• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 haftadır çalışıyorum ama mutsuzum:(bana bi fikir verin

Ewt arkadaşım gerçekten maalesef emeğe saygı hiç kalmamış nasıl içlerine siniyor anlamıyorum eğer başkalarının paralarını ödememeişlerse seninkinide ödeyeceklerini sanmıyorum. bide dikkat et bakalım en uzun çalışan elamanlar kimler nekadar çalışmışlar ve çok sıkmı personel değişiyormuş

sanırım çok sık değişiyo elaman durmuyolardır en uzun çalışan benden sorumlu olan patronun kardeşi 6 aydır muhasebeci çalışıyor uzun olarak sanırım bi o var.insan hakkları bizim ülkemizde az seviyede olduğu için kendileri böyle şirketlere taviz verdiğinden ülke bu durumda heray kontrol etmeleri lazım bence işyerlerini.birgün bi avukatlık bürosuna iş başvurusuna gittim o bile sigorta yapmıyor verdiği maaş az birde yol parası vermiyor yuh dedim.siz insanların kendi hukuki haklarını aramak için varsınız ama hak yiyorsunuz dedim bozdum çıktım ordan.

iş bulmak zor ama iş bulup emeğinin karşılığını alamamak daha zor.bence yanıtta ortada canım ama şöyle bir duruma bak bakalım biraz buna benzer çok şeyle karşılaşıyorsan ayrıl.bir fırsat ver yani bakalım ne olacak. yok kimse alamıyor doğru düzgün diyorsanda hiç kasma kendini boşa orada.sonra boşa yoruldum çabaladım diye üzülürsün emeğinin karşılığnı alamazsan.

evet canım koca şirket 15 tl lik falan gaz alıyolar sabah 10 da açıp akşam 7 de de kapattıkları için donuyorum soğuktan parmaklarım uyuşuyor artık:(

eski çalıştığım işyeri gibi desene seninki.patron geçerken klimayı ne zaman açık görse kapatırdı.benim üsüyüp üşümemem umrunda bile değildi adamın.pinti nin tekiydi.5 kuruşun bile hesabını yapardı.ne sıcak olmuş deyip , benim klimamı kapatıp kendi odasına geçip sobasını açardı.böyle insafsız bir insandı.ben de artık yılmıştım onun bu pintiliklerinden, donsam da klimayı açmıyordum.5 ay dayanabildim bu zulme.

Hemen bırak bence çünkü biz de bu standartlarda bir dershanede çalıştık

2 yıldır hala parasını alamayan arkadaşlarım var

Cepten yiyeceğin için gitme daha iyi

Hemen bırak bence çünkü biz de bu standartlarda bir dershanede çalıştık

2 yıldır hala parasını alamayan arkadaşlarım var

Cepten yiyeceğin için gitme daha iyi

canım ay sonuna kadar bekliycem zaten maaşımı biraz geçiktirsinler hemen şikayet etcem onları sessiz ve duyarsız davranmıycam ben dışında yeni girinlerde var yazık yani boşa emek vermeyelim dimi.birde bunlar namaz kılan insanlar hak yememeliler diye düşünüyorum.insan olan hak yemez zaten...

canım sıkıldı bugün yine avans istemiştimya öss sınavına gircem diye dün vermediler bugün söyledim bugün zor biraz dedi geçiştirdi yarında son gün birde bütün şeylerini bu zamanamı bıraktın diyo yeni başvurular başladı dedim.ilk çalıştığım haftasonu cumartesi ve pazar marketlerde satış destek elamanı olarak çalıştım bana diyoki ordan paranı alamadınmı nasıl bir şirket paraları yok tuhaf dimi sinirlerim tepemde:18:

artık ülkemizde iş kriterleri maalesef vasat durumlarda..eğer maaşını gününde alıyo ve sigortana yapılıyosa senin iyi bir işin var demek oluyo...çalıştığın ortam insanlar...hepsi önemsiz duruma geliyo..metlu değilsen ve böle bir durum varsa ayrıl..çünkü anladığım kadarıyla seni oyalıyolar...benimde bi iş yerimde sigortam yaıyodu ama ya maaşşımı parça parça alıyodum yada bir ay boyunca alamayıp öbür ay yarısını yada iki maaşımı birden alıyodum şirketin durumuna göre...o kadar tatlı insanlarla çalışıyodum ki (patronlarım hariç) bunun hatrına bir yıl orada çalıştım ama insanlar para kanzanmak için çalıyo..ve belli ihtiyaçlarımız var..ayrılmak zorunda kaldım..şu an yaşayış tarzıma alışkanlıklarıma çok ters bi yerde çalışıyorum..çalıştığım insanları tutumlarını hiç ama hiç sevmiyorum ama maaş düznliliği için katlanıcam biraz daha iyi bir yer çıkana kadar..eğer para konusunda sıkıntın varsa sen hemen iş aramaya ve en kısa zamanda ordan kaçmaya çalış cnm..onların sana para mara vereceği yok bence

bugün işten ayrıldım sonunda eminimki ay sonuna beklesem bana bugün git yarın gel diyceklerdi hep salıyolar bir şirket 50 tl veremedi ya şaka gibi paramıda allah bilir ne zaman vercekler ama eğer vermezlerse allah onlardan çıkarsın derim verdiğim yol paramamı acıyam sabahın köründe kalkıp işe gitmememi.Allahtan haftasonları marketlerde çalışıyodum 2 gün çalışıp 75 tl alıyodumda enazından harçlığım oluyodu benim çalıştığım ajansta işler yeni açıldı bu haftasonu gidip marketde çalışacam iyi bi iş bulana kadar allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın ve işsiz olan herkese iyi iş nasip etsin.

Back
X