Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
gunaydın kızlar ay ben bırsey anlamadım burdakı doktorlardan
bırı 1. dercede varıkosel var dıor bırı yok dıor
radyolıjıdede cıkmadı varıkosel.hıc bır sey anlamıolar doktorluk namına
ayyrıca bız tup bebek yaptırırkenmorfolojının onemsız oldugunu söluolardı onuda anlams deılım
ya ınşşş degerlerımız yukselır bzde allhın ıznıylen dun basladık
bakalım esım ıcıor

zaten en buyuk sorun dogru doktoru bulmakta

onu bulunca sorun da kalmiyor

bizim toplam sayı 120 milyon 1ml de ki sayı deişiyo işte.geçen ay 38 di bu ay 21 olmuş.ileri hareket %0.şimdi eşim ultrason çekilicek.sadece vitamin alıyoo.başka bişey yapmıyoruz.bişey sorcam tüp bebek te gerçekten artık tek embriyo mu koyuyolar yaa.biz rapor çıkarmadan ücretin tamamını ödemek istiyoruz.devlet yine de karışıyo mu

malesef canim
tek embryo ile tup bebek olayini bitirdiler zaten
millet kibrisa kosovaya gidiyor
bu yuzden tedavi olun derim normal yolla olmasi icin

Krisim aldım elevit bugün içmeye başladım hadi hayırlısı :)))) sen nasılsın canım
ronyam adet olmuş bu ay istediğim olmadı gelecek ay bu iş tamamdır :))

Bugün zil çalmadı henüz işe yaradı sanırım bu kapı açmama olayı yoksa şimdiye damlamıştı :))))))

morfolojıde sorun yok canım cok sukur yanı öle dediler
harejtte yuzde 50 ıle 40 arasında gıdıp gelıor
sayımız yok dencek kadar az 2 mılyondu
endol ıle trental
1 ay sonra kanda fsh ve testesteron hormonuna baktıracagız

varya en kolay sorun sayi yukseltmekte
morfoloji ve hiz yukseltmek zor
sizin isiniz en kolayi

malesef canim
tek embryo ile tup bebek olayini bitirdiler zaten
millet kibrisa kosovaya gidiyor
bu yuzden tedavi olun derim normal yolla olmasi icin

eşim şimdi renkli dopleer çektiricek.varikosel tekrarlayacağını sanmıyorum.çünkü sayı da bir problem yok.hareket için de e vitamini bi de arginmax kullanıyo şimdi.içinde l argının ginseng ve daha bir sürü vitamin var.senin dediğin de buydu dimi.sigarayı da bıraktı,alkol de almıyo artık.şu ileri hareket azcık oynasın artık.hamile kalmayı iyice hırs yaptım yaa

Merhaba canlarım.
Kadsercim esracım bana 2 embriyo transfer ettiler. Benim gittiğim merkezde genelde iki embriyo transferi yapıyorlar. Yasalar karsısındada şöyle bir savunma gercekleştiriyorlarmış. Biz tek embriyo koyduk ama embriyo transferden sonra bölünmüş yani tek yumurta ikizi.
Her tüp merkezinin yaklaşımı farklı. Benimle beraber transfer olan arkadaşlarımın hepsine iki embriyo transfer edildi. Doktor kararını bildirirken aramızda kalsın,kimseye söylemeyin diyor. Bunu herkese diyor tabi:)

ben koyduklarina inanmiyorum cunki tespit edilirse merkez birdaha acilmamak uzere kapatiliyor
buna cesaret edeceklerini sanmiyorum

pammukum sağol bitanemmm
kızlar ya ben diyomki bu aşılama işini bir ay ertelesemmi ne dersiniz
ben bu ay tam 37 günde adet oldum sanırım benim hormonlar düzene girdi
adetin 3.günü hormonlara bakılıyor ya acaba yarın baksam ve sonuca göre doktordan randevu alsam ne dersiniz çokmu erken olur kanamam yaklaşık 1 saat evvel geldi
krisimmm bu hormonlardan sorumlu topicc sorumlusu sensin özellikle senden cevap bekliyom
yarın çok mu erken olur

gülüm canım ya pekala ikiz bebeğe hamile kalan varmı
ben nedense böyle olduğuna inanmıyorum bana sadece hastaların gönlünü ediyolarmış gibi geliyor
bence tek koyuyolar hem öyle olduğu nerden bileceksiniz koydum der koymaz
yada 2 koydum der tek koyar bu bilinmez yani ben onlara güvenmiyom

kesinlikle ayni fikirdeyim

SELAM kızlar. Herksede keyifler yerinededir umarım.
pamukcum bak Kaan Hoca ne yazmış, Allahdan sabah gördüm mailide günüm güzel geçti.

Bizim tedavideki amacımız testosteronu yükseltmek, FSH'yı da normal değerlerine getirmek. Yani, her ikisi de normal sınırlar arasında kalacak. Böylelikle hem dengelerini bozmamış olacağız hem de testisleri uyaracağız. Size söylenilen, eğer FSH normalin altına düşerse, yani sıfırlı değerlere, sperm üretimi bozulabilir. Ama zaten bunu önceden görmek için sizden her ay hormon testlerinizi istedim; kontrollü bir hormon tedavisi yapıyorum. Bütün hormonlarınız normal sınırları arasında olacak. Ne daha düşük ne de daha yüksek. Bunu kontrol ettikten sonra böyle bir risk hiç bir zaman olmaz. Endişe etmeyin. Size bundan bahseden doktor, kontrol edilmeden kullanılan ilaçlar için böyle bir uyarıda bulunmuş.
Saygılarımla.
Prof.Dr. Kaan AYDOS

canim bak gordun mu
neolur ama ne olur artik tup bebek merkezlerine gitmeyi birak unut
tedaviye yeni basladiniz bu sansi kendinize vermek zorundasiniz
saglikli sperm olmadiktan sonra tup le de olmayacak uzuleceksin yine

normal yolla olmasi icin mucadele et

kesinlikle ayni fikirdeyim

canım ben böyle düşünüyorum
ancak kızlar embriyoyu koyarlarken görüyorsun dediler yani bi numara dönmüyomuş
ayyy valla ben tüp bebek merkezlerine hiç güvnmiyomm
necmettin hocanın orda çalışan sekreter aynı zamanda biyolog onla biraz sohbet ettik
kadın diyoki adamın menise bir bakıyom 1 tane bile sperm yok
o kadar tedavi uygulanıyor ve hiç bir şekilde cevap alamıyoz
gidiyolar tüp bebek merkezine bebekleri oluyor
ben dedim kanallardan arayıp buluyolarmış
kadın dediki kuzum sen herşeyin böyle olduğunumu sanıyon
bu kadar masum değil insanlar dedi bi huylandımki yani eşimin tüp bebek merkezinde
spermiogramına bakılınca bile korkuyom ben biraz paranoyayımdır
insanların para için organlarının çalındığı bir memleketteyiz
herşey bir yumurta bir sperme bakar yani para girince işin içine
tedirgin oluyom ben

Benim eşimle evliliğim çok zor olmuştu, hep evlendiğimizin hayalini ederdik, evimiz nasıl olacak, birlikte neler yapıcaz diye ama bi tarafdan olmasının da çok ümitsiz olduğunu bilirdik. Şimdilerde anlıyorum ki belki hayal ettiğimiz için evlenebildik, evlenmek için o kadar çaba harcayabildik.
Burdan yola çıkarak olacak bebişlerimize vereceğimiz isimleri yazalım mı? Umut olsun bizlere ne dersiniz?

evliliginin neden zor oldugunu tahmin edebiliyorum malesef o sorunlar hala yasaniyor :(
ama sonu guzel olacak insallah.
bebek iyice pekistirecek evliligi ve akrabaligi:)

Güzel hamiş adayları nasılsınız?

Kris ben bu ay preseed ve ovulasyon testine başlasammı?Erken ama bugün test yaptım hayalet bi çizgi çıktı ..6.gündü zaten erken yani,devam ediyimmi?Siklusum 24-28.gün arası değişiyor.

6. gun cok erken baslamissin
elinde fazla test varsa birkacgun daha yapalim bakalim cift cizgi tamamen cikinca 1 kerelik preseed deneyelim diger gunleri preseed siz yapalim
henuz erken senin icin biliyorsun birkac aya ihtiyacin var

Back
X