• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
bazen sabretmek öyle zor geliyoki anlatılmaz.millet aç geziyo hormonlu yiyecekler tüketiyo dengesiz besleniyo hiç bişi olmuyo.bizdeyse ne ararsan var.(rabbim bundan aşağısına düşürmesin)bizde bugün saraçoğlu hocamızla görüştük sipariş verdik.eşime ve debana adet düzensizliği için bitkiseller kullanacaz.inş özlem arkadaşımız gibi bizde burda sevincimizi paylaşırız.rabbim büyük elbet olcak birgün.durmak yılmak yok,sabır ve dua ile inş rabbim gönderecek meleklerimizi...

Evet sabretmek, tutunmak, umut etmek zor. Ama sığınacak tek kapımız var, ordan ayrılamayız...Herkesin sınavı başka başka....Saraçoğlu hocamla konuştuğunuza çok sevindim, İnşallah hayırlı haberlerinizi de alırız. Bizde bu düşük olayından sonra Hocamla görüştük, ilk adetimde arıycaz bana tekrar bitkisel kür gönderecek, daha rahat hamile kalabileyim diye...Birbirimizden dualarımızı eksik etmeyelim.

boncukboncuk canım geçen burda düşük yaptığını okuyunca öyle şok oldum ,öyle üzüldüm ki inan yazacak bişey bulamamıştım.böyle bi durumda ne söylenir ,ne anlatılır ki hiç bilemedim.emeklerinin karşılığını aldığına öyle çok sevinmiştim ki sanki kendimmiş gibi .canım inş rabbim en kısa zamanda tekrar gönderir bebişini.rabim sabır versin bir daha aynı acıları yaşattttttttmasın inş..bu günleri hep beraber atlatacaz inş.

Bende bi hastaneden beta hcg testinin ayaklarımı nasıl yerden kestiğini hatırlıyorum bi de bebeğimi benden aldıkları zamanı... Gerisini sanki başka biri yaşamış ben sadece dinlemişim gibi hissediyorum...Rabbim hepimize, topiğimdeki bütün arkadaşlarıma ve bana sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah. Emeklerimizi vesile olsun İnşallah.

Çok ama çok geçmiş olsun.Benim ilk gebeliğimdi daha. Hele o kürtajın bu kadar zor olduğunu tahmin bile edemezdim, sanki ciğerlerimi söküp aldılar....Evet yaşamayan anlayamaz gerçekten, hele ki bu kadar bekleyip tam kavuştum derken.....
Hamile olduğumu öğrenince tamam demiştim sonunda sınavdan geçtim, nasip eden Rabbim gerisinde de yardım eder ama demekki hayırlısı bu değilmiş. Farkında olmadan geçirdiğimiz 4,5 haftanın ardından 1,5 haftayıda bebeğimin varlığıyla haberdar olarak geçirdim, buna da şükür. Kısa da sürse Hamile kalabildim. Kendimi bırakmayı asla düşünmüyorum, bebeğimi kucağıma alana kadar çabalamaya devam. Çok şükür Rabbim yardım eder bizlere İnşallah.

Canımmm geçmiş olsun ,kendimden biliyorum ne söylesem boşşş...
Giden gidiyo ama içinde bir boşluk tarif edilemez bir acı bırakıyor,dayan dayanabilirsen...
Demekki diyorum beni yaradan Rabbim onu benden daha çok sewiyodıki hemen yanına aldı.
Canım bebeişlerimiz yanımızda olmasalarda anneleri onları hiç unutmayacak,hep sewecek.
Ama olmazki bak beni ağlattın ,lutfen bundan sonra hayırlı haberlerini bekliyorum,ben çok sulu gözlüyüm ona göre(bebeklerimden sonra böyle oldum)mutlu ol ,sen bunu hakadiyorsun ,kendine iyi bak..

evet sabretmek, tutunmak, umut etmek zor. Ama sığınacak tek kapımız var, ordan ayrılamayız...herkesin sınavı başka başka....saraçoğlu hocamla konuştuğunuza çok sevindim, inşallah hayırlı haberlerinizi de alırız. Bizde bu düşük olayından sonra hocamla görüştük, ilk adetimde arıycaz bana tekrar bitkisel kür gönderecek, daha rahat hamile kalabileyim diye...birbirimizden dualarımızı eksik etmeyelim.

bende bi hastaneden beta hcg testinin ayaklarımı nasıl yerden kestiğini hatırlıyorum bi de bebeğimi benden aldıkları zamanı... Gerisini sanki başka biri yaşamış ben sadece dinlemişim gibi hissediyorum...rabbim hepimize, topiğimdeki bütün arkadaşlarıma ve bana sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah. Emeklerimizi vesile olsun inşallah.

canım inş rabbimiz izniyle inş emeklerimiz dualarımız vesile olur ve bizde anne oluruz inş .ben hiç hamile kalmadım ama bunca uğraştan sonra tam bulmuşken kaybetmek nasıl acıdır yaşamasamda tahmin edebiliyorum .çünkü aynı özlem içindeyiz.rabbim sabır versin cnm,ondan gelen herşeye razıyız...
Evet cnm, hocamızla çok şükür görüşebildik.bayağı bi rahatladım.allah ondan razı olsun..inş hepimizin durumlarında düzelmeler olur.....

Canımmm geçmiş olsun ,kendimden biliyorum ne söylesem boşşş...
Giden gidiyo ama içinde bir boşluk tarif edilemez bir acı bırakıyor,dayan dayanabilirsen...
Demekki diyorum beni yaradan Rabbim onu benden daha çok sewiyodıki hemen yanına aldı.
Canım bebeişlerimiz yanımızda olmasalarda anneleri onları hiç unutmayacak,hep sewecek.
Ama olmazki bak beni ağlattın ,lutfen bundan sonra hayırlı haberlerini bekliyorum,ben çok sulu gözlüyüm ona göre(bebeklerimden sonra böyle oldum)mutlu ol ,sen bunu hakadiyorsun ,kendine iyi bak..

Ağlama, biz güçlüyüz, Rabbim bunları atlatmamızda bize yardım eder hiç merak etme... Hepimiz en güzelini hakediyoruz, istediklerimizi de bir gün en şahane haliyle yaşıycaz...Buna çok inanıyorum Rabbimin izniyle...

canım inş rabbimiz izniyle inş emeklerimiz dualarımız vesile olur ve bizde anne oluruz inş .ben hiç hamile kalmadım ama bunca uğraştan sonra tam bulmuşken kaybetmek nasıl acıdır yaşamasamda tahmin edebiliyorum .çünkü aynı özlem içindeyiz.rabbim sabır versin cnm,ondan gelen herşeye razıyız...
Evet cnm, hocamızla çok şükür görüşebildik.bayağı bi rahatladım.allah ondan razı olsun..inş hepimizin durumlarında düzelmeler olur.....

İyi tarafından bakıyorum en azından normal yolla hamile kalabildiğimi gördüm. Biz birbirimizinden dualarımızı eksik etmeyelim bize yeter.
Hocamız size ne gönderdi merak ettim???...

Kızlar bugün beslenme listemi tekrar oluşturdum. Yararlanmak isterseniz buyrun:
HER GÜN YENıLECEK
ARI SÜTÜ+BAL+POLEN+CEVıZ KARIŞIMI: 1 tatlı kaşığı
KAYISI YA DA KURU KAYISI: 3 tane
MUZ: 1 tane
ELMA: 1 tane
KURU ERıK: 3 tane
KURU DUT: 10 tane
SÜT: Bal+Harnup Pekmezli (Balın hakiki olması gerekiyor, tercih çam balı)
YOĞURT YA DA AYRAN: 1 kâse ya da 1 bardak ayran
BADEM: 5 tane
CEVıZ: 4 tane
ıNCıR: 3 tane
KıVı: 1 tane
FINDIK: 8 tane
YUMURTA: 1 tane
ŞEFTALı: Çıkınca her gün 1 tane
PORTAKAL SUYU: Çıkınca her akşam 1 bardak
SALATA: Zeytinyağlı+Limonlu+Nar ekşili+Kırmızı--Yeşil Biber+ Marul +
Dereotu+Maydanoz+Roka+Tere+2 domates+1 salatalık+Havuç+
Kırmızı--Beyaz Lahana, Turp
KABAK ÇEKıRDEĞı, AY ÇEKıRDEĞı, YER FISTIĞI: 1 gün arayla sırayla yenecek

Son düzenleme:
Listenin devamııııııııııııııııııııııııııııııııı:
HAFTALIK YENıLECEKLER
ÇıLEK: Haftada 2 kere 1 kâse
ANANAS: Haftada 1 kere
BEZELYE: Haftada 1 kere
MERCıMEK: Haftada 1 kere
PATATES: Haftada 1 kere
SEMıZOTU: Haftada 1 kere
ISPANAK: Haftada 1 kere
TAZE FASÜLYE: Haftada 1 kere
BAMYA: Çıkınca haftada 1 kere
KURU FASÜLYE: Haftada 1 kere
PıRıNÇ: Haftada 1 kere
BULGUR: Haftada 1 kere
MISIR: Çıkınca haftada 2 kere
TAVUK: Haftada 1 kere
BALIK: Çıkınca haftada 1 kere
MANTAR: Haftada 1 kere
KAVUN: Haftada 2 kere
ÜZÜM: Çıkınca haftada 2 kere
BROKOLı: Çıkınca haftada 1 kere
KEREVıZ: Çıkınca haftada 1 kere
KARNABAHAR: Çıkınca haftada 1 kere
Not: Tavuk, kırmızı et bol kekik, kimyon, karabiber ve kırmızı biberli olacak.

ılave olarak: Listeyi eşime ve kendime hazırladım. ıkimizede uygulayacam.

Eşime ektra zeytinyağında bekletilmiş incir
Her akşam keçiboynuzu kürü ve sperm sayısı azlığının 2.çay kürü hafta da 2 kere uyguluycam
Ben de listeden sadece ay çekirdeğini yemiycem.

Sizden tek ricaaaaaaam: Dualarınızda bana da yer verin. Başka bişey istemiyorum.

Son düzenleme:
Ben de sizinle buradan hamile olduğumu paylaşmıştım. Ama iki hafta önce bebeğimi kaybettim.. Hayrılısı buymuş demekki.. Boncuk boncuk sana da çok geçmiş olsun canım.. RAbbim en hayırlı zamanda nasip eder inşallah tekrar...

Ben de sizinle buradan hamile olduğumu paylaşmıştım. Ama iki hafta önce bebeğimi kaybettim.. Hayrılısı buymuş demekki.. Boncuk boncuk sana da çok geçmiş olsun canım.. RAbbim en hayırlı zamanda nasip eder inşallah tekrar...

Çok geçmiş olsun..Allah tekrarını yaşatmasın inş..Tez zamanda kucaklarımız dolsun Allahın izniyle..

Allah sabır versin sana da canım. Bunları hep birlikte aşıcaz merak etme. Herşeyde vardır mutlaka bi hayır. Rabbim hem sana hem tüm isteyenlere ve bana sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin İnşallah.

aynen bende bıktım yedir içir dikkat et benim eşimin değerleride çok iyi oldu zaten çok hafif bir sayı düşüklüğü vardı başka sorun yok ama değerler devamlı desteklendikçe iyi bu şeyler kullanılmayınca eski haline dönüyor ki doktorda söyledi vede bende geçtiğimiz ağustosta hamile kaldım ama 9 .haftada düştü :umursamaz:sıkıldım artık onu yedir bunu içir yok sigara içme herşeyi bıraktım ümitsizlik falanda değil bu oh böyle daha mutluyum stres yok bekleme yok olacaksa olur olmazsa olmaz ya üstümden yük kalktı resmen kürler bilmem neler zamanı gelince olur ben herhangi bir tedavide yaptırmadım henüz canımız isterse gideriz aşılamaya diyoruz eşimle şimdilik keyfimiz yerinde :dance:

aynen bende bıktım yedir içir dikkat et benim eşimin değerleride çok iyi oldu zaten çok hafif bir sayı düşüklüğü vardı başka sorun yok ama değerler devamlı desteklendikçe iyi bu şeyler kullanılmayınca eski haline dönüyor ki doktorda söyledi vede bende geçtiğimiz ağustosta hamile kaldım ama 9 .haftada düştü :umursamaz:sıkıldım artık onu yedir bunu içir yok sigara içme herşeyi bıraktım ümitsizlik falanda değil bu oh böyle daha mutluyum stres yok bekleme yok olacaksa olur olmazsa olmaz ya üstümden yük kalktı resmen kürler bilmem neler zamanı gelince olur ben herhangi bir tedavide yaptırmadım henüz canımız isterse gideriz aşılamaya diyoruz eşimle şimdilik keyfimiz yerinde :dance:

Sana hiç ama hiççççç katılımıyorum. Rabbim siz elinizden "geleni" yapın, gerisini bana bırakın diyor. Ben listelerimi bi güzel uygulamaya devam edicem, bence doğrusu bu.
Sen kendini mutlu etme yolunu bulmuşsun, senin adına çok sevindim. Hakkında hayırlısı.alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Sana hiç ama hiççççç katılımıyorum. Rabbim siz elinizden "geleni" yapın, gerisini bana bırakın diyor. Ben listelerimi bi güzel uygulamaya devam edicem, bence doğrusu bu.
Sen kendini mutlu etme yolunu bulmuşsun, senin adına çok sevindim. Hakkında hayırlısı.alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Bende sana aynennnn katılıyorum canım. Listeleri uygulamaya tam gaz devam..Sağlıklı beslenmiş de oluyoruz aynı zamanda fena mı? Stres yok, yiyelim içelim güzelleşelim inşallahhhhhh....

ıyi tarafından bakıyorum en azından normal yolla hamile kalabildiğimi gördüm. Biz birbirimizinden dualarımızı eksik etmeyelim bize yeter.
Hocamız size ne gönderdi merak ettim???...

canım aynı sizinkinden eşime sperm azlığı için kür var ya 167tl (çayı haftada iki kez içeçek dedi)ve bana düzensizlik için 107tl idi galiba ,daha elimize geçmedi,o yüzden ne dir ne değildir tam bilmiyorum.
canım ben bu ay birde meryem suresini okuyacam 41 gün istersen sen deoku.ne bilim ben herşeye inanır oldum artık.biz elimizden geleni yapalımda takdir yaradandan.

Kızlar bugün beslenme listemi tekrar oluşturdum. Yararlanmak isterseniz buyrun:
HER GÜN YENıLECEK
ARI SÜTÜ+BAL+POLEN+CEVıZ KARIŞIMI: 1 tatlı kaşığı
KAYISI YA DA KURU KAYISI: 3 tane
MUZ: 1 tane
ELMA: 1 tane
KURU ERıK: 3 tane
KURU DUT: 10 tane
SÜT: Bal+Harnup Pekmezli (Balın hakiki olması gerekiyor, tercih çam balı)
YOĞURT YA DA AYRAN: 1 kâse ya da 1 bardak ayran
BADEM: 5 tane
CEVıZ: 4 tane
ıNCıR: 3 tane
KıVı: 1 tane
FINDIK: 8 tane
YUMURTA: 1 tane
ŞEFTALı: Çıkınca her gün 1 tane
PORTAKAL SUYU: Çıkınca her akşam 1 bardak
SALATA: Zeytinyağlı+Limonlu+Nar ekşili+Kırmızı--Yeşil Biber+ Marul +
Dereotu+Maydanoz+Roka+Tere+2 domates+1 salatalık+Havuç+
Kırmızı--Beyaz Lahana, Turp
KABAK ÇEKıRDEĞı, AY ÇEKıRDEĞı, YER FISTIĞI: 1 gün arayla sırayla yenecek

Listenin devamııııııııııııııııııııııııııııııııı:
HAFTALIK YENıLECEKLER
ÇıLEK: Haftada 2 kere 1 kâse
ANANAS: Haftada 1 kere
BEZELYE: Haftada 1 kere
MERCıMEK: Haftada 1 kere
PATATES: Haftada 1 kere
SEMıZOTU: Haftada 1 kere
ISPANAK: Haftada 1 kere
TAZE FASÜLYE: Haftada 1 kere
BAMYA: Çıkınca haftada 1 kere
KURU FASÜLYE: Haftada 1 kere
PıRıNÇ: Haftada 1 kere
BULGUR: Haftada 1 kere
MISIR: Çıkınca haftada 2 kere
TAVUK: Haftada 1 kere
BALIK: Çıkınca haftada 1 kere
MANTAR: Haftada 1 kere
KAVUN: Haftada 2 kere
ÜZÜM: Çıkınca haftada 2 kere
BROKOLı: Çıkınca haftada 1 kere
KEREVıZ: Çıkınca haftada 1 kere
KARNABAHAR: Çıkınca haftada 1 kere
Not: Tavuk, kırmızı et bol kekik, kimyon, karabiber ve kırmızı biberli olacak.

ılave olarak: Listeyi eşime ve kendime hazırladım. ıkimizede uygulayacam.

Eşime ektra zeytinyağında bekletilmiş incir
Her akşam keçiboynuzu kürü ve sperm sayısı azlığının 2.çay kürü hafta da 2 kere uyguluycam
Ben de listeden sadece ay çekirdeğini yemiycem.

Sizden tek ricaaaaaaam: Dualarınızda bana da yer verin. Başka bişey istemiyorum.

canım liste için çok teşekkürler allah razı olsun bende hemen hemen hepsini yapmaya çalışıyorum ama benim kafası sert bi kocam var bazılarını yemiyo.şimdiye kadar önüne getirdiğim herşeyi yeseydi çoktaaan düzelirdi ama yemiyo .sizler ne güzel şanslısınız bu konuda.ben sizler için ve kendim için dua ediyorum ,rabbim kabul etsin inş..
bide canım ben neredeyse iki güne bir cacık yapıyorum eşim çok seviyo bilmem zararı olur mu ,sen daha iyi anlıyosun bunlardan.cacığın içindekiler;salatalık semiz otu ,nane ,bir diş sarımsak çok güzel oluyo ,neredeyse hergün istiyo ama ben yapmıyorum zarar eder diye.özelliklede sarımsaktan korkuyorum.bi yerde okumuştum fazla sarımsak spermleri öldürür diyodu..semiz otunu salataya da kullanıyorum çok güzel oluyo.valla eşimin bu durumunu öğrendikten sonra evimizin küçük bi bahçesi var ,oraya ne bulsak ekmeye başladık,daha sağlıklı taze taze yesin diye.zemiz otu falan bahçede bol bol var.çilek dahi ektik.inş emeklerimizin karşılığını alırız ...

Son düzenleme:
canım liste için çok teşekkürler allah razı olsun bende hemen hemen hepsini yapmaya çalışıyorum ama benim kafası sert bi kocam var bazılarını yemiyo.şimdiye kadar önüne getirdiğim herşeyi yeseydi çoktaaan düzelirdi ama yemiyo .sizler ne güzel şanslısınız bu konuda.ben sizler için ve kendim için dua ediyorum ,rabbim kabul etsin inş..
bide canım ben neredeyse iki güne bir cacık yapıyorum eşim çok seviyo bilmem zararı olur mu ,sen daha iyi anlıyosun bunlardan.cacığın içindekiler;salatalık semiz otu ,nane ,bir diş sarımsak çok güzel oluyo ,neredeyse hergün istiyo ama ben yapmıyorum zarar eder diye.özelliklede sarımsaktan korkuyorum.bi yerde okumuştum fazla sarımsak spermleri öldürür diyodu..semiz otunu salataya da kullanıyorum çok güzel oluyo.valla eşimin bu durumunu öğrendikten sonra evimizin küçük bi bahçesi var ,oraya ne bulsak ekmeye başladık,daha sağlıklı taze taze yesin diye.zemiz otu falan bahçede bol bol var.çilek dahi ektik.inş emeklerimizin karşılığını alırız ...

Valla hayranlıkla okudum..Bahçeden taze taze yemenin tadı başkadır. Cacık çok faydalı bişey ne zararı olacak ki..Zaten boncukboncuğun listesinde hergün ayran yada yoğurt var. Sarımsakla ilgili dediklerin ilginç geldi bana.

Back
X