Doğuma Hazırlık 2 li test

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Betlmiray

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2019
44
9
36
2li test nasil yapılıyor ? Beye bakılıyor Gittiğim hastanede 2boyutlu ultrason var sonuçlarım doğruluğu hakkında endişelerim var . Daha once bu testi yaptiranlar deneyimlerini paylaşabilir mi?

Doktorlar %100 doğru sonuç vermediğini söylüyor 10 dk ve daha fazla ultrasonla izlenerek yapılıyor ama tekrar belirtiyorum %100 kesinlik payı yok sonucun, bebeğin ense kalınlığına down sendromu olup olmadığına bakılıyor gerek görülürse amniyon sıvısından örnek alınıyor çok nadir durumlarda. Sağlıkla alın kucağınıza 🥰

Normal.surekli girdiginiz Ultrasonla ense kalinligi ve burun (nazal) kemige bakiliyor. Ayrica kan aliyorlar sizden. Cikan sonuclarla ve yasinizla bazi hesaplamalar yapilip risk analizi cikartiliyor. Dogruluk payi kesinlikle yok sadece bir fikriniz olmasi saglaniyor. Daha ileri tetkiklerde var zamani gelince ogreniyorsunz

Kendi doktorunuz degil uzman bakiyor. Öncesinde kan veriyorsunuz sonra burun kemigi ve ense kalinligi ölçülüyo. Iki testin sonucu birlikte degerlendiriliyo. Bu testler yuzde 60-70 sonuc veriyo. Mesela benim down sendromu riskine 90.000de 1 ihtimal yazarken baskasinda 140 da 1 yazabiliyor. Yani 140 dogumunuzdan birinde gorulebilir demek.

Doktorlar %100 doğru sonuç vermediğini söylüyor 10 dk ve daha fazla ultrasonla izlenerek yapılıyor ama tekrar belirtiyorum %100 kesinlik payı yok sonucun, bebeğin ense kalınlığına down sendromu olup olmadığına bakılıyor gerek görülürse amniyon sıvısından örnek alınıyor çok nadir durumlarda. Sağlıkla alın kucağınıza 🥰
Teşekkür ederim yorumunuz için peki bu testin yapılması icn en doğru tarih ne zamandır ? Dr. Özüne çıkcak bu yüzden haftaya yaptıran 11+3te erken mi sizfe

Teşekkür ederim yorumunuz için peki bu testin yapılması icn en doğru tarih ne zamandır ? Dr. Özüne çıkcak bu yüzden haftaya yaptıran 11+3te erken mi sizfe
13+3 haftalık hamileyim benim geçen hafta bakılmıştı . Onun erken mi olup olmadıgını doktorunuz aslında daha iyi bilir. Bence izne cıkmadan önce bi konuşun danışın

13+3 haftalık hamileyim benim geçen hafta bakılmıştı . Onun erken mi olup olmadıgını doktorunuz aslında daha iyi bilir. Bence izne cıkmadan önce bi konuşun danışın
Yarın yaptıracağım kısmetse dr.um la yarın için karar verdik izni ayrılacak cunku

Bende 12 haftalikken yaptırdım 2li testi kam alindi benden 15 gun sora sonuçlar cikti şükür bisey çıkmadı herşey iyi bebişin

Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin bende 11+3,de yaptıracağım inşallah hiç bir sorun yoktur

Back
X