2. Dış Gebelik

oasiss_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2014
2
0
41
Merhaba,
Uzun zamandır takip ediyorum forumu birçok şey öğrendim sayenizde, siz bilmeseniz de kimi zaman dertlerime derman oldunuz.
Hikayeme gelirsek 1 yılı aşkın süren bebek çabalarımız tam artık boşvermişken geçen yaza doğru gerçekleşmiş. Ama ben bunun o dönemde olan başka rahatsızlıklarım sebebiyle ve aklımdan hamile olabileceğimin ihtimalinin çıkmasıyla çok geç farkına varabildim. Doktor farkına vardığında ise çok geçti. Haftalar süren halsizliğimin, kansızlığımın, bayılmaların, kanamaların sebebi dış gebelikmiş. Hemen çapada yatışım yapıldı ve sabahına ameliyat. Sol tüpüm de alınmıştı. Doktorların teselli eden sözleri bendeki eksiklik hissini gideremiyordu.
Ağustos sonuydu ameliyatı olduğumda. Geçen 5 ayda 2 denememiz oldu biri tutmuş. Tam da bu ay adetimin 2-3. günü çapa infertiliteye gidip aşılama için kan vermeyi beklerken.. Önceki deneyimimden dolayı adetim 1 gün geçince çarşamba günü eczaneden aldım gebelik testini ve silik de olsa o çizgiyi gördüm. Sevinçten yere yığıldım. Hemen koşarak hastaneye gittik. Kanda değer 56 küsürdü. İnanamadım. Doktora da görünmeliydim. Testi yaptırdığım hastanede bir doktorun kapısından girdim. Gebesin dedi. Ama dedim dış gebelik geçirdim ben korkuyorum. Keseyi göremedi renkli dopplerden bakılsın dedi. Bakıldı ve bu kez de sağ tarafta bir kitle görüldü. Bulgular ektopik (dış) gebelik lehinedir yazıyordu sonucun en altında. Yıkıldım. Cuma tekrar beta hcgye bakalım dedi. Perşembe sabahı ablam kendi doktoruna götürdü. Şanssızlık dedi doktor. Cuma beta 210 çıktı ilk gittiğim doktor tekrar baktı vajinal ultrasonda ve metotreksatla sonlandıralım dedi. Ordan çıkıp çapaya gittim tekrar beta istediler 240 çıktı pzt tekrar bakalım dediler. Cmt tekrar ablamın doktoruna gittik yükselen beta değerlerinin sağlıklı bir gebelik olma umudu barındırdığını söyledi. Dış gebelikten yine kanaman olabilir ama ben bu riski alıyorum bekleyelim dedi.
Yarın sabah ilk gittiğim hastanede beta testi ardından ablamın doktoru ordan çapa yine bir test ve bilinmez... Normal hamileliğe dair hiçbir umudum yok çünkü sağ tarafta görünen birşey var. Ama dua ediyorum ve sizlerden de dua istiyorum. Çok korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan.

cok gecmis olsun canim allh yardimcin olsun okunca senin anlamya calistim zor bir durum yasanbilir tabiki.umudunu yitirme insallah hersey yoluna girer.niye boyle oluyormus bir sebep soyledimi doktorlar.

Amin canım çok sağol. Sebepler çok genel şeyler kesin olarak ne olduğu bilinmiyor. Bir kez geçirenlerde tekrarlama olasılığı artıyor. Bugün beta hcg yükselmiş doktor umutlandı bizler de.. Ama kese yok henüz. Cuma tekrar çağırdı. Değerlerin artması güzel fakat değer yükseldikçe eğer dış gebelikse iğneyle sonlandırılması neredeyse imkansızlaşıyor ve yine ameliyat olmak gerekiyor. Cuma kese görülmesi tek umudum.

bolbol dua et ALLAH yardımcın olsun arkadasım ama umudunu kaybetme fakat rabbimden geldiğine de alıştır kendini veren oo alan oo ..bende cok zor dönemlerde geçtim .8 haftalık boş gebelik geçirdim bebeğim canlanmadı kürtaj oldum.6 ay ara verdim tekrar denedik 5 haftalık düşük yaptım .düşüğün arkası gelir hurafesine kandım bi adet döneminden sonra yine hamile kaldım vee o da dış gebelik çıktı ve metoart la düşürüldü.şimdi genetik kromozom spermiogram bütün testleri yaptırdım. 6 mart ta çıkacak ama sorarsanız ok korkuyorum bir dha yaşayacağım için.yaşadıklarımı anlatma gerei duymamın nedenı içini rahat tutman sağlıcakla

inşallah anne olursun canım bende uan dış gebelik yaşıyorum 1 yıldır evliyim ve bebek denemelerimiz hep boş çıktı ve sürekli ara kanamam oluyordu bu ay yine ara kanamam oldu pek önemsemedim eşimin ısrarıyla doktora gittim gebelik çıktı bhcg 70 lerde ama normal gebelik degil dedi dış gebelik dedi 3 doktor degiştirdim yanıt degişmedi pazar günü şiddetli bir sancı ve kanamayla parça düşürdüm bhcg degeri düşmesi gerekirken yükselmeye devam etti cuma kürtaj dedi doktor korkudan uyuyamıyorum pskolojim bozuldu Rabbim neyi kısmet etmişse o oluyor bu ay çok dua etmiştim hamile kalmak için evet kaldım ama dış gebelik Rabbim inşallah sanada banada ve tüm isteyenlere sağlıklı evlatlar nasip eder seni şu an çok iyi anlıyorum Allah yardımcın olsun...

Merhaba ben yeniyim. Malesef ki bende suan dis gebelik yasiyorum cok uzucu ve cok yorucu :KK43: 6 aylik evliyim 3 ay bebek bekledik 3 ay hep adet gecikmeleriyle doktora gittim bi umtle acaba hamilemiyim diye hepsinde hayal kirikligi yasadim. Bi gun icime dogdu esiminde dogum gunuydu belki cikar diye gebelik testi aldim o gelmeden yaptim ve pozitif cikti sevincten agladim esim gelene kadr gelince dogum gününü kutlayip testi gosterdim sasrdi cok sevindi hastaneye gdip test yaptirdik emin olmak icin ve evet hamilesin dediler sonunda kontrol icin arkadasimin onerisine devlet hastanesinde bi doktora gittim kese gorunmuyo haftaya gel dedi hastaneden iki gun sonra lekelenme seklinde koyu kahve lekelenme oldu korktum acile gittik dusuk tehlikesi dediler 4+4 hamileydim hala kese gorunmuyo dediler ilk hamileligim oldugu icin anlamadim doktorun verdigi dusuk tehlikesi icin ilaclari kullandm kanamam gittikce artti iki gun sonra tekrar gttim hersey normal 1 hafta sinra gel kalp atislarini alcaz dediler yat dinlen dediler o sekilde devam etti 6 haftalik oldum o gece sanciyla hastaneye acile gttim serum takip yolladilar ve yine gebeliginde problem yok dediler hasta sonuydu 6 gun once doktorumu degistirmeye karar verdim ozel hastaneye geldim 6 hafta 3 gunlukken ultrasyona grerken doktora kalp atislarini duyariz dimi dedim heyecanla doktor bakalm dedi bakti ve kese yok dedi o an yasadiklarimi kelimelerle anlatmam cok zor doktor beta istedi kan verdim deger 3256 cikti 7000 ustu olmasi gerekiyo saglikli bi gebelik degil dedi tekrar ultrasyonda dis gebelik oldugunu soyledi :KK43: hala soktayim doktora ne yapmamiz gerekiyo dedim kendimi teslim ettim o an beynim durmus gbiydi igne tedavisi oncelik dedi yoksa ameliyat ama ben ameliyat tedaviden snra mecbur kalirsam yaparim ameliyat olursan tüpü almamiz gerekir igne tedavisiyle temizleye calisacaz dedi kabul ettim ve yatrdilar 3 doz igne varmis 2 tanesi yapildi degerlerim dusmedi kanamada olmadi doktorun demesine gore frenleme var artis cok fazla degil diyo ilk dozda ilk gun 60 ikinci gun 570 ucuncu gunse 1334 artis oldu o artistan snra ikinci dozu uyguladilar ikinci dozda ilk gun 40 ikinci gun 426 ucuncu gun yani bugun de 100 artis oldu frenleme var diyo beklememizi soyluyo ama beklemek cok kotu :KK43: allah kimseye yasatmasin

Merhaba ben yeniyim. Malesef ki bende suan dis gebelik yasiyorum cok uzucu ve cok yorucu :KK43: 6 aylik evliyim 3 ay bebek bekledik 3 ay hep adet gecikmeleriyle doktora gittim bi umtle acaba hamilemiyim diye hepsinde hayal kirikligi yasadim. Bi gun icime dogdu esiminde dogum gunuydu belki cikar diye gebelik testi aldim o gelmeden yaptim ve pozitif cikti sevincten agladim esim gelene kadr gelince dogum gününü kutlayip testi gosterdim sasrdi cok sevindi hastaneye gdip test yaptirdik emin olmak icin ve evet hamilesin dediler sonunda kontrol icin arkadasimin onerisine devlet hastanesinde bi doktora gittim kese gorunmuyo haftaya gel dedi hastaneden iki gun sonra lekelenme seklinde koyu kahve lekelenme oldu korktum acile gittik dusuk tehlikesi dediler 4+4 hamileydim hala kese gorunmuyo dediler ilk hamileligim oldugu icin anlamadim doktorun verdigi dusuk tehlikesi icin ilaclari kullandm kanamam gittikce artti iki gun sonra tekrar gttim hersey normal 1 hafta sinra gel kalp atislarini alcaz dediler yat dinlen dediler o sekilde devam etti 6 haftalik oldum o gece sanciyla hastaneye acile gttim serum takip yolladilar ve yine gebeliginde problem yok dediler hasta sonuydu 6 gun once doktorumu degistirmeye karar verdim ozel hastaneye geldim 6 hafta 3 gunlukken ultrasyona grerken doktora kalp atislarini duyariz dimi dedim heyecanla doktor bakalm dedi bakti ve kese yok dedi o an yasadiklarimi kelimelerle anlatmam cok zor doktor beta istedi kan verdim deger 3256 cikti 7000 ustu olmasi gerekiyo saglikli bi gebelik degil dedi tekrar ultrasyonda dis gebelik oldugunu soyledi :KK43: hala soktayim doktora ne yapmamiz gerekiyo dedim kendimi teslim ettim o an beynim durmus gbiydi igne tedavisi oncelik dedi yoksa ameliyat ama ben ameliyat tedaviden snra mecbur kalirsam yaparim ameliyat olursan tüpü almamiz gerekir igne tedavisiyle temizleye calisacaz dedi kabul ettim ve yatrdilar 3 doz igne varmis 2 tanesi yapildi degerlerim dusmedi kanamada olmadi doktorun demesine gore frenleme var artis cok fazla degil diyo ilk dozda ilk gun 60 ikinci gun 570 ucuncu gunse 1334 artis oldu o artistan snra ikinci dozu uyguladilar ikinci dozda ilk gun 40 ikinci gun 426 ucuncu gun yani bugun de 100 artis oldu frenleme var diyo beklememizi soyluyo ama beklemek cok kotu :KK43: allah kimseye yasatmasin
Canim gecmis olsun ama bekle degelerin cok yuksek benim arkadas tam 9 Hafta iken kalp sesi duyuldu keske bekleseydin alttan muayene olsan iyi olurdu tekrar gecmis olsun bende dis gevbelik gecirdim ama benim deger cok kucuktu 26 ile basladi en fazla 39 oldu onun icin bekle dedim allaha emanet ol

Keske oyle olsydi beklerdim ama sag tupte dedi doktor goruldu yani ilk doktor kese var haftaya gel kapl atislarini alcaz dedi smdiki doktorsa dis gebelik kese yok sag tarafimda kitle gibi göründü Allah kotusunden korusun cok zor ama seninde zor donemin olmus allah kadinlara kolaylik versin

Keske oyle olsydi beklerdim ama sag tupte dedi doktor goruldu yani ilk doktor kese var haftaya gel kapl atislarini alcaz dedi smdiki doktorsa dis gebelik kese yok sag tarafimda kitle gibi göründü Allah kotusunden korusun cok zor ama seninde zor donemin olmus allah kadinlara kolaylik versin
Allah yardimcin olsun arkadaşım

bende 1 yıl içinde 2 dış gebelk geçirdm sağ tüpümden ilki ameliyat ikinci iğneyle sonlandı. hsg çektirdm iki tüpümde açık çıktı ve ertesi ay hamile kaldım şu an 14 haftalığız. asla umudunuzu yitirmeyin ve sabredin Allah yardımcınz olsun

Allah saglikli sekilde kucaginiza almanizi nasip etsin insallah. Benimde ilk igne tedavisiyle sonlaamasini bkliyorux degerlerim bugun düşüşe gecti. Sizin ki nasil oldu kac kez igne oldunuz kac gun sürdü kanamaniz varmiydi ben bugun doktoruma sordum degerler dustukten snrami kanama olcak dedim yok kanama olmayabilirsin rahimde bsey yok dedi kimiside kanama olmazsa ameliyat olursun diyo

Slm kızlar benimde moralim sıfır adetim geceli 18 gün oldu doktora gittim keseyi görmek için kese gözükmedi kan tahlili istedi sonucum 1200 cıktı ya bebek çok küçüktür yada dış gebelik olabilir dedi iki gün sonra tekrar gidicem sizce dış gebelikmi

Slm kızlar benimde moralim sıfır adetim geceli 18 gün oldu doktora gittim keseyi görmek için kese gözükmedi kan tahlili istedi sonucum 1200 cıktı ya bebek çok küçüktür yada dış gebelik olabilir dedi iki gün sonra tekrar gidicem sizce dış gebelikmi
Moralini bozmak istemem ama 6 haftalik oluyo 18 gun gecmisse 4 haftalik kese gorunuyo degerlerinde dusuk gbi benimde 6 haftalikti ogrendim dis gebelik oldugunu degerlerim 3000lerdeydi 7000lerde olmasi gerekirken insallah oyle degildir ama bir doktorla kalmayin baska doktorada gdin derim ben o hataya dustum tek doktorla kaldm ozele gittim bunlar oldu allah beterinden korusun insallah oyle degildir ama

Cnm gecen ay adetim 5 gün geç geldi en son 15ocakta hasta oldum 15 inden hesaplarsak geceli bugün 13gün oluyo

Yumurtamda ocagın 28 inde catlamamıştı belki gec döllenme olmustur dedi doktor ama dış gebelik te olabilir takip edicez dedi

Cnm gecen ay adetim 5 gün geç geldi en son 15ocakta hasta oldum 15 inden hesaplarsak geceli bugün 13gün oluyo
Bende ayni oyle oldum 15 gun gecikme oldu bende doktora gttim birdahaki aya hamile kalacagina da isaret olabilri dedi dedigi gbi oldu hamile kaldim ama basindan beri problemliydi ayni sekilde banada doktor kese gorunmedi iki gece acile gttim kanama yuzunden anlamadilar dis gebelik oldugunu sonra ozele gittim orda sylediler dis gebelik diye o yuzden diyorum tek doktorla kalma diye ama ilk doktorum dusuk tehlikesi dedi kese gorunmedigi halde

Kanamam yok hiç olmadı miğdemde bulanmıyo sadece çok uykum geliyo yatıncada belim ağrıyo tuzlu seyler yıyorum bide gögüslerim su dolu balon gibi jçları hassas

X