2.gebeliği düşünüp kararsız kalanlar

inşallah mayıs ayı bizim ayımız olur gerçi oğluma haziran gibi hamile kalmıştım haziranda olabilir:))).ya aslında demekki korunmak gibi birsey yok baksanıza ALLAH ne zaman verecekse o zaman veriyor korunmuyoruzda oluyormu sanki .doğumda ölüm gibi yeri zamanı önceden belli kişilerin insiyatifine bırakılmamış.

ilk oğlum 1.5 yaşındayken hamile kaldım ben istemedim aslında korktum nasıl yapıcam beceremem dayanamam diye. şuan iyikiii olmuş diyorum. oğlum 2.5 yaşında ikinci oğlumsa 5 aylık şükürler olsun ki çok zorluk çekmiyorum. Rabbim gerçekten kolaylığını veriyor. ama benim oğlum sakindi rahat büyüttüm. tabi kardeşi olunca ister istemez biraz hırçınlıkları oldu kıskanmalar var ama fazla değil. şuan oğlum evde tek sıkılıyor oyun istiyor hiç değilse kardeşiyle oynayabilir artık beraber büyürler. inş. çok çok çok sonra da bi kızım olursa çocuk konusu kapanmıştırr :):)

Kızlar bir oğlum var 22 aylik ve çok yaramaz sessiz sakin bişey olsa bu kadar beklemez zaten 2.yi çoktan yapardım çünkü ikisi bir büyüsün de çocuk defterini kaparım dusuncesindeydim hep. Ama benimki oyle yaramaz ki ikinci gebelik korkutuyor beni ama başa sarmaktan da korkuyorum arayı açanlar bekleme deyip duruyor zor olduğunu söylüyor e arayı acmayip pes pese yapanlar da çok zor oluyor bi o bi o anam agliyor diyor ne yapacam kafamda deli sorular var mı benim.durumumda olanlar

Hamile kalıp doğum yapana kadar 3 yaş oluyor aralarında. Küçük çocuğun kaç yaşına geldiği değil de ikinci kardeşle yara alır mı daha iyi mi olur hesabını yapmak mühim bence.

kızlar selamlar,
yeni üye oldum. 1 çocuğum var 6 yaşında. ikinci kez bebek düşündük ama 4 ay oldu yine sonuç yok.nette okudum sezeryan doğum esnasında rahimde yapışıklık meydana gelebiliyormuş,çok korttum.umarım öyle bir sey olmamıştır.ALLAH isteyen herkese nasip etsin.

korkmayın bence bunlardan. Her iki kişiden biri sezeryan artık. yapışık rahimler topluluğu olurduk.

beni dibe soktunuz ya 9 yaşına girecek çocuğum dahada seneye yapıcam Allah izin verirse

bu sizin tercihiniz ve sizin hayatınız. bence takılmayın. yakın arkadaşım on iki yıl arayla kırk yaşına yakın doğum yaptı. çok da mutlu bir anne. kral lohusalık dönemi geçiriyor. özlem olduğundan sanırım.

24 aylik kızım.huysuz bir evlat.yemek yemez uyumaz hic bir düzenimiz yok.32 yasindayim ne yapsam bilmiyorum derken 35ten evvel bu is bitmeli olacaksa olsun dedim ama tek cocukla bile evden cikamazken iki cocukla napilir bilmiyorum sürekli ağlıyor.bezini zor alıyorum herseye itiraz hem de sendrom vs degil sogdugundan beri ayni.pedagog la da görüştük. Bir yandan 2.planliyorum sirf ona belki nese olur diye çünkü benim ikinci cocuga kesinlikle ihtiyacım yok delilik hatta.2 yilda 20 yil aldim.uykusuz yorgun.5 6 yasina gelirse hayatta tekrar geri bugunlere dönemem rahata alışırım ya simdi ya hic dedim.martta planladim olmadi nisanda denedim olmadi.simdi mayis sirada

çok zorlanırsınız sanki. ilk çocuğunuz da bu kadar sıkıntılı ise ona ve kendinize fırsat verin bence. ilişkiniz düzene girmeden daha da yıpranır sanki.

Vallahi çok kararsızım kızlar ev kredi borcu da var o da seneye bitiyor yani yavrum tam 3 yaşındayken diyorum o zman mi düşünsek eşim de öyle düşünüyor şu an için erken diyor bir de yavruma haksızlık gibi düşünüyorum daha minicik konuşmaya bile yeni yeni başlıyor onun tadını iyice çıkarım diyorum pfff hayırlısı ya kafamda deli sorular

24 aylik kızım.huysuz bir evlat.yemek yemez uyumaz hic bir düzenimiz yok.32 yasindayim ne yapsam bilmiyorum derken 35ten evvel bu is bitmeli olacaksa olsun dedim ama tek cocukla bile evden cikamazken iki cocukla napilir bilmiyorum sürekli ağlıyor.bezini zor alıyorum herseye itiraz hem de sendrom vs degil sogdugundan beri ayni.pedagog la da görüştük. Bir yandan 2.planliyorum sirf ona belki nese olur diye çünkü benim ikinci cocuga kesinlikle ihtiyacım yok delilik hatta.2 yilda 20 yil aldim.uykusuz yorgun.5 6 yasina gelirse hayatta tekrar geri bugunlere dönemem rahata alışırım ya simdi ya hic dedim.martta planladim olmadi nisanda denedim olmadi.simdi mayis sirada

Kızım onbir aylık bir yaşını doldurunca yapayım diyorum sonra sezeryan çok kötü geçmişti ikinci kez o acıyı kaldiramam diyorum bi taraftan eşimin ailesiyle sorunlar bitmiyor eşim aileci olduğu için bu adama ikinci çocuk yapılmaz diyorum...bi taraftanda yaş 31 olmuş kızım kardes duygusunu yaşasın tek kalmasın diyorum hem eşimin kolay çocuğu olmuyo çocukken yaşadığı rahatsizligindan dolayi denemeye başla en az bir senemizi alır tutması diyorum....aradayim konu sahibi istiyorsan ikinci çocuğu dene bence ne zaman nasip olur bilemezsin ara verenler ikinci olmuyo kolay çevremde dört kişi öyle iki yıldan fazla ara verenler şimdi hep tedavi oluyo ve nedensiz kısırlık diyo doktorlar hepsine

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle Allah'ım dileyen herkese hayırlısıyla sağsalim evlat nasip etsin.Benim şu anda 27 aylık bi prensesim var.O doğmadan önce ikinci bebeği de 2 yıl geçince yaparız diye düşünüyoduk eşimle. Kızımız doğduktan sonra özellikle 2 yaş dönemi zor geçmeye başladı,uzun bi süre gece uykuları sıkıntılı oldu, gece 3-4ten önce uyumaz olmuştu, siz düşünün yani. Bu sureclerden sonra kardeş illa ki olmalı ama bu dönem çok zor dedik,ama sonra benim de ablamla aramda 18 ay var ve iyi ki o kadar az yas farkımız var diyoruz hep. Kızımızın da kardeşi olmalı ,zor olcak evet ama arayı uzatırsak bana her şey çok daha zor gelicekti,zaten uykusuzluğa yorgunluğa alışmışken en iyisi dedik eğer olcaksa da Allah'ım da izin verirse bu dönem olsun dedik ve çok şükür şu anda ikinci kızıma 22 haftalık hamileyim. Hiç bir zaman pişmanlık duymadım,olmasaydı çok daha üzülürdüm hatta ama şükürler olsun ki ikinci kez bu mutlulugu yaşıyoruz. Inşallah ablamla ben gibi 2 kız kardeş olurlar diyorum hep Yani niyetiniz varsa ertelemeyin derim, çünkü sizin emin olduğunuz zaman da olmama ihtimali maalesef var. Allah dileyen bekleyen herkese sağlıkla evlatlarını kucağına almayı nasip etsin, içlerinde bana da inşallah. Hakkimizda hayirlisi .

Maşallah ne mutlu size ins bana da nasip eder allahım doğru zamanda ins aratmaz kimseye.. ben şu an istesem ve hemen olsa bile oğlum hemen hemen 3 yaşında oluyor ikinci doğana kadar aslında çok da pespese sayilmaz artık ama bilmiyorum işte çok kararsizim bazen istesem de olay anında istemiyorum bir de ikinciyi kız Çok istiyorum allahım nasip eder işte öncelikle hayırlı ve sağlıklı sonrasında bir kız evlat erkeği yaşadım çok güzel bir duygu ins bir de kızım olur bundan yana da korkum var ya olmazsa ya yine erkek olursa 3 u yapar mıyım o zaman bilemiyorum hayırlısı bakalım

Ben bir de çalışıyor oldugum icin 40 türlü plan yapıyorum su ay olsa böyle olur vs diye.eger martta hamile kalabilseydim bebek 10 aylik olana kadar bakabilecektim sonra dönecektim.öğretmenim.ev kredisi ödediğimiz icin ucretsiz izine ayrılamıyorum.eger martta olsaydi idareten 3 ay izin alip ikinci dönemi kapatip yaz ile birlestircektim ama kismet olmadi.mayista olsa ocak ta dogsa yine benzer oluyor 8 9 aylik olana kadar kalabiliyorum yanında.ama iste plan tutmuyor.ovulasyon testi aldim ilk denemede 18.gun ikinci denemede 20.gun pozitif oldu ama tutmadi.bir yanim ugras derken bir yanim deli misin resmen etin kemigin agriyor yorgunluktan nasil kaldiracaksin bu durumu diyor...aklım çok karışık benim arkadaşlar :KK43: hem olsun isterken hem de adet olunca seviniyorum boşver tek cocuk iyidir diyorum 1 hafta sonra bu haksizlik kardes cok onemli diyorum.kendi kardesimi ne kadar sevdigim geliyor aklima aramiz tam 3 .5 yas sirdas olusumuz erkek oldugu halde cok iyi anlasmamiz offffff

Ayy kızlar şu yaşadığınız tereddütlerin düşüncelerin kararsızlıkların hepsini yaşadım. Hepinizden bir parça var bende... Hala da endiseliyim çünkü dogurmadan neler yaşayacagımı kestiremiyorum. .

Yaşım 32 den 33:)) 2 yaşında oğlum var...
Bu doğduğunda oğlum 2.5 yaşında olacak ..
Eğer yaşınız çok ileri değilse en ideali 3/4 yaş diye düşünüyorum ben. Ama ben yaş kompleksine girdim bir kere yapmasam içim içimi yerdi. Bide kocam yada kendim için değil oğlum için istedim .. Bir gün biz göçüp gidince birbirlerine dayayacaklar sırtlarını... Ne bilim işte böyle karman çorman duygular eşliğinde yaptım gitti:)))

Ayy kızlar şu yaşadığınız tereddütlerin düşüncelerin kararsızlıkların hepsini yaşadım. Hepinizden bir parça var bende... Hala da endiseliyim çünkü dogurmadan neler yaşayacagımı kestiremiyorum. .

Yaşım 32 den 33:)) 2 yaşında oğlum var...
Bu doğduğunda oğlum 2.5 yaşında olacak ..
Eğer yaşınız çok ileri değilse en ideali 3/4 yaş diye düşünüyorum ben. Ama ben yaş kompleksine girdim bir kere yapmasam içim içimi yerdi. Bide kocam yada kendim için değil oğlum için istedim .. Bir gün biz göçüp gidince birbirlerine dayayacaklar sırtlarını... Ne bilim işte böyle karman çorman duygular eşliğinde yaptım gitti:)))

Paytipo seni hatırlıyor muyum ilk gebelikten falan benzettim mi yoksa buarada hamile misin şu an hayırlı olsun ins sendeki cesaretten bana da bulaşir azıcık

Paytipo seni hatırlıyor muyum ilk gebelikten falan benzettim mi yoksa buarada hamile misin şu an hayırlı olsun ins sendeki cesaretten bana da bulaşir azıcık
Evet canım bende isminden anımsadım seni haziran annelerindemiydin sende.. 2015 Haziran annelerinde benden erken davrananlar bile var bende onlardan ilham almıştım:))))))

Evet canım bende isminden anımsadım seni haziran annelerindemiydin sende.. 2015 Haziran annelerinde benden erken davrananlar bile var bende onlardan ilham almıştım:))))))

Yaaa evet cnm aynen haziran anneleri 2015 :halay: maşallah ya darısı başıma olsa mı ki bakalım ya hayırlısı ben hala kararsız ya da cesaretsiz diyelim :işsiz:

Yaaa evet cnm aynen haziran anneleri 2015 :halay: maşallah ya darısı başıma olsa mı ki bakalım ya hayırlısı ben hala kararsız ya da cesaretsiz diyelim :işsiz:

O iş.bir kere aklına düştü mü çocuğu yapmadan çıkmıyor akıldan .. Yada çocuğu unutturacak bir şey lazım hayatında. Yinede en hayırlı zamanda gelsin bebeğin

O iş.bir kere aklına düştü mü çocuğu yapmadan çıkmıyor akıldan .. Yada çocuğu unutturacak bir şey lazım hayatında. Yinede en hayırlı zamanda gelsin bebeğin

Öyle gibi görünüyor hayirlsii amin inş tesekkurler

Back
X