- 20 Eylül 2012
- 21.767
- 87.834
Herkese merhabalar,
2 yasinda bir erkek cocuk annesiyim.
Oglum dogdugundan beri bizi cok zorlayan bir cocuk.
Ilk 6 ayimiz kolik ve gaz sorunlariyla, sonraki 6 ayimiz surekli onu kucakta tasima ve uyku problemleriyle gecti.
1 yasinda yurumeye basladi ve her sey dahada zorlasti.
Aklina koydugu bir seyi yapmaktan asla vazgecmeyen bir cocuk.
Evimizdeki tum dolaplar ve tehlikeli seyler kilitli.
Onun guvenligi icin surekli yeni seyler icat etmemiz gerekiyor.
Hergun mutlaka disari cikaririz, arkadaslariyla haftada 1-2 sefer oyun gunu yapariz.
Yani eve kapanmis, bunalan bir cocuk degil.
Ancak sabah uyandigi andan itibaren bir kosusturma, bir hengame basliyor hayatimizda.
Yemek masasinin uzerindeki yiyeceklere uzanip yerlere atiyor kasla goz arasinda,mutfakta buzdolabini acik gormesin icinden gidalari alip atiyor yerlere.
Hic durmadan dakikalarca kosuyor evin icinde,hergun defalarca sulugundaki suyu yerlere dokuyor.
Bir yere gitmek icin hazirlanmamiz bir adet iskence
Bezini degistirmek, ustunu giydirebilmek icin kirk takla atiyorum.
Arkadaslariyla oyuncaklarini paylasmak istemiyor bu yaslardaki cocuklar icin bu normal bir davranis ancak benim oglum birde o oyuncaklari arkadaslarinin elinden cekiyor, onlari itiyor
Disarida kesinlikle zaptedemiyoruz, yola firlamaya calisiyor, elimizi tutmuyor.
Misafir geldiginde de, misafirlige gittigimizde de her yeri talan etmeye calisiyor, bir saniye oturamiyoruz ne esim ne ben,surekli onun pesinde kosturuyoruz.
Restaurantlarda vs.de de durum farkli degil.
Alisveris yapmak, evde onunla beraber yemek hazirlamak bizim icin hayal.
Dusununki bir saniye bile durmayan, asla 1 dakikadan fazla oturamayan, surekli kosup, surekli atraksiyon isteyen ve hep tehlikeli seyler yapan bir cocuk.
Hayatimiz cok cok zor..
Oglumun neredeyse tum arkadaslarinin kardesi oluyor, yani oglumla ayni donemde hamile oldugum arkadaslarim tekrar hamile.
Ancak esimde bende 2. Cocuktan cok korkuyoruz.
Fakat ayni zamandada Allah kismet ederse kalabalik bir aileye sahip olmak istiyoruz.
Buarada ben 27 yasindayim.
Bu konuda sizlerin nasil tavsiyeleriniz olur?
Birkac yil daha bekleyip oglumuzun biraz daha buyumesini mi beklemeliyiz, yoksa yas farki kardesler arasinda acildikca isler dahada zorlasiyor mu?
2. Cocuk dahada zorlastiriyor mu her seyi yoksa ikisi beraber buyuyorlar mi?
Herkese tesekkurler yorumlariniz ve tavsiyeleriniz icin..
Dipnot: Esiminde, benimde ailemden uzakta yasiyoruz ve iki ailede yanimiza gelip bize yardimci olamiyor malesef.
2 yasinda bir erkek cocuk annesiyim.
Oglum dogdugundan beri bizi cok zorlayan bir cocuk.
Ilk 6 ayimiz kolik ve gaz sorunlariyla, sonraki 6 ayimiz surekli onu kucakta tasima ve uyku problemleriyle gecti.
1 yasinda yurumeye basladi ve her sey dahada zorlasti.
Aklina koydugu bir seyi yapmaktan asla vazgecmeyen bir cocuk.
Evimizdeki tum dolaplar ve tehlikeli seyler kilitli.
Onun guvenligi icin surekli yeni seyler icat etmemiz gerekiyor.
Hergun mutlaka disari cikaririz, arkadaslariyla haftada 1-2 sefer oyun gunu yapariz.
Yani eve kapanmis, bunalan bir cocuk degil.
Ancak sabah uyandigi andan itibaren bir kosusturma, bir hengame basliyor hayatimizda.
Yemek masasinin uzerindeki yiyeceklere uzanip yerlere atiyor kasla goz arasinda,mutfakta buzdolabini acik gormesin icinden gidalari alip atiyor yerlere.
Hic durmadan dakikalarca kosuyor evin icinde,hergun defalarca sulugundaki suyu yerlere dokuyor.
Bir yere gitmek icin hazirlanmamiz bir adet iskence
Bezini degistirmek, ustunu giydirebilmek icin kirk takla atiyorum.
Arkadaslariyla oyuncaklarini paylasmak istemiyor bu yaslardaki cocuklar icin bu normal bir davranis ancak benim oglum birde o oyuncaklari arkadaslarinin elinden cekiyor, onlari itiyor
Disarida kesinlikle zaptedemiyoruz, yola firlamaya calisiyor, elimizi tutmuyor.
Misafir geldiginde de, misafirlige gittigimizde de her yeri talan etmeye calisiyor, bir saniye oturamiyoruz ne esim ne ben,surekli onun pesinde kosturuyoruz.
Restaurantlarda vs.de de durum farkli degil.
Alisveris yapmak, evde onunla beraber yemek hazirlamak bizim icin hayal.
Dusununki bir saniye bile durmayan, asla 1 dakikadan fazla oturamayan, surekli kosup, surekli atraksiyon isteyen ve hep tehlikeli seyler yapan bir cocuk.
Hayatimiz cok cok zor..
Oglumun neredeyse tum arkadaslarinin kardesi oluyor, yani oglumla ayni donemde hamile oldugum arkadaslarim tekrar hamile.
Ancak esimde bende 2. Cocuktan cok korkuyoruz.
Fakat ayni zamandada Allah kismet ederse kalabalik bir aileye sahip olmak istiyoruz.
Buarada ben 27 yasindayim.
Bu konuda sizlerin nasil tavsiyeleriniz olur?
Birkac yil daha bekleyip oglumuzun biraz daha buyumesini mi beklemeliyiz, yoksa yas farki kardesler arasinda acildikca isler dahada zorlasiyor mu?
2. Cocuk dahada zorlastiriyor mu her seyi yoksa ikisi beraber buyuyorlar mi?
Herkese tesekkurler yorumlariniz ve tavsiyeleriniz icin..
Dipnot: Esiminde, benimde ailemden uzakta yasiyoruz ve iki ailede yanimiza gelip bize yardimci olamiyor malesef.
Son düzenleyen: Moderatör: