- Konu Sahibi boncukboncuk
- #89.381
ben de 3 ay klomen +iğne kullandım ..iğne için rapor filan çıkartmadım ..adetin 2.günü gidiyordum rahme bakıp kist vs yoksa klomene başlatıyordu ..o gün sonra gel diyordu ..gidince yumurtaların büyüklüğüne bakıp ona göre iğne veriyordu vuruluyordum ..sonra da gün aşırı ilişki ..
inş. bıkmazsın ..kitap hayatta insna en güzel yoldaş ..başka bir dünya açıyor ..hem insanı bilgilendiriyor hem kafasını dağıtıyor..
ben de mesela tarih kitaplarından acayip zevk alıyorum ..hem tarihi olarak bilgilenip hem de keyif alıyorum ..
güncel olaylarla ilgili ,siyasi kitapları ve osmanlı tarihini anlatan kitaplara aşığım ..
ecdadımı öğrenmek ,tarihimi öğrenmek ,yakın siyasi geçmişe dair bilgilenmk ,ülke meselelerine kafa yorup öğrenmek çok hoşuma gidiyor ..
inş. sende bıkmadan okursun ..istemek yeterli gerisi gelir merak etme ..kendine ödev edin bunu ..canın en ufak sıkılınca hemen kitaplara koş ..
ibadet dedin de aklıma ne geldi ..
ben bir sene öncesine kadar yarım yamalak kılıyordum namazımı ..çok önemsemiyordum ..ve bu beni çok rahatsız etse de,çok çalışkan biri olsamda bu konuda tembellik ediyordum ..neyse bir gün kendi kendime bir karar aldım -çok iradeliyimdir bişeyi istemem yapmam için yeterlidir,isteyip de elde edemedim hiçbişey olmadı bugüne kadar çocuk haricinde ,neyse dedimki belki de bu tembellikten dolayı ALLAHı gücendiriyorum o da bana bir çocuk vermiyor..namazı bırakmamaya kendime söz verdim ..kılamadığım zaman kazaya bırakırım düşüncesini de atmak için çabaladım ..ve çok şükür 1 yıldır düzenli kılıyorum ..
çalışıyor olmama rağmen sabahları namaza kalkmaya özen gösteriyorum ..sabah kalk sonra yat tekrar kalk kahvaltı işe git çok zor oluyor ama zor oldukça daha çok keyif alıyorum bu durumdan ..birşeyler için çabalamak hoşuma gidiyor..
geçtiğimiz ramazanda sahurdan sonra namazı bekleyip kılıyordum ..sonra işe geliyordum işlerim çok yoğundu ..
o yoğunlukta oruç oruç öğlenleri mescide inip bir cüz bazen 2 cüz okuyordum ..
kadir gecesine hatmimi yetiştirdim ..
beni tanıyanlar irademe hayrandır zaten ..
yani bebek olmaması beni manevi olarak çok etkiledi..
sorumluluklarıma daha çok sahip çıktım ve en çok rahatsız olduğum ve düzenli kılmayı istediğim namazımı düzene soktum ..
her işte bir hayır olayı gerçekten de çok doğru ..belki de daha erken çocuk olsa ben bu namaz işini böyle düzeltemeyecektim biliyormusun ..çocuk olmadı ama bu durum buna vesile oldu ..ve ben iiki de böyle olmuş diye dua ediyorum ..
inş. da hep böyle devam eder bu durum ..
o yüzden bence her işte bir hayır var kesinlikle ..
çok güzel analtmışsın ablacım sağol doğru ben hep diyorum YaRabbi olmayışında da bi hayr var ama biz aceleciyiz hemen istiyoruz. halbuki bir patron bile işçisi işini yaptığı sürece ücretini verir bir iki beş gün gelmesin hemen keser ücretini sen çalışan birisin bilirisn Rabbim de daha çok çalışın ibadetlerinizi vereyim buyuruyor. siz bana dönün ben de size vereyim buyruyor. bir hikmetli söz okumuştum diyorki" SEN ALLAH'IN DİNİNE SAHİP ÇIKMASSAN, aLLAH'IN SANA SAHİP ÇIKMASINI BEKLEME" bu söz çok doğru bizler hep dünyacıyız ve bebeği de kendi duygularımızı tatmin etmek mesela yalnızlık, deprsyon, beklemek vs bunların izale olması için istiyoruz. hiç demiyoruz Meryem validemizin annesi Hanne valide gibi "YaRabbi, şu karnımdakini sana adıyorum" diye Rabbim Bizlere bu ahlakı nasip eylesin en azından evlatlarımızı kendi yolunda yetiştirmeyi nasip etsin.. iradeli olmana hayran kaldımmm