2 haftalığına çocuğu bırakmak..çok kötüyüm.

sess_s

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
3.217
4.658
38
Kızlar, çok kötüyüm. Bilmiyorum eşimle ben mi abartıyoruz. Lütfen, lütfen, lütfen bir fikri, tecrübesi olanlar paylaşsın.

Oğlum 6 yaşında olacak. Annem rahatsız, tekerlekli sandalye kullanıyor ve maalesef ki her geçen sene daha da zorlaşıyor hareketleri ve yürümesi. Bu sene babam hacca götürmek istiyor bizi. Oturma izni var Arabistan'da, annemi, beni ve eşimi hacca götürmek istiyor annem daha da kötüleşmeden.

Bu sene hac Eylül sonuna geliyor ve oğlum birinci sınıfa yeni başlamış olacak. 6 yaşına olacak. Babam ve annem eltimle bırakmamı söylüyor iki haftalığına. Oğlum eltimi çok sever, oğlu gibidir. Ben önce olmaz dedim kesin. Çok küçük bırakamam dedim.

Babam da annen için önemli bu, hac da her zaman olmaz. Bebek istiyorum, Allah nasip ederse. İleride kucağında bebekle hiç olmaz. İki hafta göz açıp kapayıncaya kadar geçer, dayanır çocuk diyor. Bürokrasisi biraz karışık ama torununu çağıramıyor işte. Hac için fırsatını yakalayınca gitmelisin, sonra senelerce yakalanmıyor diyor. Ki doğru, bebekle filan zor olur.

Bir de annem rahatsız, bu seneler annemle birlikte büyük yolculuk yapabileceğimiz son seneler belki. Babam söylemiyor ama annenin durumu ortadayken sen hala çocuğu iki haftalığına bırakamam diyorsun modunda ve çok alınıyor aslında.

Eşim çok küçük bırakamayız diyor. Biz dayanırız, iki hafta geride kalmış çocuk kaldıramaz diyor. Bir de annemin rahatsızlığı sebebiyle devamlı bir durumdur bizim için. Sık sık giderim, gerekir kalırım. Fenalaşma durumu olursa eşim de yardım eder. Annemin yapamadığı her işi ben üstlenirim aileyle ilgili filan.

Eşim biraz bıkmış durumda. Hac gibi özel bir şey de bile onların programına kendimize rağmen uymak zorunda kalıyoruz diyor. 10 sene sonra olur, bize de uyduğunda olur, böyle özel bir zamanda eşimle çocuğumla olurum diyor. Ona sen kal çocuğun yanında, ben anneme yardımcı olayım diyemiyorum bu yüzden. Bu sefer bu senelerin meselesi olur bu aramızda. Anlayışsızca biraz bence ama öyle işte.

Hem çocuğumu bırakamam diyorum, hem de anneme yardımcı olmak istiyorum. 6 yaşında bir çocuk bunu kaldırabilir mi sizce? Eşim, annem, babam, çocuğum arasında kaldım. :mad:

Benim yeğenim yaklaşık 2 ay annemlerde kaldı kesintisiz, ablamın rahatsızlığı nedeniyle ama inan o kadar mutluydu ki yani çocuklar o yaşta oyalanacak bir şey olduğunda akıllarına gelmiyor ve telefonla sesini duyduklarında zaten onlara yetiyor 2 hafta kısa bir süre bence yoksa ileride de Allah korusun kesşke ennemi yalnız bırakmassaydım diye ömür boyu vijdan azabı da çekebilirsin

Eşimin dayısı ve yengesi 6 yaşındaki kızlarını bırakıp umreye gittiler 2 haftalığına. Duygusal olarak zor ama anlayabilecek bir çocuksa güzel güzel anlatın. Eltinizi de çok seviyormuş zaten. Sizi çok özler ama. Bilemedim şimdi kararsız kaldım bende. Eşin de çok gitme taraftarı değil sanırım. Sen git eşin kalsın oğlunla. Bunu bir düşün :KK66:

Benim yeğenim yaklaşık 2 ay annemlerde kaldı kesintisiz, ablamın rahatsızlığı nedeniyle ama inan o kadar mutluydu ki yani çocuklar o yaşta oyalanacak bir şey olduğunda akıllarına gelmiyor ve telefonla sesini duyduklarında zaten onlara yetiyor 2 hafta kısa bir süre bence yoksa ileride de Allah korusun kesşke ennemi yalnız bırakmassaydım diye ömür boyu vijdan azabı da çekebilirsin
Sanki biraz abartiyorsunuz gibi geldi bana benim yegenim dort yasindayken diger kardesinin hastaligi yuzunden her ayin yirmi gunu bizimleydi ve bu dort sene surdu anlamiyorlar pek hoslarina bile gidiyor iki hafta nedir ki goz acip kapayincaya kadar anneiz icin yapmalisiniz heleki durumu ciddiyse

Sanki biraz abartiyorsunuz gibi geldi bana benim yegenim dort yasindayken diger kardesinin hastaligi yuzunden her ayin yirmi gunu bizimleydi ve bu dort sene surdu anlamiyorlar pek hoslarina bile gidiyor iki hafta nedir ki goz acip kapayincaya kadar anneiz icin yapmalisiniz heleki durumu ciddiyse
Ben konu sahibesi değilim ben de ayrıca sizinle aynı fikirdeyim mesajımı okursanız yeğenimden örnek verdim :))

Sadece okula başlaması sorun cok özel çok güzel bir dönem senin yaninda olman iyi olurdu.ama anneni ihmal etme hastaymis. esin kalsin çocuğun yanında okula o görürsün. her ikisi de yanliz kalmaz. Orta yolu bu bence.hayirlisi olsun

Bunu şimdiden hissediyorum. 2 hafta kısa diyorum..aslında annem babam erkek kardeşim orada olacaklar. İdare edebilirler ama anneme benim yapacağım yardım gibi olmaz.
Eşimin dayısı ve yengesi 6 yaşındaki kızlarını bırakıp umreye gittiler 2 haftalığına. Duygusal olarak zor ama anlayabilecek bir çocuksa güzel güzel anlatın. Eltinizi de çok seviyormuş zaten. Sizi çok özler ama. Bilemedim şimdi kararsız kaldım bende. Eşin de çok gitme taraftarı değil sanırım. Sen git eşin kalsın oğlunla. Bunu bir düşün :KK66:
Oğlumun bana hiç bir zorluğu yok. Daha önce umreye gittik beraber. Arkadaşım gibi ama hac izni alınamıyor onun için. Ben gideyim, sen kal dedim eşime. Bu seçenek bile değil. Annenler orada yapabilirler, sen işlerini kolaylaştıracaksın diye istiyorlar ve sen bizi düşünmeden yaranmaya çalışıyorsun her zamanki gibi diyor. Ben çocuğu bırakmam, sen de istersen git, aramızda büyük uçurumlar oluşturarak diyor.

Eşimin huyu, hem iyi hem kötü. Ben evden bir kaç gün gideyim dağılıyor gerçekten. Zaten 8-9 a kadar işte. Döndüğünde bir tek oğlumla uyuyup sabah uyanıp işe gitmeden bırakacak eltime. Sen evin temelisin ve oğlun çok küçük, gidemezsin işte sözleri.. Annemler de beni bu konuda çok anlamayacaklar ve bunu unutmayacaklar.

Kızlar, çok kötüyüm. Bilmiyorum eşimle ben mi abartıyoruz. Lütfen, lütfen, lütfen bir fikri, tecrübesi olanlar paylaşsın.

Oğlum 6 yaşında olacak. Annem rahatsız, tekerlekli sandalye kullanıyor ve maalesef ki her geçen sene daha da zorlaşıyor hareketleri ve yürümesi. Bu sene babam hacca götürmek istiyor bizi. Oturma izni var Arabistan'da, annemi, beni ve eşimi hacca götürmek istiyor annem daha da kötüleşmeden.

Bu sene hac Eylül sonuna geliyor ve oğlum birinci sınıfa yeni başlamış olacak. 6 yaşına olacak. Babam ve annem eltimle bırakmamı söylüyor iki haftalığına. Oğlum eltimi çok sever, oğlu gibidir. Ben önce olmaz dedim kesin. Çok küçük bırakamam dedim.

Babam da annen için önemli bu, hac da her zaman olmaz. Bebek istiyorum, Allah nasip ederse. İleride kucağında bebekle hiç olmaz. İki hafta göz açıp kapayıncaya kadar geçer, dayanır çocuk diyor. Bürokrasisi biraz karışık ama torununu çağıramıyor işte. Hac için fırsatını yakalayınca gitmelisin, sonra senelerce yakalanmıyor diyor. Ki doğru, bebekle filan zor olur.

Bir de annem rahatsız, bu seneler annemle birlikte büyük yolculuk yapabileceğimiz son seneler belki. Babam söylemiyor ama annenin durumu ortadayken sen hala çocuğu iki haftalığına bırakamam diyorsun modunda ve çok alınıyor aslında.

Eşim çok küçük bırakamayız diyor. Biz dayanırız, iki hafta geride kalmış çocuk kaldıramaz diyor. Bir de annemin rahatsızlığı sebebiyle devamlı bir durumdur bizim için. Sık sık giderim, gerekir kalırım. Fenalaşma durumu olursa eşim de yardım eder. Annemin yapamadığı her işi ben üstlenirim aileyle ilgili filan.

Eşim biraz bıkmış durumda. Hac gibi özel bir şey de bile onların programına kendimize rağmen uymak zorunda kalıyoruz diyor. 10 sene sonra olur, bize de uyduğunda olur, böyle özel bir zamanda eşimle çocuğumla olurum diyor. Ona sen kal çocuğun yanında, ben anneme yardımcı olayım diyemiyorum bu yüzden. Bu sefer bu senelerin meselesi olur bu aramızda. Anlayışsızca biraz bence ama öyle işte.

Hem çocuğumu bırakamam diyorum, hem de anneme yardımcı olmak istiyorum. 6 yaşında bir çocuk bunu kaldırabilir mi sizce? Eşim, annem, babam, çocuğum arasında kaldım. :mad:

Çok abartıyorsunuz, 6 yaşında çocuk bebek değil. Anlatırsanız anlayabilir. Yeğenlerim o yaşlardayken bütün yaz aylarını bizde geçirirlerdi. Üstelik tek başlarına yolculuk yaparak. Okul dönemi olması biraz sıkıntı ama yengesi eğer ilgiliyse sorun olmaz.

İlerde -allah gecinden versin-anneniz babanız göçüp gittiğinde çok üzülürsünüz. Fırsatınız varken değerlendirin.

6 yaşındayken babannemin evinden çıkmak istemezdim annem zorla eve götürürdü saatlerce yatakta sarılır halamın şalına ağlardım.Çocuğun onları sevmesiyle alakalı kısaca.

Çok abartmışsınız. 6 yaşında çocuk 6 aylık değil ki. Eltinizi seviyorsa sıkıntı olacağını sanmiyorum. Ben o yaşta yaz tatilinde 1 ay 2 ay gidip istanbul dışında amcamda kalıyordum. İlerde eşiniz değil belki ama siz annenizin bu zamanlarında yanında olmadığınız için üzülürsünüz. Alt tarafı 15 gün yani.

Farkli bi durum, yapabilmesine yapar cocuk ama ben olsam birakmazdim... Bikere 3 günlügüne oglumu biraktim bidaha tövbe ettim, aklim hep ondaydi, hicbirsey anlamadim, gerci benimki dahada kücüktü ama ana yüregi iste, bi yaniniz eksik... Iyi düsünüp esinizle ortak karar vermeniz lazim...:KK14:

Canım sana şöyle örnek vereyim aynı yaşda görümcemin 1 oğlu ve 7 yaşında bi oğlu daha var 2 side malesef 1 aydır annesizler KV bakıyor kendi evlerinde ikiside okula gidiyor ben çok üzülmüşdüm anneleri yok falan diye geçen hafta sonu eşim getirdi bize çok iyiler hiç anne demiyorlar KV sordum burdamı böyleler diye yok dedi hep böyleler dedi onlar tlf da da konuşamıyorlar malesef siz en azından arar konuşursunuz bence çok sıkıntı olmaz siz annenizin yanında olun Allah haccınızı mübarek etsin bizlerden de slm götürün giderseniz

çocuğunuzu bu kadar kendinize bağımlı yetiştirmeyin bence. siz de çocuğunuza bu kadar bağımlı olmayın. sonra gün geliyor çocuk kendi kendine yetmesi gereken yaşlarda sudan çıkmış balığa dönüyor. anneler oğlunu gelinle paylaşamıyor vs.. evet iki hafta zor olur ama eminim oğlunuzda sizde daha güçlü ve özgüvenli olursunuz o iki hafta sonunda.

6 yasinda cocugun 2 haftacik anne babadan ayrilmasi tabii ki sorun olmaz ama bu kadar sorun yapiyosan kocan kalsin sen git ailenle kocan baksin cocuga evde

kusura bakmayın ama eşiniz kötü niyetli bence
anneniz rahatsız ve söylediğinize göre (Allah geçinden versin) belki de son zamanları ve yardımınıza ihtiyacı var çocuğunuz çok küçük değil ben o yaşlardayken zorunlu olarak bile değil keyfi nedenlerle teyzemlerde kalırdım bir hafta, iki hafta...
sorun olmaz yeter ki güvendiğiniz, çocuğunuza iyi bakacak birileri olsun.
hani bana öyle geliyor ki eşiniz zorluk çıkarmasa ben kalırım sen git dese siz daha rahat karar verebileceksiniz
Hastalık bu, "eşim bıktı" demişsiniz "sen işlerini kolaylaştıracağın için yanlarında olmanı istiyorlar" demiş eşiniz
bundan daha doğal bir şey var mı o sizin anneniz tabii ki yanında olup kolaylık sağlayacaksınız
Erkeklerin saçma sapan bencillikleri çıldırtıyor beni !
durumunuz zor Allah yardımcınız olsun
dilerim hakkınızda hayırlısı olur mantıklı bir karar verebilirsiniz.

Bırakılabilir canım ne oalcak. 2 hafta dediğiniz nedir. Bence eşinizi nasıl ikna edebileceğinize odaklanın. :KK66:

Kocanizda kendince hakli.
Ama annenizin son seneleri diyorsunjz.
hacca gitmek islamin sartlarindan biri.
Annemin bu gorevini yerine getirmesi icin ben giderdim galiba.

X