• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canım bu bitkisel çayları nasıl temin edebiliriz. İbrahim Saraçoğlu ile önce telefonda mı görüşmemiz gerekiyor. sitesine baktım ama bu bahsettiğin çaylardan göremedim.
Canım sitesinden sadece sperm sayısı azlığı kürü var, önce Saraçoğluyla telefonda görüşüp (pazartesi, salı, çarşamba öğleden sonra telefonla görüşebiliyosun) durumunuzu açık açık detaylı anlatırsanız size belki farklı bir kür söyler. Biz görüştükten sonra bize gönderdiler bahsettiğim çayları.

Özlemcim beslenme programıyla ilgili sorularım bitmedi:) mevsim itibariyle bulamadığım şeyler var..brokoli, brüksel lahanası gibi..bunların yerine kullandığın farklı sebzeler varsa önerirmisin canım...çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için..bugün biraz araştırdımda,gnc arginmax,l-arginin,l-carnitine gibi bitkisel tabletler var..bunlar hakkında bilgin varsa benimle paylaşır mısın?
beslenme programına cok inanıyorum..mümkün merttebede uygulamaya calışıyorum ama, listede bir tanesini bile yyemeyince sanıyorum ki eksik yapıyoruzz..o yüzden bu bitkisel tabletlere yöneldim..takviye amaçlı ama çokta güvenemedim..

Özlemcim beslenme programıyla ilgili sorularım bitmedi:) mevsim itibariyle bulamadığım şeyler var..brokoli, brüksel lahanası gibi..bunların yerine kullandığın farklı sebzeler varsa önerirmisin canım...çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için..bugün biraz araştırdımda,gnc arginmax,l-arginin,l-carnitine gibi bitkisel tabletler var..bunlar hakkında bilgin varsa benimle paylaşır mısın?
beslenme programına cok inanıyorum..mümkün merttebede uygulamaya calışıyorum ama, listede bir tanesini bile yyemeyince sanıyorum ki eksik yapıyoruzz..o yüzden bu bitkisel tabletlere yöneldim..takviye amaçlı ama çokta güvenemedim..
Brokoliyi ben de zor buluyorum, pazarda görünce alıyorum. Brüksel lahananın mevsimi geçti, havuçta almıyorum artık turp zaten yok, onun yerine bol bol domates yedirmeye çalışıyorum. Yani mevsimi gelen sebzeleri ve meyveleri yedirmeye çalışıyorum. Portakal yerine günde 1 tane orta boy kivi, haftada 3-4 kere çilek ve erik yediriyorum eşime. Onun dışında roka--tere--dereotu--marul--yeşil soğan bol bol yeşil biber yedirmeye çalışıyorum. Aklıma gelenler bunlar. Ayrıca merak ettiklerin olursa sorarsın yine. Haaa bu arada ceviz ve fındık mutlaka yedir.
Bahsettiğin ilaçları duydum ama ben herşeyin besinlerle vücuda girmesi taraftarıyım, ne kadar bitkisel ilaç dense de ilaç sonuçta o yüzden pek sıcak bakmıyorum.

Brokoliyi ben de zor buluyorum, pazarda görünce alıyorum. Brüksel lahananın mevsimi geçti, havuçta almıyorum artık turp zaten yok, onun yerine bol bol domates yedirmeye çalışıyorum. Yani mevsimi gelen sebzeleri ve meyveleri yedirmeye çalışıyorum. Portakal yerine günde 1 tane orta boy kivi, haftada 3-4 kere çilek ve erik yediriyorum eşime. Onun dışında roka--tere--dereotu--marul--yeşil soğan bol bol yeşil biber yedirmeye çalışıyorum. Aklıma gelenler bunlar. Ayrıca merak ettiklerin olursa sorarsın yine. Haaa bu arada ceviz ve fındık mutlaka yedir.
Bahsettiğin ilaçları duydum ama ben herşeyin besinlerle vücuda girmesi taraftarıyım, ne kadar bitkisel ilaç dense de ilaç sonuçta o yüzden pek sıcak bakmıyorum.
ceviz fındık fıstık bol bol tüketiyor..kuru üzüm kayısı incir hepsini yiyor..evet çok haklısın..bitkisel diyorlar ama ne kadar güvenilir olduğu konusunda benimde tereddütlerim var..çok sağol canım..

İyi akşamlar arkadaşlar. Beni bazılarınız bilir, bilmeyenler için tekrar anlatayım. 2 yıldır bebek sahibi olmak için uğraşıyoruz.
İlk 1 yıl herşeyin yolunda olduğunu düşünerek beklemekle geçti. sonra eşimin sperm sayısının 2 milyon ile 3 milyon arasında olduğunu öğrendik. Hemen ne yapalım derken Mayıs 2009 da tüp bebek yaptırdık negatif sonuç aldık.

Şimdi ne oldu. Ocak ayından itibaren Allahın izniyle, değerli hocam Sayın İbrahim Adnan Saraçoğlunun sitesinden satın almış olduğumuz bitkisel çay ve eşime uyguladığım beslenme programı sayesinde geçen hafta yaptırdığımız sperm testinde 2 milyondan 76 milyona yükseldiğini gördük.

Bizi en çok bizler anlarız ve yardımcı oluruz, bunu en iyi bilenlerden biri de benim. Neler çektiğimizi bi Allah bide bizler biliyoruz.

Gelelim uyguladığım beslenme programına:
Her sabah:
1 tatlı kaşığı, cevizli--ballı--arı sütü--polen karışımı
Zeytinyağında bekletilmiş 1 incir.
Kahvaltıda mutlaka keçiboynuzu pekmezi--yumurta--peynir--kuşburnu marmelatı--
ballı süt

İşe giderken 1 elma, 3 ceviz içi, 10 adet siyah üzüm kurusu, 3 kayısı, 3 incir kurusu

Öğlen muzlu--ballı--cevizli--tarçınlı karışım

Haftada 4 kere roka--tere--kıvırcık--turp--havuç--taze soğan--dereotu--maydonuz limonlu zeytinyağlı nar ekşili salata

Haftada 1 kere brokoli salatası
Haftada 1 kere kereviz salatası
Haftada 1 kere pırasa, 1 kere ıspanak, 1 kere bürüksel lahanası
Haftada 1 kere balık,
Haftada 1 kere bol kimyon--kekik--karabiberli tavuk ve kırmızı et
Her akşam 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Bir akşam ayçekirdeği bir akşam yerfıstığı mutlaka
Her akşam keçiboynuzu kürü
Haftada 2 kere Sayın İbrahim Adnan Saraçoğlu Hocamızdan aldığımız bitkisel çay.

Umarım sizlere faydalı olur. Daha hamile kalamadım ama en azından İLAÇ kullanmadan doğal yollarla doktorların hiç yükselmez dedikleri sayısı yükselttik. Pes etmeyin ben yukarda yazdığım listeyi 3 aydır şaşmadan uyguladım. Allah hepimizin yardımcısı olsun.Tez zamanda böyle güzel haberler vermeyi nasip etsin

yazmış olduğun bu yazıyı hergün okuyorum ...bana güç veriyor..yalnız aklıma takılan bişey var..bir yerde okumuştum..süt ile polen aynı zamanda alınırsa süt poleni etkisiz kılıyormuş..polen içildiğinde süt içilmemeliymiş..bilmiyorum doğruluk payı nedir?..
bir de bu beslenme programından önceki morfoloji ve hareketlilik beslenme programından sonraki 3aya nasıl yansıdı?..sayıda yükselme oldu ama morfoloji ve hareketlilikte de yükselme oldu mu?

yazmış olduğun bu yazıyı hergün okuyorum ...bana güç veriyor..yalnız aklıma takılan bişey var..bir yerde okumuştum..süt ile polen aynı zamanda alınırsa süt poleni etkisiz kılıyormuş..polen içildiğinde süt içilmemeliymiş..bilmiyorum doğruluk payı nedir?..
bir de bu beslenme programından önceki morfoloji ve hareketlilik beslenme programından sonraki 3aya nasıl yansıdı?..sayıda yükselme oldu ama morfoloji ve hareketlilikte de yükselme oldu mu?

Merhaba, süt polen zaten aynı anda alınmıyor burda, aç karnına polen karışımı yendikten yaklaışık 15 dk sonra kahvaltıyla beraber süt içiliyo canım. Sakıncasının olduğunu sanmıyorum. Morfoloji daha önce yanılmıyorsam %8 iken, son tahlilde %12 e yükselmişti, ileri hareketlilik %0 iken ;%10 na yükseldi ama spermler yıkandıktan sonra ileri hareketlilik oranı %40. Yani baya bi değişim oldu.

Merhaba, süt polen zaten aynı anda alınmıyor burda, aç karnına polen karışımı yendikten yaklaışık 15 dk sonra kahvaltıyla beraber süt içiliyo canım. Sakıncasının olduğunu sanmıyorum. Morfoloji daha önce yanılmıyorsam %8 iken, son tahlilde %12 e yükselmişti, ileri hareketlilik %0 iken ;%10 na yükseldi ama spermler yıkandıktan sonra ileri hareketlilik oranı %40. Yani baya bi değişim oldu.

Özlemcim, bugün hocamızla görüşebildik. Sanırım eşinin kullandığı çaydan bize de gönderiyor. Benden soğan kürü yapmamı istedi ve hormon değerlerimi. Hormon değerlerime daha önce baktırdım ama bu ay yenisini yaptırmak için adet olmayı bekliyordum. Yarın hormon testi yaptırıp hocama göndercem. Eşime yağlı ve tatlı yeme dedi. Onlardan sakın dedi. Sabahları bal karışımlarından söz ettik, kullanmamamız gerektiğini söyledi. Bu konuda şaşkınım biraz. Seni referans gösterdik değerleri yükselmiş biri olarak. İnşallah bana kızmazsın. Söylemezsem içim rahat etmeyecek.

Çok sevindim görüşmenize, hocam ne söylüyorsa doğru söylüyordur, daha önce de söylemiştim herkese uygulanacak tedavi yöntemi farklı o yüzden neden kızayım, iyi ki referans göstermişsiniz. Hocam da mutlu oluyor birilerine yardım ettiği için, hepimizin hakkında hayırlısı. Umarım en kısa zamanda daha da mutlu ve hayırlı haberler alırız.

Çok sevindim görüşmenize, hocam ne söylüyorsa doğru söylüyordur, daha önce de söylemiştim herkese uygulanacak tedavi yöntemi farklı o yüzden neden kızayım, iyi ki referans göstermişsiniz. Hocam da mutlu oluyor birilerine yardım ettiği için, hepimizin hakkında hayırlısı. Umarım en kısa zamanda daha da mutlu ve hayırlı haberler alırız.

Canım çok teşekkür ederim kızmadığın için. Olur ya neden adımı verdin falan diye belki kızarsın diye düşündüm seni tanımadığım için. Birşeyaha danışacağım sana. Keçiboynuzu kürü yaklaşık 3ay. Eşim kullanmaya başlayalı 1ay oldu. Hocamız dedi ki bu çayla beraber kürü de uygulayın. Çay da 3aylık. O zaman kür 4aylık uygulanmış olacak. Sence kürü bırakıp çaya başladığımızda küre tekrar mı başlasak? İçime bir sürü kurt düştüüüüü..Başka beni anlayacak sorularıma yanıt verecek kimse yok. Hocam çok yoğun..Herşeyi soramadık. Ne olur kusuruma bakma. Herşeyi sana soruyorum..

Canım çok teşekkür ederim kızmadığın için. Olur ya neden adımı verdin falan diye belki kızarsın diye düşündüm seni tanımadığım için. Birşeyaha danışacağım sana. Keçiboynuzu kürü yaklaşık 3ay. Eşim kullanmaya başlayalı 1ay oldu. Hocamız dedi ki bu çayla beraber kürü de uygulayın. Çay da 3aylık. O zaman kür 4aylık uygulanmış olacak. Sence kürü bırakıp çaya başladığımızda küre tekrar mı başlasak? İçime bir sürü kurt düştüüüüü..Başka beni anlayacak sorularıma yanıt verecek kimse yok. Hocam çok yoğun..Herşeyi soramadık. Ne olur kusuruma bakma. Herşeyi sana soruyorum..

Bunda kızılacak bişey yok, aksini düşünseydim zaten baştan böyle bi topikte açmazdım merak etme o yüzden. Biz biliyosun 3 aylık ilk çay kürüyle beraber keçiboynuzu kürüne devam etmiştik, şimdi hiç ara vermeden ikinci çay kürüyle beraber keçiboynuzu kürüne devam ediyoruz. Sizde keçiboynuzuna ara vermeden çay gelene kadar devam edin, zaten gelen çay kutusunun içinde yine keçiboynuzu kürüyle ilgili bilgi verilecektir. Çay kürünü de nasıl yazıyorsa harfiyen aynen uygula. Merak ettiğin başka şeyle olursa sorabilirsin yine, çekinmene gerek yok amacımız tecrübelerimizi paylaşmak.

Bunda kızılacak bişey yok, aksini düşünseydim zaten baştan böyle bi topikte açmazdım merak etme o yüzden. Biz biliyosun 3 aylık ilk çay kürüyle beraber keçiboynuzu kürüne devam etmiştik, şimdi hiç ara vermeden ikinci çay kürüyle beraber keçiboynuzu kürüne devam ediyoruz. Sizde keçiboynuzuna ara vermeden çay gelene kadar devam edin, zaten gelen çay kutusunun içinde yine keçiboynuzu kürüyle ilgili bilgi verilecektir. Çay kürünü de nasıl yazıyorsa harfiyen aynen uygula. Merak ettiğin başka şeyle olursa sorabilirsin yine, çekinmene gerek yok amacımız tecrübelerimizi paylaşmak.

Sağol canım. Eksik olma. Tamam canım devam edelim küre. Yağlı ve tatlı yeme dedi ya hocamız. Muz, fındık, fıstık,ceviz ya da ne bileyim meyve şekerli ve yağlı. Bunlar doğal olduğu için eşime yedirmeye devam edeyim diyorum, salata ve yemekleri yağsız yapacağım ama ve şekeri kescez. Balıda keselim. O zaman ben senin listeyi kendime göre bir düzenleyim sen bir bak..Tavsiyen olursa değerlendirelim yeniden..

Her sabah:
1 tatlı kaşığı arı sütü--polen karışımı
Zeytinyağında bekletilmiş 1 incir.(Bundan emin olamadım,yağını süzdürerek yese olmazmı)
Kahvaltıda--yumurta--peynir(pekmez ve marmelatı çıkardım çünkü hazır satın aldığımız için içinde mutlaka şeker vardır)

İşe giderken 1 elma, 3 ceviz içi, 10 adet siyah üzüm kurusu, 3 kayısı, 3 incir kurusu,fındık
(Elma, üzüm ve incirdeki şeker doğal şeker diye düşünüyorum)

Öğlen muzlu--cevizli--tarçınlı karışım(muzdaki de doğal)

Haftada 4 kere roka--tere--kıvırcık--turp--havuç--taze soğan--dereotu--maydonuz limonlu nar ekşili salata(yağsız)

Haftada 1 kere pırasa, 1 kere ıspanak(yağsız)
Haftada 1 kere balık(yağsız)
Haftada 1 kere bol kimyon--kekik--karabiberli tavuk ve kırmızı et(yağsız)
Her akşam 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu yada kivi yada mevsim meyveleri
Haftada 2 kere Sayın İbrahim Adnan Saraçoğlu Hocamızdan aldığımız bitkisel çay

çay şekerini de azaltcak

valla özlemcim uzman sensin tavsiye edebileceğin bişey var mı?

Her sabah:
1 tatlı kaşığı arı sütü--polen karışımı
Zeytinyağında bekletilmiş 1 incir.(Bundan emin olamadım,yağını süzdürerek yese olmazmı)
Kahvaltıda--yumurta--peynir(pekmez ve marmelatı çıkardım çünkü hazır satın aldığımız için içinde mutlaka şeker vardır)

ışe giderken 1 elma, 3 ceviz içi, 10 adet siyah üzüm kurusu, 3 kayısı, 3 incir kurusu,fındık
(Elma, üzüm ve incirdeki şeker doğal şeker diye düşünüyorum)

Öğlen muzlu--cevizli--tarçınlı karışım(muzdaki de doğal)

Haftada 4 kere roka--tere--kıvırcık--turp--havuç--taze soğan--dereotu--maydonuz limonlu nar ekşili salata(yağsız)

Haftada 1 kere pırasa, 1 kere ıspanak(yağsız)
Haftada 1 kere balık(yağsız)
Haftada 1 kere bol kimyon--kekik--karabiberli tavuk ve kırmızı et(yağsız)
Her akşam 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu yada kivi yada mevsim meyveleri
Haftada 2 kere Sayın ıbrahim Adnan Saraçoğlu Hocamızdan aldığımız bitkisel çay

çay şekerini de azaltcak

valla özlemcim uzman sensin tavsiye edebileceğin bişey var mı?

Günaydın canım. Uzmansın demişsin estağfurullah, uzman olmak ne haddime, araştırma yapıyorum kendi çapımda onlardan yoluma devam ediyorum, listen gayet iyi ama neden bu kadar yağsız olması gerekiyo o kısmını pek anlamadım. Çünkü bizim yağdan kastımız zaten hakiki zeytinyağı ve içerinde E vitamini olduğu için çok yararlı. Ama E vitaminini Ceviz, fındık, Yer fıstığı, Ispanak, Kuşburnundan da takviye edebilirsin, madem mutlaka yağsız yemesini söylemiş hocamız, mutlaka dediklerine uyacaz.
Sana önerim Potasyum, Çinko, E vitamini, C vitamini, Magnezyum, A vitamini, Selenyum ve B vitaminlerinin bulunduğu mevsim besinlerini mutlaka listende bolca yer vermen.

Günaydın canım. Uzmansın demişsin estağfurullah, uzman olmak ne haddime, araştırma yapıyorum kendi çapımda onlardan yoluma devam ediyorum, listen gayet iyi ama neden bu kadar yağsız olması gerekiyo o kısmını pek anlamadım. Çünkü bizim yağdan kastımız zaten hakiki zeytinyağı ve içerinde E vitamini olduğu için çok yararlı. Ama E vitaminini Ceviz, fındık, Yer fıstığı, Ispanak, Kuşburnundan da takviye edebilirsin, madem mutlaka yağsız yemesini söylemiş hocamız, mutlaka dediklerine uyacaz.
Sana önerim Potasyum, Çinko, E vitamini, C vitamini, Magnezyum, A vitamini, Selenyum ve B vitaminlerinin bulunduğu mevsim besinlerini mutlaka listende bolca yer vermen.

Merhaba Özlemcim. Valla işin açığı bu kadar yağsız mı olması gerekiyor onu bilmiyorum. Hocamız yağsız dediği için ben kullandığım tüm yağları kıstım. Yağlı ve tatlıdan kaçın dedi çünkü..Bende dediğin gibi zeytinyağından başka yağ kullanmıyorum. Doğal şeker ve yağdan kaçınmayacağım. Meyve yada ceviz gibi. Bahsettiğin vitaminlerle ilgili küçük araştırmalarım var canım. Onlara da yer veriyorum. Teşekkür ederim ilgin için. Adınla dualarımdasın canım.

sperm testi sonuclariniz nasil yazarmisin?

sonuç kağıdını aynen yazıyorum...

konsantrasyon yaklaşık 8 mil/ml >20milyon/ml
toplam konsantrayon mil/ejekulat >40 milyon/ejekuat

hareketlilik 30dk 120 dk

hızlı-ileri%A 26 A+B>%50

yavaş-ileri %B 30

yerinde hareketli %C 2
duran %D 42

morfoloji

normal % <5

anormal başlı % 90

anormal boyunlu % 3

anormal kuyruklu % 2

immatür %

diğer hücreler mil/ml mil/ml <1 milyon/ml

ilginiz için teşekkür ederimmafoldumben

sonuç kağıdını aynen yazıyorum...

konsantrasyon yaklaşık 8 mil/ml >20milyon/ml
toplam konsantrayon mil/ejekulat >40 milyon/ejekuat

hareketlilik 30dk 120 dk

hızlı-ileri%A 26 A+B>%50

yavaş-ileri %B 30

yerinde hareketli %C 2
duran %D 42

morfoloji

normal % <5

anormal başlı % 90

anormal boyunlu % 3

anormal kuyruklu % 2

immatür %

diğer hücreler mil/ml mil/ml <1 milyon/ml

ilginiz için teşekkür ederimmafoldumben

Öncelikle geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla mil. de sayınız 8 milyon, çok kötü bir değer değil bence. Hareketlilikte toplamda yaklaşık %50 civarında ve bunun yarısı hızlı ileri, bu da iyi bence. Sadece morfolojininz sınırdaymış. O sorun oluşturabilir biraz. Sayı ve hareketlilk çeşitli yöntemlerle hallolur, moralinizi yüksek tutun yeterki. Asla umutsuz olmayın, bizlerin daha gideceği çok uzun yollarımız var çünkü.

teşekkür ederim arkadaşım..1 haftadır eşime keçiboynuzu kürünü uyguluyorum ve kasıklarında ağrı olduğunu soyluyor,bırakmak ıstıyor..sizdede oldumu acaba boyle bır olay ben ınatla devam etmesı gerektığını soyluyrum..gelecek hafta tekrar test vermeye gıtcez pazartsıde benı cağırdılar adetın 3.gunu gel demıstı ama araya hafta sonu gırıyor onda da bır sorun olurmu acaba?

teşekkür ederim arkadaşım..1 haftadır eşime keçiboynuzu kürünü uyguluyorum ve kasıklarında ağrı olduğunu soyluyor,bırakmak ıstıyor..sizdede oldumu acaba boyle bır olay ben ınatla devam etmesı gerektığını soyluyrum..gelecek hafta tekrar test vermeye gıtcez pazartsıde benı cağırdılar adetın 3.gunu gel demıstı ama araya hafta sonu gırıyor onda da bır sorun olurmu acaba?

Çok geçmiş olsun. Kasıklarında ağrı varsa hekim muayenesinden geçsin mutlaka. İnşallah ters bişey yoktur ama varikosel kasıkta ağrı yapıyor. Bence kürü uygulamaya devam edin. Birde adetin 2. yada 3. günü hormon testleri yapılabiliyor. Benimde yarın adetimin 3. günü ama haftasonu olduğu için ben bugün yaptırdım. Sonuçlarınız kötü değil boncukboncuğun dediği gibi, daha da güzel sonuçlar alırsınız inşallah..

Back
X