Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım adacımmm güzel arkadaşım keşke kk ya veda etmeden evvel buraya uğrasaydın
yaşayan bu duruma bende çok üzüldüm ama inanki o anki muhabbetin içinde olsaydın
hiçde art niyetli bir şey yoktu. hem ne varki insan depresyona girerse
ben ilk doğumumdan sonra depresyona girdim bir süre antidepresan kullandım
hatta bu hamileliğimde büroda nasıl rapor alırım diye konuşurken
arada derdim arkadaşlara nasıl olsa depresyon geçmişim var alırım psikiyatriden raporu :)
onlarda gülerdi.yani bu durum hepimiz için
keşke burda olsaydın bu duruma ekintosta bende boncukta ve eminim diğer arkadaşlarda çok üzüldüler
biz seni çok seviyoruz bizim için değerlisin sakın ağlama üzülme
bak ekintosta dahil bende şuan lohusayım hepimizin hormonları farklı çalışıyor
belki bizde farkında olmadan senin bam teline bastık
ama emin ol asla art niyet yok olamazda lütfen kk ya aramıza dön :26:

Canım ben facedeki hesabımı dondurdum,burda yazılan oraya ,orda yazılan buraya yazıldığında gereksiz yanlış anlaşılmalar oluyor.
En iyisi tek yerde olmak,hoş bugüne kadargruba birşey yazmamışdım ama arkadaşlarımızın hamiş hallerine,bebişlerine bakmak hoşuma gidiyordu.

canım ben epey zamandır yokum zaten
arada açıp bebişlerin fotosuna bakıyorum sadece
neyse ada eminim bizi okuyacak
bizlerde aynı duygu durum bozukluğunu yaşıyoruz
hele ben pespembe bulutların üzerinden aniden iniş yaptım sanki
karnımdaki boşluk birden bire omuzlarımda ağır bir yük oldu
sürekli korkular içindeyim ve kendimi acayip çirkin hissediyorum
Allahtan eşim çok anlayışlı her seferinde çok iyi görünüyorsun diyor bana
yani hepimiz bu dönem böyleyiz adada inşallah bizleri anlar
kesinlikle art niyet olmayan bir sohbetti

sistem bişeyler yazmayınca sizide devre dışı bırakıyor mu?

evet ronya kesinlikle hassas bir dönemin verdiği bir yanlış anlama sonucu bir alınganlık.sonuçta ada üzülmüş ,emziriyor sütü falan etkilenirse boşu boşuna diye endişelendim....

o bunalım bende var hatta bugün öyle ktü bir modda uyandım ki eşim 'oğlum anne bunalım takılıyor'diyor.
tekrar adapte olmak o kadar zor ki herşeye ,kilolar bir taraftan kendini çirkin hissediyorsun bir taraftan,koşturma,uykusuzluk bir taraftan...vs.vs.vs.
erkek infertilitesine bile izin vermemiştim ki şimdi cinsel hayat yerlerde:)

"Yanlış hesap Bağdattan döner" atasözünün yerini bulacağını düşünüyorum. Sonuçta o konuşmada kimsenin art niyet içerikli konuştuğunu düşünmüyorum.

Adacım gerçekten yanlış anladın boşu boşuna canını sıkıyorsun, bu aciz halimizle(kendi adıma) nasıl başka biriyle dalga geçme, alay etme gibi bir durum söz konusu olabilir ki.

Sonuçta bende heyet raporu almak için çok uğraştım ama alamadım, bunu çalışmak zorunda olan herkes yapıyor yapmakta zorunda bence.

H

Ekostos;

Benim oğluşunda kafasında konak olmuştu sanırım banyo yaptırıken iyi durulayamamışız dr hiçbişey vermedi kendi kendine geçer demişti ki öylede oldu, endişelenmene gerek yok. Banyo konusuna gelince soğuk havalarda bende haftada 2 kere yaptırıyorum mecburen ama bundan sonra havalar düzelirse(öyle umut ediyorum) 2 günde bir yaptırıcam.

Offff al bende de o kadar, aman şöyle bişeyde var vericez o kiloları sonuçta, kimsede kalıcı olmamış bizde de olmaz dimi? Ben tekrar 36 bedenime geri dönmeyi hayal ediyorum(?????)

Benim oğluma adapte olman nerdeyse 3 ayı buldu. Buna da şükür, hepimiz zor zamanlardan geçiyoruz. Doğum olzyı zaten başlı başına çok enteresan bir olay öncesinde bi sürü sıkıntı yaşadık, hamilelikle,sonrasında ama geçiyor hepsi teker teker.

Kızlar çok sağolun canlarım ..
Bugün bir kez daha oh dedim ..
Bizlerin tedirginlikleri hiç bitmiyor ..
Hastaneye gittik geldik , ordan çıktık dişçiye ( 20 lik dişim apse yapmıştı )
Dişçide çok düşük doz bir iğne yaptı , 2 dk sürdü uyuşuluğu 1 mg bile değil yani yaptığı doz ..
20 lik dişimi iyice ortaya çıkardıki her yerini fırçalayım , yemek artıkları kalmasın diye ( anlatırken benim midem bulandı kendimden )
Neyse ve geldik açlıktan ölmüşüz , yemek yedik ancak gelebildim ..
Mutluluğumu paylaştınız çok sağolun ..

Face'ye Ada a ile ilgili uzun uzun yazdım ..
Buraya bir daha o kadar uzun yazmayacağım ..
Niyetimi biliyorsunuz asla kalp kırmak istemem Allah'tan korkarım ..
Ben onun kendiyle barışık haline gülerken ve bu durumu hoşuma giderken , ağlamasına sebebiyet verdiğim için çok üzüldüm ..
Günüme gölge düşürdü bu olay ..
Keşke bizlere gitmeden bir söz hakkı verseydi, kendimizi ifade edbilseydik ..
Ben diyeceğimi dedim ve gidiyorum yapmasaydı ..
Yanlış anlamalar olabilir , bu hayatın içinde olan bir şey ama insanlara kendini yeniden anlatma fırsatı vermekte gereklidir..
Sağlık olsun ..

Yağmur'um hayırlı olsun tedavin ..
7 nisanda Esila'mın , çok yakın zamanda da senin güzel haberlerini alacağız Allah'ın izni ile..
Hamiler doğum yapıyor artık , yeni hamileler listeyi çoğaltsın ..
Nasıl mutlu oluyorum .. Rabbim rast getirsin.

bilgem gözün aydın güzel geçmiş ayrıntılı bana 9da burda ol dediler sen kaçta gidip kaçta ultrasyona girdin önce muayene oldugun yere git geldigin gün dediler bi kagır istediler benden sende yaptınmı böyle bişey bide sonucu göstermek için ögleden sonrayı beklemek şartmı işin bitince gösteremiyomusun azcık anlatsana canım acemilik çekmeyim gidince

Erkenden git normal de muayeneye olduğumuz yere gideceskin ilk önce ..
Zaten söylemişler ..
Orda tek işin , giriş yapacaklar ..
Sonra görüntüleme merkezine gidebilirsiniz diyolar bilgisayarda giriş yaptrdıktan sonra ..
Görüntüleme merkezine gittiğinde orda randevu kartını veriyorsun .. İsimle çağırıca bekleyin diyor ..
Bir 10-15 dk sonra isim söylüyolar ..İsmini söyleyine usg'nın yapılacağı yere gidin diyor.. Bizim 9 nolu odanın biraz ilerisinde 2. basamak ultrason yazan bir oda var ..
O koridorda sorsan söylerler..
Bekliyorsun iismle çağırıyorlar .. Şimdi karışık gelebilir ama gidince işlerinin çabuk çabuk geçtiğini göreceksin ..

Öğleden sonra sonucunu kendi dr'una göstereceksin ..
Ben bekledim mecburen ..
Dr'um baktı çok memnun oldu sonuçtan çok şükür bir sorun yok dedi..
Bu arada 2 li ve 3lü taramanı mutlaka yanında götür istiyolar ..Tekrar bakmak için ..

Bir daha ki randevumu 24. haftaya verdiler.. Yani 2 hafta sonra .. 22 haftalık görünüyor bebeğim ..
1 hafta önde gidiyor ..
2 hafta sonra şeker yüklemem var ..

Sadece tetanoz aşını sormayı unuttum ..
Onuda özeldeki dr'um kesin yaptır demişti ama kaç doz yaptıracağım bilmiyorum ..
Yarın telefon edip soracağım ..
Sonra gidip sağlık ocağında iğnemi vurduracağım ..
İnşallah ateşim çıkmazzzzz :)

Son düzenleme:
kızlar merhaba,,
geçmişe pek bakamadım çok yüzeysel gectım pek merak eden olmamıs sanırım yoklugumu ama ben yazmak ıstedım. nerdeyse bır aydır gıremıyrm sanırım. hastanede yattım uzun sure. aşırı kanamalarım oldu. bebeğim dursun diye yapılmadık sey kalmadı ama salı günü oğlumu kaybettim.....
böyle bır acıyı allahım kımseye yasatmasın. bugun gomduk yavrumu dunyalar guzelıydı. aynı babasına benzıyordu. gıttı oglum.....
kaderde buda varmıs demek..
acım cok buyuk basetmeye calısıyorum.
allahım ıcıme serınlık versın dıye dua edıyorum.
okadar baglanmıstım ki.....

kızlar merhaba,,
geçmişe pek bakamadım çok yüzeysel gectım pek merak eden olmamıs sanırım yoklugumu ama ben yazmak ıstedım. nerdeyse bır aydır gıremıyrm sanırım. hastanede yattım uzun sure. aşırı kanamalarım oldu. bebeğim dursun diye yapılmadık sey kalmadı ama salı günü oğlumu kaybettim.....
böyle bır acıyı allahım kımseye yasatmasın. bugun gomduk yavrumu dunyalar guzelıydı. aynı babasına benzıyordu. gıttı oglum.....
kaderde buda varmıs demek..
acım cok buyuk basetmeye calısıyorum.
allahım ıcıme serınlık versın dıye dua edıyorum.
okadar baglanmıstım ki.....

tmm canım çok sagol rabbim yardım eder inşallah sorunsuz geçer benimkide
zaten hep götürüyorum ben dosyaladım
bilgem biz zaten yarın 22 haftalık olmuyomuyuz
kız ne çabuk geldi şeker yüklemesi falan rabbime çok şükür bu günleride gördük hala inanası gelmiyor insanın en kısa zamanda diger arkadaşlarımızda nasip etsin allahım
canım burda yazdımmı hatırlamıyorum bana tek doz yapılacakmış gebelikte bide 1 yıl sonra yapılacakmış defalarca sordum yaşımdan ve lise mezunu olmamdan dolayı böyle dediler bende ses etmedim ama kolum iyi agrıdı haa belkide 2. olsa yaptırmazdım tek oldugu iyi oldu valla bide o günden beri kalkınca falan bi baş agrısı oluyo sorma aşıdanmı anlayamadım ben yeni başladım kan hapına hiç başım agrımıyodu hapı aldım eczaneden agrımaya başladı neden anlamadım bende ateş olmadı ama baş agrısı oldu aşıdanmı bilmiyorum artık

canım çok geçmiş olsun rabbim sabır versin en kısa zamanda rabbim tekrar anne olmayı nasip etsin çok zordur eminim rabbim kimseye yaşatmasın .

5n1k ben yazmadım ama seni gerçekten merak ettim ..
En son girdiğin zamana baktım hatta 1-2 gün evvel , en son 12 martta giriş yapmışsın sanırım ..
Başka topiklerede girmeyince ya interneti yok yada vakti yok dedim , hiç kötü bişey gelmedi aklıma ..
Rabbim sabırlar versin ..
Çok üzüldüm gerçekten ..
Umarım bir daha yaşamazsın böyle bir acı ..
Ne desem boş şaun .. Yakın zamanda toplarlanmanı diliyorum.

Son düzenleme:

Bende tek doz vurulayım o zaman ..
Lisede bende vuruldum çok iyi hatırlıyorum ..
Spor salonnunda titreye titreye beklemiştik hemşireleri :)
Benim takıldğım , yarın mı gidip vurulsam yoksa 24. haftayı mı beklesem ?
Fark edermi ki 2 haftadan ?

Çok şükür Ceylan'ım , Rabbim herkeze nasip etsin .. Yarın 22. haftamız bitiyor ..
5.5 aylık gebiş olduk ..
İnşallah bu güzel duyguları tüm arkadaşlarımda yaşar ve bizlerde sağ sağlim vaktinde kucaklarız evlatlarımızı..

Kan hapı mide ağrısı yapabilirde , baş ağrısını duymadım hiç.
Bende 1.5 haftadır kullanıyorum baş ağrım olmadı ..

Kız delü Ceylan bilgisayarın ekranına çok baktığından olmasın baş ağrın ?

bence farketmez ama yakındı nasıl olsa git bi sor istersen saglıkocagına
kız benim tıcker 1 hafta önden aslında ben 20+6 degilmiyim sen beni geçmişsin bunu yenimi yaptın ben daha 21, haftayı bitirip 22 ye giriyorum
amin canım inşallah bence aşıdan oldu çünkü o günden sonra oldu hem kolum agrıdı hem bacagım yatamadım bir türlü ondan agrımış olabilir başım pcde fazla kalmıyorum canım sadece akşamları 11 den sonra 2 saat falan duruyorum gündüzleri arada bakıp gidiyorum o kadar

canımm..
rabbim sabır versin inşalalh
inan şok oldum ne denilir ne yapılır blimiyorum
facede grup olduğundan buralara çok gelen olmuyor artık ben de pek girmiyorum nete
o yüzden hiç farkedemedim inan ama senin mücadeleni emeğini azmini hep gördüm ve mutlu oldum senin mutluluğunla
buradaki tüm arkadaşlarım için olduğu gibi..
biliyorum acını hafifletmez hiç kolay da değildir eminim ama rabim onu cennetine aldı inşallah
ve sizi orada kavuştursun ve inşallah sürpriz bir yumurtayla unuttursun acını..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…