluma bakıcı bakıyor dönem başında anasınıfında başlayacak inş.beni dusunduren,durumunu ozel kılan eşimin engeli sağ kol omuzdan ampúte dolayısıyla her ihtiyacini kendi yasilayamayabiliyor. ama bir çok babadan daha ilgilidir saatlerce oyun oynar, oğlum hasta oldugu zaman benimle birlikte başında bekler, benden çok daha sabirlidir.ancak oğlumu çok zor buyuttum eşim benden önce geliyor ama oğlumun öz bakım becerileri nedeniyle ben gelene kadar bakucida kaliyor. yeni yeni oğlumu babasına bırakıp bair saatliğine dışarı çıkabiliyor. sorum şu benim yerinde olsaydınız tek çocukla kalır miydiniz yoksa tüm zorluklarına rağmen ikinci çocuğu yapar miydiniz. kaç yaş aralıkla.

Tek çocuk hiç çocuk diye bir laf vardır kısmen katılırım ben de.
Eğer bir sağlık sorunu yoksa (doğum konusunda), maddi durumlar da el veriyorsa çocukların kardeşsiz bırakılması taraftarı değilim.
2 çocuk olmalı diye düşünüyorum.
Tabi ki bu benim fikrim, neler yaşadığınızı ya da yaşayabileceğinizi siz daha iyi biliyorsunuz.

biliyorum ikinci çocukla ilgili çok konu açıldı hepsini de okudum.ancak durumumun özel olduğunu dusundugum için konu açmak istedim.
28 yaşındayım çok şükür bir bir tane oğlum var 3.5 yaşında inanılmaz hareketli,inatçı,anlayacağınız yoran bir cocuk.ben çalışıyorum ogluma bakıcı bakıyor dönem başında anasınıfında başlayacak inş.beni dusunduren,durumunu ozel kılan eşimin engeli sağ kol omuzdan ampúte dolayısıyla her ihtiyacini kendi yasilayamayabiliyor. ama bir çok babadan daha ilgilidir saatlerce oyun oynar, oğlum hasta oldugu zaman benimle birlikte başında bekler, benden çok daha sabirlidir.ancak oğlumu çok zor buyuttum eşim benden önce geliyor ama oğlumun öz bakım becerileri nedeniyle ben gelene kadar bakucida kaliyor. yeni yeni oğlumu babasına bırakıp bair saatliğine dışarı çıkabiliyor. sorum şu benim yerinde olsaydınız tek çocukla kalır miydiniz yoksa tüm zorluklarına rağmen ikinci çocuğu yapar miydiniz. kaç yaş aralıkla.
pardon başlığı değiştiremedim. (düşünüyorum )

Sizin durumunuz ve sağlığınızda bir sıkıntı yoksa 2.çocuk olmalı
Tek olmamalı bir çocuk... Paylaşsın, kavga etsin, sahip çıksın ama birlikte....

Eşin ile oğlunun bakımı ilişkisini kuramadım

Zira evet belki bebekken zor olur kucağına almak vs ama eşinin sol kolu zaten gelişkindir uzun zamandır ampute ise o her işi sol kol ile yapar

3,5 yaşındaki çocuğun da öz bakım becerisi vardır olmalıdır ya da her işini bakıcı yaparsa bu beceriyi edinmez ki

Tuvalete gider yemek yer bol giysileri giyip çıkarır darlarda yardım gerekir

Bardağa su doldurur vs vs

Bunların hiçbiri ikinci çocuğa engel değil bakıcınızdan memnunsanız çocuk yapılmayı ertelemeyin de sizden ayrılmadan kardeşe de bakar

Şu ana kadar yaşadıkların seni fazlasıyla yorduysa bir süre daha bekleyebilirsin bence. Yaşın çok müsait.
Maddi anlamda bir sorununuz yoksa eğer ki çok önemli bir konu bir kardeşi daha olursa güzel olur diye düşünüyorum. Ama kardeş konusundan önce anne babanın psikolojisi daha önemli. Sonuçta çocuğu kardeşsiz bırakmamak için bir çocuk daha yaparsınız ama onlara sağlıklı psilolojide yaklaşamazsanız çok vahim olur.

burada kendinizi değil çocuğunuzu düşünün yani tek çocuk olmak kim ister ki insan kan bağının olduğu bi kardeş çok arıyor büyüyünce

Tek sikintim buysa evinizde esimle aram iyiyse huzurum varsa ben olsam yaparim.
Esiniz tek koluyla bir cok seyi yapabilir. Kucagimda cocukla tek kolla yaptigim tonlarca is var benim. Bu sorun sizde olsaydi tamam ama esinizde olunca cok sikinti yaratacagini dusunmuyorum. Ki ilgili bi babaymis. İlle altini degistirip banyo yaptirmasi gerekmez size farkli konularda yardimi dokunabilir

bence 2.yi dusunmelisin, sonucunda sende durup bi sureligine isi birakicaksin. esin tam gun bakmiyor ogluna sonucunda. bakicisi var ee anaokuluna gidicek demissin. zorluklari siz biliyorsunuz sonucunda hayat sizin bizim icin yap yapma demek kolay

yorumlar için çok tesekkurler. işe başladığımda oğlum 8 aylikti çok sükut oğlum tuvalet ihtiyacını karşılıyor kendi yemeğini yiyor, kıyafetlerini çıkarabiliyor. biraz biraz rahatladık. ama bu zamana gelene kadarki süreçte yıprandığimi hissediyorum.

Oğlunuz laf dinleyecek yaşa gelene kadar bekleyin bence.

Yarin obur gun siz gidince o cocuk yalnz kalmasin...kanindan canindan biri olsn yaninda ailesinden.arkadas akraba biyere kadar ama KARDES bambaska...

eşinin durumundan dolayı değil ama,oğlun yaramaz ve yoran bi çocuksa 2.yi şimdilik düşünme

çok şükür huzurun yerinde maddi yönden bir sıkıntı yok. ama gurbetteyiz bulunduğum şehirde his akrabamiz yok.

yorumlar için çok tesekkurler. işe başladığımda oğlum 8 aylikti çok sükut oğlum tuvalet ihtiyacını karşılıyor kendi yemeğini yiyor, kıyafetlerini çıkarabiliyor. biraz biraz rahatladık. ama bu zamana gelene kadarki süreçte yıprandığimi hissediyorum.

bence bu zorluklar ve yıpranmışlık tam eşle alakalı değil.
zor zamanlar 2 yaş-3yaş sendromu dönemi.
eşinizin engeli olmasaydı da zorluk yaşayacaktınız.
bir de bakıcınız olması avantaj, 2. çocuğu düşünürseniz de kesenin ağzını biraz daha açıp, bakıcı + yardımcı düşünmez misiniz. böylece siz eve geldiğinizde sadece ailenize vakit ayırırsınız, bu da sizi biraz rahatlatır.

Back
X