2 li 3 lü test yaptırmak zorunlumudur..? birde cinsiyet kaçıncı haftada öğrenilir?

limongirl

Guru
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2009
360
0
316
İstanbul
merhaba arkadaşlar yarın doktora gideceğim kontrol için 12+5 haftalık bebeğim. Muhtemelen 2li yada 3lü test isteyebilirler yaptırmak zorunlumudur? Bir tanıdığım yaptırmış bebeği özürlü çıkmış ve aldırmışlar bu test etkliyormuş doğrumudur :43: ?... Birde 12 haftalıkken cinsiyet belli olur diyorlar 12. haftada öğrenen varmı... merak içerisindeyim..bana biraz bilgi verin kızlarrrr..:26:

merhaba arkadaşlar yarın doktora gideceğim kontrol için 12+5 haftalık bebeğim. Muhtemelen 2li yada 3lü test isteyebilirler yaptırmak zorunlumudur? Bir tanıdığım yaptırmış bebeği özürlü çıkmış ve aldırmışlar bu test etkliyormuş doğrumudur :43: ?... Birde 12 haftalıkken cinsiyet belli olur diyorlar 12. haftada öğrenen varmı... merak içerisindeyim..bana biraz bilgi verin kızlarrrr..:26:
cnm ben zorunlu diye biliyorum cünkü saglık ocaklarında testin sonucu isteniyor bende gecen ay 3lü testi yaptırdım dr 2liye gerek duymadı en saglıklı sonuc veren 3lü test dedi cok şükür birsey cıkmadı yaptır sende icin rahat olsun birsey cıkmaz ins.. cıksa bile ne yapabilirsin taktir rabbimn iki adım attıktan sonra basımıza birsey gelmicegi ne malum? cok gec kalmadan yaptır derım ben.. bide bnm ilk gebeligimde 12 haftada cinsiyeti gosterdı ama suankı gebeligimde 16da gosterdi belli olmuyor cocugun durusuna baglı

Ben de ikili ve üçlü test yaptırmanı öneririm.Doktorun da isteyecektir.Bebeğin sağlıklı olduğunu bilmek önemli.Bana 12. haftada ikili testte erkek olduğu söylendi ama emin olamayız dedi doktor.15. hafta civarı kesinleşti.Hala erkek :D

İki çocuğumda da sadece 2'li test yaptırdım,3'lü gereksiz bence.13.haftamda yani 12+2'de öğrenmiştim cinsiyetini.

kızlar ben 2 sinide yaptırmadım dr la konuştum herşeyini konuştum
dedi ki bu testlerin sonucu %100 doğruluk vermiyor eğer böyle bir ihtimal çıkarsa amniyo sentez yapılıyor o kesin sonucu veriyor dedi
hem eltim hem de halam çocuklarına bu testi yaptırdı eltimde %30 halamda %70 ihtimal dawn sendromu çıktı üstelik amniosentezde aldırmayı düşünmediler ve o stresle yaşadılar doğuma kadar bu strestende halamın çocuğu 2,6 kg doğdu stresten çocuk gelişmedi eltim desen öyle stresli geçirmiş ama çocuklar sapasağlam

bende şöyle bir düşündüm strese girmeye gerek yok dedim bilmiyorum doğru mu yanlış mı ama yaptırmadım bebişimde bende Allaha a emanetiz

kızlar ben 2 sinide yaptırmadım dr la konuştum herşeyini konuştum
dedi ki bu testlerin sonucu %100 doğruluk vermiyor eğer böyle bir ihtimal çıkarsa amniyo sentez yapılıyor o kesin sonucu veriyor dedi
hem eltim hem de halam çocuklarına bu testi yaptırdı eltimde %30 halamda %70 ihtimal dawn sendromu çıktı üstelik amniosentezde aldırmayı düşünmediler ve o stresle yaşadılar doğuma kadar bu strestende halamın çocuğu 2,6 kg doğdu stresten çocuk gelişmedi eltim desen öyle stresli geçirmiş ama çocuklar sapasağlam

bende şöyle bir düşündüm strese girmeye gerek yok dedim bilmiyorum doğru mu yanlış mı ama yaptırmadım bebişimde bende Allaha a emanetiz

ben bi sürü arkadaşımdan duydum testler olumsuz çıkıp sapasağlam bebeğine kavuşanları.bide testi sorunsuz çıkıp bebeği down lı olan birini :( testlerin güvenirliği çk düşük diye düşünüyorum. ne ense kalınlığı ölçümü ne de 2li 3lü yaptıracağım .rabbime dua ediyorum sağlık versin diye.bide 2 tanıdığım kadın doğum uzmanıyla da konuştum onlarda yaptırmadıklarını sölediler. Tabi onların imkanı var bi sürü dr arkadaşlarıyla detaylı ultrason yaptırıyorlar her şeyi detaylı inceleniyo ama olsun ben yaptırmayacağım:50:.strese gerek yk!

10hafta 5günlük dedi bu gidişimde erkek gibiymiş :)

Son düzenleme:
benimde geçtiğimiz salı kontrolüm vardı. 12 haftalığım, 3lü testi istersen şimdi yap, ama 5 hafta sonra 4 lüyü yapmanı öneririm dedi. 3lüde belliolmayan 4 lüde oluyo daha kesin sonuç veriyo dedi ama iki testte tam kesin sonuç vermiyo dedi. eğer negatif sonuç çıkarsa rahimden su alınıyo ancak bu düşük riskine yol açıyo istersen yaptırmayabilirsin dedi. yada ben çocuğumu ne olursa olsun doğururum diyosan 4 lüyüde yaptırmayabilirsin ama bunun için imza almam gerekir dedi. tabikide yaptırmamı önerdi. ama ben negatif bir sonuç çıkarsa su aldırma işlemi yapmıcam, bebeğide aldırmayı kesinlikle aklımın ucundan bile geçirmem. o yüzden daha karar vermedim ama 4 lüyüde yaptırmayabilirim.

ikili üçlü testler tarama testidir tanı koyma testi değildir, sadece oran verirler, oran yüksek çıkarsa kesin tanı testi amniyosentez vs önerilir.
yani oranı düşük çıkıp da down send. bebek sahibi olmak mümkündür.
bu testler zorunlu değil tabi ki isteğe bağlı.
down send. riski artmaz tabi ki test yapılınca alakası yok.
eğer kesin tanı konulsa bile gebeliği sonlandırmayı kesinlikle düşünmüyorsanız hiç yaptırmayın kendinizi de strese sokmayın boşa

arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ederim cevaplarınız için bugün gittim herşey yolunda dedi 2 li testi anlattı önerdi fakat sizlerinde dediği gibi % 100 sonuçlar değil bunlar dedi anlatıp önerdiğine dair imzada aldı yaptırmak istersen gelirsin dedi karar veremedim bende.
cinsiyetinede baktı ama göremedim dedi önümüzdeki aya inşAllah test konusunda kararsız kaldım 2 li testi yaptırıp onun sonucuna göremi karar versem bilemedim öncelikle hayırlısı olur inşAllah..:31:

arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ederim cevaplarınız için bugün gittim herşey yolunda dedi 2 li testi anlattı önerdi fakat sizlerinde dediği gibi % 100 sonuçlar değil bunlar dedi anlatıp önerdiğine dair imzada aldı yaptırmak istersen gelirsin dedi karar veremedim bende.
cinsiyetinede baktı ama göremedim dedi önümüzdeki aya inşAllah test konusunda kararsız kaldım 2 li testi yaptırıp onun sonucuna göremi karar versem bilemedim öncelikle hayırlısı olur inşAllah..:31:

tabıkı yaptırmak zorunda degılsın ama yaptırsan daha sonra neden yaptırmadım demezsın sonuçta. sen bebegını her sekılde kabul ettikten sonra test sonucu zaten senı etkilemez kı. hayırlısı olsun cnm:)

20 yaşında 2 aylık gebeym doktorm bana da 2li test yaptrmamı söyledi ncak şu an başka bi şehirdeym ve burda gittigm bi doktor testin güvenirlignin olmadgnı söyledi ben de nette okumuştum zaten. 20 yaşında bi insanın çok çok az bi ihtimalle özürlü bi bebek dogrucagnı ve bu yuzden testlerle bosu bosuna yıpranmamamı söyledi ki test sonucuna göre karından su alıyorlarmş bu da düşük riskini artırıyormş. tabi ki herşeyi allah bilir nasıl yaratcagnı ne olcagnı biz bilemeyz ama ben yaptırmaktan vazgeçtim:44:

bende yaptırmak istemiyorum . zaten allah korusun kötü çıksa bile razı olcaksın o yüzden hamileliğimi stresle geçirmek istemiyorum bide çok dogruda değilmiş hatalı olan çok oluyomuş :( bilmiyorum

bende yaptırmak istemiyorum . zaten allah korusun kötü çıksa bile razı olcaksın o yüzden hamileliğimi stresle geçirmek istemiyorum bide çok dogruda değilmiş hatalı olan çok oluyomuş :( bilmiyorum

merhaba,

ben yaptırdım canım sonuçlarım iyi çıktı ama ikili test .. diğer testleri muhtemelen yaptırmayabilirim.. bu arada bir kızım olacak inşAllah bunuda öğrenmiş oldum korkma sende herşeyin hayırlısı.. :16:

Son düzenleme:
cnm ben zorunlu diye biliyorum cünkü saglık ocaklarında testin sonucu isteniyor bende gecen ay 3lü testi yaptırdım dr 2liye gerek duymadı en saglıklı sonuc veren 3lü test dedi cok şükür birsey cıkmadı yaptır sende icin rahat olsun birsey cıkmaz ins.. cıksa bile ne yapabilirsin taktir rabbimn iki adım attıktan sonra basımıza birsey gelmicegi ne malum? cok gec kalmadan yaptır derım ben.. bide bnm ilk gebeligimde 12 haftada cinsiyeti gosterdı ama suankı gebeligimde 16da gosterdi belli olmuyor cocugun durusuna baglı

yanlış biliyorsunuz asıl 3 lü test çok önemli değil...2 li test önemli....2 li testi yaptırdım ben...dr.umun da dediği 2 li testin oranı %80-90 iken 3 lü testin oranı % 60-70....

ben şu an 16.haftadayım 18.haftada kontrolüm var bakalım 3lü yapacak mı....2 li normal çıkmıştı çok şükür....

bir de şu önemli 35 yaş ve üzeri hamileliklerde 2li-3lü test yapılmadan direk amniyosentez yapılıyor çünkü yaş faktöründen dolayı risk artıyor...

Allah herkese sağlıklı evlat nasip etsin...

bede bugün öğrendim. başta göstermicek gibiydi doktor hoplata hoplata pozisyona getirdi ap açık gördük oğlanı :) dörtlü test içinde kan verdim.

benim 2.hamileliğim ilkinde 2 li test temiz çıkınca başka bişi istememişti doktor şimdi de temiz çıktı fakat 3 lü test diyil ama belki 4 lü test yaparız konuşuruz dedi 4 lü ne ya yeni mi çıktı 2 li temiz işte yaptırmıcam 4 lü falan cinsiyeti genelde 18-20 de belli olur ama daha erken 16 da gören doktor ve aletlerde var

Arkadaslar ben avrupada yasiyorum iki dusuk yaptim rahimde miyom alindi suan 11haftalik gebeyim iki doktora gidiyorum biri ikili test yaptir dedi digeri ben 18.haftada test yapacam gerek yok diyor bide 200€ siz ne oneriyorsunuz cok kararsizim ben

Merhabalar 10.haftalık gebelikte bu testler yapılabiliyomu acaba ..??? Bide renkli ultrasonla bu haftada cinsiyetini öğrenmemin hiç bi yolu yokmu lütfen önemli..?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhabalar 10.haftalık gebelikte bu testler yapılabiliyomu acaba ..??? Bide renkli ultrasonla bu haftada cinsiyetini öğrenmemin hiç bi yolu yokmu lütfen önemli..?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bu testler 11.14. Haftalarda yapiliyor cinsiyet bazilarinda 12.haftada belli oluyprmus benim doktor 15te netlesir dedi arkadaslar lutfen benim sorumada cevap verin :(

Back
X