Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
günaydın kızlar..
dün gece dayanamayıp test yaptırdık kan testi ama negatif artık hiç birşeye gücüm kalmadı benim şuanda tek ilacım zaman bunu biliyorum ve allaha sığınıyorum dün geceden beri hiç uyumadım ama ağlayamıyorumda kendimi hiç iyi hissetmiyorum ben sanki kendi bedenimde kendi canımı taşımıyorum aslında hep umutlanmamaya çalıştım ama sadece dildeymiş anladım yüreğim kendini kaptırmış rabbimden yüreğime sadece serinlik vermesini istiyorum allaha emanet olun kızlar benim için dualar ettiniz allah razı olsun benim olmadı ama rabbim sizlere versin en kısa zamanda

(Bekar kıza)
- Evlenmeyi düşünmüyon mu? Daha ne duruyon? Bi Konuştuğun yok mu? / Niye birini bulmuyon? Bul da evlen artık kızım, yaşın geçiyor.
(Piyasadan habersiz teyze)
*
...
(Birkaç yıllık evli kadına)
- Çocuğunuz olmuyor mu, istemiyor musunuz?
+ İstemiyoruz.
- Aa, istememek olur mu, yavrum? İlkini hemen doğur, sonra istemezsin. İlkini hemen istemezsen bir daha çocuğun olmaz, Allah korusun. Eltimin kızı da istemedi istemedi, sonra istedi de olmadı.

(Tek örnekle infertilite uzmanı olmuş teyze)
*

(Birkaç yıllık evli kadına)
- Çocuğunuz olmuyor mu, istemiyor musunuz?
+ İstiyoruz da henüz olmadı. Bakalım.
- Aa, kusur kimde?
+ (Hafif morararak) Bilmem.
+ Aaa bilmemekle olur mu yavrum. Olacak olsa olurdu şimdiye kadar. Vakitlice bir doktora görünün. Dur bakayım, eltimin kızı da bir doktora gidiyordu. Sana adını bulayım.
(Ürolog kimliğiyle konuşan teyze)
*

(Tüp bebek yaptırdığını öğrendiği kadına)
_ Kaç sene sonra tüp bebek yaptırdınız?
+ 3.
- Niye hemen yaptırdınız? Biraz daha deneseydiniz, yavrum.
(Stratejik zamanlama uzmanı teyze)
*

(Hamile kadına)
- Çok doktora gitme, kızım. Çok gösterme bebeği. Kör olur diyorlar.
(Felaket tellallığına soyunan teyze)
*

(Bilumum durumlar üzerine)
- Doktor ne anlayacak, yavrum? Sen dediğimi yap. Gör bak hemen düzelir.
(Alternatif tıpa soyunmuş teyze)
*

(Bebeğinin cinsiyetinin kız olduğunu öğrenen kadına)
- Yok, yok, bu kız karnı değil. Kız olsa yayvan olurdu. Seninki sivri. Bu kesin oğlan.
(Ultrason cihazı yutmuş teyze)
*

(Doktorun sezaryen önerdiği kadına)
- Sen hiç anasının karnında kalmış çocuk gördün mü? Doğar elbet, bekle hele. Kestirme sakın karnını. O kadar para verme sezaryene.
(Finansman danışmanı teyze)
*

(Çocuğu emmeyi reddeden kanına)
- Hava sıcak ya memmende süt bozulmuştur. Ondan istemiyordur çocuk. Memmene buz koy, gör bak nasıl emecek.
(Diyecek laf bulamadığım teyze)
*

(İlk çocuğunu doğuran kadına)
- Arayı açma, hemen yap bir daha. Eltimin kızı arayı açtı da hiç iyi olmadı.
(Stratejik planlama uzmanı teyze)
*

(İki çocuktan başka doğurmak istemeyen kadına)
- Şimdiki gençler tembel. Bizim zamanımızda hazır bez olacaktı, o hoooo, vallahi on tane doğururdum.
(Çocuk büyütmeyi sadece alt değiştirmek sanan teyze)
*

(Dondurulmuş embriyo ile hamile kaldığını öğrendiği kadına)
- Aaa, keşke dondurtmasaydınız. Bu çocuk soğuk olur şimdi. Eltimin kızı da öyle doğurdu da, valla aha böyle Nemrut gibi bir şey oldu.
(Allah eltisinin kızına sabır versin dediğimiz teyze)
*

(Çocuğun iştahsızlığından şikâyet eden kadına)
- Aç bırak, bak nasıl emiyor / yiyor.
(Beslenme uzmanı teyze)
:9::9::9::9::9::9::9::9:

ceylancım paylaşımına bayıldım harika yazmışsın. tam da anlattığın gibi.

kızlar cuma günü sabah sezeryan için 8de hastanede olacam..bugün doktor yine fikrini değiştirdi..bende artık kabul ettim..çünkü hastanede baya gerildim, dosyam falan kaybolmuş..Sinirler iyice tavan olduğu için kurtulmak istiyorum ordan :) hakkımızda hayırlısı olsun..dualarınızı bekliyorum..

selam mıllet nasılsınız ...
kardesım gıttı artık gunluk topık takıbımı yapabılrıım ınsallah
cuma gunu hastaneyı arayacagım dosyam konseyden cıktımı dıye bakalım ...dua edın ıslerımız hayırlısıyla kolaylıkla devam etsın bızımde...

yagmurum gunler azalıyor hıc kotu seyler dusunme ınsallah ..
antalya sen takıp mı asılamamı yaptırcaktın noldu bı sey yazdıgını gormedım de :26:

ronyam nerelerde gırmemıs bıkac gundur .. kayınvalıdesı bılgısayarı vermıyomu acaba :27:

kızlar bıde sıze bı teklıfım var face de de yazdım ... hanı eskıden tefrıcıye okuyorduk suan kutlu dogum haftası ya nısan sonuna kdr 4444 tefrıcıye veya 70000 salavat okusak mu ısteyenler katılabılır tabıkı de hem uzun zamandır duasız kaldık su aralar bı canlanma olsa dıye dusundum hazır kutlu dogumun bahanesıyle .. ben katılırım dıyenlerı not alıp paylastırma ısını baslatabılırız ...

katılmak ısteyen bana burdan veya faceden yazabılır ekın 500 tef ıle actı kampanyayı :34:

günaydın kızlar..
dün gece dayanamayıp test yaptırdık kan testi ama negatif artık hiç birşeye gücüm kalmadı benim şuanda tek ilacım zaman bunu biliyorum ve allaha sığınıyorum dün geceden beri hiç uyumadım ama ağlayamıyorumda kendimi hiç iyi hissetmiyorum ben sanki kendi bedenimde kendi canımı taşımıyorum aslında hep umutlanmamaya çalıştım ama sadece dildeymiş anladım yüreğim kendini kaptırmış rabbimden yüreğime sadece serinlik vermesini istiyorum allaha emanet olun kızlar benim için dualar ettiniz allah razı olsun benim olmadı ama rabbim sizlere versin en kısa zamanda

canım.diyecek birşey yok.
senin duana gönülden amiiiin diyorum.
inşallah hayırlısıyla en kısa zamanda duaların kabul olur.

selam mıllet nasılsınız ...
kardesım gıttı artık gunluk topık takıbımı yapabılrıım ınsallah
cuma gunu hastaneyı arayacagım dosyam konseyden cıktımı dıye bakalım ...dua edın ıslerımız hayırlısıyla kolaylıkla devam etsın bızımde...

yagmurum gunler azalıyor hıc kotu seyler dusunme ınsallah ..
antalya sen takıp mı asılamamı yaptırcaktın noldu bı sey yazdıgını gormedım de :26:

ronyam nerelerde gırmemıs bıkac gundur .. kayınvalıdesı bılgısayarı vermıyomu acaba :27:

kızlar bıde sıze bı teklıfım var face de de yazdım ... hanı eskıden tefrıcıye okuyorduk suan kutlu dogum haftası ya nısan sonuna kdr 4444 tefrıcıye veya 70000 salavat okusak mu ısteyenler katılabılır tabıkı de hem uzun zamandır duasız kaldık su aralar bı canlanma olsa dıye dusundum hazır kutlu dogumun bahanesıyle .. ben katılırım dıyenlerı not alıp paylastırma ısını baslatabılırız ...

katılmak ısteyen bana burdan veya faceden yazabılır ekın 500 tef ıle actı kampanyayı :34:

canımmm lorkem özledim seni
bende fazla girmesemde aklımdasınız.
hayırlı haberler alırsın inşallah cuma günü
peki dosyan hazırsa ne zaman yaptırıcasksınız tüpü.

dua işini iyi düşünmüsün ben varım canım çok iyi olur.
ben sana özelden yazayım şimdi burda yasak ya.ne kadar okuyacağımı.

benide hiiiç sorma canım.hiç bir tedavi yok şimdilik.

günaydın kızlar..
canım ya Allah sabrını arttrsın,Allah yar ve yardımcın olsun:)))
yagmurrrrrrrrrrrrrrrr senı cok merak edıorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
canımmmmm bende çok merak ediyorum:))))
Allah razı olsun senden:)))
Gunaydinlar kizlar.
Herkes iyidir insallah.Ben ve oglum iyiyiz cok sukur.
Bugun temizlik var evde,annem geldi yapacak sagolsun.
Hepinizi optuk:)

Yagmur'un test gunu haftaya bugun az kaldi.

ewet bilgem ewet :)))
az kaldı:))))
sonucu sabırsızlıkla bekliyorum:))))
dualarınızı eksik etmeyin:)

:((((
canım hiç bir belirti yok:(((
o yüzden sıkınılıyım ya:)))))))))
ama ben diğer tüp dede hiç belirti hissetmedim
ama şuda var ya yokta belirtide yoksa:)))
herşey kısmet,Rabbim hakkımda hayırlısını versin:))

daha bugün bir topikte okudum.3, yaptırmış.dondurulmuşlarla
yaşından dolayı çok az şans vermişler.onunda ayn hiç bir belirtisi olmamış
öncekilerdede bundada.hatta hiç yatmamış ertesi günü uçakla bir düğüne gitmişler.halay çekmiş.
çalışmış.çok yorulmuş. hiç ümdi yokken pozitif sonucu almış.
inşallah sende alıcaksın pozitif sonucu .gönlünü ferah tut.:54::54:

daha bugün bir topikte okudum.3, yaptırmış.dondurulmuşlarla
yaşından dolayı çok az şans vermişler.onunda ayn hiç bir belirtisi olmamış
öncekilerdede bundada.hatta hiç yatmamış ertesi günü uçakla bir düğüne gitmişler.halay çekmiş.
çalışmış.çok yorulmuş. hiç ümdi yokken pozitif sonucu almış.
inşallah sende alıcaksın pozitif sonucu .gönlünü ferah tut.:54::54:

canım bende yatmadım:))
Rabbim vermediyse ne kadar yatarsam yatayım olmayacağını biliyorum
bir belirti görmek istiyor insan ama göremeyincede acaba diyor ,ister istemez
olsada olmasada hayat benim için dewam edecek:))))

canım.diyecek birşey yok.
senin duana gönülden amiiiin diyorum.
inşallah hayırlısıyla en kısa zamanda duaların kabul olur.

canımmm lorkem özledim seni
bende fazla girmesemde aklımdasınız.
hayırlı haberler alırsın inşallah cuma günü
peki dosyan hazırsa ne zaman yaptırıcasksınız tüpü.

dua işini iyi düşünmüsün ben varım canım çok iyi olur.
ben sana özelden yazayım şimdi burda yasak ya.ne kadar okuyacağımı.

benide hiiiç sorma canım.hiç bir tedavi yok şimdilik.

hayırlısı olsun antalyacım Allah kabul etsın bu arada ;)

bızım suan bellı degıl ama zaten rapor cıkınca 3 ay ıcınde yaptırmak lazımmıs bız bı umre ısı var esım ızın alamazsa ısten hemen yaptırıcaz sanırım tupu

gunaydin kizlarrr
YAGMURUM yagmur yureklim senden gelecek o guzel haberle sessiz kalan topigimiz canlanacak RABBIMIN izniyle...
LORKEMM amerikalarida talan ettin geldin geleli senden ses seda yok hadi bakalim tedavin hayirli olsun RABBIM isini kolaylastirsin hersey su gibi akip gecsin ve sende o muhtesem haberle sevin INSALLAH....bebisinide alir gezmelere gidersin artikim :)) buarada duayi ne iyi dusunmussunuz bende katilmak isterim

Gunaydin kizlar.
Melis simdi dogum yarin mi olcak,ay cok heyecanli.
Saglicakla gelsin prenses.
Paptyada dogum yapmistir coktan.
Sirada butterfly var.

Yagmur'um bende de hic belirti yoktu,belirtide aramadim zaten.
Dr olacaksa olur diyordu.
Icini ferah tut az kaldi:)

Azra 3434 cnm mesajını yeni gördüm biraz acemiyim kusura bakma:))sana yazdım ama mesajı gönderemedim.sanırım daha buna hakkım yok:))sonuçları yazmıştım zaten görmüşsün.biz izmir şifa hastanesi hakan öztürk'e gidiyoruz.şimdilik iyi gidiyor gibi ama bakalım hayırlısı artık.6.ayın sonundaki sonuçlarımıza göre belli olucak.hareketliliğe etki etti ilaç ama sayıda pek bir işe yaramadı:( istersen yinedesonuçları yazayım sana.sayımız 19 milyondan 20 milyona çıktı.morfoloji % 3 aynı kaldı.hareketliliğimiz % 28 den % 40'a yükseldi.Allahım hayırlısını versin hakkımızda...

gunaydin kizlarrr
YAGMURUM yagmur yureklim senden gelecek o guzel haberle sessiz kalan topigimiz canlanacak RABBIMIN izniyle...
LORKEMM amerikalarida talan ettin geldin geleli senden ses seda yok hadi bakalim tedavin hayirli olsun RABBIM isini kolaylastirsin hersey su gibi akip gecsin ve sende o muhtesem haberle sevin INSALLAH....bebisinide alir gezmelere gidersin artikim :)) buarada duayi ne iyi dusunmussunuz bende katilmak isterim

Gunaydin kizlar.
Melis simdi dogum yarin mi olcak,ay cok heyecanli.
Saglicakla gelsin prenses.
Paptyada dogum yapmistir coktan.
Sirada butterfly var.

Yagmur'um bende de hic belirti yoktu,belirtide aramadim zaten.
Dr olacaksa olur diyordu.
Icini ferah tut az kaldi:)

bundan sonra yle yapacağım tatlişlerim:))
rabbimin hikmeti dün bir kitap geçti elime ismi üzülme:))
okudukça ben nelerei kimleri dert ediyormuşum dedim durdum
enerjimi bayağı bir yüksetti
pozitifim şu an
değmeecek kilşileri olayları büyütmek te büyütmek
bide öyle kuru kru bir kitap de değil ayetler ışığında psikolojik dertek
hani yaşam koçları varya onların yaptıklarını yapıyor resmen:))

Back
X