2. Evlilik

Dogalkiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2014
42
20
Tekrar evlilik yapmayı düşünmüyordum ama karşıma birisi çıktı. 2 aydır konuşuyoruz ama arkadaş gibi. Ben tam olarak birşey hissetmiyorum. Benim onun evleneceği eş adayındaki bütün özellikleri taşıdığımı söylüyor. Bu fikirler bende de yok değil ama görsel olarak çok içim ısınmıyor. Tabiki de dış görünüş çok önemli değil. O bekar ve de aramızda 8 yaş fark var. Ne yapacağımı nasıl adım atacağımı bilemiyorum. Benimle fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Tekrar evlilik yapmayı düşünmüyordum ama karşıma birisi çıktı. 2 aydır konuşuyoruz ama arkadaş gibi. Ben tam olarak birşey hissetmiyorum. Benim onun evleneceği eş adayındaki bütün özellikleri taşıdığımı söylüyor. Bu fikirler bende de yok değil ama görsel olarak çok içim ısınmıyor. Tabiki de dış görünüş çok önemli değil. O bekar ve de aramızda 8 yaş fark var. Ne yapacağımı nasıl adım atacağımı bilemiyorum. Benimle fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Tam olarak bir Şeyler hissetmiyorsanız neden görüşüyorsunuz?

sırf bekar onceden evlilik yapmamış diyemi cazip geliyor birşey hissetmiyorsan nıye görüşüyorsun ?

biraz daha konuşun şu an ısınmadığınızı söylüyorsunuz şu durumda beklemek en iyisi gibi

Boşanmış bir bayan olsaydım eğer bir değil bin düşünürdüm.
İlerde risk oluşturabilecek tüm şartlardan da uzak dururdum.
Aradaki 8 yaş ve eş adayının bekar olması benim için bu şartlardan.

Yorulmuşum, çile çekmişim, nihayet zor bir evlilikten çıkmışım.
Kendimi tekrardan zorlukların içine atamazdım.

Hissetmemek için kendimi bastırıyorum tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. Bana güven veriyor yine de güvenemiyorum insanlara ve de yaş farkı olduğu için kendimi kaptırmak istemiyorum yoksa onunla mutluyum huzurluyum. Ailem de 5 yaştan fazla birini düşünme diyorlar ben de kendimi geri çekiyorum.

8 yaş farkı hangi yöne doğru var?
Eğer hem bekar, hem sizden 8 yaş gençse ikinci boşanma avukatının pazarlığını şimdiden yaparak evlenirseniz kar edersiniz, belirteyim.

Hissetmemek için kendimi bastırıyorum tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. Bana güven veriyor yine de güvenemiyorum insanlara ve de yaş farkı olduğu için kendimi kaptırmak istemiyorum yoksa onunla mutluyum huzurluyum. Ailem de 5 yaştan fazla birini düşünme diyorlar ben de kendimi geri çekiyorum.
Sanırım daha bir ilişkiye hazır değilsiniz.
Tam olarak ne söylediğiniz ve ne istediğiniz anlaşılmıyor.
Boşu boşuna kendinize de karşı tarafa da vakit kaybı yaşatmayın.

Boşanmış bir bayan olsaydım eğer bir değil bin düşünürdüm.
İlerde risk oluşturabilecek tüm şartlardan da uzak dururdum.
Aradaki 8 yaş ve eş adayının bekar olması benim için bu şartlardan.

Yorulmuşum, çile çekmişim, nihayet zor bir evlilikten çıkmışım.
Kendimi tekrardan zorlukların içine atamazdım.

Zorluk olarak sadece onun bekar benimse boşanmış biri olarak ailesinin ve de çevresinin vereceği tepkiler olur.

Sanırım daha bir ilişkiye hazır değilsiniz.
Tam olarak ne söylediğiniz ve ne istediğiniz anlaşılmıyor.
Boşu boşuna kendinize de karşı tarafa da vakit kaybı yaşatmayın.

Evet korkuyorum tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. Bugüne kadar karşıma çıkan insanlara göre çok farklı çok iyi anlaşıyoruz iletişimimiz çok güzel. Ben duygusal açıdan değil mantıkla yaklaşmaya çalışıyorum bu da kafa karışıklığı yapıyor.

8 yaş küçük olan hangi taraf? Eğer karşınızdaki hem bekar, hem de 8 yaş küçükse bu işin oluru yok gibi. Ama küçük olan sizseniz bir problem olmaz gibi. Bence dış görünüş çok önemli değil. Yani ben şöyle düşünüyorum yanımdaki bir brad pitt kıvamında olmayabilir, herkes görünce aman ne yakışıklı adam demeyebilir ama en azından o adama baktığımda bu ne çirkin adam dememeliyim tabi ki. Üstelik 2. evliliğiniz olacak iyice ölçüp tartıp evlenmeniz lazım. Bu durumda sizi mutlu etmesi, insanlığı, karakteri dış görünüşünden daha önemli olmalı. Ama dış görünüş olarak hiç bir şekilde çekici gelmiyorsa sırf iyi diye de bir insanla evlilik düşünmek çok saçma olur.

yani sonuçta sen boşanmışsın ama çocuğun yok o da bekar
ee ne var bunda???
ya bu bağnazlıkları anlayamıyorum. o adam acaba hiçbir kadınla birlikte olmadı mı?
bunun testini kim yapıyor da ona bekar etiketi yapıştırıyor.
senin tek farkın bir kağıda imza atmak olduğu için mi bu ayrımcılık?
ayrıca tamam yaş farkını ben de dert ediyorum ama erkek 8 yaş büyük olunca sorun yok ama kadın büyük olunca sorun var öylemi?
erkeklerin ekmeğine en çok biz kadınlar yağ sürüyoruz.
biz bile bunları aşamadıktan sonra erkekler niye aşsınki, onların işine geliyor asıl bu bağnazlıklar...
geçin Allah aşkına ya, peygamberimiz(s.a.v) kendinden yaşça çok büyük boşanmış bi kadınla evlenmişken.
bize halt yemek düşer...

ne kadar oldu boşanalı? atlatabildin mi gerçekten boşanmanın psikolojik etkilerini? bu adamı unutarak düşün bi evliliğe hazır mısın?

8 yaş küçük olan hangi taraf? Eğer karşınızdaki hem bekar, hem de 8 yaş küçükse bu işin oluru yok gibi. Ama küçük olan sizseniz bir problem olmaz gibi. Bence dış görünüş çok önemli değil. Yani ben şöyle düşünüyorum yanımdaki bir brad pitt kıvamında olmayabilir, herkes görünce aman ne yakışıklı adam demeyebilir ama en azından o adama baktığımda bu ne çirkin adam dememeliyim tabi ki. Üstelik 2. evliliğiniz olacak iyice ölçüp tartıp evlenmeniz lazım. Bu durumda sizi mutlu etmesi, insanlığı, karakteri dış görünüşünden daha önemli olmalı. Ama dış görünüş olarak hiç bir şekilde çekici gelmiyorsa sırf iyi diye de bir insanla evlilik düşünmek çok saçma olur.
Ben 25 yaşındayım o 33 yaşında. Normalde 8 yaş büyük bir farktı ama onu tanıdıktan sonra böyle olmadığını düşünüyorum ama ailem bunu sorun eder biliyorum. En fazla 5 yaş diyorlar. Ben yaşıma ve yaşadıklarıma göre yaşımdan daha olgun hissediyorum kendimi. Güzel ahlaklı iyi huylu birisi tanıdığıma göre düzgün karakterli saygılı birisi. Dış görünüşe gelince çok yakışıklı olmasa da sempatik tatlı görünüyor benim gözüme kalbim ısınmış olmasa hiç konuşmazdım. Ama aşırı bir sıcaklık yok hem mantıkla hareket etmeye çalışıyorum.

ee ne var bunda???
ya bu bağnazlıkları anlayamıyorum. o adam acaba hiçbir kadınla birlikte olmadı mı?
ayrıca tamam yaş farkını ben de dert ediyorum ama erkek 8 yaş büyük olunca sorun yok ama kadın büyük olunca sorun var öylemi?
biz bile bunları aşamadıktan sonra erkekler niye aşsınki, onların işine geliyor asıl bu bağnazlıklar...
geçin Allah aşkına ya, peygamberimiz(s.a.v) kendinden yaşça çok büyük boşanmış bi kadınla evlenmişken.
bize halt yemek düşer...
En güzel örnek tabiki de Peygamber Efendimiz(s.a.v). Ama benim böyle bir durumum yok zaten büyük olan o bunu ailem sorun edecekler ben de 2. Evliliğimde ailemle böyle bir sorun yaşamak istemiyorum karşı karşıya gelecek bir durum oluşturmak istemiyorum
Bekar konusu da benim için de onun için de gayet normal toplum ve erkek aileleri böyle durumlarda çok acımasız olabiliyorlar. Ben de bu sıkıntıları kaldıracak gücü bulamam diye düşünüyorum.

ee ne var bunda???
bize halt yemek düşer...
:KK50::KK9:hellal arkadasima

Merhaba, 2 ay bir insanı tanımak için çok kısa bir süre. Bence bu kadar acele etmeyin. Evlilik odaklı bakmamalısınız aranızdaki ilişkiye. Çünkü daha çok yeni. Belki de boşluktasınız yahut kendinizi yalnız hissediyorsunuz ve karşınızdaki adam iyi bir insan, kaçırmamalıyım bu kısmeti diye düşünüyorsunuz, bence. Evet, dış görünüş her şey demek değil. Ama bir kez evlenip boşanmış olsanız dahi mantık evliliği için çok gençsiniz. 25 yaşındasınız, kimbilir önünüze neler çıkacak. Beklentiye sokmayın kendinizi, akışına bırakın. Olursa olur olmazsa önünüze bakarsınız.

Bildiğin adama kanın ısınmamış işte...
İstersen zamana bırak sevmediysen sırf iyi biri mantık evliliği olsun diye de kendini zorlama.

X