Selam Ronya, mesajını aldım ancak sistem sana özelden mesaj yollamama izin vermedi. Nasıl bir süreç yaşadın bana anlatır mısın? benim eşimin morfolojisi düşük,hareket azlığı ve sperm sayısında azlık var. Hafif derecede varikosel de varmış. Bizim de kafamız iyice karıştı,çünkü doktorlar sürekli farklı görüşler söylüyorlar.
canım biz o adını anmak istemediğim
tüp bebek merkezinde sperm testi verdik ve sonucu görmesi için üroloji doktorundan randevu aldık.
sonuç normal morfoloji %1
anormal %99
sayı 12 mily
hareket ileri 0
yavaş ve yerinde %40 (b+c) çıkmıştı
sevgili üroloji doktoru sizin asla normal yolla bebeğiniz olmaz boşa doktor doktor gezmeyin dedi.varikosel diye bir rahatasızlık olabilir oda olsa bile çok zor düzelmesi dedi.bu arada masasından kalkıp eşimi muayene bile etmedi isterseniz ultrason çektirin dedi.tabi biz şok olduk ben sordum pekala aşılamadamı olmaz diye mümkün değil dedi.
biz odadan çıktık ama şöyle bir eşime baktım gözleri dolu dolu olmuştu o anı hiç unutmam.biz bir süre şoktan çıkamadım sonrasında ben çok araştırdım ve necmettin hocayı bulduk.kendisi bu alanda izmirdeki sayılı doktorlardan.
sonuçlara baktı ve öncesinde bi kızdı nasıl böyle bir şey derler size dedi.
spermiogram testinde lökosite bakılmadığını gördü ve bir daha test yapmamızı istedi
necmettin hocanın muayenehanesinde baktırdık
ve yine sonuç değişmedi aynı değerler çıktı ancak lökositte çıktı ve necmettin hocamız eşime 2 kutu antibiyotik ve volteren sr 75 tablet verdii.eşim bunları içti ve tam bir ay sonra tüm değerleri 2 kat arttı.ancak hala lökosit çıktığından tekrar antibiyotik yazdı eşim şu an onları içiyor.aralığın 5.de tekrar gitcez hocanın dediğine göre yine artacak.
ama eğer artmazsa varikosel saptandı ameliyat olacak.
canım sana mesaj atmamın nedeni bizde aynı durumu yaşadık ben bir çok tüp bebek merkezinin sadece ticarethane olduğunu düşünüyorum.
laboratuar sonuçları doğruydu gerçekten.ama tedavi olabilme ihtimaline bile yanaştırmıyolar amaç direk tüp bebek yaptırmak