2 gende mutasyon görülmüş. Pıhtılaşma var galiba doktorunuza gösterin mutlaka sonucu.Merhaba Kızlar,
2 kere kimyasal gebelik geçirdikten sonra trombofili paneli testi yaptırdım ve sonuçlar görüntüde ki gibi çıktı,
yorumlayabilecek olan var mı?
Eki Görüntüle 3327397
Teşekkür ederim cevabınız için :)2 gende mutasyon görülmüş. Pıhtılaşma var galiba doktorunuza gösterin mutlaka sonucu.
Aslında bazı doktorlar yönlendiriyor ama çoğu eğer kalp atışı durduysa veya biraz daha geç düşüklerde yönlendiriyorlar.Teşekkür ederim cevabınız için :)
kadınlar kulübüne girip kimyasal ve genel düşükleri araştırmasaydım Trombofili paneli testi yapıp bunları öğrenmeyecektim. ve belki her gebeliğim düşük ile sonuçlanacaktı ne kadar acı doktorların yönlendirmemesi.
Bende sizin gibi 3 kimyasal gebelik yaşadım. Kan pıhtılaşması testinde 2 gende heterozigot çıktı. Gebe kalınca iğneye başla dedi tıbbi genetik doktoru.3 kere kimyasal gebelik yaşadım. bu testleri ben de yaptırdım. PAI heterozigot sadece.
daha iyi bilen arkadaşlar yazarsa çok sevinirim ama birçok doktor kalp atışından önceki düşüklerin pıhtılaşma ile pek alakası olmadığını söylüyor.
şu an kullanıyor musunuz aspirin?Bende sizin gibi 3 kimyasal gebelik yaşadım. Kan pıhtılaşması testinde 2 gende heterozigot çıktı. Gebe kalınca iğneye başla dedi tıbbi genetik doktoru.
Kadın doğum doktorumda kese gözükünce başlarız iğneye ama şimdi kan sulandırıcı ilaç kullan dedi. O da sizin dediğiniz gibi pıhtılaşma kimyasal gebeliğin sebebi olmayabilir dedi.
Evet şu an kullanıyorum. Bu ay rahim filmi çektirdim o yüzden korunuyoruz ama doktorum bu aydan başlayalım dedi.şu an kullanıyor musunuz aspirin?
ben de genetikli tüp bebek yaptıracağım. siz doğal mı deneyeceksiniz?
ultrasonda görünmüyor pcos ama çok gençken vardı. sonra epey kilo verdim, geçmişti, senelerce hiç görünmedi. şimdi biraz aldım gerçi. ultrasonda yine bir şey görünmüyor ama öyle geçen bir şey değilmiş zaten, görünmese de etkiliymiş.Evet şu an kullanıyorum. Bu ay rahim filmi çektirdim o yüzden korunuyoruz ama doktorum bu aydan başlayalım dedi.
Doğal deneyeceğim kasımın ortası yumurta takibi yapacağız doktorla. İlaç kullanıcam bakalım nolacak. Bende bir de pcos var sizde var mı?
Evet pcos geçmiyormuş belki gizli pcos olabilir yada hafiflemiş olabilir. Pcos da maalesef kimyasal gebeliğin sebeplerinden biri. Belki o yüzden de kimyasal yaşadık bilemiyoruz kiultrasonda görünmüyor pcos ama çok gençken vardı. sonra epey kilo verdim, geçmişti, senelerce hiç görünmedi. şimdi biraz aldım gerçi. ultrasonda yine bir şey görünmüyor ama öyle geçen bir şey değilmiş zaten, görünmese de etkiliymiş.
yumurta toplamada 24 yumurtam çıktı.23’ü olgundu. hepsi hemen döllendi ve hepsi 3. güne kaldı. 3’ten 5-6’ya sadece 5’i gitti. doktor spermlerimizde sorun olduğunu söyledi, yumurtalar iyi dedi. hiç beklemiyordum böyle bir sonucu.
yine de takviyelere, beslenmeme vs dikkat ediyorum. bi de 38 yaşındayım tabii, geçen sene evlendim. o yüzden biraz da yaş olayı varbilmiyorum neden kimyasal oldu.
kimyasallarımın sadece birinde adet gecikmesi oldu yalnız, diğerlerini erken test yapmasam öğrenemezdim. doktorlar onu saymıyor bile galiba.
kan sulandırıcı sormuştum, transfer ayı başlayacağız aspirine dedi yanlış anlamadıysam. transfer sonrası direkt iğne zaten:) siz iğne kullanacak mısınız?Evet pcos geçmiyormuş belki gizli pcos olabilir yada hafiflemiş olabilir. Pcos da maalesef kimyasal gebeliğin sebeplerinden biri. Belki o yüzden de kimyasal yaşadık bilemiyoruz ki
Spermden ötürü mü genetikli tüp bebek yapacaksınız? Hiç aşılama felan denediniz mi belki işe yarar.
Ayrıca bu kan sulandırıcı ilacı da sorun isterseniz doktora ben şimdiden başladım kullanmaya :)
Evet bende gebelik oluştuğunda iğneye geçiş yapacağım :)kan sulandırıcı sormuştum, transfer ayı başlayacağız aspirine dedi yanlış anlamadıysam. transfer sonrası direkt iğne zaten:) siz iğne kullanacak mısınız?
spermle ilgili sorun olduğunu tüp bebeğe başlayana kadar düşünmemiştim bile. o zaman anladık anca.
inanın bilmiyorum sebep ne. yani yumurtalar da iyi diyor doktor ama işte. dediğiniz gibi, bilmiyoruz bile nedeni.
aşılama denemedim hiç. direkt en agresif şekilde tüp bebek ve embriyo genetik test şeklinde giriştik olaya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?