Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Arkadaslar merhaba dunkü bahsettiğim testler hakkaında ozelden soran arkadaslarıma burdan toplu yazıorum
bızım 3 negatıf tup denememız var hepsıde esımın varıkosel amelıyatından once oldu.esım 10 ay once amelıyat oldu
değerlerımız butun parametrelerde duzeldı hızı sayısı morfolojısı
sayı en son 16 mılyondu ılerı hızlı %10
morfolojı kuruger %11 oldu ama gebelık yok hala klomen kullandık 3 ay sonra menogona gectık bır haftadır..
ocakta mustafa bahcecıyle görüşmeye gittim yazın deneme yapalım dıye bı cok test ıstedı yaptırdık coğunu 3 tanesı kaldı
cd56 natural kıller yanı doğal ölrurcu hucrelerın yuzdesı fazla cıktı bende
yanı savunma mekanızmam cok çalısıo embyoyu yabancı bır cısım gıbı gorup saldırıo ölduruo ve gebelık olusmuo
bırde pıhtılaşma cıktı (faktör5 leıden heterozigot mutasyon)
istenen testler

genetik testler kadın -erkek
hemogram kadın-erkek
hbc,ag,HBcG(hepatıt b hepatıt c- ) kadın- erkek
rubella kadın
... faktörII,faktör V leiden,mthfr,(pıhtılaşma fak.) kadın
cd56 natural killer,TNF ALFA,PAI-1,IL 6 (savunma mekanızması,bagısıklık sıs.) kadın
fıyat soran arkadslar ıcın
genetık testler vefaktor testlerı ve cd 56 ıcın 800 lr gıbı bısey verdık sadece cd56 ıcın 44.5 odemısız
ama esım doktor olduğu ıcın dr ındırımı yaptılar bıraz duzen lab.da bakıldı
son 3 test var TNF-ALFA ya bakmıo duzen lab.yurtdısına gonderıp baktırcaz

bı de sunu eklemek ısterım denedığınız merkaz cok cok onemlı
laboravuar cok onemlı..bana bahcecı oncekı denemelrıni saymıorum bıle bu senın ılk denemn olacak dedı
benı tanıyanlar bılır yumurtalrım kendılığınden fılan çatlamıstı
her bır tedavı debı cok sorun yasamıstık
embryo resımelrımızıde göturdum
bahcecıyı kesınlıkle onerırım umut da olabılır cok profesyonller
bana mustafa bey bıze gelen hasta zaten dısard 3-4 kez denmıs basarız olmus oluo
buna ragmen basarı yuzdemız oldukca yuksek dedi
herkese bol sans...

bı de sunu eklemek ısterım denedığınız merkaz cok cok onemlı
laboravuar cok onemlı..bana bahcecı oncekı denemelrıni saymıorum bıle bu senın ılk denemn olacak dedı
benı tanıyanlar bılır yumurtalrım kendılığınden fılan çatlamıstı
her bır tedavı debı cok sorun yasamıstık
embryo resımelrımızıde göturdum
bahcecıyı kesınlıkle onerırım umut da olabılır cok profesyonller
bana mustafa bey bıze gelen hasta zaten dısard 3-4 kez denmıs basarız olmus oluo
buna ragmen basarı yuzdemız oldukca yuksek dedi
herkese bol sans...

Bende tüp bebek yaptırsaydım senin bahsettiğin hastanede yaptıracaktım. Ama doktor olarak Mustafa Beyi çok yoğun olabileceği sebebiyle tercih etmeyecektim. Bende ön görüşmeye gittiğimde bisürü genetik ve kan tahlilleri istendi. En güzel yanı önce neden olmadığını araştırıp sonra tedaviye geçmeleri, başka bi merkeze gitsen hemen hadi tedaviye başlayalım derler neden önce tedavilerin olumlu olmadığını araştırmak zahmetinde bulunmazlar....

boncuğumm canım arkadaşım bir sen varsın aşağıda birde ben :34:
canım ben feci baş ağrıları çekiorum anestezinin etkisiyle
şimdi mart annelerine sordum onlardanda yaşayan çok olmuş
ama öyle böyle değil feci bir ağrı :(
iki gündür çocuk ağlıyor bende gaz sancısıdır diyordum
neyse sütümü sağayım dedim inanırmısın 5 ml bile gelmedi
çocuk açlıktan ağlıyormuş mama aldık verdik onuda içmek istemedi
bugün biraz sütüm geldi ama sinirlerim alt üst oldu
oğlumla hiç ilgilenemiyorum bile yavrum bir köşede oyuncaklarıyla oynuyor
ama bana boynu bükük bakıyor içim eridi
ahhh ne zormuş bu işler bir kez daha anladım
Rabbim herkese bu duyguyu tattırsın ama en rahat bir şekilde
bu arada bugün hastaneye gittik bebişte sarılık varmış hafif düzeyde
bol bol besle dediler takip edilcek umarım artmaz :26:

Canım benim yaaa. Hiç merak etme artacak sütün, ilk başlarda böyle olması biliyosun gayet normal, sanki ben doğum yapınca hemen şakır şakır sütmü geldi nerdeeee....Emzirdikçe artacak zaten...

Ben yaptıklarımı paylaşayım seninle, ıhlamur demleyip iç, ısırgan çayı var her gün büyük bir bardak iç, sallama rezene var ya ondan ya da kimyonlu rezene çayı var ondan iç büyük bir bardak yine. Şuanda bol miktarda ayva var kompostosunu iç. Kompostonun içine elma, ayva, armut, havuç(1 er tane), 2 tane keçiboynuzu, kurutulmuş kayısı, 3-4 incir, 2-3 hurma, beyaz üzüm ya da siyah da olur, yarım avuç dut kurusu koyup komposto iç bol bol. Bu yazdıklarım hem sütünün miktarını hem de kalitesini arttırıyor. Annem bulguru iyice kaynatıp çorba yapıyordu bol kuru soğanlı. Tabi sen şimdi tavuk suyuna çorba ya da et suyuna çorba içeceksin bol bol.

Kızımızı güneşlendir oda iyi gelir sarlığa, biliyosun biz düşürememiştik sarılığı 1 gün fototerapi almıştı. Ama sen bol bol emzir bebişimizi.

uzun zaman oldu ronyammm hayırlı olsun bebişin gelmiş diğer kızlara slm olsunn ben iyiyim eşim işe girdi ben çalışmıyorum evdeyim ev süper bebiş durumları erteli hala ama iyiyim hamd olsun bebişte gelr inşşşşşşş

Gunaydin kizlar.
Hayirli cumalar.

Ronya'm Rabbim yardimcin olsun.
Kolayliklar versin.

Bilgecim sana tavsiyem hazır zamanın varken doğum sonrası ile ilgili bütün aşamaları araştır, öğren. Ben doğumdan sonra damdan düşer gibi olmuştum. Sütün gelmesi, emzirme, sarılık, bebeğin uykuları, uyutma yöntemleri v.b o kadar yabancı konular ki insan ne yapacağını şaşırıyor.

günaydın kızlar nasılsınız?boncuğum naıl gidiyo annelik..kaç aylık oldu bebişin?
ronyam zor günler yaşıyosun biliyorum rabbim kolaylık versin inş.hepsi geçecek merak etme..
bizde de burun tıkanıklığı var geceleri nefes alamayarak uyanıyo uykusuz geceler bitmiyo maalsesf...
ceylan canım sen kaç aylık oldun ?

günaydın kızlar nasılsınız?boncuğum naıl gidiyo annelik..kaç aylık oldu bebişin?
ronyam zor günler yaşıyosun biliyorum rabbim kolaylık versin inş.hepsi geçecek merak etme..
bizde de burun tıkanıklığı var geceleri nefes alamayarak uyanıyo uykusuz geceler bitmiyo maalsesf...
ceylan canım sen kaç aylık oldun ?

günaydın kızlar veda canım ben bugün 20 haftayı bitirdim 21 e adımı attım allahın izniyle:1:

maşallah canım...çoğu gitmiş azı kalmış:)

doğumu nasıl düşünüyosun her şey normal mi görünüyo..gerçi şimdiden belli olmaz ama normal mi istiyosun?

Ey Kapıları Açan ALLAH'IM
Bize Kapıların En Hayırlısını Aç

Ey Kalpten Geçeni Layıkıyla Bilen ALLAH'IM
Kalplerimizi Dinin ve Taatin Üzere Sabit Kıl

Ey Kullarını Hal İle Terbiye Eden RABB'İM
Bizi Hastalıkla ve Açlıkla İmtahan Etme

Müslüman Kardeşlerimize Nice Zaferler Nasip Eyle
Onları Kimselere Karşı Mahküm Etme
Zulmeden Zalimleri Kahhar isminle Kahreyle...

Şu Mübârek Cuma Gününün Hürmetine

Dualarımızı Kabul Eyle ALLAH'IM...

Ümmeti Muhammedin Cuması Mübarek Olsun inşaALLAH...

Hayırlı Cumalar.

:16::16::16::16::16::16::16::16::16::16:

merhaba arkadaşlar, ben daha öncede birkaç kere yazmıştım, eşimde sperm azlığı var, boncukboncuk'un tavsiye ettiği beslenme programı uyguluyorum 1,5 aydır ama son 2 haftadır aksadı malesef. Pazartesi doktora gitmeyi düşünüyoruz. Kaan AYDOS hocayı duymuştum bu siteden, randevu almak için aradım, bir muayene ücreti 300 tl. dediler. Hastenede bakmıyormuş sadece muayenehanede bakıyormuş. Ankarada başka tavsiye edebileceğiniz iyi bir doktor varmıdır diye sormak istiyorum...

merhaba arkadaşlar, ben daha öncede birkaç kere yazmıştım, eşimde sperm azlığı var, boncukboncuk'un tavsiye ettiği beslenme programı uyguluyorum 1,5 aydır ama son 2 haftadır aksadı malesef. Pazartesi doktora gitmeyi düşünüyoruz. Kaan AYDOS hocayı duymuştum bu siteden, randevu almak için aradım, bir muayene ücreti 300 tl. dediler. Hastenede bakmıyormuş sadece muayenehanede bakıyormuş. Ankarada başka tavsiye edebileceğiniz iyi bir doktor varmıdır diye sormak istiyorum...

merhaba, Kaan Hocanın adını duyunca bir yazayım dedim. Kendisi eşimi de doktoru ve ben gerçekten beğendim hocayı. Eşimde hormon eksikliği var, testosteronla başladı, ancak başka ürologların yanlış tedavisi ile fsh ve lh da düştü. Kaan hoca aklı başında mantıklı bir adam. Her hastaya aynı tedaviyi vermiyor. Eşime daha gençsin ve çocuk istiyorsun, senin gibi hastaya direk testosteron hormonu verilmez dedi mesela. Başka bir tedavi uyguluyoruz şuanda. Muayene ücreti pahalı evet ama sadece 1 defa veriyorsunuz. Tedavinin ileriki aşamalarında mail ile haberleşiyorsunuz. Mesela bizden 1 ay sonra test istedi, çalıştığı tıp fakültesi hastanesinde yaptırmamızı daha güvenilir olacağını söyledi, zaten devlet karşılayacak, sonuçları mail ile ileticez ve duruma göre ya ilaçları ve dozunu değiştirecek ya da devam edicez. Bu süreçte eğer bir sıkıntın olursa, mesela ilacın etki etmediğini düşündün ya da yan etki yaptı vs, yine doktorla haberleşiyosun hemen alternatif tedaviye geçiyor. Diğer özel muayenehaneler gibi, her fırsatta gel ve para ver demiyor yani. Hatta direk, bir daha gelmenize gerek yok, mail ile konuşuruz olmazsa hastanede görüşürüz diyor.

Ve hastasını acayip sahipleniyor. Siz bana geldiniz, sorununuzu anlattınız, şimdi top bende, mesuliyet bende, ben çözeceğim, kafanız rahat olsun diyor. Eğer imkanınız varsa gidin derim. 1 kere vereceksiniz o parayı. Şİmdiden geçmiş olsun, inşalalh güzel sonuçlar alırsınız

canım çok şükür iyii minik kızım..50 günlük olduk büyüyoruz...
sen nasılsın gelişmeler var mı durumunda..
ceylana da çok sevindim birde melisela varmış sanırım..ikinizide tebrik ediyorum kızlar..
güzel bi hamilelik geçiirirsiniz inş..bebişinizi de ayılrısıyla kucağınıza alırısnız:)
masallah ıyı olmanıza sevındım kocaman olmus yavrun
op yerıme mınnosu :)
CANIMMMMMM tebrikler hayırlı uğurlu sağlıklı sıhhatli hep gülen bir hayat nasip etsin MEVLAM

pembiş kuzuna

sanada geçmiş olsun canımm kendine iyi bak

ALLAH cc emanet ol.........

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah
:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
kız böle yazınca gebıssın sandım vallaha
ınsallahhhhhhhhhhhhh
en yakın zamnda bnde senı tebrık edecegımmmmm :)
oooooooooyyyyy ronyam :(
ne zor demı kafanı tutamıorsun
br yandan senın rahatın yk
br yandan bebek doymuor
br yandanda ılgı bekleyen baska bır evladın var
rabbım duzene soksun ve sutunu bol etsın
bebegınınde sarılıgı ınsallah hep fızyolojık kalır artmaz tatlım
sana tavsıyem anne sutunu artıran cok onemlı bır besın HURMADIR...bol bol esın alsın ye canım
Günaydın arkadaşlar, cumamız mübarek, ettiğimiz dualar kabul olsun inşallah...

boncugumm,
senı burda sık gormek ne kadar gusel
tıpkı eskı gunlerdekı gıbı
oguzuk ne yapıor
ısırsana onu
kocaman pasa oldu o artık

Back
X