2.El Kadınlar..

D'arbanwille

geliyorlar bazen
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2007
3.006
29
318
44
dün çok içime oturan bir konuşmaya şahit oldum..
dün akşama doğru dolaşmaya dışarı çıktım..
bizim sokağın bitip diğer sokağın başladığı köşe de genel de kadınlar oturup sohbet ederler..bahçeli bir ev var onun bahçesindeki çardakta..
ama öyle bildiğiniz tipik ev kadınlarının mahalle arası sohbetleri değildir..
bir çoğu genç ve yeni evliler..
sanırım bir ikitanesi de çalışıyor ..
Selamım sabahım yok ama yaza doğru çok karşılaşırım onlarla..
dün işte aynı köşeden geçerken , taa ortaokuldan bir arkadaşımla karşılaştım..
lisede de aynı okuldaydık ve lise son sınıfta erkek arkadaşına kaçmıştı..
evlendiler sonra çocukları oldu..ayrıldılar falan filan..
tüm bunlar ordan burdan kulağıma gelirdi dün karşılaşınca da bu konular açıldı işte biraz dert yandı mutsuz olduğundan vs vs bahsetti..
neyse ..ayrıldık yoluma giderken arkamdan arkadaşımın adının anılarak '' buraların 2.eli .musallat olucak milettin yuvasına '' gibi bir laf geldi kulağıma..
zaten biz konuşurken de bize bakıp aralarında fiskoslaştıklarını farketmiştim..
çok acıdı içim yaa..
o laf benim arkadaşımdan ziyade başka bir kadına başka bir kadın tarafından söylenmişti..
boşanan her kadın potansiyel tehlike görülüyor diğer kadınlar tarafından..
ve hemen etiketleniyor 2.el / yollu diye...
ve bunu söyleyenler de güya yeniçağın kadınları..
şunu da söyliycem arkadaşımın boşandıktan sonraki hayatı hakkında çok fazla bilgim yok..bir ilişkisi oldu mu..nedir nasıldır bilmiyorum detaylı..sadece bir süre ailesi ile yaşamış sonra evini ayrımış işe girmiş filan..
hem yalnız..hem dul..hem hoş..
hiç bir şey yapmamış dahi olsa yine aynı damgayı yiyicekti bence..

artık bazı okuduklarımdan duyduklarımdan sonra şaşmıyorum.
kimi dul olduğu için potansiyel gözle bakılır.
kimin kocasının ne naneler yer gıdıp birilerini kandırır o kadın yuva yıkan öcü kadın olur.günah keçisi o olur.
bekarlar zaten potansiyel.
kısaca paronayak olan psikolojik problemi olan her kadın için başka bir kadın potansıyel artık.
evli bekar dul güzel çirkin fark etmiyor.

insanları yargılamak çok kolay
ama insan birine laf derken korkmalı bence
yarın başına neler geleceğini bilmeden konuşmak çok kötü
:oklava:

herşey hayatta insanlar için, yarın birgün bu lafı eden kadının başına nelerin geleceği belli değil ki, aynı şey onunda başına gelebilir, 2. el hatta 3. el bile olabilir, insanlar ne oldum değil ne olacağım diye düşünüp ona göre konuşsalar keşke, bilinçsiz cahil insanlar bunlar, sözlerine fazla da kulak asmamak gerekir, yoksa yaşanmaz bu dünyada

Evet elbette... boşanan kadındadır suç her zaman... onlar "musallat" olur elalemin kocalarına.
ışleri güçleri yoktur onların, gece oturur sabaha kadar kimin yuvasını yıksam acaba diye kurar dururlar...
Hele ki kendi ayakları üzerinde durabilen, kendine bakabilen bir kadınsa ooooo ayaklı tehlikedir toplum için.

Vay anam vay...

Boşanmış kadınların çoğu kafadan 3:0 yeniktirler zaten hayata...
Böyledir bu işler bu memlekette... potansiyel yuva yıkan, yollu, kuyruk sallayan yaratıklardır...

Dilerim ki, bütün bunları başka bir kadın için empati yapmadan, düşünmeden, önyargıyla düşünen hiçbir kadın, yuvası yıkılıp da aynı durumu yaşamak zorunda kalmaz...

Bazı şeyleri bu şekilde anlamalarını hiç istemem doğrusu...

rabbim bizleri bu tür kendini bilmezce konuşan yarın ben nolurum acaba demeyen insanlarla muhatap etmesin inşallah.............(her konuda)

Evet elbette... boşanan kadındadır suç her zaman... onlar "musallat" olur elalemin kocalarına.
İşleri güçleri yoktur onların, gece oturur sabaha kadar kimin yuvasını yıksam acaba diye kurar dururlar...
Hele ki kendi ayakları üzerinde durabilen, kendine bakabilen bir kadınsa ooooo ayaklı tehlikedir toplum için.

Vay anam vay...

Böyledir bu işler bu memlekette... potansiyel yuva yıkan, yollu, kuyruk sallayan yaratıklardır...

Dilerim ki, bütün bunları başka bir kadın için empati yapmadan, düşünmeden, önyargıyla düşünen hiçbir kadın, yuvası yıkılıp da aynı durumu yaşamak zorunda kalmaz...

aynen canım katılıyorum sana.:lepi:
ne oldum değil ne olacağım diye düşünmeli.
inşallah herkes birazcık empati gücünü kullanarak bir şeyleri anlamaya çalışır.bifiil başlarına gelerek anlamazlar umarım...a.s.:lepi::lepi:

alkisalkisalkisalkisalkisalkis
İşleri güçleri yoktur onların, gece oturur sabaha kadar kimin yuvasını yıksam acaba diye kurar dururlar...

Vay anam vay...

rahmetli nenem derdiki ;
- allah insanı en sevdiği ile sınarmış..aman kızım büyük konuşmayın..kimseyi kınamayın ..kimseye bilmeden kötü demeyin..

o kadınları en sevdikleri ile sınamaz umarım allah..

Buradaki bazı arkadaşlar kadınları hep potansiyel tehlike olarak görüyor, deminde erkek kadın kankalığından bahseden topiktede yazdım. İnsanların hep aklı uçkurunda geziyor gibi bir hava yaratılıyor. Heleki dul bayanlar hakkında söylenenler yenilir yutulur cinsten değil. Ama dul bayanlar için en çok lafı söyleyenler gene bizleriz.
Senin kocan seni aldatacak, sana değer vermeyecek sen tutup başka kadınları suçlayacaksın. İşte ben bu mantığı anlamıyorum.

herşeyin bedeli varmışya hayatta buda boşanmanın bedeli sanırım ama çok ağır bir bedel.........
şimdi daha iyi anlıyorum kadınların sevmedikleri halde neden eşlerine katlanmak zorunda kaldıklarını..........
bence bu olaydaki kadınların ne kendilerine nede eşlerine en ufak bir güvenleri yoktur zaten güven yoksa ortada evlilik diye bişeyde yoktur azcık kendine saygısı olan bir insan diğer insanlar hakkında ileri geri konuşmaz ne kolaydır insanları yargılamak değilmi ama asıl önemli olan kendimizi yargılayabilmek.....

[B]kk sayesınde kelime haznem baya bir genişledi. a.s
özellikle son haftalarda.
birinci kadınlar eşler oluyor.
ikinci kadınlar erkeklerin eşlerini aldattıkları bayanlar
üçüncü kadınlar hem eşini hemde ikinci kadını aldattıkları bayanlar...

ya bir şeyi merak ettim. :uhm:CADIARZUbirde erkelerin hayatlarında olup yanı evlenmeden önceki bayanlar
0 elmi oluyor yada eksi birinci kadınlarmı oluyor.zaman yanı çıkma sırasına göre sevgili olma sırasına göre değişiyor. eksi 1 eksi 2 gibi.. bu değişiyor galiba... :uhm:

nerelerden nerelere neler konuşur olduk.ne yakıştırmalar yapar olduk.:delphin::delphin
:
galıba en önemlisi 0 el olmak...
oda bır becerı.gerçi buseferde sıfırıncı el bayanları evde kalmış turşusu yapılacak olan bayanlar diye konuşurlar.

öyle ya biz hala akıllanamadık.
hala kadına bir sıfatı erkek verir oldu.
ve o sıfatıda toplum onayladı.
bizler onayladık.
birinci kadın ikinci kadın diye.

milletin niyeti niyet olmadıktan

ay dolmuşum rahatladım ha...
[/B]

Son düzenleme:
agzı olan konuşuyor..............bu lafı eden kadınların kocaları kimbilir gizli gizli neler yapıyorlar........
kendi geleceklerinden o kadar eminlermiki bu kadar ortalıkta konuşuyorlar.
illaha dul kalmak boşanmak anlamınada gelmiyor........ölümde olabilir...
ayrıca büyük lokma ye büyük laf etme demişler atalar.........
bu lafı edenlerin çoluk çocukları var........
ya onların başana boşanma olayı gelse ne yapıcaklar...........
cahil ne dedigin, bilmeyen .....sözüm ona konuşan insanlar.......yada degiller.........

çok ayıplayarak okudum şaşırdım nasıl olacağımız belli değil yarın boşandı diye o... olsdu illlaki ayıp ya günah hemde iftira çok tehlikeli güzel bi kadın olması kabahatmi çok yakınen tanıdığım konuştuğum bir insan 1 yıl önce ayrılmış eşinden gidiş gelişlerimiz var ama o çok gelmez bana laf eder insanlar diye bende arasıra giderim şimdi arkadaşımı daha iyi anlıyorum zaten hiç haz etmem şu kapı önünde oturup muhabbet edenlerden eviniz yokmu kardeşim girin yapın dedikodunuzu allah arkadaşının yardımcısı olsun iyi olsada namuslu olsada sonuçta dul ya adını çıkarırlar hemen yazık günah

rahmetli nenem derdiki ;
- allah insanı en sevdiği ile sınarmış..aman kızım büyük konuşmayın..kimseyi kınamayın ..kimseye bilmeden kötü demeyin..

o kadınları en sevdikleri ile sınamaz umarım allah..

Namus sahibi bir şeyden habersiz mü´min kadınlara (zina suçu) atanlar dünyada ve ahirette lanetlenmişlerdir. Ve onlar için büyük bir azab vardır. (24/23)

Buradaki bazı arkadaşlar kadınları hep potansiyel tehlike olarak görüyor, deminde erkek kadın kankalığından bahseden topiktede yazdım. İnsanların hep aklı uçkurunda geziyor gibi bir hava yaratılıyor. Heleki dul bayanlar hakkında söylenenler yenilir yutulur cinsten değil. Ama dul bayanlar için en çok lafı söyleyenler gene bizleriz.
Senin kocan seni aldatacak, sana değer vermeyecek sen tutup başka kadınları suçlayacaksın. İşte ben bu mantığı anlamıyorum.

bizde şöyle bir durum var ,
erkeğin yağtığı şanından gelir!elinin kiridir ki erkeğe yakışır..

analar daha bebeklikten başlıyor oğullarını '' her köşe başında sevgilisi olcak benim canım oğlumun '' diye sevmeye..

kızlar ergenliğe gelimi etek boyu uzar , erkeklerle görüşmek yasaklanır vs..
bu şekilde yetiştirilince erkek , kendine herşeyi hak ve reva görüyor..
birden fazla kdınla birlikte olmayı marfiet sayıro vs..
kadında o adamın bir gün uslanıp kendisine sıgınmasını bekliyor..
bu kadar zorlu süreçten sonra gelen adamı kaçırmak istemediği ve annesi tarafından yıllarca ona öğütlenen '' kadınlık '' kavramının aslında günah çukuru olduğunu , başka bir kadının kocasına musallat olmsı durumunda kocasının elinin kiri olan kadının bir f..şe olduğunu düüşnüyor ve bu şekilde kendi hemcinsi tehlike görüyor..

dünya kadın ve erkek uçkuru üzerine kuruludur demişti bir yazar..
erkek kendi derdinde..
kadın erkeğin derdin de..
her türlü erkeğin aldığı keyif bambaşka !!
vurun birbirinizi kadınlar..

güzel yazmış bak şimdi daha anlamlı bu satırlar..

artık bazı okuduklarımdan duyduklarımdan sonra şaşmıyorum.
kimi dul olduğu için potansiyel gözle bakılır.
kimin kocasının ne naneler yer gıdıp birilerini kandırır o kadın yuva yıkan öcü kadın olur.günah keçisi o olur.
bekarlar zaten potansiyel.
kısaca paronayak olan psikolojik problemi olan her kadın için başka bir kadın potansıyel artık.
evli bekar dul güzel çirkin fark etmiyor.

bencede fırtınam esaretim............katılıyorum .önce kendilerine baksınlar öyle etrafa laf etsinler...:mymeka::mymeka:

Yani bi tek insanların ardından bu şekilde insafsızca atıp tutmaları değil ki..
Her şekilde dışlanabiliyor boşanmış kadınlar.
Buyurun en basit örneği:
Ben ayrıldım, tek başıma eve çıktım, 3 yıl aynı adreste oturdum, kapımı bir kez çalan olmadı.
Ölsem 3 gün sonra kokudan bulurlar herhal...
Bazen kapıların arkasına saklanıp öcüüüüü diye üzerlerine atlamak geliyor içimden :)
Ne tehlikeymişim kardeşşiimm... terminatör halt etmiş yanımda :delphin:

artık bu farz oldu türk milletinde dulya kesin yolludur diye...
ve bunu yapanda kendilerini çağdzaş modern ileri görüşlü diye sıfatlandıran asalaklar....

benimde işyerindeki bi arkadaşım boşanmış 4 yaşında bi oğlu var...

daha buraya gelir gelmez başlamışlar fısfısa ayıp değilmi?

bunu yapanarda bayanlar....

bu bizim başımızada gelebilir ...
allah korusun eşimiz vefat edebilir veya boşanırız bize yapılsın istermiyiz?

belki ağır olacak ama bunları yapanlar bizim hemcinslerimizden başkası değil kadının en byük düşmanı yine kadındır.... :delphin:

Back
X