• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canim arkadasim cok merak ettim ama nasil sorabilirizki. Ozeline mesaj attim gitmedi mesaj kutun doluymus. Her girdigimde once sana bakiyorum gelmismi diye . Hemen yeni modem alin hayatim. ozletme kendini bak haftaya tup e baslicam sana ihtiyacim var benim.

Canımmmmm şok üstüne şok yaşıyorum ,ne oldu hayatım test sonucunuz kötümü çıktı.
Tembellik edip mesaj kutumu boşaltmıyordum .
Bak gördünmü şu işi.
Şimdi tüp yapacaksınız hemi,Allahım hayırlı etsin ,Rabbim gönlüne göre wersin,demekki kısmette buda warmış.
Nerde yapacaksınız denemenizi,Bahçecidemi?Özel umutta ondan farkı yok hizmette fiyatları daha uygun ama .
Arkadaşım sakın kendini üzme moral depola herşeyde war bi hayır,Rabbim yar we yardımcın olsun....He unutmadan hemen incir kürü uygula yumurta sayısını attırıyo ,ben yaptım bende bayağı fark etti.

Canım progesteron değerinin 5 ve yukarısı olması olası yumurtalama olduğunu, ama bir yerde okuduğum kadarıyla da 10 ve üzeri kesin yumurtlama olduğu gösterirmiş. Benimki de hep 0,6 falan çıkıyordu. .2 ay soğan küründen sonra ilk defa bu ay 8,76 çıktı. Nasıl değerlendirmeliyiz bilmiyorum. .

Ewet bende okudum o yazıyı,10 la 20 arası mükemmel demek ,ama beşin üstüde iyi demekmiş,cumartesi testi yaptırdım bugüm pazartesi adet oldum galiba değerim çok kötü değil,çarşamba doktoruma gidip gösteririm,yeni testleride yazdırırm inşallah.
Senin değerde bayağı çıkmış maşallah,hep böyle kalır inşallah,kaçıncı gün yaptırdın testi canım?

Ben merak edenler arasındaydım ama yeni evde internet bağlantısı hala olmayınca herkesten bi haberdim, neyseki artık okulda boş zamanlarımda sizleri takip edebilyiroum artık. Walla bahsettiğin değerlerden bende anlmaıyorum. Bilen arkadaşlar yardım ederler inşallah:((

canlarım ben sadece şaka yaptım,yoksa ben nasıl birinizi görmryince birkaçgün senaryolar yazıyorsam emiynimki sizde öylesiniz.
Esracım boncukboncukcum ,krishazelim biraz nazlanayım dedim o kadar .Allaha emanet olun...

Ewet bende okudum o yazıyı,10 la 20 arası mükemmel demek ,ama beşin üstüde iyi demekmiş,cumartesi testi yaptırdım bugüm pazartesi adet oldum galiba değerim çok kötü değil,çarşamba doktoruma gidip gösteririm,yeni testleride yazdırırm inşallah.
Senin değerde bayağı çıkmış maşallah,hep böyle kalır inşallah,kaçıncı gün yaptırdın testi canım?

Bencede kötü bir değer değil canım. Doktorlar bunu çok büyük bir sorun olarak görmüyorlar. İlaç ve iğneyle yumurta oluşturma ve çatlatma yaptırırız diyorlar. Gel gör ki sperm değerlerimiz normal olsa, herşey güzel olsaa..
Kafamıza çok taktığımız için de değerler oynuyor sürekli bence. İnşallah daha güzel değerler görürüz canım. Diğer topiklerdede takip ediyorum seni. İnşallah güzel haberler verirsin bizlere. Ben progesteronu 21. gün baktırdım.

Bencede kötü bir değer değil canım. Doktorlar bunu çok büyük bir sorun olarak görmüyorlar. İlaç ve iğneyle yumurta oluşturma ve çatlatma yaptırırız diyorlar. Gel gör ki sperm değerlerimiz normal olsa, herşey güzel olsaa..
Kafamıza çok taktığımız için de değerler oynuyor sürekli bence. İnşallah daha güzel değerler görürüz canım. Diğer topiklerdede takip ediyorum seni. İnşallah güzel haberler verirsin bizlere. Ben progesteronu 21. gün baktırdım.

Bak sende 21 gün yaptımışşın benim doktorum özellikle yazdıki 25,26 yada 27 gün diye şaştımkaldım bu işe.
Dimiya canım benim spermler azcık olsa düzelsede aşılama şansım olsa bi dakka durmucağım da heşey bizim istediğimiz gibi değil işte.
benim bu ay e2 bayağı yükselmişti ,bi yerde aslan pençesinin e2 değerini yükselttiğini ookudum ben geçen ay kullanmıştım ondan olabilir belki.
Sende saraçoğlunun kürlrini uyguluyorsun değilmi,inşallah şifa bulursunuz.
Hadi ama birhamile haberi istiyoruz ,moral olsun bize dimi.:))))
Allaha emanet ol.

Canımmmmm şok üstüne şok yaşıyorum ,ne oldu hayatım test sonucunuz kötümü çıktı.
Tembellik edip mesaj kutumu boşaltmıyordum .
Bak gördünmü şu işi.
Şimdi tüp yapacaksınız hemi,Allahım hayırlı etsin ,Rabbim gönlüne göre wersin,demekki kısmette buda warmış.
Nerde yapacaksınız denemenizi,Bahçecidemi?Özel umutta ondan farkı yok hizmette fiyatları daha uygun ama .
Arkadaşım sakın kendini üzme moral depola herşeyde war bi hayır,Rabbim yar we yardımcın olsun....He unutmadan hemen incir kürü uygula yumurta sayısını attırıyo ,ben yaptım bende bayağı fark etti.

Canim cuma falan regl olucam sanirim ve baslicaz cunki bende endometrium da cikti cikiolata kisti:( Habire birseyler cikiyor doktorum beklemeyin artik diyor . Biz kari koca malesef infertiliz:( Esim yarin sperm testi veriyor bakalim varikosel ameliyatinin 5 ay kullanilan klomenin ve 32 gunluk gobekten igne tedavisinin sonucunu ogrenecegiz . Banada belki ameliyat diyecek doktorum:( Yumurta rezervinde zaten az. FSH imda yukseliyor. Benden boyle beni yalniz birakma ne olur. Seni seviyorum

merhaba hanımlar....
bende bebek özlemi duyanlardanım....
eşimin sperm miktarı düşük çıktı ..4 milyon...
doktor 1 ay sonra aynı testi tekrar istedi belki bi yanlışlık olmuştur sağlıklı bir sonuç çıkmamıştır diye....
tabii ben bunu duyunca hemen araştırmaya başladım...
eşim folik asit...zinko...evikap kullanıyor....
bu vitaminlerin sperm üretimi ve hareketi üzerinde artırıcı etkileri varmış....
ayrıca ben yine araştırarak ballı bir macun hazırladım...
içinde bal
tarçın
anason
rezene
tarçın
zencefil
karanfil
var....hergünde çerezini yemeği ihmal etmiyor bol bol fındık fıstık....
bide günde ikişer tane incir ve kayısı kurusu yiyor bakalım işe yarayacakmı...
inanın nasıl üzülüyorum....
2 yıllık evliyiz.....
Allah hepimizin yardımcısı olsun.....

Canim cuma falan regl olucam sanirim ve baslicaz cunki bende endometrium da cikti cikiolata kisti:( Habire birseyler cikiyor doktorum beklemeyin artik diyor . Biz kari koca malesef infertiliz:( Esim yarin sperm testi veriyor bakalim varikosel ameliyatinin 5 ay kullanilan klomenin ve 32 gunluk gobekten igne tedavisinin sonucunu ogrenecegiz . Banada belki ameliyat diyecek doktorum:( Yumurta rezervinde zaten az. FSH imda yukseliyor. Benden boyle beni yalniz birakma ne olur. Seni seviyorum

Canım hayılı olur inşallah,demek kist çıktı sende o zaman incir kürü yapma kistinide besler.
Belki arkadaşım adet görmezzsin dimi kul sıkışmadıkça hızır gelmezmiş ,kim bilir ...
İnşallah eşinin değerleri tavan yapmıştıda sana biraz olsun moral olur.
Ne yapalım arkadaşım herşey kul için,Kendine iyi bak bebeğini kucağına alacağın günlei düşün mutlu ol....Allha emanet kal...

Canım hayılı olur inşallah,demek kist çıktı sende o zaman incir kürü yapma kistinide besler.
Belki arkadaşım adet görmezzsin dimi kul sıkışmadıkça hızır gelmezmiş ,kim bilir ...
Ne yapalım arkadaşım herşey kul için,Kendine iyi bak bebeğini kucağına alacağın günlei düşün mutlu ol....Allha emanet kal...
Şasdım kaldım resmen. Neler oluyor böyle bizlere....Acaba kafamıza çok taktığımız için mi bu kadar sorun peş peşe geliyor? Taksak olmuyor, takmamak gibi bir ihtimal yok zaten? Allahım yardım etsin hepimize....

Şasdım kaldım resmen. Neler oluyor böyle bizlere....Acaba kafamıza çok taktığımız için mi bu kadar sorun peş peşe geliyor? Taksak olmuyor, takmamak gibi bir ihtimal yok zaten? Allahım yardım etsin hepimize....

dediğin gıbı takmama gıbı bır ıhtımalımızın olabılecegını hıc sanmıorum
rabbım hakımızda hayırlısını nasp eylesın ınşşşşşş

Evet canim incir yapmiyorum ama sogan a basladim.
Esim bugun sperm testi verdi yarin sonucu alacagiz bakalim.
Doktorum embryolari transfer etmeyecegini donduracagini soyledi ama fazla aciklama yapmadi bana birakin dedi belkide tedavi arasinda kisti aldirtacak ondan sonra transfer edecek ama bakti 9 tane yumurtan var dedi insallah bu ayda oyle cikar en azindan donduracak birden fazla yumurtam olur.
Artik herseyin sonuna geldik bundan sonra da olmazsa oluruna birakacagiz kesinlikle hicbirsey yapmayacagiz yani ilac kur vs. Sadece tup e devam edecegiz bebegimiz olana Buyuk Allahim izin verene dek .

Öyle haklısın ki...Artık mutluymuşum gibi davranmaktan bıktım. Bütün arkadaşlarımın bebekleri oldu çok güzel onlar adına ama benimde olsun istiyorum, çok şey istiyorum bilmiyorum. Öyle geliyorki bazen sanki benim hiç bebeği olmayacak, mutluluk hayal gibi...Acı çekmeye çokmu alıştım bilmiyorum....Ama tek bişey istiyorum hepimizin birer sağlıklı bebeklerinin olmasını...

evet benimde butun arkadaslarim ikinciyi hatta ucuncuyu bile yapiyorlar ama bizde tik yok
ne diyeyeim bu da bizim kaderimizmis napalim

Arkadaslar 6 ay once esim varikosel ameliyati olmustu, ameliyat sonrasi 5 ay klomen 3 ay proxeed plus ve 15 gundur du gunasiri gobekten menagon 75 igne vuruluyor, Dun yaptirdigimiz sperm testine gore sonuclar eskisine gore gayet guzel bakalim zamanla dahada duzelecekmis.
volum 2.5
sperm sayisi 36 milyon
Toplam sperm sayisi 90 milyon
total motilite %47
morfoloji kruger %1

Yikama sonrasi
volum 1 ml
sperm sayisi 13 milyon
Total motilite % 85
Ileri hareketli %8
Yavas ileri %59
Yerinde %18
Hareketsiz %15
TPMSS ( milyon ) 1.04

Arkadaslar sayi neredeyse ucmus bekledigimizden de fazla .Sayimiz 19 milyondan 36 milyona , Toplam sayimiz 38 milyondan 90 milyona cikmis. Morfolojimiz 0 iken 1 olmus , total motilitede %33 den 47 ye cikmis ama ileri hareketli sperm sayimiz degismemis bakalim igneler bitince ne olacak
Allah Kaan Aydos tan razi olsun onun sayesinde aldik bu sonucu .

Back
X