2 gunluk işimden ayrilsammi ,düşünmekten kafayı yiyeceğim

Bulamadım ki ,kaç aydır iş arıyorum ,iş yapmaktan gocunmuyorum ama iş anlaşması dışına çıkilmasida hoşuma gitmiyor ,küçük cocugum olduğu içinde iş bulamıyorum piyasa çok kötü ,zaten iş yok olanda çocuklu yaşı ileri birisini tercih etmiyor..zaten muhtemelen yine issiz kalacağım..sskli fabrika işi aradım uzun zaman ,
İşkura git. Okul işçisi alımı için form doldur. Onun bi tarihi var. Söylerler. Okulda çalışırsın saatleri iyi.

Arkadaşlar maddi olarak ise ihtiyacim var, uzun zamandır iş arıyordum buldum şükür ,ilanda bir yaşlı teyzeye yardımcı yazıyordu ,saatleri şartlari ideal ,evimede ,bebeğinde vakit ayirabilecegim bir iş..
İş Görüşmede çocukları çok nezih iyi bir insanlardı ,teyze tek yaşıyor ,günlük rutin işlerden bahsettiler yaparım dedim..
Gelin görün ki teyze iki günde bel fıtığı etti beni niyemi saatler içinde sığmayacak işler yaptırıyor (ev ,sil şupur ,tuvalet ,banyo ,balkon ,ütü ,cam ,yemek çalışma saati 5 saat ben koşturmaktan nefes alamadım bana diyorki örnek 2 ye kadar anlaştım diğer yardımcim 4-5 de işi bitmeden çıkmazdı diyor ben saatim gelince çıktığım için yüzü asılıyor ,ve titizlik hastası hiç bir şey beğenmiyor hergun o işler yapılacakmış ,galiba işten çıkaracak yada ben cikacagim.yasi geçkin olduğu için bir dediği bir dedigini tutmuyor ona takilmiyorum ,saygısızlık etmiyorum asla ama dün senin gözün saatte deyince içerde bir aglayasim geldi ,çünkü zaten yarim gün çalışma tercihim küçük çocuğum olduğu için ..ben ne yapayım siz söyleyin ,iş buldum diye sevinirken yine issiz kalacağım ,bu teyzem beni çok üzüyor..😂
Anneannemle teyzeme yardımcı ararken biz de bunları yaşadık. Yaşlı ve evden çıkmayan insanların bir süre sonra psikolojisi kesinlikle bozuluyor. Sizi de ayakta ve sağlıklı görünce süperman falan sanıyor tahmin edebiliyorum. Bizimki bize karşı da aynen böyleydi. Ama bulduğumuz yardımcılar “para veriyorum diye bu kadar da olmaz ki” deyip şikayet ediyorlardı. Bunun parayla pulla ilgisi yok. Yalnız hem paraya ihtiyacım var diye işe girip hem her şeyden gocunmayı da bu nineme yardımcı arama sürecinde gördüm kusura bakmayın

İşe devam etmek zorundaysanız kadını bir bebek gibi düşünün. Ona laf anlatmayı bırakın. Günlük işleri yapıp sizden istediği fazla şeyleri yapar görünüp yapmayın. He deyin geçin, idare edin.

Anneannemle teyzeme yardımcı ararken biz de bunları yaşadık. Yaşlı ve evden çıkmayan insanların bir süre sonra psikolojisi kesinlikle bozuluyor. Sizi de ayakta ve sağlıklı görünce süperman falan sanıyor tahmin edebiliyorum. Bizimki bize karşı da aynen böyleydi. Ama bulduğumuz yardımcılar “para veriyorum diye bu kadar da olmaz ki” deyip şikayet ediyorlardı. Bunun parayla pulla ilgisi yok. Yalnız hem paraya ihtiyacım var diye işe girip hem her şeyden gocunmayı da bu nineme yardımcı arama sürecinde gördüm kusura bakmayın
Hanımefendi bu işle alakalı bir şikayet değil ,anlaşma dışı herşeyi yapsamda şikayet etmiyorum idare edeceğim ama teyze anlastigim iş saati dolduğu halde beni göndermek istemiyor ,sürekli bir proje buluyor ,sıkıntım bu ,ben saatimde gitmek istiyorum sonuçta ona göre anlaştım..

İşe devam etmek zorundaysanız kadını bir bebek gibi düşünün. Ona laf anlatmayı bırakın. Günlük işleri yapıp sizden istediği fazla şeyleri yapar görünüp yapmayın. He deyin geçin, idare edin.
Sorun iş değil ,zaten herşeyi yapıyorum ,yapmaya çalışıyorum..sorun iş saatlerimi uzatmak istiyor ,bende red edince surat asiyor böyle olunca canım sıkılıyor

Sorun iş değil ,zaten herşeyi yapıyorum ,yapmaya çalışıyorum..sorun iş saatlerimi uzatmak istiyor ,bende red edince surat asiyor böyle olunca canım sıkılıyor
Dediğim gibi davranmanızı tavsiye ederim.

Hanımefendi bu işle alakalı bir şikayet değil ,anlaşma dışı herşeyi yapsamda şikayet etmiyorum idare edeceğim ama teyze anlastigim iş saati dolduğu halde beni göndermek istemiyor ,sürekli bir proje buluyor ,sıkıntım bu ,ben saatimde gitmek istiyorum sonuçta ona göre anlaştım..
Anlıyorum da iki gündür bir sıkıntı yaşıyorsunuz ve pat işten çıkmayı düşünüyorsunuz. Bu durumda birçok kişi zora gelemediğinizi düşünecektir. Onu yarın yapacağım deyin kapıyı çekip çıkın

Back
X