2 Kez Dış Gebelik Geçirenler Acill !!

nazcimcime06

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2016
26
4
6
31
Arkadaşlar merhaba Ank Medicana da osman hoca ile 2 defa tüp bebek denedik ikiside dış gebelik ile sonuçlandı. Birisinde ameliyat la sağ tüp alınmak zorunda kaldı geç fark edildiği için 2. Si ise iğne ile sonlandırıldı Beta HCG değerleri normal artmadığı için. Artık Medicana ya gitmek istemiyorum Arkadaşlar sizden ricam böylesi başına gelen varmı dış gebelik geçirip sonra gebe kalan hangi merkezde yaptrdınız yardımcı olursanız sevinirim . Çok yıprandık çok yorulduk yardımınıza ihtiyacım var

Arkadaşlar merhaba Ank Medicana da osman hoca ile 2 defa tüp bebek denedik ikiside dış gebelik ile sonuçlandı. Birisinde ameliyat la sağ tüp alınmak zorunda kaldı geç fark edildiği için 2. Si ise iğne ile sonlandırıldı Beta HCG değerleri normal artmadığı için. Artık Medicana ya gitmek istemiyorum Arkadaşlar sizden ricam böylesi başına gelen varmı dış gebelik geçirip sonra gebe kalan hangi merkezde yaptrdınız yardımcı olursanız sevinirim . Çok yıprandık çok yorulduk yardımınıza ihtiyacım var
Evet canım aynı şekilde benimde oldu benimki dış gebelik değil boş gebelikti ilkinde değerlerim yavaş ilerlediği için bekledik ve 4.kanımı verdikten sonra ultrasonda sadece kese göründü bebek yoktu içinde .2.denememde hiç kese oluşmadı 3. Denemem de yine değerlerim yavaş ilerliyordu ve sadece kese vardı ve 9. Haftamda ilki gibi kürtaj olmak zorunda kaldım .çok zor süreçler olduğunu biliyorum ve seni anlıyorum artık bıraktım ard arda 3 defa tüp bebek yaptırdım hem maddi hem manevi çok yıprandık ve yıprandım uzun bi süre yaptırmayı düşünmüyorum hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun

Tşk ediyorum hakkmızda hayırlı sı cnm. Dış gebelik konusunda uZmanlaşmş tanıdığınız doktor yokmu acaba ben bunu merak ediyorum. Başka bi doktora gitmek istiyorum bunun sebebi nedir niye kaynaklanır ard arda dış gebelik

Tüp bebek tedavisi ile 2 kez Dış gebelik geçirdiği halde sonunda çocuk sahibi olan varmı ark lar duydunuzmu çevrenizden felan acaba

N nazcimcime06 Ben tüp bebekte 2 defadan daha fazla dış gebelik geçirip Sonra yine tüp bebekle hamile kalan bir çok kişinin başarı hikayelerini okudum..Sağlıklı bir hamileliği dış gebelik geçirmiş olanlarda yaşıyorlar..İçini ferah tut arkadaşım..:anneadayı:

Valla doğrudur arkadaşım bu iş şans nasip işi herşey den önce , bu işte uzmanlaşmış tecrübeli doktor tanıdığı olan varsa direk ona gitmek istiyorum tavsiyesi olan varsa veya

Valla doğrudur arkadaşım bu iş şans nasip işi herşey den önce , bu işte uzmanlaşmış tecrübeli doktor tanıdığı olan varsa direk ona gitmek istiyorum tavsiyesi olan varsa veya
Canım bu işte uzmanlaşmıştık diye bir durum yok diye düşünüyorum....transfer sonrası embriyo gidiyor yerleşiyor yani biryerden Sonra bu bizimle ilgili bir durum..hekimlerin yapacağı birşey yok diye düşünüyorum ,ha transfer işlemi çok dikkatli yapılabilir ama zaten öyle yapılıyordur . ama sonrasını embriyo bilir....Senin tüplerinin durumu nedir rahim içi yapışıklığın var mı? Zaten senin dosyanda 2 defa dış gebelik geçirdiğin yazıyor..dış gebelik geçirmiş olmak riski otomatik olarak arttırıyor..

N nazcimcime06 bence kalan tüpünün rahim içinin detaylı incelenmesi lazım..eğer yapışıklı vs çok ciddi ise sorun ne ise ona göre bir tedavi planı çıkartılmalı ..

Son düzenleme:
N nazcimcime06 bence kalan tüpünün rahim içinin detaylı incelenmesi lazım..eğer yapışıklı vs çok ciddi ise sorun ne ise ona göre bir tedavi planı çıkartılmalı ..
Cnm sıkıntı orda işte sebebi nedir diyorum doktora bizlik bşy yok diyor embriyo transfer sonrası oraya hareket ediyo diyor. Bunun tüplerde veya rahimde yapışıklık olma durumu yokmudr veya neden hareket edip ısrarla tüpe tutunuyor 1 tanesi alındı zaten

Cnm sıkıntı orda işte sebebi nedir diyorum doktora bizlik bşy yok diyor embriyo transfer sonrası oraya hareket ediyo diyor. Bunun tüplerde veya rahimde yapışıklık olma durumu yokmudr veya neden hareket edip ısrarla tüpe tutunuyor 1 tanesi alındı zaten
Tatlım Benimde iki tüpüm yok dış gebelik geçirdim..Her embriyo haraket ediyor bu normal belki Siliyer aktiviten zarar görmüştür ..embriyonun gezintisi bizim rahim tüp mukozası üzerindeki tüycüklerle oluyor ..normal gebelikte embriyo tüpten rahme bu tüycükler aktivitesi sayesinde iniyorlar..süpürge gibi böyle değişik Dalgalana dalgalana taşıyor embriyoyu..,geçilirmiş ameliyatlar ..yapışıklık ..sigara vs birsürü şey bunların aktivitesini etkiliyor embriyo bir yerde kalıp hareket edemiyor çünkü o bölgede siliyalar zarar görmüş onu taşıyamıyor..o da orada kalıp oraya büyüyor.., .. valla bende çok korkuyorum seninle aynı duygulardayım .ama sabırla bekleyeceğiz tatlım...

Tatlım Benimde iki tüpüm yok dış gebelik geçirdim..Her embriyo haraket ediyor bu normal belki Siliyer aktiviten zarar görmüştür ..embriyonun gezintisi bizim rahim tüp mukozası üzerindeki tüycüklerle oluyor ..normal gebelikte embriyo tüpten rahme bu tüycükler aktivitesi sayesinde iniyorlar..süpürge gibi böyle değişik Dalgalana dalgalana taşıyor embriyoyu..,geçilirmiş ameliyatlar ..yapışıklık ..sigara vs birsürü şey bunların aktivitesini etkiliyor embriyo bir yerde kalıp hareket edemiyor çünkü o bölgede siliyalar zarar görmüş onu taşıyamıyor..o da orada kalıp oraya büyüyor.., .. valla bende çok korkuyorum seninle aynı duygulardayım .ama sabırla bekleyeceğiz tatlım...
Cnm senin tüplerde mi tüp bebek yedaviai sonucu dış gebelik olduğu için ameliyat ile alındı. Birde hangi merkezde yaptırmştın sen

Tşk ediyorum hakkmızda hayırlı sı cnm. Dış gebelik konusunda uZmanlaşmş tanıdığınız doktor yokmu acaba ben bunu merak ediyorum. Başka bi doktora gitmek istiyorum bunun sebebi nedir niye kaynaklanır ard arda dış gebelik
Geçmiş olsun benimde dış gebelik ile sağ tüpüm alındı. Bir tanede boş gebelikle kürtaj oldum. Çok zor süreç Allah yardımcımız olsun. Ama sana tek tavsiyem tüp bebekte embriyolog uzmanını iyi seçmen .tüp bebeğin %99 ü embriyoloğun maharetidir, embriyoları rahim içinde koyduğu yer o kadar önemli ki. Milim ileri gitse dış gebelik oluyor. Sana tavsiyem asla vazgeçme denemekten,övme tüp bebek merkezilerinin embriyologlarını araştır.

Cnm senin tüplerde mi tüp bebek yedaviai sonucu dış gebelik olduğu için ameliyat ile alındı. Birde hangi merkezde yaptırmştın sen
Ben tüp bebek öncesi 1 tüpümü dış gebelikten dolayı aldırdım ..,sonrasında diğer tüpü tüp bebek başarısı ve dış gebelik o tüpte de yerleşmesin diye aldırdım..Yurtdışında oldu benim ameliyatlarım ..senin 2. Dış gebelik alınmayan tüpte mi yerleşmişti canım..

Geçmiş olsun benimde dış gebelik ile sağ tüpüm alındı. Bir tanede boş gebelikle kürtaj oldum. Çok zor süreç Allah yardımcımız olsun. Ama sana tek tavsiyem tüp bebekte embriyolog uzmanını iyi seçmen .tüp bebeğin %99 ü embriyoloğun maharetidir, embriyoları rahim içinde koyduğu yer o kadar önemli ki. Milim ileri gitse dış gebelik oluyor. Sana tavsiyem asla vazgeçme denemekten,övme tüp bebek merkezilerinin embriyologlarını araştır.
Ben iyi bir laboratuvarın başarı oranını gerçekten cok ciddi oranda artırdığını biliyorum ama % 99 gerçekten iddialı bir rakam..Embriyolog çok önemli tabii ama iyi laboratuvar koşullarında embriyolog başarısını arttırır sonuçta bu iş tamamen laboratuvar ortamının teknik donanımına bakıyor..ve başarıda bubunla doğru orantılı....Tüp bebek tamamen bir takım işi bence ..ve burada en önemli takım üyesi kişinin kendisi yumurta kalitesi rahim ve tüplerim durumu vs kişinin tedaviye uyumu ve cevabı..Embriyolar her zaman bırakılan yerde kalmaz sonuçta canlı hücreler nereye gidecekleri hakkında kodlanmışlar ama rahim içi yapısı yada tüpler sağlıklı değilse bu hekimin suçu diyemeyiz. İyi bir transfer çok çok önemli ama tekrarlayan dış gebeliklerde riskleri hiçbirzaman ortadan kaldırmaz...

Bu arada yanlış anlaşılmasın embriyoların ayakları yok tabii rahim yüzeyi haraketi ile taşınabiliyorlar....Doğal süreç böyle..Hepimizin hakkında hayırlısı olsun..Dış gebelik geçiren kadınlar olarak korkularımız her zaman biraz dah fazla ama sağlıklı bir gebeliğede engel değil..biraz zaman ve sabır ile bebeklerimize kavuşuruz insallah..:anne:

Ben tüp bebek öncesi 1 tüpümü dış gebelikten dolayı aldırdım ..,sonrasında diğer tüpü tüp bebek başarısı ve dış gebelik o tüpte de yerleşmesin diye aldırdım..Yurtdışında oldu benim ameliyatlarım ..senin 2. Dış gebelik alınmayan tüpte mi yerleşmişti canım..
Nerde yerleştiğini göremedik beta hcg değerler i ile aldırdık cnm yani erken farkeetik muhtemelen diğer tüptür. Sen hamile kalabildinmi peki

Nerde yerleştiğini göremedik beta hcg değerler i ile aldırdık cnm yani erken farkeetik muhtemelen diğer tüptür. Sen hamile kalabildinmi peki
Canım ben şu an 3. Denememi yaptım testim pozitif haftaya kese için gideceğim..Tam olarak sevinemiyorum..keseyi gördüğüm an dünyalar benim olacak insallah o zaman için biraz daha rahatlayacak..Allah'ıma dua ediyorum insallah görürüm ..Canım sen 2.dış gebelik sonrası rahim filmi çektirdinmi? Ne durumda diğer tüp histeroskopi yaptılarmı? Rahim için nasıl görünüyor?

Canım ben şu an 3. Denememi yaptım testim pozitif haftaya kese için gideceğim..Tam olarak sevinemiyorum..keseyi gördüğüm an dünyalar benim olacak insallah o zaman için biraz daha rahatlayacak..Allah'ıma dua ediyorum insallah görürüm ..Canım sen 2.dış gebelik sonrası rahim filmi çektirdinmi? Ne durumda diğer tüp histeroskopi yaptılarmı? Rahim için nasıl görünüyor?
Bizim tedaviye başlamadan önce bakmşlardı cnm tüplere rahim filmi çekilmişti bi sıkıntı yok demişlerdi. Başkada bşy e bakmadılar. Sen hangi hastane de yaptrdın şu an ki tüp bebeği ,bu arada beta hcg değerler in 2 ye katlıyarak mı gidiyor onlarıda kontrol ediyosın değilmi

Allahım inşallah umduğunuz gibi olur sağlıklı olarak görürsün inş,

Bizim tedaviye başlamadan önce bakmşlardı cnm tüplere rahim filmi çekilmişti bi sıkıntı yok demişlerdi. Başkada bşy e bakmadılar. Sen hangi hastane de yaptrdın şu an ki tüp bebeği ,bu arada beta hcg değerler in 2 ye katlıyarak mı gidiyor onlarıda kontrol ediyosın değilmi
Canım sen yine bir baktır rahim içine kamera ile histeroskopi yapsınlar birde tüpe baksınlar nedir yani bu iki defa tekrarlamış benimki yapışık tüplerden dolayı olmustu..Benim dış gebeliğide bulamamışlardı..Canım valla yurtdısındayım hekimim durumumu biliyor zaten olursa dış gebelik sadece rahim içinde yanlış bir yerde olabilir onuda anne için hayati tehlike riski yok..benim iki tüpte yok hani tüpler olsa dediğin gibi takip gerekli..o yüzden sadece 1 defa test yaptık 12. Gün 124 cıktı .hekimim sadece kese için çağırdı..kafamızı çok bulandırmak istemedi sanırım,,aslında çok. Merak ediyorum beta hgc nasıl diye ama fazlada düşünmek istemiyorum..Daha çok yıpratıyor o takipler ..kaybedecek birşeyim yok değiştirebileceğimde hiçbirşey yok şu anda ..İnsallah saglıkla bebeğimin kesesini görürüm..Tek dileğim şu anda bu inşallah allahım bu yolda beni sevindirir.. canım sende 3.deneme için Yen'i bir merkezle görüş iyiden iyiye baksınlar durumuna insallah sorunsuz bircsekilde güzel gebeliklerimiz olsun..ve bebeklerimize kavuşalım..:anneadayı::nazar:

Back
X